Keek op mijn Week: surprises knutselen, tandarts

Stilte voor de storm. Of na de storm. Zo zou ik deze week wel kunnen omschrijven. Een weekje van pas op de plaats, dingen afronden en opruimen. En natuurlijk een week van werken aan de Sinterklaas surprises! Ook op school werden er lootjes getrokken en daarvoor moesten ook ideeën komen, cadeautjes gekocht en een start met de knutsels.

sinterklaas surprise maken
Surprise in de eerste verflaag gezet.

Wheel of Time bingewatchen

Zaterdag een knusse start van de dag met de meisjes. Het hele spul moest gedoucht. Is het bij jou ook zo lastig om de kinderen te motiveren richting de badkamer? Als ze er eenmaal onder staan – liefst met een muziekje – dan vinden ze het heerlijk, maar om los te komen van je schermpje en daadwerkelijk actie te ondernemen… pfoeh…

 

’s Middags heb ik mijn screeners van The Wheel of Time gebingewatched. Heerlijk om één van mijn favoriete boekenreeksen uit mijn studententijd nu dan eindelijk op film te zien. Zo mooi gemaakt! Goed acteerwerk ook en de zeer complexe verhaallijn is toch ook erg netjes neergezet. Veel kleine ditjes en datjes die je ‘moet weten om het te snappen’ zijn er heel subtiel in verwerkt. Wist je dat de boekenreeks van Robert Jordan standaard een verklarende woordenlijst achterin had staan? Daarin stonden alle bijzondere termen die hij voor deze wereld in ‘the old tongue’ (de oude taal) had bedacht uitgelegd.

Verder sjouwde ik pakpapier en sinterklaascadeautjes naar beneden. Lekker gewerkt aan deze klus met de tv aan.

herfstwandeling
Even een blokje om door de herfstbladeren.

Surprise verven en pakjes inpakken

Zondag was ik lui. Einde dag toch nog heel even gewerkt achter de laptop, maar verder vooral voor de tv gehangen. Herfstwandeling gemaakt voor een frisse neus. Sinterklaascadeautjes ingepakt. En een start gemaakt met mijn surprise. Bedacht wat ik zo ongeveer wilde maken, constructie op maat en het geheel in de verf. De details kan ik later invullen… Eerst moeten er nog cadeautjes worden gekocht!

benbits
Er werd een leuk perspakketje bezorgd van BenBits: natuurlijke, vegan kauwgom. Plasticvrij en mag in de groene bak na gebruik.

Wimpers en 10-minuten-gesprekken

Maandag veel heen en weer rijden. ’s Ochtends had ik een afspraak bij Bella 3B om de wimpers bij te laten werken, ze zijn weer prachtig. Daarna druk achter de laptop en telefoon om zaken te plannen, te schrijven, techniek bij te werken enzovoorts. ’s Middags ging de wekker voor de 10-minuten-gesprekken op school. Zet jij ook altijd wekkertjes voor dit soort afspraken? Ik ben soms zo geconcentreerd een tekst aan het uitwerken dat ik anders compleet de tijd vergeet…

bella 3 b wimpersalon
Blij momentje: mijn wimpers weer mooi gemaakt door Anne van Bella 3B. Zij heeft een superfotogenieke salon <3

De kinderen hadden samen met hun meester en juf een beoordeling gemaakt van hoe het gaat op school en wat ze nog willen verbeteren. Ik kreeg ook meteen te horen welk lootje ze met school hadden getrokken, erg leuk. Daarna nog even snel de supermarkt in, eten koken en de laatste dingetjes achter de laptop afmaken.

Fysio: mijn zwakke plek op de rug zat vast

Dinsdag wederom niet heel spannend, druk gewerkt, gezondheidsverklaringen voor de tandarts ingevuld. Formulier met handtekeningen omtrent co-ouderschap gescand en door naar de instantie die het officiële dyslexie onderzoek gaat doen. Ik moet eigenlijk ook het budget van de orthodontist nog printen ondertekenen en terugsturen… wat een geregel.

En dan moet het eigen werk ook nog gebeuren. Dat was wel heel leuk, want ik stuurde een mailing uit nadat ik bevestiging had van een hele leuke sponsor voor de Blogboot van 14 december: Bebsy, een aanbieder van citytrips. Zij hebben voor alle bloggers op de boot ook echt een supergaaf cadeau, wordt weer heel erg leuk dus!

’s Avonds vroeg gegeten want dat helpt om de hartslag onder controle te houden tijdens mijn fysio oefeningen. Gelukkig had ik nog een restje erwtensoep en een afbakbroodje. Ging supergoed bij de fysio, pas tijdens de laatste minuut boven de 140 hartslag dit keer. Nog eventjes. Nog een paar weekjes. Dan kan ik hopelijk gaan starten met interval training! Dat betekent dat ik dan weer een normale basisconditie heb! Het einde is in zicht. Duurde afgrijselijk lang en ik ben niet bepaald een geduldig persoon, maar yay! Nu ik geen middagdutjes meer pak, speelt alleen mijn schouder / rug waar de longontsteking zat weer op door het laptopwerk. Gelukkig was er tijd om dit stevig los te knijpen. Ze had me flink te pakken, helemaal beurs daarna maar voor het goede doel. Had er de rest van de week nog last van en probeer uiteraard ook de nodige oefeningen te doen om verdere pijnklachten te voorkomen. Steeds even opstaan van de werkplek en iets huishoudelijks tussen het werken door.

