Keek op mijn Week: revalidatie, longarts, tandarts… gezondheid kost veel tijd

Wat kost je gezondheid toch gruwelijk veel tijd. Al die medisch gerelateerde afspraken slokken je werkbare uren flink op. Helemaal als je daarna weinig energie meer hebt. Ben heel gezegend geweest al die jaren dat ik het niet structureel nodig had. Was dus weer een drukke week met ups en downs en ook buiten letterlijk regen en donder maar ook veel zonneschijn. Leuk dat er de nodige perspakketjes werden bezorgd ook weer.

stroopwafels
Zitten we dan…

Wat de accu?

Zaterdag weinig bijzonders gedaan. De kinderen moesten met scouting stroopwafels bezorgen en ik haalde de dozen met stroopwafels op die ze in de wijk verkocht hadden. Ik vond het erg druk in het clubgebouw met mondkapjesloze ouders en voelde me daar helemaal niet prettig bij. Gelukkig was iemand zo vriendelijk om de dozen voor mij te gaan halen zodat ik buiten kon wachten. Thuis wat werk en huishouden gedaan en daarna haalde ik de kinderen weer op. Alleen kreeg ik de auto niet meer gestart… Lampje van de accu brandde. Lekker dan. Mijn vader was zo lief om de zwaar vermoeide meisjes op te halen, terwijl ik op de pechdienst wachtte. Afijn, lekker lang mijn tijd verspilt en de meneer van de pechhulp had de auto binnen 1 minuut weer aan de praat… Ben heel blij met mijn verlengde fabrieksgarantie! Daarna zelf ook nog even bijkomen met een kopje thee bij mijn ouders en thuis kwam er verder weinig meer van productief zijn. Ik was gesloopt. De meisjes bleven nog een nachtje extra dus we konden mooi samen Lego Masters Kids kijken.

terrasje in de stromende regen
Hoe Hollands? In de hoosbui op het terras.

In de regen op een terras

Zondag rustig opgestart en de kinderen werden opgehaald door hun papa. Snel een beetje het huis aan kant en daarna had ik een gezellige wandeldate met mijn schoonzus. Het wandelen ging goed en ik hield het lang vol zonder al te veel pijn, dus we hebben nog even een terras opgezocht. Precies op tijd ook, want er barstte een enorme bui los! Heel Nederlands. We verplaatsten nog even naar een droger tafeltje en toen de drankjes op waren, was ook de hoosbui over.

pannenkoekenplant
Mijn nieuwste plantje <3

Laatste keer Spine & Joint

Maandag was de laatste sessie van het experimentele traject bij Spine & Joint. We liepen de oefeningen nog even door, hebben als patiënten onderling wat tips uitgewisseld (ik wil nu dus een afspraak plannen bij een osteopaat), kregen wat testjes en een tidal volume test. Zo hebben ze onze vorderingen bekeken. Ook de andere groepen ronden het traject deze week af en over een paar weken komt er een wetenschappelijke publicatie met de resultaten. Voor iedereen hadden ze persoonlijke tips. Bij mij was dat: rustiger aan doen en voorlopig écht niet sporten want de ademhaling zit nog te hoog. Tip was ook om ons te verdiepen in ‘coherent breathing’.

buiten lunchen
Lekker buiten lunchen met mijn laatste restje verse tomatensoep.

Terug bij de longarts

Dinsdag was ik weer terug bij de longarts dankzij mijn nieuwe verwijzing. De wachttijden zijn best lang. Ik ben weliswaar iets opgeknapt van de vaccinatie (toch iets met achtergebleven virus wellicht, hoorde ik op Clubhouse van specialisten op dit gebied) maar niet alle pijnklachten zijn verdwenen. Ik hoopte dat er wellicht inmiddels nieuwe medische inzichten zouden zijn en nam ook de tidal volume testuitslagen van Spine & Joint mee. Voor de zekerheid kreeg ik nog een thoraxfoto die ze direct konden maken, dat scheelt weer een afspraak. Ook heb ik een verwijzing gekregen naar de sportarts om een fietstest te doen waarbij zuurstof, hartslag etc worden gemeten. Zo kunnen mijn klachten via een andere invalshoek worden bekeken, ben benieuwd.

ja of nee
Dat je een briefje in je handen krijgt gedrukt met een belangrijke vraag…

Gekke foto’s bij de tandarts

Woensdag lekker gewerkt en er werden een aantal perspakketjes bezorgd. Erg leuk! Kan weer aan de bak met reviewen en fotograferen dus. Dat deden we die middag ook bij de tandarts. Dochterlief had een andere telefoon met betere camera en probeerde dat even uit. De tandarts werkte vrolijk mee en hielp om gekke gezichten te trekken bij degene die op de stoel lag, zoals deze mama. Hahaha. De resultaten werden uiteraard in de gezinsapp gedeeld. Helaas bleek ik zelf een gebroken vulling te hebben die gerepareerd moest worden, maar de meisjes kwamen er weer goed vanaf. Gelukkig had ik al pasta in de koelkast staan, die ik met mijn verdoofde tong gewoon kon eten.

tandarts
Als je dochters grappige foto’s willen maken bij de tandarts…

Work en KanJam

Donderdag kon ik eindelijk eens een goede werkdag maken. Lekker productief geweest dus. Scheelt behoorlijk als je geen afspraken hebt staan. Toen de kinderen uit school waren, hebben we het spel KanJam in elkaar gezet en buiten uitgeprobeerd. Waaide eigenlijk net iets te hard voor de frisbee, maar we kregen een goede indruk van het spel. Als het mooi weer is, zoeken we een grasveldje of en strandje op voor een goed potje van dit sportieve spel. Je speelt het in 2 teams, waarbij je de frisbee in de ton aan de overkant moet krijgen. Je hebt een werper en een dunker die de frisbee in de ton kan slaan.

Online meetings

Vrijdag zat vol met online meetings. Om 10 uur organiseerde ik de wekelijkse Blogtalk op Clubhouse en deze week hadden we het over omgaan met vervelende reacties op je blog of social media. Het was een waardevol gesprek waarin veel gedeeld werd over dit toch wel gevoelige onderwerp. Volgende week behandelen we het thema ‘wil je alles delen’ dat samenhangt met dit thema. ’s Middags had ik een teams meeting om de branding van een klant te bespreken, hoe we de doelgroep aan willen speken en welke impact een tekst daarbij kan hebben.

loopy looper

Ga jij nog leuke dingen doen deze Pinksteren?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.