5 tips om een industrieel interieur gezellig te maken

Houd je van de industriële look in je interieur? Vaak zijn de basics zwart of van robuuste materialen als hout. De strakke uitstraling vinden veel mensen gaaf, maar als je er in woont wil je dat industriële interieur anno 2022 ook wel een beetje gezellig maken. Hoe je dat doet? In dit artikel 5 tips!

industriele slaapkamer
Met het patroon op je beddengoed en kussens kun je veel sfeer brengen in een industrieel interieur. Foto: Shutterstock

Kussentjes op de bank, sfeervol beddengoed in de slaapkamer en bloemen op tafel. Deze foefjes ken je wel maar met een industrieel interieur kun je meer kanten op. Qua kleuren die matchen in deze interieurstijl moet je denken aan hip mosgroen of okergeel en aardetinten als bruin en oranje. Deze warme kleuren in je accessoires brengen ook warmte qua sfeer.

Industriële meubels kunnen er door de combinatie van hout en zwart metaal robuust, maar toch heel sfeervol uitzien. Zeker wanneer je ze op een leuke manier styled met accessoires. Hierboven zie je bijvoorbeeld Dressoir Padula van webshop Robuuste Tafels, je kunt hier prachtige industriële meubels kopen. Dit dressoir is in verschillende maten verkrijgbaar, het allermooiste is dat er gerecycled teak is gebruikt. Gerecyclede materialen brengen door de doorleefdheid een gezellige sfeer met zich mee, bij de industriële woonsfeer denk je wellicht niet direct aan antiek hout maar Robuuste Tafels laat zien dat dit prima kan!

1. Wandpaneel van hout

Wat dacht je van een groot robuust houten wandpaneel? Zeker tegen een strakke muur kan een groot paneel in bijvoorbeeld een Hongaarse punt sfeer brengen én tegelijk iets voor de akoestiek in de ruimte betekenen. Bij Robuustemeubels.nl kun je dit soort panelen laten maken, ze meten 250×250, bovendien kun je er ook stoerdere tuinmeubels en pergola’s kopen of zelfs op maat laten maken. Ideaal in een ruimte met bijzondere hoek.

2. Moderne vaas met bloemen

Een mooie bos met bloemen is de perfecte sfeermaker. Kies er één met een opvallend design met wat rondere vormen en vul met ofwel verse bloemen, droogbloemen of een kunstboeket. Vaas Stravalla van Storefactory bijvoorbeeld. Die is ook zonder boeket een waar kunstobject. Alle vazen van Storefactory hebben een speelse twist. Ze hebben bijvoorbeeld een stoer leren handvat, metalen hengsel of verrassend design. Een uniek vaasdesign is een geweldige eyecatcher en fleurt jouw industriële interieur met of zonder bloemen op. Te koop bij More2style.nl.

vaas stravalla
Foto: More2Style.nl

3. Huisparfum via geurstokjes

Sfeer is niet alleen voelbaar via het oog maar gaat over alle zintuigen, inclusief geur. Gezellig maken van je industriële interieur kan dus ook via een huisparfum. Wat dacht je van de luxe huisgeuren van het merk Inverno Scent? De fragrance sticks in een luxe glazen verpakking (1000ml is € 119,95) zijn verkrijgbaar in twee geuren: Unforgettable Moments en Heaven On Earth. De Unforgettable Moments is een zachte en warme geur die je interieur verrijkt met de prachtige chique en minimalistische uitstraling. Dwaal weg in de heerlijke geurnoten van perzik tot salie. Meer intens is juist de Heaven On Earth, die  met de  combinatie van onder andere Amber, Wood, Musk en Vanilla een warm en liefdevol gevoel verspreid. 

inverno huisparfum
Foto: Inverno Scent

4. Bijzondere speakers

Strakke speakers passen natuurlijk goed in jouw industriële interieur, maar je kunt ook juist hier sfeer mee aanbrengen wanneer je gaat voor iets bijzonders. De Glass Sound Speaker van Sony is er zo eentje. Een mooie speaker met glazen behuizing die het haarscherpe geluid gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Zin in romantiek? In de ‘Kaarslicht Modus’ flikkert het licht van deze speaker als een echte kaars en – als je dat leuk vindt – zelfs op het ritme van de muziek. De Sony LSPX-S3 Glass Sound Speaker is verkrijgbaar voor € 350,-.

sony glass speaker
Foto: Sony

5. Beweeglijk op je werkplek

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 9 uur per dag zitten? Niet zo goed voor je gezondheid, dus waarom zou je een werkplek met robuuste industriële look niet wat mobieler maken met bijvoorbeeld een gymbal als zitplek of juist lekker staand werken? Met een Upstaa werkplek op je bureau kun je lekker heen en weer lopen en ondertussen je klussen achter de laptop doen. Deze werkplek is er niet alleen in bijvoorbeeld sfeervol walnoot, maar kies juist eens voor een kleurtje zoals olijfgroen uit hun nieuwe collectie, of bijvoorbeeld roze, mint of lichtblauw. Dit hippe interieur item kost € 179,95 bij Upstaa.nl. 

upstaa bureau
Foto: Upstaa.nl

Lees ook:

Heb jij nog leuke aanvullende tips?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.