Mexico op tafel met Los Taqueros

Mexico, het land van de sombrero’s en prachtige resorts waar ik graag eens vakantie zou vieren. Het liedje van de Zangeres Zonder Naam galmt door mijn hoofd als ik er aan denk, terwijl er een koeltas met producten van Los Taqueros werd afgegeven. Nacho’s en empenadas: we gaan Mexicaans eten vanavond!

los taqueros

Eigenlijk zijn ze bedoeld als borrelhapje, maar iedereen die kinderen heeft weet dat snackfood (kleine hapjes waarbij er iets te kiezen valt) altijd scoort. Niks borrelhapje dus (hoewel de empenadas en nachos daar uitstekend geschikt voor zijn), wij namen de ovenhapjes van Los Taqueros als avondeten. 

Wat zijn empenadas?

Empanadas, Zuid-Amerikaanse pasteitjes, zijn gevuld met een kruidige gehaktvulling of met gekruide kip, gebakken paprika, uitjes, een vleugje chilipeper. Lekkere deeghapjes dus als je van een beetje pit houdt!

Binnen 15 minuten klaar!

Bij de Mexicaanse keuken denk ik zelf aan pittig, aan maïs, aan avocado’s en ook een beetje aan tequila biertjes met een citroentje er in, zoals Desperados. De Los Taqueros verpakkingen hoeven alleen maar in de oven, dus ik wilde er iets van groenten bij serveren. Met dit in het achterhoofd racete ik vlak voor etenstijd even langs de groenteboer, laadde wat ingrediënten in mijn winkelmandje en toverde – ondanks gebrek aan keukenskills – binnen een kwartier de tafel vol met Mexicaans fingerfood. Mijn kinderen waren zwaar onder de indruk! (Ikzelf eigenlijk stiekem ook het zag er gewoon écht goed uit.)

los taqueros eten
De ingrediënten voor een avondje Mexicaans á la Marguerita
(klaar in een kwartiertje).

Wat heb je nodig voor Mexicaans Fingerfood á la Marguerita?

 • Los Taqueros Nachos chips (wij hebben ze zonder kaas bereid) – hier zit ook tomatensalsa en limoendip bij
  De Nacho Kit is verkrijgbaar bij Hoogvliet, Deen en Coop voor €4,99 (410 gram)
 • Los Taqueros Empenadas kip
  Verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Deen, Boon’s markt, Coop, Dirk, Deka en Nettorama voor €3,49 (verpakking met 6 stuks)
 • Los Taqueros Empenada gehakt
  Verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Deen, Boon’s markt, Coop, Dirk, Deka en Nettorama voor €3,49 (verpakking met 6 stuks)
 • Citroen en of limoenen
 • Maïskolven
  In plastic zodat je ze au bain marie kunt opwarmen (in een bak heet water)
 • Trostomaatje en komkommer
 • Avocado en paprika
 • Baby sla (2 stuks)
 • Olijfolie
 • Peper
 • Salsa dipjes 
  (Wanneer je niet de Nacho Kit hebt gekocht waar ze bij in zitten)

los taqueros eten

Recept is een groot woord… dus Bereidingswijze

 • Oven voorverwarmen
 • Empenadas op de ovenroosters leggen, besprenkel met waterdruppels
 • Waterkoker aan
 • Grote bak ernaast waar de maïs in past, giet het kokende water hierbij en laat het staan tot de rest klaar is
 • Was de groenten
 • Snij de komkommer (mijn dochter wilde met schil, scheelt weer), drapeer op een bord met daaroverheen de trostomaatjes
 • Besprenkel met olijfolie en peper
 • Pak een mooi groot bord en drapeer daar de baby sla blaadjes op
 • Snijd de avocado in plakken en gooi er overheen
  (LET OP! Veel ongelukken mee: snijd met een scherp mesje door de helft en pas op de pit. Draai van elkaar los. Lepel de vrucht uit de schil. Snijd voorzichtig in plakjes van de pit wanneer je deze met een lepel niet los krijgt.)
 • Snijd de paprika in reepjes en gooi er overheen
 • Snijd de citroen in plakjes en gooi er over de salade
 • Vul glazen water en gooi ook daar halve plakjes citroen in, serveer met een stampertje
 • Ondertussen de empenadas uit de oven en de nachos er in
 • Maïs uit het water, openknippen en op een bord laten glijden, eventueel kun je in de uiteinden nog satéprikkers doen om de kolfjes makkelijker vast te houden

Waar ik nu niet aan had gedacht, maar wat voor een volgende Mexicaanse avond wel heel lekker is: guacamole maken met mini soepstengeltjes om te dippen. Je kunt guacamole overigens ook kant en klaar bij de supermarkt vinden in het tapas schap in de koeling (bij de Jumbo in ieder geval).

Zo, hatseflats #LosTaqueros #Mexico #Marguerita en klaar!

Hoe beviel deze Mexico-challenge?

Ja jullie lazen het al: ik heb het allemaal vrij last minute bedacht, even snel in elkaar gedraaid én het zag er toch top uit! De “Wauw mama!”  uitspraken waren niet van de lucht, de kinderen hadden direct motivatie om aan tafel te komen want dit was bijzonder én tof! Een beetje een ‘Mexico food challenge’ dus, dankzij Las Taqueros.

Het zag er zo lekker uit dat ik geen zin had om er een dag mee te wachten. Volgens mij had ik nooit eerder empenadas op en ik vond ze heerlijk! Mijn dochters zijn niet zo’n fan van pittig, dus die hebben vooral de Nachos opgegeten en ons ‘groenvoer’.

Omdat alleen mijn jongste dochter kaas eet, had ik die zonder kaas opgewarmd in de oven en dan moeten ze er iets korter in dan op de verpakking staat. Deze warme chips waren heel snel op. Zoals jullie al zagen was ik lekker los gegaan vol inspiratie dus de complete tafel stond vol en we hadden heel veel over. Kwam goed uit, want die restjes heb ik in mijn uppie heerlijk opgesnoept. 

Het was niet alleen de eerste keer dat ik empenadas serveerde, maar ook maïskolfjes had ik niet eerder zelf klaargemaakt. Dit was echter easy peasy en viel heel goed in de smaak bij mijn dochters die nogal lastige eters zijn. Vind dit voor herhaling vatbaar dus, ook voor van de zomer een keertje. Ik zie mezelf al in een zonnige tuin zitten met een Mexicaans biertje, maïs, guacamole en tacos en heerlijke empenadas erbij. De paprika zou ik ook in een glaasje kunnen neerzetten als sticks om te dippen. Krijg helemaal zin om een gezellige borrel te hosten of een tuinfeestje te organiseren. Heb nu gezien dat het helemaal niet zo moeilijk is en ik werd er heel vrolijk van.

Los Taqueros voelt als summertime! 

Welke tips heb jij nog voor een Mexicaans (tuin)feestje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.