Keek op mijn Week: spelletjes, Koningsdag, ziek mopje en naar buiten!

Inmiddels begint de lockdown me toch wel op de zenuwen te werken. We zijn ook deze week binnengebleven om mensen te beschermen die dat meestal niets interesseert. Eigenlijk is iedereen druk met zichzelf, want het is voor niemand makkelijk. Denk dat de sfeer in Nederland toch naar een behoorlijk dieptepunt is gedaald, dus ook wij hebben de focus verlegd.

kaptafel
Met hulp van dochterlief hebben we de gepimpte kaptafel in elkaar gezet. Met de spiegels erop is het een echt leuk meidenplekje op de slaapkamer van de meisjes waar ze lekker kunnen tutten. Ik heb hiervoor Alabastine ontvetter gebruikt en lichtroze meubelverf van Rust Oleum die heel mooi in 1x dekt.

De focus ligt nu nog meer binnen ons eigen kleine gezinnetje. De meisjes waar ik niet zonder kan en die niet zonder mij kunnen, die zijn als enige echt belangrijk. Het is meivakantie dus ik heb bewust tijd vrij gemaakt voor de meisjes.

Verder stuurde ik een mailing naar mijn klanten omdat er vast meer mensen zijn die het gebrek aan sociale contacten behoorlijk irritant beginnen te vinden. Gewoon maar eens gevraagd hoe het met ze ging en of ze zin hadden in een gezellig telefoongesprek over werk of privé. Dan spreek je tenminste weer eens iemand buiten je vaste kleine kringetje.

unlock
De meisjes speelden samen een Unlock avontuur dat ik tijdens mijn quarantaine alleen al gedaan had, zo konden ze mij mooi om hulp vragen. Ze vonden het een erg leuk spel!

In het weekend genoten we van het mooie weer in de tuin. We speelden veel potjes Ticket to Ride, het is echt zo’n gaaf spel! Binnenkort volgt de review. Het blijft leuk. De kinderen leren ondertussen nog iets qua aardrijkskunde. Eén van de meisjes had last van hoofdpijn, buikpijn en duizeligheid. We deden rustig aan. Als verwenmomentje nog even patat met frikadel speciaal en een milkshake besteld. #benefrietjes en gewoon lekker! Mijn ex was zo lief om boodschappen voor ons te halen, maar vond het begrijpelijk moeilijk om de kinderen zo op afstand in de tuin te zien omdat dochterlief ziek was en ik ook nog keelpijn had. De kinders deden het gelukkig keurig: netjes op de tuinbank blijven zitten, terwijl ze het liefst op papa zijn schoot waren gesprongen. Doet pijn als je je dierbaren niet vast kunt houden op het moment dat je dat juist zo graag zou willen.

ziek
Koningsdag: ziek een dutje doen in de tuin op het fijne XL speelkleed van Kidz Impulz.

Koningsdag

Maandag stond mijn vader al vroeg op de stoep met verse oranje tompoucen. Yay! Superlief. Heb geen vlaggenmast, maar onze vlag met touw aan een paal naast de voordeur bevestigd. Mijn zieke meisje had vandaag paracetamol nodig. En ze was moe, heel moe. Buiten in de zon heeft ze op het kleed wat korte dutjes gedaan.

wafels maken
Leuk klusje: beslag roeren voor de wafels.

We hebben het volkslied gezongen, de speech van de koning gekeken en verder vooral van de zon genoten. De meisjes mochten helpen om beslag te maken en aardbeitjes te snijden: in het Tomado apparaat dat we een tijdje terug voor de blog kregen, maakten we voor het eerst lekkere wafels. Die smaakten heerlijk!

Weer aan het werk

Dinsdag ging ik weer aan het werk. De oudste was nog steeds niet lekker en moe. Terwijl ik achter de laptop in de weer was, hebben de meisjes vooral voor de televisie gehangen en wat geknutseld. In de middag was het spelletjestijd. Kaartspelletjes spelen we eigenlijk nooit, met al die mooie spellen die we mogen reviewen, en het was tijd om daar verandering in te brengen. Van Coolgift kreeg ik ooit speelkaarten, dus tijd om die te gebruiken. Ze konden kiezen om te leren pesten of ezelen. Het werd pesten. Geen idee of ik alle regels goed heb uitgelegd, maar het is leuk om te doen. Als ze dit goed in de vingers hebben, kunnen we in de toekomst nog door met hartenjagen, 31-en, patience en klaverjassen.

kaartspelletje
Spelletje met gewone speelkaarten: pesten.

Woensdag kreeg ik leuke reacties op mijn mailing. Gezellig bijgekletst met mensen die je normaal op persbijeenkomsten ziet. Er zijn nu wel online productlanceringen, maar qua beleving voel ik zelf niet zo de behoefte om daarbij te zijn. Met de kinderen en werk is het wel even prima zonder extra verplichtingen. Bovendien zijn er momenteel veel, heel veel persberichten die dagelijks je mailbox instromen. Corona tijd is natuurlijk het perfecte moment om eens te gaan zitten voor een interessante invalshoek waarmee je jouw merk onder de aandacht kunt brengen én omdat alles anders is dan voorheen, heb je ook daadwerkelijk nieuws om te melden.

Het leukste vond ik de uitnodiging voor een online pubquiz waarmee ik direct door deelname ook de Voedselbank steun. En op vrijdagavond iets leuks te doen heb. Ik hoop een rondreis door Afrika te winnen, maar de andere prijzen zijn ook niet mis. Plus: leuk!

azul
Tactiek is belangrijk bij het spel Azul dat we aan het reviewen zijn.

