Preventief uitgebreid medisch onderzoek mogelijk

Ben jij je bewust van de waarde van je gezondheid? Voel jij je topfit en wil je dat graag zo houden? Of twijfel je juist een beetje? Dan kan het uit laten voeren van preventief medisch onderzoek interessant zijn. In Nederland is de reguliere gezondheidszorg gericht op genezing. En dat terwijl voorkomen eigenlijk veel beter is dan genezen. Gelukkig kun jij het heft in eigen handen nemen. Je kunt namelijk preventief uitgebreid medisch onderzoek laten verrichten buiten de reguliere gezondheidszorg om. Wist jij dat?

Jouw algehele gezondheid in kaart brengen

Je gezondheid preventief laten controleren klinkt heel mooi. Maar wat houdt het exact in? Wat het preventieve medische onderzoek precies inhoudt, kun jij deels zelf bepalen. Je hebt namelijk de keuze uit allerlei verschillende medische onderzoeken die preventief kunnen worden uitgevoerd. Wil je jouw complete gezondheid zo goed mogelijk in kaart brengen?

Ben je niet perse nieuwsgierig naar één onderdeel? Laat dan een total bodyscan uitvoeren. Zoals de terminologie al doet vermoeden betreft dit een complete bodyscan. De bodyscan bestaat uit allerlei verschillende onderzoeken. Alle onderzoeken tezamen geven een duidelijk beeld over jouw gezondheid. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan MRI scans die van verschillende lichaamsdelen worden gemaakt. Maar eventueel ook aan een cardiologisch- of dermatologisch onderzoek. De mogelijkheden zijn uitgebreid.

MRI scan: een vast onderdeel van de bodyscan

Wanneer je een complete bodyscan uit wilt laten voeren, heb je de keuze uit diverse pakketten. Er zijn verschillende soorten bodyscans waar je voor kunt kiezen. De ene scan is wat uitgebreider dan de andere. Welke scan de beste keuze is, valt zo niet te zeggen. Dit hangt namelijk compleet van jouw persoonlijke voorkeuren af. Wel staat vast dat je in ieder geval een radiologisch onderzoek zult ondergaan. Alle bodyscans omvatten namelijk verschillende MRI scans. Deze onderzoeksmethode is effectief en bovendien breed toepasbaar. Zo kan er een MRI hersenen worden uitgevoerd. Met deze scan wordt jouw gehele hoofd goed in beeld gebracht. Maar het is ook mogelijk om een MRI scan van een ander lichaamsdeel te laten maken. 

Andere beschikbare medische onderzoeken

Een MRI scan is een effectieve onderzoeksmethode en wordt daarom breed toegepast. Maar het is zeker niet de enige effectieve medische onderzoeksmethode die kan worden ingezet. Je kunt namelijk ook verschillende andere soorten medische onderzoeken laten uitvoeren. Ben jij bijvoorbeeld heel benieuwd hoe het met de gezondheid van je hart is gesteld? Komen er hartziekten voor in jouw familie? Dan kun je een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Ook andere medische onderzoeken zoals een dermatologisch onderzoek of een algemeen bloedonderzoek behoren tot de mogelijkheden.

Omdat je geen verwijzing nodig hebt voor een dergelijke checkup, ligt de drempel een stuk lager en kunnen er wellicht zorgen worden weggenomen. 

Lees ook:

Welk medische onderzoek wil jij preventief laten uitvoeren?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.