Keek op mijn Week: motivatie middelbare, Kasteel Rosendael en Peugeot 308

Pffff… ik ben toe aan weekend! Van die kou en regen buiten word ik echt een beetje deprie en futloos, heb jij dat ook? Heb de verwarming maar weer aangezet, draag dikke truien maar echt warm worden lukt me niet. Of nou ja, misschien door de stress van een hoge werkdruk wel? Steeds weer denk ik wat minder dingen te plannen in een week, maar het lijkt me eigenlijk niet echt te lukken. En lukt het wel dan vind ik dat weer saai en eenzaam… want de dingen die ik doe zijn juist zo leuk!

bloemen thijs van delft
Dit prachtige veldboeket vond ik wel een leuk cadeautje voor mezelf.

Carwash

Zaterdag vroeg op want er wil een kind meedoen aan het schoolvolleybaltoernooi. Vandaag mocht ze daarom in de sporthal trainen met de volleybalvereniging om het spel te leren. Best spannend met kinderen van allerlei andere scholen. Het andere kind was niet uit bed te branden, en moest daarom zonder ontbijt de auto in… geen tijd meer voor. 

Na afdroppen van haar zus kochten we nog mooie bloemen bij de marktkraam en daarna bracht ik haar en de tassen naar hun papa. Snel een bakje koffie gedaan voor de overdracht, want druk druk druk qua planning van de kinders. Daarna reed ik naar de carwash in Alphen om eindelijk het saharazand van mijn auto te wassen. Thuis wat werk gedaan, en natuurlijk huishoudelijke klussen als de was, stofzuigen, plantjes…

just vegan pan
In deze pan van Just Vegan kun je dingen opbakken zonder olie of boter, dat heb ik maar even uitgeprobeerd en werkte perfect. Er zit een soort laagje van avocado olie en water in de pan. Te koop bij Orangeshop.eu waar je 15% korting op ALLES krijgt met code MARSTYLE.

’s Avonds was ik moe en heb ik lekker op de bank gehangen met een serie. Love is Blind op Netflix, een interessant experiment op dating gebied waarbij de mannen en vrouwen elkaar niet zien en op basis van het gesprek verliefd worden met als doel uiteindelijk te trouwen. Goed voor de nodige drama uiteraard. Er staan 2 seizoenen op Netflix, heb jij ze ook gekeken?

Mijn vader 70!

Zondag heb ik een Bridgerton marathon gedaan. Ik was te moe voor andere dingen en heb lekker voor de buis gehangen. Seizoen 2 was dan ook weer verslavend leuk kijkvoer.

Einde middag werden mijn kinderen gebracht en reden we naar opa en oma. De visite was verspreid over de dag uitgenodigd, zodat het niet te druk zou zijn en wij zouden met z’n allen blijven eten. Eeuwen geleden! Laatste keer was denk ik tijdens de vakantie naar Kaapverdië in 2020 vlak voor de pandemie? De kinderen waren dan ook nogal hyper zo met z’n allen bij elkaar. Die hebben we na het eten snel naar buiten geschopt zodat we verstaanbaar konden bijkletsen, hahaha.

goede wijn van domaine longue toque
Hier dronken we de witte variant, maar de rode wijn van Domaine Longue Toque uit 2017 is nóg lekkerder!

Ik had één van de onwijs lekkere rode wijnen van Maison Gabriel Meffre’s Domaine Longue Toque mee uit 2017. Gekregen tijdens de persreis en een fles van een eurootje of 50, de verwachtingen waren dus hoog en deze soepele rode maakte die zeker waar. Wat een zalige smaak! Perfect om deze met elkaar op te drinken tijdens dit feestje.

tekentalent katjeskelder
Dochterlief tekende het huisje van Roompot park De Katjeskelder waar we naartoe gaan.

We hebben mijn vader en meteen ook mijn moeder die volgend jaar de 70 hoopt aan te tikken, verrast met een weekendje weg met z’n allen. Gezellig met elkaar naar een Roompot vakantiepark, maar wel ieder in de privacy van een eigen vakantiehuisje. Of nou ja, mijn ouders moeten verplicht bij mij en mijn dochters inwonen, maar dat is toch minder druk dan met 12 personen in 1 huis, haha. Iedereen kijkt er ontzettend naar uit na deze coronajaren waar de familieband toch wat onder te lijden had.

