Keek op mijn Week: Spine & Joint, Koningsdag en een hilarische pubquiz

Van genieten in de zon naar kouder weer… Was toch fijn om wat zonnestralen mee te kunnen pikken en lekker buiten te wandelen. Ik heb mijn afwezigheidsassistent aangezet vanwege de meivakantie. Ben erg moe, veel aan mijn hoofd, heel veel afspraken en wil het dus iets rustiger aan doen deze weken. Je kunt maar op 1 plek tegelijk zijn. En juist dan… begint de inspiratie te borrelen!

vogelboek postcodeloterij
Wie kreeg hem ook? Het vogelboek van de Postcodeloterij, erg leuk om vogels te herkennen tijdens een wandeling.

Kinderfeestje

Zaterdag was lekker zonnig. Mijn oudste en ik startten de ochtend met het afkijken van de docu over Snelle op Netflix. Heb jij ‘Zonder jas naar buiten’ al gezien? Aanrader hoor, als je met je kinderen The Voice Kids kijkt. Leuk om te zien hoe zijn carrière is gegroeid en mooie levensles om aan je kinderen mee te geven dat Snelle veel moeilijke periodes heeft meegemaakt met alle operaties in zijn jeugd. Zo zien ze dat ‘ieder huisje zijn kruisje heeft’. Ik vond dat er mooie gespreksopeningen in deze documentaire zaten.

 

’s Middags hadden de meisjes een kinderfeestje waar ze allebei voor waren uitgenodigd. Er stond een groot springkussen klaar en de moeder van de jarige had er behoorlijk wat werk in gestoken om alles te laten matchen en mooi aan te kleden. Vind ik altijd knap als mensen dat kunnen.

wobbelen
Kinderen weg? Na de tips van Spine & Joint besloot ik even te wobbelen, mega spierpijn een dag later haha.

Splendor

Zondag lekker rustig aan. De meisjes hebben hun kamer netjes gemaakt, we deden een rondje rondweg en met mijn jongste speelde ik een potje Splendor. Dat ik uiteraard vet verloren heb. Maar het was leuk! Terwijl ik nog even werkte, hebben zij samen aan een stripverhaal gewerkt. Heerlijk is dat als ze zo samen een creatief project oppakken. We keken Misfits 3 en het laatste stuk van Yes Day.

Spine & Joint

Maandag reed ik naar Rotterdam voor de eerste groepssessie bij Spine & Joint. Dat vond ik toch wel een dingetje hoor… je weet dat er heel veel jonge mensen met hetzelfde worstelen, maar nu had ik dan voor het eerst een fysio sessie met mensen van mijn eigen leeftijd. En dus niet van 70 of 80 jaar. Er werd gestart met een voorstelrondje en daarna kregen we oefeningen. Bij iedereen was de tidal volume test niet goed, maar ik was zowaar de enige die zonder moeite haar gestrekte been van de grond kon tillen. Dat alles met dank aan de vele fysio sessies die ik al achter de rug heb natuurlijk. We kregen uitleg over de diep gelegen lage rechte buikspier. En ik snap nu waarom ik niet goed kan fietsen en wel kan wandelen. Was weer interessant in ieder geval!

bloesembomen
Zo mooi tijdens het wandelen, al die bomen in de bloesem <3

Koningsdag

Dinsdag was het Koningsdag. Vorig jaar viel mijn oudste letterlijk om van vermoeidheid door een covid-19 besmetting. Ik voelde me zo schuldig, want ik had haar besmet… Ze heeft in de tuin op een kleedje gelegen om op krachten te komen. Vandaag had ik de meisjes niet bij me en begon ik de dag met een New Amsterdam marathon op Netflix en daarbij een ontbijtje en later een tompouce in bed. Even geen stress.

tompouce
Lekker een marathon New Amsterdam met een oranje tompouce erbij.

’s Middags heerlijk in het zonnetje naar mijn ouders gewandeld en daar in de tuin gezeten. Met wederom een tompouce. Mag best. Super lekker! Onderweg bijna niemand op straat met overal vlaggen, oranje wimpels en af en toe wat bordjes dat je ergens in de tuin iets lekkers kon kopen of mocht zaklopen. Wat een contrast met de beelden die je in de media vanuit de grote steden zag… Daar hebben mensen geen tuin en was het niet eens mogelijk om afstand te houden. Allemaal mensen die dachten dat het virus hen niet zal pakken. Bizar gewoon die ontkenning…

 

Persconferentie Tirol

Woensdag bracht ik de ochtend op het politiebureau door voor een informatief gesprek. Ik vond het best heftig. Hopelijk worden andere mensen erdoor beschermd. ’s Middags vond ik afleiding in de persconferentie van het Oostenrijkse Tirol dat uitgebreid inging op het wederom openen voor toeristen uit andere landen en hoe ze dit aanpakken. Ik luisterde naar een aantal interessante rooms op Clubhouse over Neuromarketing en Veilig Opvoeden. Mooie stukjes kennis opgedaan weer en natuurlijk de voorpret met iedereen die donderdag mee zou doen aan de pubquiz met Clubhousers. ’s Avonds kwamen mijn kinderen weer thuis en keken we samen The Pacifier op Disney+.

