Speel de Winterquiz

Toen ik in de moeder-dochter app stuurde of mijn moeder en zusje een nieuwe winterquiz mee wilden spelen, kreeg ik meteen de reactie: “ja leuk, weer eens gezellig spelletjes spelen op de zondagmiddag met toastjes erbij”! Ik ontving de Winterquiz: samen terugblikken op 2020 van Elma van Vliet om te reviewen. Een mooi spel dat mensen samenbrengt. Én met een leuk spelelement. Blik jij mee terug op 2020 door mee te doen aan de winactie?!

Gastblog door Esther Weemers

 

Samen zijn met de mensen die er voor jou toe doen

Ik ontving een heel mooi ingepakt pakketje met daarin de quiz en een persoonlijke brief met een hele mooi tekst. “We waren thuis in plaats van uit. Daardoor bleek hoe belangrijk de mensen om ons heen zijn. Met de winter voor de deur lijkt het me fijn om weer eens gezellig samen om de tafel te gaan. Een mooie manier om terug te blikken en vooruit te kijken met de mensen die er voor jou toe doen.”

Deze tekst deed me op dat moment veel. Des temeer omdat ik die week te horen had gekregen dat mijn vader corona had, en allebei mijn ouders in quarantaine moesten. Dan schrik je toch wel even, en kan je alleen maar hopen op een goede afloop. Ik was dus super blij dat ik na 10 dagen ‘gewoon‘ weer dit spel met ze kon spelen!

Terugblikken op 2020

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Met de Winterquiz blik je hierop terug. Het is een mooi vormgegeven spel met kaarten in drie categorieën: vertel, raad en doe. Wat vind je het mooiste aan de winter? Wie gaat ieder jaar naar de kerstmis? En met wie had je het afgelopen jaar wel een dagje willen ruilen? Met de Winterquiz kom je meer te weten over de mensen die je al zo goed kende.

Je kan de quiz vanaf 3 personen spelen. Voor iedere vraag of opdracht die je goed beantwoordt of uitvoert, krijg je een punt. De kaart die je getrokken hebt leg je onder op de stapel. Zit er een vraag tussen die die niet voor jou van toepassing is, dan mag je een nieuwe kaart trekken. Bij de vertel en doe kaarten spelen de anderen voor jury: zij bepalen of je een punt verdiend hebt. Je zet voordat je begint een wekker, als de wekker gaat, is degene met de meeste punten de winnaar. 

 Mama is nog steeds de wijste!

Wij vonden zelf de puntentelling wat lastig. Voor ons was het dan ook niet zo zeer een competitief spel, maar meer een spel dat aanzet tot gespreksstof geeft. Het bracht mooie gesprekken op gang. Voor de mannen onder ons die niet zo’n prater zijn, is dit spel misschien wat minder geschikt. Alhoewel er ook grappige opdrachten bij zaten: zing mee met je favoriete kersthit of maak een typische kerstfoto met het gezelschap!

Met de Winterquiz wil Elma van Vliet mensen inspireren om – Corona of niet – de tijd voor elkaar te nemen. Om samen te lachen, verhalen te delen en stil te staan bij de dingen die er voor jou toe doen.

Elma van Vliet

Elma van Vliet, bedenker van de Winterquiz, over haar nieuwste product: “Het was een gek jaar, maar gelukkig bracht het ook veel moois. Geen overvolle agenda’s, maar tijd voor elkaar. Geen uren in de file, maar thuis achter de computer. De wereld werd een stukje kleiner en dat bracht voor mij de focus meer dan ooit op de dingen die er voor mij toe doen. Mijn kinderen, mijn vrienden en familie – de mensen die echt belangrijk voor me zijn. Als we dit jaar iets hebben geleerd is het dat samenzijn ook op afstand kan. En dat thuiswerken met kleine kinderen weer een heel nieuw niveau van multitasking met zich meebrengt. Met de Winterquiz kun je al die gekke momenten die 2020 tot 2020 maakten nog eens doornemen en er – hopelijk – ook met een glimlach op terugkijken!”

Prijs & verkrijgbaarheid

De Winterquiz is de nieuwste in de serie Vertel Eens-quizzen van Elma van Vliet. Eerder verschenen al de Familiequiz en de Vriendenquiz. Het spel is geschikt voor drie tot acht personen en vanaf 26 oktober verkrijgbaar bij de boekhandel en online voor de consumentenadviesprijs van € 15-. 

Lees ook:

Winactie!

Het afgelopen jaar heeft mij echt tot denken gezet. Vragen als: Wat mis ik het meeste in deze corona tijd? Waar word ik écht gelukkig van? Waar haal ik energie uit? Wat zijn mijn waarden? Dit heeft mij tot een groot besef gebracht: vrijheid, rust en uitdaging zijn voor mij heel belangrijk. Ik wil niet elke dag hetzelfde moeten doen. Dit heeft mij doen beslissen om als zelfstandige mijn eigen bedrijf als Virtual Assistant te starten! Een hele grote en spannende stap, maar wat ben ik blij dat ik deze beslissing genomen heb!

