Keek op mijn Week: jarig, Antor media workshop, nieuwe look en surprises

Een gek weekje. Aan de ene kant had ik het best heel druk, maar dat kwam vooral omdat ik jarig was, een dagvullend online event bijwoonde en ook nog naar de fysiotherapie, tandarts en kapper ging. Daar kun je al je werkdagen wel mee vullen. Verder lag het huis bezaaid met knutselspullen vanwege de surprises. Als Sinterklaas weer naar Spanje is, dan ruimen we de zooi op en halen we weer andere rotzooi van zolder: de kerstspullen hahahaha. Zo blijf je bezig hè?

soepje hellofresh
Soepje met zelfgemaakte bruschetta’s en croutons.

Ontplofte knutselzooi

Zaterdag lekker chill gestart en verder hielden wij ons bezig met werken aan de surprises. Die van mij valt helaas steeds uit elkaar… Gelukkig heb ik nog een extra weekje in verband met quarantaines in de familie. Maar goed ook, want aan het gedicht ben ik nog niet eens toegekomen. Ik wil iets schrijven op de melodie van Cowboy Billie Boem en hoop dat mijn lootje dat liedje kent.

Ik stuurde de kinderen met een portemonneetje naar dorp om een verjaarsontbijtje, cadeautje en de laatste sintinkopen te doen. Ze moesten nog wat boodschapjes maar kwamen helemaal verkleumd thuis door het slechte koude weer. We laten het hier dus maar even bij. Ondertussen heb ik de keuken opgeruimd, wassen gedraaid en een stofzuiger door het huis gehaald.

’s Avonds maakten we een HelloFresh soepje van prei en courgette en keken we wat afleveringen van Dr. Who. Deze waren alleen best een beetje spannend…

glittercadeaus
Superleuke glittercadeautjes van de Hema gekregen <3

Alvast een beetje jarig

Zondag was ik alvast een beetje jarig, de meisjes brachten me ontbijt op bed… Mierzoete koeken en een glas Taksi. Woei! Ze zongen een liedje voor me en ik kreeg prachtige glittercadeaus. Een glitter opschrijfboekje, een supertoffe glinsterende pen en vrolijke donutsokken. Daarna mocht ik nog even lekker in bed een filmpje kijken, toen snel douchen en mijn nieuwe jurkje aan. Geshopt in Kopenhagen, een mooie kleur mosgroen.

 

Om 12 uur had ik gereserveerd bij De Munt, waar ik mijn meiden en mijn ouders trakteerde op een heerlijke lunch. Geen rotzooi thuis. Geen gedoe met aantallen gasten, gepieker over wie ik zou kunnen uitnodigen en ik hoefde ook geen boodschappen te halen. Ideaal. Doe dit eigenlijk sinds mijn 40e en het bevalt goed.

de munt

Daarna nog even een kopje koffie bij mijn ouders waar er voor mij een cadeautje klaar stond. Glitterhyacinten! Hoe weet iedereen toch dat ik van roze en glitters houdt? Ook meteen hun verbouwing even bekijken en de meisjes kregen nog een Sinterklaasaardigheidje mee.  

 

Thuis lekker in mijn Jane Goodall boek gelezen en een kort dutje gedaan. Einde van de middag kwam de papa van de meisjes met een bloemetje langs en hebben we met elkaar de overgebleven soep van een dag eerder gegeten. Voor de meisjes was er nog een lekkere pannenkoek. Ik voelde me erg jarig!

bloemetjes
In de bloemetjes gezet <3

Helemaal echt jarig!

Maandag was ik echt helemaal jarig. De hele dag door ontving ik appjes, facebookfelicitaties en berichtjes op LinkedIn. Gezellig hoor! Uit quarantaine kwam er een bosje bloemen, superlief! Ondertussen lekker gewerkt en einde dag kwam mijn broertje langs met iets lekkers en hebben we samen linguini gegeten.

bandido

Tijd voor spelletjes, want je bent jarig of je bent jarig. Hij had het coöperatieve spel Bandido mee. Ik kende het nog niet, maar nu staat het op mijn verlanglijstje. Supersimpel en erg leuk, je moet voorkomen dat de boef ontsnapt.

azul

Daarna legde ik hem Splendor uit, wat wij heel graag spelen. En samen hebben we de regels van Azul ontdekt (ik kwam er zelf niet uit, maar het blijkt heel logisch) en dat was ook erg leuk. Met een volwassene is een spel toch heel anders als met je kinderen.

Vaak lees je over mensen die een leuk zussenuitje organiseren, dat is met 2 broers natuurlijk niet helemaal handig maar we gaan kijken of we misschien een spelletjesavond kunnen invoeren. Dan spreek je elkaar toch weer eens en hoeft het gesprek ook niet perse ergens over te gaan, maar is het toch fijn samen. Ik werd in ieder geval helemaal blij van deze spelletjesavond. Doe jij weleens zoiets met je broers of zussen?