Motivatiegesprek middelbare school

Maandag een fijne kantoordag. Gelukkig maar, want ik voelde me redelijk gestresst door de enorme hoeveelheid artikelen die ik wilde schrijven en publiceren. Vandaag productief mijn to do’s afgestreept (nou ja een paar ervan maar toch) en de kwartaalafsluiting gedaan zodat ik later die week weer een flink bedrag aan BTW kon overmaken naar de Belastingdienst. Nou ja, hoe meer BTW je betaalt, hoe meer er ook is binnengekomen tenslotte dus een goed teken. 

banner en visitekaartjes
Mijn nieuwe visitekaartjes en deze roll up banner voor op de Blogboot kwamen deze week binnen.

Over avondeten hoefde ik me niet druk te maken. Ik kon aanschuiven bij mijn kids en hun vader, want einde middag pikte ik dochterlief op en reden we samen naar Gouda. Ze wil TTO gaan doen (tweetalig onderwijs, dus VWO in het Engels) en moest vandaag motiveren aan de commissie waarom ze dit wil. De school wil er zo de “omdat ik moet van papa en mama” kinderen tussenuit filteren. Wat… tja eigenlijk ook op mijn dochter van toepassing is, maar wij denken daadwerkelijk dat dit bij haar past. Was toch even spannend, maar ze is met vlag en wimpel geslaagd voor deze test. 

Als ouders gloeien we nog na van trots over hoe dochterlief dit heeft aangepakt, want zoals het een puber betaamd was er enkele weken eerder nog de nodige weerstand. Tis toch heel spannend, zowel de middelbare als lessen in het Engels volgen. De docente die de interviews deed was een ontzettend leuk mens die mijn kleine dame direct op haar gemak stelde. Bij terugkomst was het eerste dat ze zei: “Heeft u weleens bedacht dat uw dochter wellicht hoogbegaafd zou kunnen zijn?” Het was namelijk behoorlijk duidelijk uit het gesprek gebleken. En uit haar complexe tekeningen. Ze had zelfs het gesprek dat inmiddels overgeschakeld was naar Nederlands teruggepakt naar het Engels!

Op de basisschool was ze eigenlijk een beetje ingekakt de afgelopen 4 jaar, dus we zijn ontzettend blij dat ze eindelijk zichzelf weer laat zien én vooral ook dat de motivatie los kwam. Deze middelbare school is overigens een begaafdheidsprofielschool, de docente had het direct opgetekend in de notities en hoewel we het eigenlijk pas officieel over een paar weken horen, is er geen enkele twijfel mogelijk… dochterlief is uitermate geschikt voor het volgen van TTO! Heel blij mee.

antonius

Tijdens het wachten herkende ik de drama docent van vroeger nog, dus meteen even bedankt. Ik durfde vroeger NIKS. Deze docent ontdekte dat ik een prachtige bekakte stem kon opzetten en veranderde een toneelstuk dusdanig dat daar een speciale rol voor mij in kwam. De nodige stappen naar meer durven voor een groep werden daar gezet. Het heeft mij veel moeite gekost om mijn extreme verlegenheid te overwinnen en hij heeft hier zeker aan bijgedragen. Zie hier het meisje dat als kleutertje eerst een uur aan haar moeder vastgeklampt zat voor ze met andere kinderen durfde te spelen… Nu is het mijn werk om voor groepen te staan en mezelf te presenteren of in de kijker te spelen en contacten te leggen. Ben zo benieuwd wat de middelbare school mijn dochter gaat brengen!

kasteel rosendael peugeot 308

Peugeot 308 en Kasteel Rosendael

Dinsdag werd ik om kwart over 5 wakker… en ik kon niet meer slapen. Eerst nog even een boek gelezen in bed, bedacht me toen wat er mis was met mijn google analytics en sprong eruit richting toilet en laptop om het te fiksen. Afijn, toen kon ik maar beter meteen even douchen, ontbijten en aan de slag. Ik was toch al wakker. Om half 7 zat ik dus achter de laptop en dat kwam eigenlijk wel goed uit. Had een drukke dag voor de boeg en zo kon ik rustig aan mijn teksten werken, zonder dat de ontplofte mailbox en allerlei appjes voor afleiding zorgden.

schakelen
Schakelen… ai dat is echt even schakelen voor mij…

Ideaal want ik moest ook naar Peugeot om daar een nieuwe 308 op te halen voor een review. Deze auto had tenslotte de Women’s Car of the Year Award gewonnen, dus ik was razend nieuwsgierig. Na ontvangst van de sleutels schrok ik me alleen de tandjes… deze auto blijkt handgeschakeld. IEKS, paniek! Heb al een paar jaar een automaat en je verleert het schakelen dus supersnel… Ik wist niet eens hoe ik weg moest rijden! Eerst maar even terug naar binnen gerend dus om te vragen hoe dat ook alweer werkt. Ze zullen wel gedacht hebben, maar hallo… ik ben geen autojunkie die alles rijdt wat los en vast zit  ik houd gewoon van fijne auto’s met de nodige rij comfort.