Sinterklaas ging winkelen

Woensdag portemonneetjes gevuld voor de kinderen. Ze moesten nog een 5-december-cadeautje voor mama en zus kopen en voor hun surprise lootjes. Met de familie hebben we een groep enthousiastelingen (sowieso uiteraard alle nichtjes en neefjes) gevonden en in de klas trokken ze eerder deze week lootjes. Pas met een cadeautje weet je hoe je daar een knutselwerk en gedicht omheen kunt bouwen. Uit school eerst gezellig aan tafel met een broodje knakworst en daarna mochten ze voorbereidingen treffen voor hun surprises. Dozen werden gezocht, verf en een knutselkleed en we openden de zoldertrap naar mijn knutselwinkeltje om alles nog gaver te kunnen maken met de juiste knutselmaterialen.

surprise maken
Plannetjes en een begin gemaakt voor de surprises.

Daarna tanden poetsen! We hadden de controle bij de tandarts. De oudste werd geseald, de jongste en ik moeten helaas nog een keertje terugkomen. En ook voor haar ontvingen we de verwijzing naar de orthodontist en kreeg uitleg over het begrip ‘traumatische overbeet’: dan bijten de tanden in het gehemelte. Het worden dure jaren… Maar goed, kijkend naar mijn eigen gebit is dit iets wat je het liefst zo snel mogelijk opgelost wilt hebben zodat het gebit ooit bij de eerste zoentjes slotjesvrij zal zijn.

Na de tandarts tijd voor iets leuks: het shoppen van de cadeautjes voor onze lootjes. We waren nu tenslotte toch al op dorp. Er zijn leuke dingetjes gekocht en daarna bij de snackbar iets lekkers gehaald. Ik ging voor een boerenpatat met Borftsaus, een lokale lekkernij die je alleen in de Kerkstraat kunt halen. Thuis wilden de meisjes graag Dr. Who aan en hebben we gezellig voor de televisie gegeten. Omgeven door een vloer vol knutselmateriaal…

zie de maan schijnt

Schoentjes gezet

Donderdag wenste ik mijn ouders veel plezier met de televisieopnames van De Grote Tuinverbouwing. Op 11 december is de uitzending, thema is Kerst. Mijn eigen dag was verder niet heel spannend, maar dit volgen vanaf de zijlijn natuurlijk wel. Ik maakte een tomatensoepje en we hadden stokbroodjes met smeersels, dus geen gemor aan tafel want dit vonden ze heerlijk. Daarna snel de schoentjes aan voor een avondwandeling naar opa en oma, want ik was mega nieuwsgierig hoe het geworden was. Prachtig! Daar kunnen ze goed van genieten elke keer als ze naar buiten kijken. En binnen staat de kerstboom! Heel grappig, want mijn moeder zet volgens traditie altijd pas na 5 december de boom maar dit jaar kan ze er een paar weken langer van genieten. Ben echt heel blij voor ze. En wil je ook weleens in de bloemetjes worden gezet? Geef jezelf gewoon op voor dit leuke programma, wie weet. Bij mij kwamen ze een jaar of 6 geleden en ik heb nu nog steeds plezier van de mooie plantenbakken die ik toen gekregen heb. In het donker wandelen was ook leuk, we zongen met z’n drietjes liedjes en maakten een ‘zie de maan schijnt door de bomen’ foto. Na zoveel sinterklaasliedjes mochten ze thuis hun schoentje zetten.

schoentje zetten

Iew, lekkende vuilnisbak

Vrijdag voelde ik mezelf een beetje inspiratieloos. Daarom lekker aan dit weekoverzicht gewerkt. Tussendoor ontdekte ik tijdens het halen van een kopje koffie dat er iets uit de vuilnisbak was gaan lekken… Iets supersmerigs en stinkends. Er kwam een vieze drab onder de bak uitgelopen… Jakkes! Snel die zak eruit en naar buiten. Vervolgens de smerige zooi opruimen en schoonmaken. Misselijkmakende geur ook, iew! Soms heb je dit soort dingen, gelukkig ontdekte ik het vandaag en niet morgen en was ik er dus op tijd bij om de vloer en de bak met schoonmaakmiddel en doekjes te behandelen. Inmiddels is het weer schoon en fris met dank aan mijn voorraad HG schoonmaakmiddelen.

Wat ik dit weekend ga doen, kun je op mijn insta volgen. En anders lees je het volgende week wel. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.