Daarom voor jou de vraag: Welke beslissing die je maakte dit jaar, maakt jou nog steeds gelukkig? Wanneer je je antwoord in een reactie hieronder achterlaat maak jij kans op deze mooie Winterquiz!

De winnaar is: Claudia Diependaal! Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling.

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee! De keuze voor Videoland, want daar heb ik heel veel plezier aan gehad in de lockdown!

 2. maaike zegt:

  Een grote verbouwing uit laten voeren, waardoor we het nu boven ook erg aangenaam hebben (we gingen van niet geïsoleerd en enkel glas naar alles aangepakt). Naast dat het nu heerlijk is in huis hebben we ook een nog mooiere uitstraling van ons huis :D!

 3. Diana zegt:

  Om toch een aparte werkplek in te richten in de huiskamer ipv aan de eettafel te werken. Duidelijkere scheiding voor mij en mijn gezin.

 4. Anneliese de Waal zegt:

  Het thuiswerken zag ik er tegen op, maar ik vind het heerlijk. Gaat heel erg goed ?? Groetjes Anneliese de Waal

 5. Cora Top zegt:

  De verhuizing waar ik zo tegen aan zag, toch door gezet en nu woon ik sinds een paar maanden op een heerlijk plekje in een fantastisch appartemente

 6. Sandra zegt:

  Ik deed vrij veel vrijwilligerswerk naast mijn baan en gezin. Ik heb in 2020 de keuze gemaakt om mij helemaal te focussen op mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Mama Vita en de andere werkzaamheden af te stoten. Mama Vita is een landelijke organisatie voor moeders / verzorgsters met een kind(eren) met autisme. Om deze moeders/verzorgsters te verbinden en in hun kracht te zetten organiseert Mama Vita ook in Zaanstad (waar ik woon) elke maand een bijeenkomst met een leuke activiteit of een inspirerende spreker. De aangesloten moeders ervaren deze bijeenkomsten niet alleen als leerzaam en nuttig maar vinden hier ook steun, begrip en een luisterend oor.

  Ik put hier zo veel voldoening uit!

 7. Lottie zegt:

  Het beginnen met het schrijven van een gedichtenblog.

 8. Manon Toemen zegt:

  Beste beslissing van dit jaar, een nieuwe uitdaging aangegaan op het werk. Super eng maar krijg er zoveel emergie van!

 9. marij brand zegt:

  super leuk om tijdens de feestdagen met het gezin te spelen! opa en oma komen ook gezellig langs

 10. Karin de Graaf - van Kammen zegt:

  onze verbouwing wat knapt het huis op

 11. Mike Bude zegt:

  Wat een geweldige actie!

 12. Nanda zegt:

  Je weet het wel…maar het besef, confrontatie of het beruchte “kwartje dat valt”, bleef uit. Tot dat iemand zei dat iemand anders had gezegd dat ik dik was. Schrok daar van en dacht: hier moet ik iets mee doen.
  Overal gekeken of er iets was wat bij mij past om gewicht te verliezen. En dat vond ik. Volg nu een programma, via een boek en verder doe ik het allemaal zelf. Geen consult of bezoek aan een gewicht consulente. Eigen discipline. Het gaat heel goed, al bijna 15 kilo er af en dat sinds 24 aug.
  En ik ga door. Vanaf maandag 14 dec. doet mijn man ook mee. Wordt hier zo blij van , raak nog gemotiveerder dan ik al was. Samen slank 2021 in. Kom maar op.
  Dit was mijn beste beslissing van dit jaar.

  Om samen een spel te spelen, denk je niet aan eten of dat je gaat snaaien.

 13. Manuel zegt:

  De beslissing om mijn weggevallen reistijd in de ochtend niet in te vullen met langer op mijn bed liggen maar een ochtendwandeling te maken. De wereld wakker zien worden, geweldig!

 14. De beslissing gemaakt om alles wat weggevallen is in de agenda, te vervangen door iedere dag te sporten. Heerlijk!

 15. anja jager zegt:

  toch op vakantie geweest op de camping in Nederland en daar genoten van het fietsen wandelen en hardlopen

 16. Marian B zegt:

  Ik doe graag mee. De beslissing om ons huis te verkopen (is inmiddels verkocht) en de verbouwplannen van een oud huis boerderijtje waar te maken. Lang getwijfeld maar erg blij dat de knoop is doorgehakt, dat geef meer rust. En hopelijk na een jaar een mooi huis met flinke tuin en veel vrijer wonen.