kasteel rosendael peugeot 308

Een poll op insta onder mijn lezers leert dat de meesten van jullie toch de voorkeur geven aan schakelen boven een automaat. Ik hoop dat ik het schakelen – dat een paar jaar terug nog super soepel ging – snel weer onder de knie krijg, want dit was dramatisch. Stijf van de stress zat ik achter het stuur richting mijn vriend, bij een drukke rotonde kon ik niet zo snel anticiperen als met mijn eigen auto en sloeg de motor af. Schaamde me kapot. Wat ben ik voor prutser die dit niet meer kan? Hoe ga ik deze luxe auto heel houden? 

kasteel rosendael peugeot 308

Na een snelle lunch ging het gelukkig beter. Een flink stuk relaxte snelwegroute richting Arnhem waar ik werd verwacht voor een persbijeenkomst op Kasteel Rosendael. Vooraf had ik toestemming gevraagd om met de Peugeot 308 op de oprit te mogen voor fotografie, want zeg nou zelf het uiterlijk van de nieuwe 308 is zeker een kasteelvrouwe waardig, toch?

kasteel rosendael
Deze foto van een kroonluchter vond ik erg mooi gelukt.

Het weer werkte helaas niet mee. Tijdens de rondleiding in het kasteel hadden we daar gelukkig geen last van. ‘Barones’ Marjan had zich speciaal verkleed om ons alle historische ins en outs te vertellen over de geschiedenis, gewoontes en families van weleer die in Kasteel Rosendael hebben gewoond. Ontzettend interessant! Het koepeltje op de toren stond vroeger elders, is er later opgezet, weer afgehaald en prijkt tegenwoordig wederom op de kasteeltoren.

kasteel rosendael peugeot 308

Daarna werden we voorzien van een paraplu zodat we de kasteeltuinen van het landgoed konden bekijken. Hier hoorden we de geschiedenis van de ‘bedriegertjes’ met de vernuftige constructie om water omhoog te spuiten, zagen we stukjes muur, bijzondere bomen zoals een levensboom van honderden jaren oud en een prachtige schelpengalerij. Als het mooi weer is en je bent in Gelderland, koop dan zeker een kaartje om dit gigantische park te bezoeken. Zo de moeite waard!

kasteel rosendael

Na afloop reed ik de files in. En in de file moet je dus continu op- en weer afschakelen. Vreselijk, echt waar. Ik werd er bloednerveus van, zeker in combi met de oranje waarschuwingslampjes die over je dashboard glijden steeds als er een auto te dicht voor je rijdt of naast je. Nooit meer handgeschakeld voor mij, is niet goed voor mijn hart. 

Zonde ook, want de zit in deze 308 is lekker hoog en zeer comfortabel. Het interieur met gekleurde naden en sportieve hoekige look van het tablet achtige navigatiescherm, vind ik prachtig. Net als de buitenkant van de 308 die echt wel een maatje groter is dan de 208. Ook de groene kleur vind ik opvallend en mooi. Veel dames stelden me de afgelopen week gerust omtrent mijn angst: zij ervaren dezelfde stress, maar dan juist als ze in een automaat moeten rijden (precies andersom dus). Dank, lief dat jullie met me meevoelen. Na een paar dagen begint het gelukkig weer een beetje te wennen en zit ik iets relaxter achter het stuur.

suikerbrood
Lunchen met lekker suikerbrood op dit schattige plankje van Fantt.

HelloFresh en kids

Woensdag werd de HelloFresh doos weer bezorgd. Geeft me toch echt veel rust dat ik niet meer zo over de boodschappen hoef na te denken en ook niet meer over hoe deze klaar te maken. Staat allemaal op een briefje en zit per gerecht in een papieren zak. Alles netjes opgeruimd, huis een beetje aan kant en toen kennismaken met een nieuwe interieurverzorgster. Ik ben te stresserig, en het is zo fijn als je huis om de week weer schoon en fris is. Voor jezelf zorgen is ook weten wat je beter kunt uitbesteden.

Mijn kinders waren uit school ook weer bij mij. Na het eten kwam er een vriendinnetje spelen en na afloop zag ik dat ze prachtige aquarels met bloemtekeningen hadden gemaakt, supergaaf. “Gewoon iets opgezocht op internet wat we mooi vonden en dat hebben we nagemaakt,” zei dochterlief nonchalant.

ecostoof zuinig koken
Pannetje in de Ecostoof en op je gemak de rest doen.

