Keek op mijn Week: bijzondere thuiskomst, paastak, grote stationwagen geleend en naar Limburg

Oi, oi, oi wat is er veel regen gevallen in het weekend! Gelukkig kwam ik steeds net droog over. Mijn jongste zorgde ervoor dat ik een heel bijzonder moment beleefde na het boodschappen doen. Wat een kunst is dat ook! Als er een award bestond voor ‘de kleine momenten speciaal maken’ dan had zij die al meerdere malen in de wacht gesleept. Ze heeft er talent voor. Verder had ik aardig wat reuring in de tent met calls en meetings en de lente in mijn bol dus een paastak versierd. Staat zo gezellig!

lintje doorknippen

Een lintje…

Zaterdag bleef het jongste quarantaine kind nog even bij me voor wat 1 op 1 tijd. Inmiddels bleek er geen bezwaar meer om de quarantaine bij haar vader voort te zetten, maar ze wilde zoooooo graag even alleen met me zijn. “Wil je spaghetti maken en samen Wie is de Mol kijken?” Ja en dan zo’n lief snoetje erbij he, daar smelt je van hoor. Dus alle boodschappen gehaald voor spaghetti en toen ik thuis kwam… was er een lintje gespannen voor de woonkamer. Ze stond er plechtig achter met geïmproviseerd dienblad met briefje, pen voor een handtekening en een schaar. Ik moest het lintje doorknippen en na het opruimen van de boodschappen kon ik plaatsnemen aan een gezellig gedekte eettafel. Het Blond Amsterdam theeserviesje stond al klaar met lekkers en wat drinken uit de Sodastream. Hoe leuk thuiskomen is dat?

blond amsterdam kinderservies
Santé, op een gezellige zaterdag!

We keken samen nog een tranentrekkend mooie kinderfilm over een jongetje met misvormd gezicht dat voor het eerst naar school gaat: Wonder op Netflix. Prachtig verhaal, mocht je hem nog niet gezien hebben. Daarna gezellig samen de spaghetti gemaakt en de hele dag door kreeg ik fijne corona-knuffels en kusjes van mijn kleine schattepatat. Ze genoot. ’s Avonds baalden we wel want Sahil lag er uit in Wie is de Mol… in shock, dit was onze grootste verdachte en dag dag tegen een groot deel van onze punten. Tja, dat houdt het spannend…

spaghetti
Speciaal op bestelling gemaakt voor deze lieverd: spaghetti.

Marathon 9 Perfect Strangers

Zondag deed ik een marathon met de Prime serie Nine Perfect Strangers. Bloedstollend spannend en heerlijk om te kijken. Zeker bingewatchworthy. Dochterlief keek ’s ochtends beneden haar geliefde Pokémon met wat lekkers erbij. Ik bakte als ontbijtje lekker eieren met ham. Toen huiswerk en laptop verzameld, zodat ook haar vader nog even van haar gezellige persoontje kon genieten.

camouflage
Vind het kind… mooie camouflage.

Ik vond het toch wat stilletjes en ongezellig, dus heb ik tussen de buien door een paar takken van de krulhazelaar geknipt. Tijd voor paastakken om de lente te vieren! De regenboogklipjes en kuikenchocoladehangers komen van de Jumbo. De mooie tulpen heb ik bij Leukebloemen.nl besteld.

paastak simpel
Dit jaar ging ik voor simpel: krulhazelaar uit eigen tuin, chocolade kuikentjes van de Jumbo en knijpkuikentjes in regenboogkleuren van dezelfde supermarkt.

