Een mooie strandvakantie? Daar biedt Zeeland alle mogelijkheden toe

Veel mensen prefereren wanneer ze vakantie hebben deze periode door te brengen op een plek vlak bij zee. Mensen die in Nederland wonen hebben om die reden dan ook geluk. Nederland is namelijk een land met ontzettend veel kilometers kustlijn. Vanzelfsprekend vormt de provincie Zeeland één van de meest aantrekkelijke kustprovincies om je vakantie door te brengen.

strandvakantie-zeeland
Foto: Shutterstock

Wie namelijk een vakantie in Zeeland beleeft, die zal ten eerste profiteren van het aangename klimaat dat hier heerst. Het is in Zeeland immers relatief mild in de winter, terwijl de ergste hitte tijdens zomerse hittegolven meestal aan dit deel van Nederland voorbijgaat. Verder biedt Zeeland mooie steden als Middelburg, Goes, Zierikzee en Vlissingen en daarnaast diverse gezellige kleine badplaatsen, waar Renesse, Domburg en Zoutelande bekende voorbeelden van zijn.

Ik beleefde zelf een heerlijk weekendje weg in het zuidelijkste puntje aan het strand bij Nieuwvliet-Bad, waardoor je met de autorit via de Westerscheldetunnel al het gevoel krijgt dat je naar het buitenland reist. Zeeland is overigens niet de enige provincie in Nederland die alles in huis heeft voor een uitstekende strandvakantie. Heb je weleens aan Zuid-Holland gedacht? En heb je weleens op een rij gezet welke voordelen een zeevakantie eigenlijk te bieden heeft aan jou als vakantieganger?

roompot nieuwvliet-bad zeeuws-vlaanderen
Nieuwvliet-Bad in januari.

Ontdek ook de Zuid-Hollandse kust als vakantiebestemming

Ook de provincie Zuid-Holland heeft de vakantieganger heel veel moois te bieden. Over het geheel genomen is Zuid-Holland een wat drukkere en meer dichtbevolkte provincie dan Zeeland. Dat brengt hoe dan ook voordelen met zich mee, want als je een vakantie in Zuid-Holland doorbrengt heb je tal van mogelijkheden om interessante uitstapjes te maken. Vooral op stedelijk gebied kunnen maar weinig provincies aan Zuid-Holland tippen. Je vindt hier namelijk zeer fraaie en interessante steden als onder meer Den Haag, Rotterdam, Delft, Leiden, Gouda en Dordrecht. Wie het liefst aan zee overnacht kan dat bij uitstek doen in of rond bijvoorbeeld Katwijk, Noordwijk, Scheveningen en Hoek van Holland. Wij mochten afgelopen zomer nog Leiden en omgeving ontdekken en de duinen bij Wassenaar zijn zeker met kinderen een aanrader!

duincampus wassenaar dunea meijendel
Dunea Duincampus Wassenaar: Meijendel.

Lees ook De leukste uitstapjes met kinderen in Alphen aan den Rijn en Leuke uitstapjes met kinderen in Bodegraven-Reeuwijk eo

De voordelen van een vakantie aan zee op een rij

Dat talrijke mensen er de voorkeur aan geven hun vakantiedagen door te brengen aan zee is eigenlijk volkomen logisch. Wanneer je namelijk besluit te overnachten aan zee, of in ieder geval in een strandachtige omgeving, dan brengt dat deze voordelen met zich mee:

  • In een strandachtige omgeving is er doorgaans weinig sprake van gemotoriseerd verkeer. Dat brengt rust en ontspanning met zich mee.
  • Rust en ontspanning worden ook geboden door de geluiden van de golven en de meeuwen. Een gevoel van mindfulness zonder dat je er een app met zeegeluiden voor nodig hebt.
  • De zeelucht is normaal gesproken erg fris en schoon. Zoute lucht is sowieso goed voor je huid en je algehele gezondheid. Longpatiënten bezoeken niet voor niets zoutkamers om te helen.
  • Een strand omgeving bestaat meestal uit veel natuur en is ongerept. In de natuur zijn zorgt voor een gevoel van ontspanning, waardoor je gevoelens van stress en onrust mooi kunt laten varen.

Aan welke kustplek in Zeeland of Zuid-Holland vier jij het liefst vakantie?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.