Veel thuiszitten en gezond blijven: hoe doe je dat? 5 tips

Gezondheid blijft een belangrijk onderwerp in het dagelijkse leven. Juist in deze tijd wil je hier extra alert op zijn. Toch komen mensen hier weinig aan toe en vergeten vaak een goede schoonmaakbeurt, sporten of een kleine wandeling in de buitenlucht. Terwijl dit alles toch van grote invloed is op onze gezondheid. Wat kun je toevoegen aan je dagritme dat helpend is?

5 gezonde gewoontes
Foto: Shutterstock

Om die gezondheid eens goed aan te pakken moet je eerst eens goed bij jezelf stilstaan. Want je wilt natuurlijk weer goed in je vel zitten en gezond zijn op het moment dat je het ‘normale’ leven weer op kunnen pakken. Om dit te bereiken volgen in dit artikel vijf tips over hoe je thuis aan je gezondheid kunt werken.

Tip 1: Drink voldoende water

Het is vast niet de eerste keer dat je dit leest, maar nog lang niet iedereen drinkt voldoende water. Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig. Als je dit niet hebt krijg je al gauw uitdrogingsverschijnselen, zoals dorst, sufheid en verwardheid. Je wordt hier dus ook minder productief door. De oplossing hiervoor is simpel: plaats elke dag een kan of fles water op je aanrecht of bureau. Maak met jezelf de afspraak dat hij aan het einde van de dag leeg moet zijn. Zo weet je aan het einde van de dag direct of je genoeg water hebt gedronken.


Tip 2: Beweeg voldoende

Als we thuis zijn, vergeten we vaak dat we ook moeten bewegen. Zeker als je daarbij ook nog thuiswerkt, heb je al snel de neiging de hele dag op je bureaustoel te zitten. Er is dus echt een gebrek aan lichaamsbeweging en dit heeft negatieve gevolgen voor onze (mentale) gezondheid. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door diverse activiteiten. Plan een dagelijkse wandeling, ga fietsen, hardlopen, loop wat vaker de trap op en af of zoek bewegingsoefeningen op internet. Door dit alleen al 10 minuten op een dag te doen, kun je je conditie op pijl houden en blijf je een stuk gezonder.

Tip 3: Lucht je huis

Doordat we nu veel thuis zitten, vervuilen we het huis ook meer. De lucht in huis wordt onzuiver doordat we ademen, koken, de was drogen, etc. Dit is begrijpelijk, maar wel heel slecht voor je gezondheid. Zo krijgen mensen met een allergie of klachten aan hun neus, longen of luchtwegen er nog meer last van. Deze onzuivere lucht moet dus het huis uit! Zet je ramen regelmatig open voor frisse lucht en zorg dat je de binnendeuren hierbij ook openhoudt. Zo kan de lucht door je hele huis stromen en woon je in een schonere omgeving.

Tip 4: Neem een koude douche

Volgens Wim Hof, Nederlander die diverse koud records op zijn naam heeft staan, heeft een koude douche positieve gevolgen op ons lichaam:

  • Het is gunstig voor onze stemming en gezondheid.
  • Het is goed voor je doorbloeding, hart, een strakke huid, voor een energie boost en je zelfvertrouwen.
  • Werkt tegen ontstekingen.

Als je koud gaat douchen is het belangrijk dat je ademhaling rustig blijft en dat je het langzaam opbouwt. Eet ook niets voordat je gaat beginnen. Start met de koude straal 15 seconden op je enkels en benen. Verplaats de straal vervolgens naar de polsen en armen (altijd richting het hart). Op deze manier bouw je het langzaam op om je gehele lichaam, behalve het hoofd, onder een koude douche te kunnen houden. 1,5 tot 2 minuten is lang genoeg.

neusdouche
Neusdouche van Rhino Horn.

Tip 5: Spoel je neus

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van een verstopte neus of allergieën. De hele dag door adem je via je neus lucht in die stofdeeltjes en bacteriën bevatten. De neus heeft een belangrijke filterfunctie, dus het is belangrijk dat je deze goed schoon en vrijhoudt. Dit is eenvoudig te doen met de neusspoeler van Rhino Horn. Deze spoelt middels een zoutoplossing allergenen, verstoppingen en pollen weg. Je bereikt ook de bijholten en je brengt het neusslijmvlies tot rust. Vrij ademen wordt zo weer mogelijk.

Neus spoelen wordt al decennia toegepast om klachten door verkoudheid, hooikoorts of andere allergieën te verlichten. Neus spoelen met Rhino Horn wordt aangeraden door artsen, is gemakkelijk en voordelig. De neusdouche is 100% recyclebaar en gemaakt van BPA-vrij kunststof. Voor meer informatie: www.rhinohorn.nl

Natuurlijk kun je nog veel meer doen voor je mindset, zoals mediteren, de Ommetjes app gebruiken of Synctuition. Wat doe jij bewust (bijna) elke dag voor je gezondheid?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.