Alles over Zuid-Holland

Maandag zoals gewoonlijk een druk dagje. Ik bundelde al mijn content over Zuid-Holland in de hoop dat het mijn zoekposities een boost zal geven. Heel leuk om ook in mijn oude content te duiken. Het artikel over Speelnatuur Tiengemeten bijvoorbeeld, was één van mijn allereerste uitstapjes waar ik specifiek voor de blog naartoe mocht in 2015. Grappig want ik had één kind dat verzot was op modder, eentje die liever niet vies wilde worden en een partner die het eventjes leuk vond maar uit zichzelf eigenlijk het liefst gewoon thuis blijft of niet te ver weg. Naderhand pannenkoeken eten wilde hij bijvoorbeeld niet. Hoe anders is het leven nu? Met uitstapjes maak ik het mezelf zo makkelijk mogelijk en doe ik dat soort dingen juist wel. Toch was het een leuk gezinsuitstapje met het veerpontje en de mooie speelnatuur.

wandelen bodegraven
Rondje wandelen rond lunchtijd. Superveel ooievaars gespot in het weiland.

Ik heb verder een vlogje opgenomen, probeer de kijkers op maandag even bij te praten in een soort gesproken weekupdate. Werkte nog aan wat plannen en technische dingen. Keek even welke bloggers het invulformulier voor de Blogboot hadden ingevuld en voegde die toe bij de aanmeldingen op de site. Belletjes gepleegd. Restjes op gemaakt en daarna reed ik naar mijn vriend vanwege een werkafspraak de volgende dag.

peugeot508SW GT
Zo… daar kan een hoop in! De Peugeot 508 GT Stationwagen. Check mijn nieuwe handtas <3 geshopt bij Desigual.

Wat een wagen: Peugeot 508 SW GT

Dinsdag reed ik naar Peugeot in Amsterdam om weer een mooie auto te lenen. Er staat een leuk Roompot reisje naar Limburg op het programma en zo’n lange rit met de nodige bagage, is ideaal om te ervaren hoe een auto rijdt. Deze keer review ik de stationwagen variant van de Peugeot 508 en kreeg ik de GT uitvoering mee (dat is de mooiste zeg maar). Een lange auto met warme rode kleur. Wat direct opvalt – naast het stoere uiterlijk – zijn de portieren van de auto: het raam is niet omkleed door een portierdeur maar sluit naadloos aan op de auto. Even opletten met dicht doen dus. Ik had nog niet eerder in een stationwagen gereden, dus even wennen aan de lengte maar wát een ruimte voor bagage! De step en spacescooter kunnen makkelijk mee.

peugeot508SW GT
Zie dat portier: het glas sluit naadloos op de auto aan voor een extra modern uiterlijk.

Afijn, ik ben helemaal blij met mijn tijdelijke speeltje. De achterklep opent en sluit met een afstandsbediening, er zit sjiek wit leer aan de binnenkant met stoelverwarming. Alleen bleek ik net niet de versie te hebben met stoelmassage, dat schijnt er ook nog te zijn! In het donker de blauwe GT verlichtingsstrepen aan de binnenkant en het interieur oogt sowieso heel mooi. Moest zelfs even zoeken waar precies het draadloze oplaad vak voor je telefoon verstopt was, maar ik heb het gevonden (onder de middenconsole, tegen het dashboard). Verschillende buren zagen me parkeren en zeiden direct al: “Zohoooo… dat is wel een paar maatjes groter hè, mooie auto!” Een spannend nieuw knopje dat ik zeker wil proberen is voor ‘automatisch inparkeren’, zou het handig zijn of parkeer je zelf sneller in? De dubbele achteruitrij video op je navigatiescherm is met een auto van deze lengte in ieder geval echt heel erg handig!

hellofresh ingredienten
“Mam, dit moet op… hadden jullie al dinerplans vanavond?”

’s Avonds ging ik hem even showen aan mijn ouders. Ik had namelijk nog een flinke HelloFresh maaltijd over die op moest: rode kool met appeltjes, aardappelpuree en een kippenworstje. Wat ruikt dat toch altijd lekker, appeltjes en kaneel dat door de rode kool pruttelt.

Kids weer thuis

Woensdag had ik via de Modefabriek een videocall met een modebedrijf uit Nigeria. Afrikaanse fashion past niet zo heel erg bij me, maar het was een leuk netwerkgesprek en ze hebben zeker een paar items die me wel aanspreken. Sympathieke dame in ieder geval. Nog even aan mijn boek gewerkt, waar ik toch steeds een beetje tegenaan hik.

skype call
Skype videocall met een fashion brand.