 

ANTOR Media Workshop

Dinsdag zat ik vanaf ’s ochtends vroeg tot het einde van de middag in overleg. Vandaag was de ANTOR Media Workshop en ik had dus allerlei speeddates ingepland met leuke bestemmingen. Hier kon je jezelf en je blog presenteren en horen op welke manier een bestemming daarmee matchte en samen bekijken op welke manieren een samenwerking mogelijk is. Heel erg leuk en inspirerend, maar het vroeg wel een flinke bom aan energie. Af en toe had je even 10 minuutjes rust en dan rende ik naar beneden voor een sanitaire stop en een kopje koffie. Veel nieuwe mensen ontmoet via deze netwerkapp. Het event zou eigenlijk offline zijn maar is verplaatst naar online en dat scheelde flink wat reistijd en parkeergeld. Sta inmiddels overal op de perslijst dus hoop jou als lezer daardoor ook nog meer te kunnen inspireren op vakantiegebied. Vakanties zijn toch zeker wel de ‘sparkles in life’ en die prachtige foto’s daar droom ik graag bij weg.

netwerken
Netwerken tijdens speeddates met leuke bestemmingen.

Verder kwam het eiermeisje weer langs de deur. Blijf dat erg leuk en handig vinden, want eieren uit de supermarkt zijn veel minder vers en je moet altijd maar zien of je ze heel thuis krijgt. En… nog een hoogtepuntje op deze dag: ik mocht bij de fysiotherapie voor het eerst (sinds advies van de sportarts) een intervaltraining doen! Best gek, want na 5 uur mogen de gewone groepen niet meer trainen, dus ik was helemaal alleen. Maar ik was zo trots! Op de hometrainer werd mijn hartslag goed in de gaten gehouden en dan moest ik het fietstempo versnellen, de weerstand ging van 40 naar 120 en dan 30 seconden lang heel had fietsen. Dan bekeek de fysio hoe vlot de hartslag daalde en vervolgens werd dit nog een paar keer herhaald.

 

Het ging best goed, al deden we voorzichtig met de krachttraining en mocht ik het op de loopband niet herhalen. Gewoon even normaal wandeltempo en kijken of ik de volgende dag mijn normale dingen kon volhouden. In gedachten zag ik mijn terugkeer naar mijn oude sportschool waarbij ik applaus kreeg van iedereen die er aan het trainen was. Daar ga ik dus voor, het was pittig deze intervaltraining maar hoe gaaf zou het zijn als ik weer ‘gewoon’ kan sporten?

fysiotherapie

Tandarts…

Woensdag kwam er weinig van werken. Ik haalde al vroeg mijn dochter op voor onze afspraak bij de tandarts. De bikkel koos de optie zonder verdoving, maar dat was natuurlijk niet echt fijn. Poor girl. Daarna bracht ik haar naar school, thuis snel een kop koffie en een paar werkzaken afgehandeld en hoppa weer terug naar de tandarts maar nu voor mijzelf. Twee gaatjes moesten worden opgevuld en ik koos wel voor de prikken maar die hielpen ook niet 100%. Besloot om maar gewoon een beetje lief voor mezelf en mijn kleine meisje te zijn.

hagel
Hagelbuitje…

Qua werk doen wat je kunt, zachte bolletjes gehaald omdat eten eigenlijk niet ging met die verdoving en ’s avonds gezellig met de meisjes samen een HelloFresh receptje gekookt. De nieuwe doos werd vandaag afgeleverd, maar wel met een lekkende yoghurt ertussen… Blegh. Als ’t goed is krijg ik korting op mijn volgende doos en snel bij de supermarkt een nieuw yoghurtje gehaald om het recept te kunnen maken.

 

dahl
Eten waarvoor je niet teveel hoeft te kauwen… Dahl met naanbrood en een tomatenspinazie salade.

Surprises inleveren op school en nieuwe look voor mij

Donderdag mochten de surprises worden ingeleverd op school, want einde middag zou de ‘tentoonstelling’ in de klas zijn. Digitaal voor ouders uiteraard dit jaar. Wel erg leuk altijd om te zien wat een mooie knutsels er gemaakt zijn. Mijn jongste knutselde een voetbalveld voor een jongetje dat graag voetbalt en mijn oudste maakte een fantasieknutsel met allemaal vrolijke dingen voor haar beste vriendin. Heb ze beide wel tips gegeven en materialen aangeleverd, maar ze knutselden de surprises helemaal zelf en hebben deze ook zelf bedacht. Doen jouw kinderen dat ook? Of help je ze erbij?

voetbal surprise

Zelf ging ik na een boodschapje door naar kapsalon Vibe. Deze werd mij aangeraden omdat ze veel verstand hebben van haarkleuren. Ik ben nu meer naar asblond gegaan, de Scandinavische look zeg maar. Dan vallen mijn eigen witte haren niet meer zo op qua uitgroei. Heel blij met het resultaat en ook heel prettig dat je in deze rustige salon de enige klant bent. Meteen een afspraak voor de kinderen gemaakt, want die kunnen ook wel weer een knipbeurt gebruiken.

regenboog surprise

nieuwe look asblond

Nieuwe look!

zelfgemaakte friet
Zelfgemaakte frietjes met salade en een Duitse burger in lekkere uienjus gemaakt met het HelloFresh pakket. Tis nu toch echt net alsof ik zelf goed kan koken, haha.

