Keek op mijn Week: vrijgezellenfeest, laatste vakantiedag en opnames Eigen Huis en Tuin

Gekkenhuis deze week. Je kunt wel merken dat de zomervakantie voorbij is en het normale leven weer begint. Ik pikte nog een laatste vakantiemomentje mee, waarna alles in volle vaart op gang kwam. Er moest een leenauto terug naar Peugeot, ik kreeg de vraag of ik tijd had voor televisieopnames van Eigen Huis en Tuin (ja, tuurlijk, supergaaf), de kinderen gingen weer naar school en mijn Blogboot kwam ook op stoom. Gelukkig kon ik ook weer een weekendje weg inplannen naar Roompot!

pony naar de wei
Pony van de wei naar de ranch lopen vond ze geweldig! (Ja, foto uit de verkeerde hoek #duanesyndroom.)

Vrijgezellenfeest

Zaterdag wilde mijn jongste nog even pony’s uit het weiland halen bij Landal Land van Bartje. Ik haalde verse broodjes en pakte wat spulletjes in, want rond koffietijd zou de vader van de meisjes arriveren. Na een bakje Nespresso (ja, er zat zo’n apparaat in het vakantiehuisje) en een rondleiding, stapte ik de auto in.

 

De kinderen konden gewoon doorgaan met vakantie vieren, terwijl ik een roadtrip maakte naar VVC Adventure in Almere. Halverwege stopte ik bij Fastned voor een broodje en het inbellen met de ‘vrijgezel’ die binnenkort gaat trouwen. Hoewel ik erg relaxt heb gegeten, had ik daarna toch stress: ik had de tag niet goed langs het apparaat gehaald dus mijn geleende Peugeot e2008 GT was niet bijgeladen… Oeps!

fastned
Terwijl ik dacht de Peugeot e2008GT bij te laden bij Fastned… had ik blijkbaar toch de pas er niet in de goede volgorde langs gehaald…

En ik moest toch door om op tijd te komen. Voor korte afstanden is elektrisch rijden ideaal, maar voor een rondje Nederland geeft het tussendoor bijladen toch best wat stress. Je moet continu nadenken hoever je nog kunt rijden. Ik hoop dat ze snel iets bedenken om de actieradius te vergroten. Het rijcomfort is namelijk wel superfijn! Rijdt een stuk rustiger dan een benzine auto. Ook het formaat van de 2008 bevalt mij wel, ik heb geen last meer van bumperklevers. Je ziet het ze proberen en dan bedenken ze … “deze tank is groter dan de mijne, ik houd wel afstand” en is het probleem opgelost.

pruik op
Ik mocht me verkleden als azijnpisser ‘Clairi’, heerlijk.

Het vrijgezellenfeestje was erg leuk. We deden een Gooische Vrouwen activiteit, waarbij we filmscènes naspeelden en wedstrijdjes deden. Hilarisch, want we moesten allemaal verkleed en met pruik en hoge hakken. Ik vond het geweldig! Na afloop reden we naar een strandje in de buurt voor een gezellige picknick. Wat erg leuk georganiseerd was: iedereen moest vooraf een woord op een kaartje schrijven met een herinnering aan iets wat je met de ‘vrijgezel’ had beleefd. Zij moest raden wat dat was en zo hoorden we allerlei bijzondere, mooie, grappige en ontroerende verhalen. Mijn lijf stortte daarna helaas in, dus ik moest afhaken maar het was fijn dat ik toch een flink stuk mee had kunnen doen. Tenslotte organiseerde ze ooit ook mijn vrijgezellenfeest. Eeuwen geleden. In 2005. Hahahaha. De gemozaïekte spiegel die ik toen maakte hangt nog steeds in mijn toilet als herinnering aan een leuke dag.

hockey
Hockeyen met een pruik op en een knuppel als stick: supergrappig!

