5 tips tegen droge ogen in de zomer

Elke contactlensdrager kent het scenario: zodra de temperaturen in de zomer stijgen, worden de ogen droog. Na slechts enkele uren krassen en prikken de contactlenzen. Maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je bril tevoorschijn moet toveren.  Met deze vijf praktische tips geef ik je alle handvatten en tips die je nodig hebt om ook in de zomer van een brilvrij leven te genieten!

droge ogen
  1. Drink genoeg

Deze regel moet door iedereen in de zomer worden gevolgd – of je nu contactlenzen draagt of niet. Als ons lichaam zweet, verliest het veel water en dit moet daarom de gehele dag vervangen worden. De vuistregel voor volwassenen is: minimaal 2,5 liter water per dag. In de zomer en afhankelijk van jouw activiteit moet je natuurlijk meer drinken, anders kun je snel uitdrogen.

 

  1. Veel slapen

Degenen die veel slapen zijn fitter en hun ogen merken dat – in de zomer is het probleem met slapen natuurlijk meestal veel groter dan in de winter. En het zijn niet alleen de warme zomeravonden, wanneer we liever met onze vrienden barbecueën of rond het kampvuur, die bijdragen aan dit probleem. Als het bijzonder warm is, is slapen over het algemeen moeilijk. De aanbevolen slaaptijd per dag voor volwassenen is tussen de 6 en 9,5 uur – een ventilator en ventilatie kan de temperatuur in de slaapkamer snel aangenamer maken.

  1. De juiste contactlenzen

Belangrijk is welk type lenzen je draagt. Tegenwoordig is het aanbod in dag- en maandlenzen groter dan ooit. In de zomer is het belangrijk dat je speciale aandacht besteed aan de waterretentiecapaciteit van de contactlenzen. Als ze sneller uitdrogen omdat ze niet zoveel water kunnen opslaan, zullen je ogen sneller uitdrogen. Bijvoorbeeld, siliconen hydrogel lenzen zoals deze zijn ideaal. Sommige lenzen hebben ook speciale coatings zodat ze langer dan gemiddeld gedragen kunnen worden.

Ook belangrijk: vrees niet wanneer je nog niet de juiste contactlenzen hebt gevonden voor de zomer. Koop een paar verschillende modellen en test ze op warme dagen uit – het is een duidelijk leren door te doen.

 

  1. Gebruik van oogdruppels

Als je van nature droge ogen hebt, dan helpt in de zomer vaak alleen de grip op oogdruppels. Deze zorgen voor voldoende vocht in de ogen en verlichten tegelijkertijd de jeuk. Er zijn ook tal van druppels die je zonder recept in de apotheek kunt kopen. Let wel op: dit is slechts een kortetermijnoplossing. Als je permanent last hebt van droge en branderige ogen, is het beter om ze door een oogarts te laten onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld ook worden veroorzaakt door een infectie – en in het ergste geval kan dat leiden tot volledige blindheid!

 

  1. Oefeningen & wondermiddeltjes

Een van de belangrijkste redenen waarom onze ogen tegenwoordig droog en gestresst zijn, is het computer- of smartphonescherm. In de zomer, wanneer het kantoor wordt gekoeld door een airconditioner en het contrast met de buitenwereld bijzonder hoog is, helpt dit natuurlijk niet om de situatie te verbeteren. Een paar tips:

– Vaker naar iets ver weg te kijken, zoals uit het raam kijken, zoals bijvoorbeeld

– Neem bewuste schermpauzes, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze.

– Knipper af en toe een paar keer snel, waardoor het traanvocht zich beter over het oog verspreidt.

Een andere mogelijkheid is om de ogen af en toe te verwennen met een paar plakjes komkommer – sommige mensen zweren bij deze methode. De komkommers worden ongeveer 15 minuten op het oog geplaatst. Ze hebben een verkoelende werking en geven ook wat vocht aan het vermoeide oog.

Heb jij veel last van droge ogen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.