Vakantie Oostenrijk Zuid-Tirol 2021, what’s up?

Op vakantie naar Tirol in Oostenrijk in 2021? Ik werd bijgepraat in een persconferentie en deel de ins en outs met jou. Veel Nederlanders hebben niet zulke fijne herinneringen aan de vakanties in Ischl van 2020. Hoe gaat het land open voor toeristen?

zuid-tirol
Foto: IDM Südtirol-Alto Adige-Alex Filz

Noord-Tirol ligt in Oostenrijk, Zuid-Tirol in Italië. In de persconferentie ging het over Oostenrijk en hoe die klaar zijn voor toeristen deze zomer. Ze kijken vooral uit naar het ontvangen van wandelaars.

Kleurcodes bepalen de toegangsmaatregel

De regels voor toegang tot Oostenrijk betreffen kleurcodes die het land van herkomst heeft qua hoeveelheid corona-besmettingen. Iedereen die langer dan 2 dagen blijft, moet sowieso om de dag een covidtest doen ténzij je gevaccineerd bent.

  • Groen / oranje: geen restricties voor inreizen
  • Rood: je mag alleen het land in na een negatieve covidtest, als je gevaccineerd bent of recent (korter dan 8 weken) van covid bent hersteld.
  • Donkerrood: je moet verplicht na aankomst eerst 10 dagen in quarantaine.

Highlights Oostenrijk vakantie

De belangrijkste highlights voor vakantiegangers zet ik graag voor je op een rij. In de persconferentie werd benadrukt dat deze bestemming zeer geschikt is voor gezinnen en van oudsher veel door longpatiënten wordt bezocht om te herstellen.

  • Golfbanen in Tirol gaan open vanaf 19 mei.
  • Vanaf eind mei kun je per trein van Amsterdam naar Tirol, een mooie route voor je treinvakantie.
  • Sommige routes zijn sinds kort gesloten voor motorrijders, maar er zijn nog genoeg doorgangswegen beschikbaar voor je motorvakantie.
  • Einde van de zomer gaan er weer festivals en bierfestivals plaatsvinden. 

Mijn laatste vakantie naar Oostenrijk is alweer heel wat jaren terug, maar zeker in de zomer is het land prachtig om rond te wandelen in de bergen. De hotels kunnen niet wachten om weer toeristen te ontvangen!

Wanneer was jouw laatste bezoek aan Oostenrijk? Waar heb je de mooiste herinnering aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.