En natuurlijk de nodige andere zaken opgepakt, waaronder de monsterklus van oude content nalopen. Mijn meisjes kwamen weer thuis uit school, de HelloFresh werd al heel vroeg in de ochtend bezorgd dus voor het ontbijt deed ik ook meteen maar een sportsessie van Natasha Mohan en tussendoor nog wasjes draaien en wegvouwen. We genoten van het vegetarische texmex gerecht uit de HF box en ik was blij dat de gezelligheid weer in huis was met de kinders.

texmex hellofresh
Zwarte bonen met rijst in dit heerlijke vegetarische texmex gerecht. Genoeg over voor in de vriezer!

Proefles middelbare school

Donderdag veel gedaan, maar vooral vond ik het spannend dat dochterlief een proefles ging doen op de middelbare school. Gelukkig konden we carpoolen met haar neef. Ik reed het spul erheen en ontdekte op de terugweg hoe ver de bouw van het nieuwe Loetje restaurant in Reeuwijk al vordert. Prachtige plek, als het deze zomer opent gaan we er zeker een keertje een biefstukje met brood eten.

peugeot508SW GT
Best even wennen zo’n lange auto.

Thuis kon ik me focussen op het werk en de gepaneerde kip met broccoli maaltijd, want mijn schoonzus deed de ophaalrit. Het spul belde slap van de lach aan, dus het was in ieder geval gezellig geweest!

broccoli gerecht
Ziet er niet uit, maar was erg smakelijk!

Op naar Zuid-Limburg!

Vrijdag druk met inpakken. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller het gaat. En die Peugeot 508 SW is groooooooot… Normaal moet ik echt wel een beetje puzzelen, maar ik had nu nog hartstikke veel plek over in de kofferbak. Zelfs de boodschappenkrat paste achterin. Snel de prachtige rapporten van de dames bekeken en de vlop met het schooladvies van de oudste bewaard voor na aankomst.

vakantie roompot qurios
Van het platte Zuid-Holland naar heuvelachtig Zuid-Limburg.

Op naar Zuid-Limburg! In 2,5 uur tijd reden we naar het plaatsje Euverem, vlakbij Gulpen dat je wel kent van het biermerk. Daar ligt het gloedje nieuwe Roompot park Qurios Gulpen, een park dat helemaal op duurzaamheid is ingericht en wij mochten er een huisje reviewen.

vakantie roompot qurios
Ontvangst met prosecco vanwege Valentijn <3
vakantiehuis roompot qurios gulpen
Onze Hilltop Lodge.

De huisjes passen perfect in het landschap, sommigen zijn zelfs in de heuvels weggewerkt. Vanuit onze Hilltop Lodge zien we op alle daken het mos liggen. Als je van architectuur houdt, zeker een bezoekje waard.

peugeot508SW GT
Adembenemend uitzicht vanuit ons Roompot huisje.

Ons vakantiehuis is gasloos, heeft een Quooker, 2 douches en suite, modern interieur maar vooral… een adembenemend uitzicht vanuit alle ramen!

vakantiehuis roompot qurios gulpen
Even chillen op de bank. Voor mij stond er een flesje wijn klaar en de chocolade was heel snel op.

De roomtour heb ik direct op youtube gezet.

vakantie roompot qurios gulpen
Speeltuin naast het hoofdgebouw met vakantiewinkeltje waar ze ook Gulpener bier verkopen en daarboven het restaurant.

’s Avonds aten we in restaurant The Dill. We moesten best lang wachten, maar het eten dat we kregen was van zeer goede kwaliteit met ingrediënten uit de streek. Ik nam er een lokale rode wijn bij en we hebben gesmuld van de toetjes.

vakantie roompot qurios
Eten bij The Dill. Duurt even (zeker 3 kwartier wachten op het hoofdgerecht), maar dan heb je ook wat…

Terug in het huisje dook iedereen direct haar bedje in, we waren gesloopt van de lange dag. Morgen naar dierentuin GaiaZoo, het baby girafje bekijken.

Wat doe jij met het mooie weer dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.