Krypto, de orkaan – 9+ stripboek voor dyslexie

“De nieuwe graphic novel Krypto maakt zelfs de moeilijkste lezers verslaafd aan boeken!” Dat moet ik proberen, dacht ik meteen na deze zin uit het persbericht. Mijn dyslectische dochter heeft er een gruwelijke hekel aan. Terwijl juist het maken van de nodige leesmeters zo belangrijk zijn… 

krypto graphic novel

Ik kan het weten, want steeds weer vertel ik op ouderavonden met een rood hoofd dat ik geen tijd had om samen met haar te lezen. Uit zichzelf doet ze het niet. Daarom heb ik wel wat foefjes, zoals een afscheurkalender op het toilet. Vorig jaar met grappige moppen, dit jaar met strips. Ook slingeren her en der invulboeken rond en mooie informatieve boeken, naast uiteraard leuke leesboeken… nou ja leesboeken die van mijzelf het stempel ‘leuk’ kregen.

krypto graphic novel

Maar zie de foto’s… met de smoes “wil je even poseren voor de foto?” kreeg ik het boek in haar handen en na ruim een kwartier geboeid lezen, kijkt er ineens een blij kind op… “Ik heb hem helemaal uit! Het is echt een mooi boek mama, superspannend met mooie tekeningen en ik kon het goed lezen! Ik heb gewoon het hele boek uit!” Dat triggerde haar zus om direct het boek van haar over te nemen en het ook eens te bekijken. Haar dyslectische zusje die een boek binnen een kwartier in 1 ruk uitleest? Dat moet dan wel een heel bijzonder boek zijn…

En dat is het. Dit boek krijgt zoals je ziet inderdaad moeilijke lezers geboeid. Krypto is een ‘graphic novel’ oftewel een roman in stripvorm voor kinderen van 9 jaar en ouder. De auteur/illustrator heeft bij iedere pagina zijn best gedaan om kinderen te laten omslaan. Elke pagina is dus weer een cliffhanger! Ik vond het zelf ook een leuk boek om te lezen. De tekst zinnen zijn kort, maar niet kinderachtig. 

krypto boek
Het stripboek Krypto voor dyslectische kinderen werd argwanend opgepakt en vervolgens binnen een kwartier in 1 ruk uitgelezen. Top Uitgever De Vier Windstreken!

Waar het verhaal over gaat?

Krypto gaat over Orelia, die verhuist is naar het kustdorpje Saltvik. Hier leert ze visser Bern kennen, die net als zij onderwaterwezens waanzinnig boeiend vindt! Op een avond ziet ze iets geheimzinnigs buiten. Heeft het iets te maken met de jongen die in zee dook en verdween?

Wij lazen zelf deel 2: Krypto, de Orkaan dat je prima kunt lezen zonder dat je deel 1 kent. Hier willen Orelia en Bern een baby zeemonstertje redden.

Inmiddels zijn er 2 delen uit. Aanrader dus, leuk voor een verjaardag of vakantie en zeer geschikt voor zelfs de kinderen met de grootste hekel aan boeken. Bij Bol.com kosten ze 14,99 euro.

Lees ook: 

Ken jij deze boekenserie al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.