Keek op mijn Week: ontbijtje van Whitepress, Moederdag, vaccinatie en puzzelrit

Wat een wervelende week was dit! We begonnen natuurlijk met een feestelijk weekend waarbij ik meerdere keren op een lekker ontbijtje werd getrakteerd. Bij de revalidatie veel pijn dus dat viel tegen, maar na mijn 1e Pfizer prik… verdween veel zenuwpijn en lijkt die irritante vermoeidheid voor een groot deel opgeheven. Uiteraard heb ik wel heel rustig aan gedaan, maar ik voel me een stuk beter en krachtiger. Nu kijken of mijn lijf het daarmee eens is!

met de kinderen
Toch maar even genieten van een lekker ijsje in de zon!

Whitepress stuurde mij een champagne ontbijtje!

Zaterdag ging al vroeg de deurbel. Whitepress, een marktplaats waar bloggers en adverteerders met elkaar kunnen matchen, stuurde mij een heerlijk champagne ontbijt! Ze zijn overgenomen door het internationale RTB House en dat wilden ze samen met mij vieren. Het ontbijt zat in een fluweelzacht groen panterprint mandje, heel erg leuk voor al onze frutsels. Het staat nu gevuld met knuffeltjes op de kamer van de meisjes. Met z’n drietjes deelden we de broodjes en andere lekkere dingen zoals beleg, fruit en een lekker sapje. De champagne bewaar ik nog even voor een mama-alleen-momentje. Wat een feestje!

Moederdag: mijn dochters zijn zo lief <3

Zondag was het moederdag en mijn meiden hadden zich daar al volop op voorbereid. Het zijn echt ontzettende lieverds, dus ik ben gruwelijk verwend. Om half 7 ging mijn slaapkamerdeur open en daar stonden ze met een doos vol cadeautjes. Een zelfgemaakte kralenketting, een prachtig zelfgemaakt boekje met mooie tekeningen en wensen <3, hartjes sokken, lieve oorbelletjes en 3 kickass theemokken met een goudzwart panterprintje. Daarna doken ze de keuken in en kreeg ik een overheerlijk ontbijtje voorgeschoteld. We keken nog even lekker met z’n drietjes een film vanuit mijn bed en mijn moederdag was perfect.

moederdag cadeautjes

Ik hoefde van mezelf niet te werken en heb fijn met de meisjes een potje Splendor gedaan. Ik vind dat zo’n leuk spelletje! Verder nog wat vakantiewasjes gedraaid en spullen opgeruimd. ’s Middags kreeg ik een lief appje van mijn ex of hij de mama van zijn kinderen mocht trakteren op Chinees deze moederdag. Heel erg lief. We hebben fijn in de tuin gezeten en lekker buiten gegeten. Dat maakt de overdracht altijd relaxter als je even gezellig kunt bijkletsen en ik hoefde niet te koken. Toen iedereen weer weg was, ben ik zelf nog even naar mijn eigen mama gewandeld voor een bakje thee.

Revalidatie: terug naar de basis met je ademhaling

Maandag maakte ik een start met de inhaalslag van een weekje vakantie. Ik merk dat ik het lastig vind om weer op gang te komen, had veel pijn deze dag. Heel lang duurde mijn werkdag ook niet, want om 1 uur moest ik in Rotterdam zijn voor de sessie experimentele longcovid therapie van Spine & Joint. Er was nog een leeftijdsgenoot aangehaakt en ons groepje bestond nu uit 5. Vooraf en naderhand spreek je elkaar even kort en dat is echt zo fijn… Ik ben niet de enige die al langer dan een jaar bezig is.

Vandaag leerden we hoe je moet gaan zitten en staan, hoe je het bovenlijf losser krijgt door een soort tegenbeweging te maken met wandelen en traplopen (en dat is echt mega ingewikkeld maar hilarisch!), werden de oefeningen met de dynaband nog eens uitgelegd en kregen we weer veel informatie mee. Ik werd streng toegesproken dat ik moest blijven zitten, omdat mijn ademhaling niet snel genoeg tot rust kwam. Best confronterend. Al zo lang bezig, maar eigenlijk leer ik nu pas de basis en mag ik dus niets opbouwen totdat dit stuk goed is. En ik wil zo graag…

revalidatie spine and joint
Leren hoe je moet tillen en blijven ademen, alles met bolle rug en voorkomen dat er spanning op je schouders komt. Leren hoe je moet gaan zitten op een stoel. Leren hoe je via een soort tegenbeweging je bovenlijf moet wiegen tijdens het lopen en traplopen om het middenrif losser te krijgen.

