StoryCubes tijdens het videobellen

Videobellen is in deze tijd van veel eenzaamheid erg fijn. Maar jonge kinderen snappen niet altijd de contactbehoefte van iemand in isolatie. Bovendien: wat heb je elkaar eigenlijk te vertellen als je elke dag belt en niet echt iets meemaakt? Bij ons brachten de StoryCubes uitkomst!

rory storycubes verhaaldobbelstenen
Verhaaldobbelstenen zijn een ideaal videobel spelletje.

StoryCubes zijn schattige kleine doosjes met daarin 9 dobbelstenen waarop plaatjes staan afgebeeld. Het spelconcept is simpel: rol de dobbelstenen en verzin een verhaal met de plaatjes die je rolt.

Tijdens mijn coronabesmetting waren de kinderen bij hun vader en dat was emotioneel erg zwaar voor ze. Toen ik me fit genoeg voelde om te videobellen, was dat in eerste instantie om te laten zien dat ik weer een beetje normaal kon praten en niet doodging. De kinderen hadden zich veel zorgen gemaakt.
Naar elkaar kijken terwijl je elkaar mist, is ook best pittig. Je wilt elkaar graag zien en even spreken, maar voor de kinderen moet het vooral niet te beladen zijn. Daarom is het fijn om tijdens het videobellen iets te doen. Zo deden we het raadspelletje ‘wie ben ik’ en hebben de meisjes mij stukjes voorgelezen uit hun leesboeken. Samen een spelletje doen, klaart de lucht. 

Van spellenmerk Asmodee hadden we een doosje met Rory’s StoryCubes gekregen die nu goed van pas kwamen. Bij hun vader hebben ze ook doosjes met storycubes staan (er zijn veel varianten) dus ze zijn met het spelconcept bekend. Ik rolde de dobbelstenen en richtte de camera op de plaatjes. Om de beurt mochten we hiermee een spannend verhaal verzinnen, tot alle dobbelstenen gebruikt waren. Je kunt ook om de beurt een zin doen, om samen het verhaal te maken.

Voor mij was dit de afgelopen week het hoogtepunt van de dag: even StoryCubes spelen met mijn kinderen via een videochat. Geen beladen gesprekjes, wel even elkaar zien en horen en samen iets leuks doen. Het spelletje duurt maar kort en het gaat niet om winnen of verliezen, maar om je creativiteit en fantasie.

Inmiddels heb ik mijn meiden weer bij me en heeft één van de dochters StoryCubes gespeeld via een videoverbinding met haar juf en klasgenootjes. Ze misten elkaar, maar wisten niet goed wat ze elkaar wilden vertellen. Dankzij het spelletje was er toch een leuk gesprekje.

StoryCubes zitten in een klein handzaam doosje dat makkelijk in je handtas past. Ook ideaal voor onderweg dus. Je neemt het zo mee naar het zwembad of een picknick. Tijdens een vakantie of vliegreis of in de trein kun je het makkelijk spelen. 

Je kunt hier heel veel verschillende varianten vinden, prijs is ongeveer 9,95 euro voor een doosje als dat van ons.

Meer dobbelspelletjes? Puntsgewijs heeft een review van het leuke dobbelspel Dobbelkoning.

Een grappig klein presentje dus en misschien voor meer mensen een uitkomst tijdens het videobellen? Bijvoorbeeld opa’s en oma’s die zo iets gezelligs met de kleinkinderen kunnen doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Wat leuk. Ook voor het onderwijs, taalontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.