Keek op mijn Week: opruimen, whatsapp oplichting, vaccinatie, Griekenland, mosselen en Villa Zebra

Deze week ging weer alle kanten op. Ben op veel verschillende fronten druk geweest en heb dus genoeg materie om met jullie te delen. Van een filmpje met salestips, dingen waar ik voor mijn blog mee bezig ben als de eerste keer dat ik met Whatsapp oplichting te maken kreeg. Een moeder van school vroeg of ik even 500 euro wilde overmaken… Een rare vraag? Nee joh, tuurlijk niet!

opruiming
Winterjassen, een waterdicht molton, spelletjes, kinderboeken, klei, meisjes kleding en schoenen… ik hoop er nog iets voor de sinterklaasspaarpot mee te verdienen…

Opruiming

Zaterdag wilde ik wat spullen opruimen en zou er via een facebook verkoopgroep iemand langskomen, waarvan ik hoopte dat ze alle klei rotzooi zou overnemen. Het werd 1 dingetje. Toch fijn, maar het ruimt niet echt op zo. De lokale hulphoek heeft geen interesse in spullen voor meisjes en ik wil eigenlijk graag de sinterklaascadeautjes spaarpot een beetje vullen. Zeker de nog zo goed als nieuwe Noppies winterjas maat 116 moet ik nog wel 5 euro voor kunnen krijgen dacht ik zo. De schoenen van Vingino en Naturino maat 29 en 30 vraag ik 2,50 voor per paar. Naast opruimen heb ik aan mijn blog gewerkt, wassen gedraaid en weggevouwen en lekker voor de televisie gehangen.

bodegraven park
Wandelen bij mij in de buurt…

Bloemkool uitlaten

Zondag lekker chilldagje waarbij ik de laatste afleveringen Heartland keek. Lekker uitgebreid douchen. Beetje rommelen in huis. En ik keek de zeer interessante Netflix documentaire ‘The Social Dilemma’. Aanrader om even goed stil te staan bij mijn eigen social media gebruik en dat van mijn kinderen. Net zoals in de docu worden ze er niet gezelliger op als ze hun foon weg moeten leggen. Ik had het er met hun vader over en heb zijn regel overgenomen: een kwartier voor bedtijd stopt de schermtijd. Zo heb ik niet alle strijd op 1 moment.

Het was ontzettend lekker weer dus ik maakte nog een wandelingetje en aan het eind van de dag liet ik mijn bloemkool uit. Die moest dringend op bezoek bij mijn ouders, waar ie de pan in ging. Kwam uit de groentetas die ik bij de groentenboer had gekocht, maar een beetje veel voor mij alleen. Daarom gezellig bij mijn ouders gegeten.

Op de terugweg wandelde ik langs mijn nichtje voor een lekker bakje thee en een momentje babyknuffelen. Ik was door het mooie weer al in een goede bui, maar zo’n baby die naar je lacht is ook wel een enorme blijmaker hoor!

lunch in het zonnetje
Lunchen in het zonnetje… dat kon gewoon nog!

Uitbehandeld door de longarts

Maandag stond mijn belafspraak met de longarts. Aangezien er een stijgende lijn in mijn gezondheid zit én ik alle onderzoeken al gehad heb, ben ik nu ontslagen als patiënt. Er komen tenslotte steeds meer ex-corona patiënten bij. Ze gaf aan heel bang te zijn voor de tweede golf die in onze regio aan de gang is, omdat het nu al erg druk is.

Ik deelde voor haar op mijn social media een statement tegen de corona-ontkennersbeweging. Ben niet heiliger dan de paus (voordat ik zelf ziek werd stelde ik in maart alle vragen die Famke Louise en haar matties nu pas stellen, ik ben een enorme trendsetter blijkbaar…), maar er zijn heel veel mensen die net als ik maandenlang na het ziek zijn een beroep doen op de zorg omdat ze klachten houden. Iets dat toen nog niet bekend was. Mijn fysio wil bijvoorbeeld ook met groepjes gaan werken omdat er teveel ex-covid-klanten een beroep op haar doen. Dus als je toen geklapt hebt voor de zorg, kun je ook nu even wel meedoen met voorkomen dat je ziek wordt. Of dat je anderen de arbeidsongeschiktheid of dood in jaagt. Als we een beroepsbevolking willen blijven houden (inclusief voldoende zorgverleners), is het toch wel handig om je mening bij te stellen.

Verder druk aan het werk geweest met artikelen schrijven, facturen sturen, bevestigingen voor de Blogboot van september uitsturen en allerlei andere telefoontjes. Chaotisch dagje.

Webinar over vakantieland Griekenland

Dinsdag wederom druk druk druk met de mailbox en campagnes heen en weer mailen. Paar leuke linkbuilding aanvragen die ik in mijn bloggernetwerk mocht uitzetten. Nu afwachten tot de opdrachtgever een selectie heeft gemaakt. In de middag werd ik gebeld dat ik ben geselecteerd voor televisie opnames voor de campagne van een verzekeraar. Lijkt me heel grappig om dat eens mee te maken. De opnames zullen in mijn eigen huis zijn, maar dat huis staat vol met dozen… Allemaal spullen voor de goodiebags van de Blogboot. Had tijdens de bezorging nog onenigheid met de postbezorger van PostNL die de dozen (vol met koekjes) hardhandig op mijn stoep smeet. Op mijn “voorzichtig daar zit iets breekbaars in” kreeg ik een snauw dat er geen breekbaar op de doos stond. Lekker dan. Ik hoop dat de koekjes nog heel zijn. Ook als er geen glaswerk in een pakketje zit kun je best een klein beetje voorzichtiger zijn, toch?