politie

Hilarische Pubquiz

Donderdag lekker gewerkt, boekjes gelezen met mijn dochters, knutselspullen bij elkaar gezocht en druk heen en weer geappt met mijn team. Thibaut van Clubhouse had een pubquiz gewonnen en vanavond ging het gebeuren. Halverwege de dag kregen we de teamindeling en moesten we gaan brainstormen over de teamnaam. Het werd WorstKeesScenario, waar we met 6 fanatieke mensen deel van uit maakten.

worskeesscenario
Credits: Daud

Met de kinderen hebben we op Prime Dora the Explorer gekeken, die we een paar jaar terug al eens in de bioscoop hadden gezien. Daarna tukte ik ze in en verplaatste ik de laptop naar beneden, zodat mijn gelach niet al te veel overlast zou veroorzaken voor de kinderen. Eerst via facetime inbellen met mijn team, oortjes in tegen het galmen en dan aansluiten bij de zoommeeting via de laptop. Één grote chaos natuurlijk, maar ook hilarisch en supergezellig.

koe
Wandelen vlakbij huis.

We hadden de opdracht gekregen om er feestelijk uit te zien, dus ik had een unicorn diadeem opgezet en zoals altijd met digitale meetings een voorraadje speelgoeddiertjes in de aanslag. De vragen waren best uitdagend: liedjes raden, algemene kennis, geschiedenis, babyfoto’s van beroemdheden… En ondertussen natuurlijk veel gelachen tijdens het overleg met je team en met de rest van de groep. In tijden heb ik niet zo’n leuke gezellige avond gehad! Grappig om elkaar nu ook ‘in het echt’ te zien – op beeld in plaats van alleen via audio. Aan het eind van de avond bleek ons team nog gewonnen te hebben ook: een legpuzzel van 1500 stukjes om door te geven aan elkaar. Een avond voor de boeken met mensen die ik sinds februari ken via Clubhouse. Straks als het weer veilig is, komt er zeker een grote groepsmeeting.

 

wandelen koe
Lekker wandelen… hoewel… stuk of 10 auto’s vonden het nodig knoerthard langs me te scheuren op een polderweggetje waar je echt niet zo hard mag rijden. Mensen, dat je naar een gebedshuis gaat is geen excuus om je als verkeershufter te gedragen. 

Moederdagmysteries

Vrijdag werkte ik netjes vanuit mijn thuiskantoor en moest ik voor elk bakje koffie toestemming vragen aan mijn dochters om de woonkamer te betreden. De ‘geheime zaken’ periode is weer aangebroken: Moederdag. Voordeel van groter wordende kinderen is dat ik ze met een portemonnee en wat centjes naar dorp kon laten gaan voor de cadeaus. Daar hadden ze zich erg op verheugd: samen shoppen (zonder afspraak) op zoek naar leuke cadeautjes. Bij thuiskomst bleken ze ook direct maar hun eigen portemonneetjes meegenomen te hebben en leuke TY knuffeltjes bij de Intertoys gekocht te hebben van hun zakcentjes, hahaha.

knutselen
Lekker knutselen, ze verveelden zich dus ik haalde even een voorraadje knutseldozen overhoop en daar vonden ze geweldig leuke creatieve dingen in.

Ik had ondertussen een mooie zakelijke zoommeeting met een automerk dat mij als merkambassadeur heeft gekozen. Hun externe communicatiebureau heeft hiervoor uitgebreid mijn profiel gecheckt. Superleuk! Ik ben heel benieuwd hoe en wat. Het betekent in ieder geval dat – zodra er wat administratieve zaken zijn afgerond – ik voor persreizen een andere auto mee op pad kan nemen om te ervaren hoe die rijdt. Dat vind ik best heel bijzonder en doet me denken aan mijn allereerste redactiebaan waarbij mijn collega’s regelmatig een nieuw model mee kregen om erover te schrijven en ik soms ook een zakelijk ritje mocht doen in bijvoorbeeld een Smart, een Séat Leon of een Fiat Multipla. En dat ik dan door de Schipholtunnel reed en niet wist hoe bij dat model de koplampen aan moesten omdat dit bij elk merk anders is… Om welk merk het gaat, zie je vanzelf op mijn blog of Instagram. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in en ben heel erg trots dat ik ‘in the picture’ ben.

mandala
Een mandala kun je ook zonder het vormpje gebruiken als sjabloon.

Doe jij ook wat rustiger aan vanwege de meivakantie?

Lees ook: In spel Evergreen maak je je eigen biotoop

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.