Hoe blijf je op gewicht als je niet mag sporten en een aversie hebt tegen diëten? Soms hoor ik mijn dochters iets zeggen (2 magere sprieten) over dat ze ‘dik’ zijn. En dat zijn ze niet. Dat is blijkbaar ‘in de mode’ om te roepen en niet iets wat ik voor mijn kinderen wil, dus ik ga geen dieet doen. Ik ben hun rolmodel tenslotte. Probeer nu daarom wat vaker ‘gewoon te bewegen’ (zonder sportstand) en neem minder chips en snoepjes. Want ik merkte toch een gewichtstoename. Nu ik er wat bewuster mee bezig ben om minder ongezonde tussendoortjes te nemen, gaat het getal op de weegschaal ook weer iets omlaag. Zo merk ik wel welk effect die ene keer in de week krachttraining bij de fysio had.

Vaccinatie!

Dinsdag was het moment waar ik enorm naar had toegeleefd: mijn eerste Pfizer vaccinatie! Eén op de drie longcovidpatiënten voelt zich daarna beter (vooral Pfizer en Moderna hebben dit effect door de opbouw van het vaccin) en tot mijn grote geluk zit ik erbij. De vaccinatie zelf was nog even spannend, in dit artikel lees je hoe de vaccinatie ging en waarom ik nog even op een brancard moest liggen. Kostte me de hele ochtend en daarna heb ik niet veel werk kunnen doen, maar ben ik ook nog even mijn bed in gedoken. Even rustig aan. Ik voelde direct na de prik de zenuwpijn in mijn longen afnemen: niet meer het gevoel alsof er een rasp overheen was gehaald aan de binnenkant alleen nog doffe pijn. Blij mee dus.

wachten na de vaccinatie

’s Avonds had ik nog een fijne zoommeeting met de dames van de denktank over leiderschap in gelijkwaardigheid. In de zomer gaan we daar een mooi event voor neerzetten, het zit allemaal nog in de conceptuele fase. Mooi gesprek in ieder geval en prachtige plannen.

Wimpers

Woensdag nog pijn aan mijn arm, maar verder geen last. Voor de laatste keer de wimpers laten bijwerken in Woerden, want verdrietig genoeg heeft mijn favo wimpersalon de lockdown niet overleefd. Op zoek naar een andere salon dus, want ik blijf verslaafd aan de extensions. Daarna achter de laptop en door…

zonnetje
Paar zonnestraaltjes meepikken in eigen tuin, met mijn prachtige moederdagketting om.

Puzzelrit door de polder

Donderdag kwamen mijn meiden weer thuis, heerlijk! In de krant had ik een berichtje gespot over een puzzelrit en dat heb ik in mijn eigen kindertijd voor het laatst gedaan back in ‘the 80s’. Leek me erg leuk om dit met mijn kinderen te doen, ze zijn oud genoeg om goed te kunnen speuren, lezen en schrijven. Voor kinderen was deelname gratis en ik mocht 2,50 euro betalen, best aardig voor een bijzonder uitje georganiseerd door Oranjevereniging Prinses Juliana.

puzzelrit auto oranjevereniging
Puzzelrit maken met mijn fijne Peugeot. Hier zie je de weilanden van Nieuwerbrug.

Het was een mooie route, maar ook best heel moeilijk om alle herkenningspunten terug te vinden. We reden dus een paar keer verkeerd, maar dat maakt het juist ook wel weer spannend.

puzzelrit auto oranjevereniging
In Zegveld pikten we een terrasje mee.

In Zegveld aten we een ijsje op een terras en na heel veel mooie polderweggetjes (waarbij we overal ook andere puzzelritters tegenkwamen) arriveerden we bij een post waar we een tasje met iets lekkers mee kregen. Aan het einde van de rit leverden we ons formuliertje weer in bij het Wierickehuis in Nieuwerbrug en bedankten we de organisatie. Uiteindelijk zijn we niet in de prijzen gevallen, maar dat hadden we ook niet verwacht met 49 deelnemers. Het was erg leuk om te doen, je beleeft toch samen een spannend avontuur! Heb jij weleens een autopuzzelrit gereden?

puzzelrit auto oranjevereniging
Joehoe, lekker gespeurd hoor!

Blogtalk!

Vrijdag de wekelijkse blogtalk op Clubhouse weer opgepakt. Dit keer hadden we het over gastbloggers en hoe je het handig aanpakt om daarmee samen te werken maar wel kwaliteitsteksten te krijgen. Buiten werden er bellen geblazen en rondjes geskate en gespacescootert, de kinderen hadden tenslotte nog lekker een vrij dagje. ’s Avonds keken we The Voice Kids.

bellenblaas
In haar puzzelrit goodiebag zat een bellenblaas, whooohoo.

Heb jij weleens een autopuzzelrit gereden? Heb je op Hemelvaartsdag een ander leuk uitstapje gemaakt?

Lees ook: Puzzelen met weetjes uit de Grote Bosatlas

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.