Ik besloot even te onthaasten met eten koken en bedacht me dat ik nog een Ecostoof om te reviewen had. Zou het me niet meer rust geven als ik de pasta daarin klaar zou maken en dan op mijn gemak de rest zou bereiden? Nou, dat bleek een heel goed plan. Het werkt eigenlijk supermakkelijk – ondanks dat ik het meegeleverde boek met instructies en recepten nog niet goed heb doorgenomen. Ik wist in ieder geval dat er een theedoek onder de pan moest, hoe lang het ongeveer moest staan om te garen én dat ik naderhand pannenlappen nodig zou hebben vanwege de hitte. Geeft rust in de keuken die Ecostoof én het spaart gas.  Bovendien kan er niets aanbranden. Dat gaf me het vertrouwen om er de volgende dag weer mee aan de slag te gaan.

lowlander bier
Vervroegd moederdagcadeautje ontvangen van Lowlander bier! Superlief, dankjewel.

Ecostoof en Krav Maga

Donderdag veel gedaan, waaronder alle spullen verzamelen voor de belastingaangifte. Dat is van mijn lijstje, net als het betalen van de BTW. Wonderlijk genoeg ging het soepeltjes qua teksten schrijven en kon ik wat dingen afstrepen van mijn workload lijstje. Met de kids uit school ging ik direct maar aan de slag met het avondeten. Deze avond stond er een courgette prei soep met zelfgemaakte bruschetta’s op het menu. De jongste kwam me gezellig helpen in de keuken en we konden er rustig de tijd voor nemen. Ideaal om vooraf de soep klaar te hebben in de Ecostoof. 

ecostoof zuinig koken

De kinderen hadden via het Bravo programma van de gemeente namelijk de 1e les Krav Maga (via Bravo kunnen ze tegen een instap tarief kennismaken met allerlei verschillende sporten en clubs). Krav Maga is iets met zelfverdediging en deze training bestaat uit 4 lessen. Het zeek van de regen en hagel, dus ik heb ze maar gebracht met de auto. Daarna nog even snel achter de laptop, langs het pakketpunt om gemiste pakjes op te halen en de kids weer halen. Kwam zowaar mijn nichtje nog tegen die daarna een les freerunning had op de zelfde locatie. Oh en de soep, die dus nog heerlijk warm was dankzij de Ecostoof stond razendsnel op tafel en was heerlijk!

roompot eksel

Op naar België: Roompot Eksel

Vrijdag tijdens het ontbijt de provincie Utrecht nog even overhoord, kids naar school, huishouden, laptop en… bagage inpakken. Tijdens het in de auto laden nog even gezellig gekletst met een buurvrouw die de 308 in die mooie groene kleur erg gaaf vond en er wel even in wilde kijken. De buren weten inmiddels dat als er weer een bijzondere Peugeot op de parkeerplaats staat, deze waarschijnlijk tijdelijk even bij mij hoort. Viel me op hoeveel meer ruimte in de hoogte en diepte deze 308 heeft ten opzichte van mijn eigen 208: alles ging er net even makkelijker in. Niets op de voorstoel hoeven zetten.

peugeot 308 review

Uit school reden we naar België, voor een bezoek aan het nieuwe Roompot park Eksel. Dit ligt vlak over de grens bij Eindhoven in Belgisch Limburg, de regio Bosland. Het hoofdgebouw is nog in aanbouw en voor het spraypark is het veel te koud, maar we hopen dit weekend enkele van de vele prachtige wandelroutes te kunnen lopen. Bosland staat er om bekend de mooiste wandel- en fietsroutes van België te hebben.

kubb roompot eksel

In België was het zowaar droog met een mager zonnetje, dus met mijn jongste dochter eindelijk haar spel Kubb uitgepakt en een potje gedaan. Zij kende alle regels en het was erg leuk. Voor het huisje is een mooi grasveldje waar je dit prima kunt spelen.

roompot eksel

Op de elektrische kookplaat snel een maaltijd in elkaar geflanst. Mooi huisje, modern ingericht en voelt ruim. Helaas geen RTL4 bij het zenderaanbod, en mijn Ziggo app wil alleen naar Apple devices streamen, dus we hebben via Prime het Jachtseizoen en Dr. Who gestreamd op de tv. 

roompot eksel

Dit weekend willen we dus wandelen. Wat zijn jouw weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.