Wat te doen met een grote afstand?

De ene vriend of vriendin woont bij je om de hoek, terwijl de ander erg ver weg kan wonen. Dat kan natuurlijk aan de andere kant van Nederland zijn, maar kan het ook zo zijn dat diegene in een compleet ander land woont. Hoewel je het liefste wat vaker bij jouw dierbare langs zou willen gaan, kun je niet altijd naar elkaar toe reizen. Toch wil je er natuurlijk voor zorgen dat je het contact kunt behouden en af en toe eens iets voor elkaar kunt doen. Alleen wat kun je nu doen wanneer je op een grote afstand van elkaar woont? In dit artikel wat tips.

Houd contact via de app

De meeste mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon. Hiermee zijn ze bereikbaar, zeker als het een smartphone is waarop je via apps in contact kunt blijven. Chatten kan eenvoudig via bijvoorbeeld whatsapp, messenger, maar ook instagram en andere social media hebben chatfuncties waarbij je ook foto’s kunt meesturen. Hierbij hoef je geen rekening te houden met bepaalde tijden of tijdverschillen, maar kun je met gemak elkaar een berichtje sturen wanneer het uitkomt. Zeker een goede manier om elkaar zo af en toe eens te spreken en te zorgen dat je elkaar niet vergeet. Nog leuker om je eigen traditie te starten met bijvoorbeeld eens per 2 weken een persoonlijke meme of een foto bewerkt in een foto app. Niet online posten uiteraard, maar gewoon privé als inside joke.

Verstuur eens iets leuks

Omdat je niet bij elkaar in de buurt woont, kun je moeilijk langsgaan om even een kleinigheidje af te geven. Veel mensen vinden het erg leuk om elkaar te verrassen met cadeautjes en vooral wanneer ze iets tegen zijn gekomen dat echt bij die persoon past. Maar in het kader van ‘echte post is leuker’ kun je prima leuke kaartjes of zelfs postpakketjes naar elkaar sturen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan droogbloemen versturen, een geinig paar sokken, je favoriete smaak thee of leuke washi tapes bijvoorbeeld. Je kunt van alles verzinnen! Extra leuk als je er complete cadeaupakketjes van maakt en voor elkaar een unboxing opneemt. Of juist dat je dit live doet. Heel leuk en dit houdt het contact warm en positief. 

Lees ook: Unboxing & Inboxing de Kerstblogswap

Bellen of videobellen

Om elkaar op een goede manier – dus live – te kunnen spreken, kun je uiteraard ook old-school bellen (retro is hip!) of of videobellen. Dit contact gaat vaak net wat makkelijker, omdat je direct op elkaar kunt reageren. Wel is het hierbij handig om goede afspraken te maken. Je moet namelijk wel tegelijk tijd hebben om te kunnen bellen of videobellen. Tijdens een quarantaine heb ik zo met mijn dochters spelletjes gespeeld met hulp van story cubes. Handig als het contact wat ingewikkelder ligt zoals met jonge kinderen. Ook een leuk idee: beeldbellen terwijl je samen dezelfde creatieve workshop volgt!

Speel samen online spellen

Kom je meteen bij het volgende idee. Wanneer je beide een spelletjes liefhebber bent, kan het erg leuk zijn om samen een online spel te gaan spelen. Je kunt elkaar videobellen en samen spelen, maar kun je ook online aan de slag. Met Wordfeud bijvoorbeeld! Ik speel dit al jaren met mijn moeder en het verveelt nooit. Mijn dochters zijn wat hipper en zij doen juist online Minecraft met hun vrienden via de Switch, of ze openen een whatsapp groepsvoicecall en spelen tegelijk Roblox met een hele club kinderen. Ook leuk is om samen een online escaperoom te doen en de puzzels met elkaar op te lossen.

Lees ook: Wat zijn toffe games!

Gezamenlijk een film kijken

Laatste tip in dit artikel is de videoparty. Oftewel samen tegelijkertijd een film kijken. Wanneer je een film kijkt, kun je echt even tot ontspanning komen. Extra leuk is het om elkaars reacties te zien en horen op de gekke of spannende momenten uit de film. Zo ben je toch een beetje bij elkaar. Overigens zijn sommige televisieseries ook heerlijk om over te praten via whatsapp, denk aan B&B Vol Liefde, Expeditie Robinson of Boer Zoekt Vrouw bijvoorbeeld. Voor het samen kijken van Wie is de Mol heb je zelfs een speciale app die je punten bijhoudt. Lekker luchtig roddelen over de kandidaten en het programma met elkaar is soms ook prettig. Je hoeft niet altijd diepe gesprekken te hebben tenslotte. 

Laatste tip is om samen een leuke vakantie of weekendje weg te plannen, zodat je elkaar alsnog in het echt kunt zien. 

Lees ook: Hartenvragen, echt contact met je moeder of oma

Heb jij nog leuke toevoegingen? 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.