 17. Oma Will zegt:

  De beslissing die mij nog steeds gelukkig maakt, is dat ik nog steeds afstand heb kunnen houden van mijn kinderen en kleinkinderen. Zij zijn het er ook mee eens en kunnen dat ook nog steeds volhouden. Wij houden veel van elkaar en zouden elkaar niet willen besmetten met het coronavirus.( Ik behoor tot de zeer risicovolle groep door mijn ziekte) Het is nog steeds mijn beste beslissing. Het valt mij zwaar, maar er komen wel weer betere tijden aan en kan er weer worden geknuffeld. We zien elkaar regelmatig achter glas en verwennen elkaar met kaarten, tekeningen en eigen gebakken koekjes en cakes.

 18. Debby Koeman zegt:

  Weliswaar een gedwongen beslissing, maar thuiswerken is de beste beslissing die ik heb genomen dit jaar. Ik kan flexibel mijn dag indelen en heb veel minder stress en reistijd.

 19. Ilse zegt:

  Dat we net op tijd op vakantie zijn geweest.

 20. jhon dovens zegt:

  me aan de regels heb gehouden en goed aan mezelf hebt gedacht

 21. vessen zegt:

  Meer bewegen.

 22. Elleke zegt:

  door de lockdown kom je erachter dat t ook lekker is om al die sociale”verplichtingen” niet te hebben en ga deze trend doorzetten om t wat minder als verplichting te zien en t ook eens over te slaan als ik moe ben of geen zin heb.

 23. co zegt:

  dat ik zoveel mogelijk thuis bleef en ook eigenlijk geen mensen uitnodigde. hierdoor had ik voor het eerst in zoveel jaren eindelijk eens tijd voor mezelf en al mijn hobby’s. ik vind het heerlijk. ook in de toekomst ga ik meer aan mezelf denken.

 24. Monique Weber zegt:

  Ik denk dat er voor mij heel weinig is veranderd ik ben ongeneselijk en chronisch ziek en dus al heel lang steeds meer beperkt en dus is corona voor mij gevaarlijk en ja dus nu helemaal geen bezoek maar wezenlijk verder weinig veranderd dus ook weinig keuzes die van invloed zijn

 25. Tamara zegt:

  van baan te veranderen

 26. a. n. j. a te kloeze zegt:

  dat we toch nog op vakantie zijn gegaan

 27. Charlotte zegt:

  De keuze om te stoppen met de pil en rustig aan te gaan ‘proberen’.. Wat geeft dat een heerlijk vooruitzicht!

 28. Grietje zegt:

  Toch nog op bezoek gaan bij een ernstig zieke

 29. Shiv Chin zegt:

  Dat ik niet meer altijd degene moet zijn die aan anderen vraagt hoe het gaat en of ik ze kan helpen, ik denk nu meer aan mezelf en heb meer rust.

 30. John zegt:

  Mijn beslissing om via het uitzendbureau Ampliar voor Dura-Vermeer te blijven werken. Na 29 jaar transportplanner ben ik nu medewerker toegangscontrole op de bouw en deze functie is heel variabel. Erg leuk om te doen. Gelukkig hebben we tijdens de Corona gewoon kunnen doorwerken.

 31. Mijn beslissing om mij aan te melden voor vrijwilligerswerk. Daar krijg je zoveel voldoening van en dankbaarheid voor terug.

 32. Nelly zegt:

  Om te stoppen met werken.

 33. Marieke zegt:

  Om op afstand toch even langs te gaan bij onze dochter die voor de 2e keer corona kreeg. Ze was, volgens arts niet meer besmettelijk, maar ergens voelde het niet correct. Onze dochter had het op dat moment echt nodig en een buitenvisite kon goed. We zijn zelf niet besmet. En ze werd er erg blij van.

 34. jacq007814 zegt:

  Oud zeer los te laten en mijn leven weer op te pakken

 35. wilmsen anita zegt:

  De beslissing om een mobilehome te kopen

 36. Marja Legius zegt:

  De keuze om op te gaan passen op mijn kleindochtertjes

 37. Iris Bakker zegt:

  Dat is een makkelijke! Namelijk het solliciteren en de baan accepteren bij mijn huidige baan. Mijn vorige job paste echt totaal niet bij me en ik kan nu gewoon weer helemaal mezelf zijn op mijn werk. Ook al is dat nu alleen op mijn zolderkamertje

 38. Immeke Slim zegt:

  Dat is de beslissing en daarbij tevens ook mijn goeie voornemen, namelijk: wat vaker naar mijn opa en oma’s gaan (uiteraard op gepaste afstand).

  1. Marguerita zegt:

   Beste Imke, het is niet toegestaan om onder 2 namen deel te nemen. Ik heb je andere reactie verwijderd.

  2. Jan zegt:

   Dat ik heerlijk aan de wandel ben gegaan. Even lekker de natuur in , even weg van alles maar een met de natuur .

 39. Claudia Diependaal zegt:

  De keuze van nu alvast een nieuwe rolstoel, zodat ik dadelijk veel meer vrijheid heb als we weer veel meer mogen!

 40. Anna wienen zegt:

  De keuze dat we toch op vakantie zijn gegaan toen het nog kon..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.