Inpakken en wegwezen

Zondag was retedruk en hectisch. Eerst reed ik terug naar het vakantiehuisje in Drenthe, waar als een gek alle bagage ingepakt moest worden. Stress, stress en door! Ik had mijn oudste dochter nog beloofd dat ze een bosrit mocht maken en tussen de buien door was die gelukkig nog te boeken. Met een heel klein groepje liepen we een prachtige route over de paarse heide naast het vakantiepark en door het bos. Daarna weer snel verder met inpakken, bedden afhalen, zooi in de auto stouwen en natuurlijk de boel stofzuigen. Woei! De meisjes brachten ondertussen het vuilnis weg.

ponyrijden
Toch nog even een laatste ponyrit…
ponyrijden
Een prachtige route over de in bloei staande heide en door het bos…

Onderweg aten we bij een Fastned station nog een broodje (de snackbar was tot onze teleurstelling dicht). Daarna verder rijden maar een berekening met hoeveel kilometer we nog moesten rijden in vergelijking met de actieradius van de auto… en met de lieve stemmetjes achterin… deden mij beslissen om bij ’t Harde nog een stop te maken bij de McDonalds. Je schijnt bij alle McDonalds vestigingen een laadpaal te hebben, dus daar tikten we er onder het genot van een warm drankje en een hamburger nog even wat actieradius bij. De kleine dames zeiden nog dat ze de auto – ondanks de extra tussenstops – toch wel erg gaan missen. Ze vonden hem erg stoer!

mcdonalds
Nog snel even een paar kilometers actieradius bijladen onder het genot van een hamburgertje is geen straf voor de meisjes.

Roodgloeiende telefoon

Maandag kwam er niets van teksten schrijven terecht. De telefoon stond roodgloeiend en ik had flink wat mailtjes om te verwerken ondanks dat ik het in de vakantie toch redelijk had bijgehouden. Zo was ik in gesprek met een vakantieketen om daar merkambassadeur voor te worden, hoe gaaf is dat! Ons volgende weekendje weg werd deze dag nog geregeld. Yay!

Televisieprogramma Eigen Huis en Tuin belde – ik had me vorig jaar al aangemeld en was met ze in gesprek maar er kwam een lockdown tussendoor – of ik toevallig deze woensdag gelegenheid had voor de opnames? Heel gaaf! Met dank aan Best Western Hotels voor het verzetten van onze afspraak en mijn moeder voor het uit school halen en opvang van de kinderen.

bots
Mijn crypto zat weer in de lift. Levert meer rente op dan de bank. Hoe lang wacht je eigenlijk tot je weer verkoopt?

Verder maakte ik de nodige afspraken met sponsors voor de komende Blogboot edities. Heel erg fijn! En er waren wat aanvragen voor enkele bloggers waarvoor ik linkbuilding opdrachten werf. Die heb ik uitgezet. Van teksten schrijven kwam vandaag niet heel veel terecht, maar toch waanzinnig veel gedaan deze dag. Oh ja, en er moesten natuurlijk vakantiewassen worden gedraaid en koffers opgeruimd.

xt luis
Deze XT Luis campagne moest nog online op de eerste schooldag.

Peugeot terug en fysio

Dinsdag nam ik afscheid van die mooie blauwe Peugeot e2008 GT. Voor het inleveren ging deze door de carwash en heb ik er een stofzuiger doorheen gehaald. Je wilt zo’n geleende auto toch weer netjes inleveren natuurlijk. Heb er zeker een kilometer of 800 mee gereden als het niet meer is, dus er volgt een informatief artikel. Bij Peugeot deed ik nog snel een bakje koffie.

peugeot e2008 gt
Nog even snel de Peugeot e2008GT door de carwash halen.

Thuis werd er dan eindelijk toch een artikel gepost op mijn blog en werkte ik aan het weekoverzicht. Ook ruimde ik wat spullen op, want ja er zou toch een televisieploeg komen. Ik had er de vaart in, maar moest tijdig stoppen voor een pittig setje fysiotherapie. Gelukkig ging dat beter dan de laatste keer! De hartslag bleef netjes en volgende week wil ik iets langer trainen als het goed blijft gaan. Verder deed ik nog een sneltest, zodat de televisieopnames door konden gaan. Hekel aan die dingen, blegh.

eerste schooldag
Hun vader stuurde me deze ‘back to school’ foto via de gezinsapp, ze hadden er duidelijk zin in!