Pakjesmiddag!

Vrijdag waren de kinderen best een beetje gespannen voor de sinterklaasviering op school, maar ze hadden er ontzettend veel zin in. Wat voor surprise zouden ze krijgen? Wat zou er voor hen geknutseld zijn? Uiteindelijk kreeg de oudste een potlood en de jongste een Dog Man Nintendo Switch, erg leuk gemaakt.

surprises
Deze surprises kregen ze. De joysticks gemaakt van lollies had dochterlief al opgegeten.

Zelf ging ik naar de fysiotherapie waar het nu iets drukker was dan dinsdagavond, maar niet zo druk als normaal. We trainden met het vaste patiëntengroepje, dus even kort bijgekletst en wederom geprobeerd om de intervaltraining te doen. Woei!

 

Daar word je best moe van, dus daarna koffie en achter de laptop. Aardig wat gedaan, ben met verschillende artikelen bezig maar kreeg helaas niet echt dingen afgerond en toen was het alweer bijna tijd om de kinderen te halen. Ik besloot het laatste kwartiertje alle cadeautjes van zolder te slepen en in zakken te stouwen. Mijn jongste had al aangegeven het jammer te vinden als er dit jaar geen Video van Sint zou zijn, dus ik heb die van vorig jaar opgezocht. Even in het zweet gewerkt (maar dat lukte dus zelfs na de training vanmorgen, yay) en alles lag klaar.

sinterklaas pakjesmiddag
Klaar voor pakjesmiddag!

De meisjes lieten trots de gekregen surprises zien en waren blij verrast dat bij thuiskomst de Sint al pakjes had gebracht. Snel drinken maken, lekkers neerzetten, dvd-speler aansluiten en gezellig op de bank genieten van de film. Daarna was het tijd om alle pakjes uit te pakken. Sint had heel veel schoten in de roos gemikt, hehe. Alleen het supertoffe Vingino ondergoed met tijgers en panters erop dat mama erg gaaf vind, vonden ze minder. Op social media lees ik dat de meeste mensen niet zo uitgebreid losgaan met de pakjes als ik, dus ik zal geen foto’s plaatsen van wat ze gekregen hebben. Het gevoel van overvloed met Sinterklaas vind ik gewoon zelf heel fijn.

 

Ik begin altijd in het voorjaar al met shoppen dus ik schat in dat ik voor ons drietjes bij elkaar ruim boven de 600 euro heb uitgegeven aan Sinterklaas… Nieuwe outfits voor de meisjes in Bataviastad (onder andere voor kerst van Levv en Quapi), voor mezelf een pyjama en sloffen van de Primark, de Primark had ook toffe dankbaarheidsinvulboekjes voor kinderen in Kerstthema (eurootje per stuk) die de meisjes kregen, boeken van Terry Denton, stuntstep, skeelers in een grotere maat, beautydingetjes van de Rituals en de Lush, Lego, Spookslot, mooie kleurpotloden van de Action, tekenboeken met harde kaft… Tijdens onze stedentripjes (zonder zus) deze zomer kochten we ook de nodige dingen, we zijn samen nog wezen shoppen, de kinderen hadden sintcentjes gekregen om iets te kopen en ik heb natuurlijk zelf wat besteld.

captain nova
De Nederlandse film Captain Nova draait in de bios en onverwachts kregen we dit leuke perspakketje met bouwplaten, 2 vrijkaartjes en t-shirts.

Voor mij had de Sint een december kraslot, een regenboogmok, chocolaatjes, chocoladeletter, koffiecupadventskalender, Mulan pyjama, roze sloffen, draadloze oordopjes, zakelijke boeken (van een mede Platform Z lid, dankjewel Olaf!), een schuimspaan, plakstickers voor het raam in kerstthema, Rituals douchefoam, een Lush zeephouder met zeepje… en waarschijnlijk nog wel een paar dingetjes die ik zo even vergeten ben. Goed verwend dus. Houd jij ook zo van Sinterklaas?

achterkant
Achterkant van mijn nieuwe haarkleur.

Ennuh… ’s Avonds keken we gezellig een kerstfilm 😀

Dit weekend Sinterklaas spul opruimen en daarna de kerstspullen van zolder. Heb jij dezelfde plannen?

 

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.