Donderdag waren de meisjes in de ban van Lego en hebben ze uren zitten bouwen. Ik geniet er zo van om naar ze te kijken wanneer ze verzonken zijn in hun spel. Met de mooiste knopen uit mijn knopenpot hebben ze prachtige pionnen in elkaar gelijmd, die we kunnen gebruiken bij het spel dat Personal Fit, mijn sportschool, een paar weken terug door de brievenbus heeft gedaan. Voelde me nog niet fit genoeg om te sporten, maar dit spel is een leuke manier om het samen met de kinderen op te pakken. Verder werd er een pakket van Smulderstextiel bezorgd voor mijn blog. Gave strandlakens voor de meisjes en een dekbedovertrek voor mij.

Vrijheid!

Vrijdag hield ik me bezig met de maandafsluiting. Ondanks mijn ziekte nog redelijke cijfers gelukkig, maar wel wat trage betalers die herinneringen nodig hadden. Dat vind ik altijd een vervelend klusje, maar ze reageerden er goed op. Het regende en regende buiten en niet zo’n beetje ook. Om mezelf op te vrolijken belde ik nog maar eens een klant om even bij te praten en te vragen wat zij ervan merkt in haar business. Daar word je al direct een stuk vrolijker van.

In de middag begon zowaar ook buiten de zon te schijnen. Yay! We zijn allemaal meer dan 24 uur klachtenvrij dus we mogen weer naar buiten. Dit was het perfecte moment. We vierden onze persoonlijke bevrijdingsdag met een fietstochtje naar de Intertoys. De oudste had haar verjaardagsgeld van opa en oma nog niet kunnen besteden en het doel was: Harry Potter Lego! Ze heeft Hagrids huisje uitgezocht, kocht samen met haar zusje nog een LOL bal en ik kon het niet laten om de meisjes ook een doosje Lego cadeau te geven. Het was tenslotte feest!

vrijheid
Iets lekkers brengen bij opa en oma. Oma maakte deze leuke foto van onze vrijheidsdag.

Daarna deden we nog wat boodschapjes bij Kruidvat, waar de meisjes alleen in mochten met elk een eigen mandje. Terwijl ik de juiste tube tandpasta zocht, gingen de dames zelf shoppen met hun eigen portemonneetjes. Ik mocht niet kijken… een cadeautje voor moederdag. *snif* Wat heb ik toch een heerlijke kinders, zo lief… Ondertussen hadden ze ook een leuke aanbieding gespot met repen chocola en die in hun mandje gedaan, haha. Eentje voor bij mama, eentje voor bij papa en één gaf ze cadeau aan opa en oma. 

pubquiz
Klaar voor de online pubquiz!

Pubquiz

’s Avonds werd er door de meisjes nog druk gebouwd met de nieuwe Lego terwijl ik klaar zat achter de laptop. Pubquiz tijd! Ik speel de komende weken op vrijdagavond mee met de online pubquiz van Reiscreaties, waarmee je leuke reisprijzen kunt winnen. Ondertussen steun je door je deelname (2,50 euro per keer) de Voedselbank. Was erg leuk om te doen, ook al bleek ik er niet heel goed in, haha. Ik eindigde op plek 272 of zoiets… Misschien volgende week beter?

Heb jij een fijne week gehad? Bel je zelf nog weleens iemand? Bellen mensen jou? Heb je nog een beetje sociale contacten of is het allemaal verdampt?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marian zegt:

  Klinkt toch allemaal heel gezellig, blij dat iedereen weer beter is!
  Ik pas op twee kindjes een paar dagen per week, sinds bekend is gemaakt dat ze hoogstwaarschijnlijk niet besmettelijk zijn. Dat geloof ik wel. Heerlijk, weer iets te doen! Lekker naar buiten met ze. De volwassenen blijven goed uit mijn buurt.
  Bij mooi weer vraag ik 1 vriend(in) in de tuin voor lunch of koffie. Die blijven dan wel een hele middag, op anderhalve meter afstand.
  Soms regent het en ben ik niet aan ’t oppassen, dan probeer ik tussen de buien door toch een uurtje in de tuin te zijn en ik loop elke dag een half uur door de kamer met muziek erbij.
  Buiten m’n eigen huis en tuin voel ik me nooit helemaal ontspannen.
  Ik koop af en toe iets online, ideaal!
  Verder fiets ik 1x per week van Utrecht naar Zeist om m’n moeder op te zoeken en boodschappen voor de hele week voor haar en voor mezelf te doen.
  Verder veel lezen, puzzelen, tv kijken, appen, facetimen met m’n dochter die in Australië is en computeren.
  Zo kom ik de tijd wel door.

  Liefs voor jou en je dochters!

  1. Marguerita zegt:

   Oh wat goed dat je zo actief blijft Marian! Ik vind dat toch wel moeilijk, maar moet wel de conditie weer gaan opbouwen. Bij mij is er slechts 1 dochter met ziekteverschijnselen geweest de ander had geen last. Heb beide meisjes evenveel kusjes gegeven en de zussen knuffelen veel, dus ik denk ook dat dat wel klopt. Ik ben gisteren voor het eerst weer in de supermarkt geweest… voelde heel onwerkelijk en onwennig, gelukkig was het rustig dus kon ik er de tijd voor nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.