 

Opruimen met Eigen Huis en Tuin

Woensdag stond om 9 uur opruimcoach Galit voor de deur met haar camerateam. Heel aardige en gezellige mensen! We hebben keihard gewerkt om de chaos van mijn zolder aan te pakken. Erg leuk om eens mee te maken, maar het was aanpakken hoor. En zo’n zender is best wennen, elke keer dat ik naar het toilet was geweest moest ie weer even vastgezet worden. Je werkt als ‘sloddervos’ zelf namelijk ook mee om je eigen spullen op te ruimen en te sorteren en moet daar iets over vertellen op camera. Ik vond het echt heel erg leuk en ben waanzinnig blij met het resultaat. Dit kun je op 21 september om 17 uur zien in Eigen Huis en Tuin op RTL4. Mag het nog niet laten zien, maar verbluffend!

eigen huis en tuin
En zo heb je ineens een cameraploeg in huis.

Allermooiste was nog dat regisseur Quirine zei dat ik moest gaan vloggen in plaats van bloggen. Ze vond me wel een natuurtalent, hahaha. Erg mooi compliment, hartelijk bedankt. Volgende dag direct een poging gewaagd. Schrijven blijf ik toch ook erg leuk vinden en lekker veilig omdat je zelf buiten beeld blijft en je teksten kunt corrigeren. Ga wel proberen om vaker iets op film te doen.

Mijn moeder was onder de indruk en blij voor me. De kinderen waren direct niet weg te slaan van onze mooie zolder en hebben er de hele avond heerlijk zitten spelen.

Teksten tikken

Donderdag bracht ik direct maar onze raket naar de kleuters. Je bent aan het opruimen of niet tenslotte. Ik hoop dat ze er leuk mee zullen spelen, maar dat komt vast wel goed. Trok best wat bekijks op het schoolplein met dat enorme ding, haha. Verder regelde ik het vrijstellingsformulier zodat mijn dochters het huwelijk van hun oom en tante legaal kunnen bijwonen. Weer iets afgevinkt!

 

Deze dag kon ik dan eindelijk op mijn gemak lekker teksten tikken. Voor mijn blog, een nieuwsbrief voor bloggers en een stukje van een zakelijke nieuwsbrief. Mijn dochters hadden beiden leuke speelafspraakjes in de middag. De moeder van het vriendinnetje van mijn jongste dochter stuurde deze leuke foto toe van de meisjes in een bootje:

bootje varen
Hoe leuk dit!

Ze hadden heel leuk samen gevaren en vissen gevangen. Lekker buiten in het zonnetje. Hoe leuk!

Hond Finn blij gemaakt

Vrijdag wederom lekker aan de slag. Mijn artikel voor Posterstore werd geschreven, lees het vooral want er staat een mooie kortingscode in waar je je voordeel mee kunt doen. Uit school reden we naar het baasje van hond Finn. Hij kreeg de knuffels waar de meisjes niet meer mee spelen en ze wilden deze graag zelf geven. Was erg gezellig en ze hebben hem ‘vang’ geleerd.

kitten
Kittenspam! Deze kleine inbreker heb ik 3x buiten gezet, maar zoals je ziet had het weinig effect. Gelukkig is ie supercute.

Eenmaal thuis was ik best moe en heb ik eigenlijk de hele middag op bed naar geluidsfragmenten liggen luisteren. Even bijkomen van alle druktes. Daarna lekker met de meisjes de keuken in om texmex te maken. Zij deden de salade en ik het gehaktprutje en de wraps. Al die verschillende hapjes en het zelf meehelpen vinden ze erg leuk, dus het was gezellig aan tafel.

texmex
De kinderen hebben een paar heerlijke salades gemaakt voor onze texmex avond.

Dit weekend maar even kijken of ik wat achterstallig werk gedaan krijg, verder kan met opruimen en mijn huishoudelijke taken wil ik ook nog doen. Oh… en het onkruid… heb de televisieploeg gevraagd of ze dat buiten beeld konden houden want het is verschrikkelijk… Wat zijn jouw plannen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.