In ieder geval die middag had ik een webinar die door vakantieland Griekenland werd georganiseerd. Over de gevolgen van de pandemie voor de boekingen. Een Griekse minister opende het webinar en er kwamen interessante sprekers aan het woord. In juli lag het boekingsniveau van Griekenland op 20% van normaal, in augustus een lichte stijging naar 40% om met code oranje op de eilanden in september weer naar 30% terug te zakken. Op Lesbos zijn inmiddels sneltesten beschikbaar. Ze verwachten dat de Griekse reisbranche 3 jaar nodig zal hebben om uit dit dal op te krabbelen. Vooral pakketreizen en cruises zijn getroffen. Terwijl ze aangeven dat cruises – omdat iedereen vooraf wordt getest – nu de veiligste vakantie optie zijn. Met alleen negatief geteste mensen aan boord, zit je in een soort beveiligde bubbel tijdens je reis. Maar goed, ik woon in het deel van Nederland dat momenteel in diverse landen als ‘code rood’ staat aangemerkt, dus ik wacht maar even af… (In een lokaal verzorgingshuis 20 besmettingen, dat krikt het aantal corona-gevallen tov inwoners wel op.)

Einde van de dag kon ik bij mijn ex aanschuiven voor een lekker prakkie met spinazie. De kinderen hadden weer van alles te vertellen, dus gezellig!

linfluencers
Koffiedate met een influencer bureau dat me wil toevoegen aan hun bestand, superleuk! Ik heb er ontzettend veel zin in om samen aan mooie campagnes te bouwen.

Vaccinatie: de 9-jaarsprik

Woensdag was een wederom drukke dag. Kinderen naar school, leuke belafspraak met een lunchroom in Capelle a/d IJssel waar ik kleinschalige events wil doen. Moet nog even nadenken of dat zakelijk zal worden, met tips voor mede-ondernemers of dat ik bijvoorbeeld een gezellige koffiemeeting met lezeressen doe over thema’s als ‘hoe gaat dat na je scheiding’.

Daarna reed ik naar Alphen voor een koffieafspraak met een influencer bureau dat mij zou willen vertegenwoordigen. Gaaf natuurlijk! That said, zullen er binnenkort opnames plaatsvinden voor een reclamefilmpje waar ik aan meewerk.

Na de afspraak dook ik nog even snel de Wibra in om wat winterse outfits voor de meisjes te scoren én een klein cadeautje voor mijn oudste. Het werd een schattige fluffy flamingo pen. Ze zag namelijk nogal op tegen de 9-jaarsprik en ik weet nog dat ik na die stereoprik van mijn moeder een schattig portemonneetje kreeg om het leed te verzachten. Aangezien ik toch in Alphen was direct maar door de Carwash met mijn auto. Ik heb daar een waskaart van en het fijne is dat je in de auto kunt blijven zitten en daarna direct je auto kunt uitstofzuigen. Lag op de route.

goodiebag blogboot
Leuk klusje altijd: goodiebags inpakken!

Mooi op tijd parkeerde ik zo bij mijn ex waar ik de tas met kleertjes kon droppen en nog snel wat pedagogische afspraken samen, voordat ik de meisjes uit school zou halen. De jongste kon bij hem blijven na de lunch, zodat ik met de oudste even alle rust had voor die vaccinatie. Nou, rust… dat viel tegen. We hadden een 5-minuten-tijdsslot van het consultatiebureau gekregen en moesten heel snel dooreten om dat te halen. Waarna we erachter komen dat de spoorbomen door een seinstoring nergens meer omhoog gingen. Hoe moesten we nu aan de andere kant van het dorp komen? Weggestuurd door de politie, flinke omrit, stress stress stress en kwamen we uiteindelijk toch nog compleet buiten adem bij het CB. Pfff…  Dikke fail op de ‘kalm en rustig blijven als je kind een prik moet’. Gelukkig kon ik daar even zitten. Puffertje erbij. Dochterlief doorstond het zonder tranen, maar had na de prik uiteraard toch een dikke knuffel nodig van mama. Ze vond het leuk dat ik aan een cadeautje had gedacht. Daarna kon ze met haar zus in de Wibra tas kijken en beslissen wat bij papa in de kast mocht en welke outfit voor wie zou zijn.

schoolproject
Schoolproject groep 5: een speer maken.

Even rust

Donderdag maar even een rustdag ingelast na alle consternatie. Kinderen naar school, boodschappen in huis en hard aan de bak. Veel telefoontjes waardoor ik niet echt aan schrijfwerk toekwam. Snel een dutje voor de kinderen weer uit school kwamen en zonder speelafspraakjes gewoon maar even rustig thuis aan rommelen met z’n drietjes. Dochterlief haalde haar typediploma van de LOI! Wooohoooo! Deze wordt binnenkort thuisgestuurd. Superfijn, een skill voor het leven. Ik maakte heerlijke spaghetti en daarna kropen we gezellig onder een dekentje op de bank.

loi kidzz typeles
Wooohooo het typediploma is eindelijk in de pocket! Een skill voor het leven.

Mosselen en Villa Zebra

Vrijdag hadden we het wederom razend druk. De kinderen hadden een lange schooldag en ik bezocht de fysio. Vanwege de weersomslag ben ik deze week extreem moe en futloos en dat was te merken. Vorige keer ging het supergoed en kon ik de wereld aan, nu was ik van de minste inspanning al compleet buiten adem en uitgeteld. Na een paar oefeningen daarom maar de spieren weer laten los masseren, wat ontzettend fijn was. Om bij te komen nog even gezellig bij mijn moeder op de koffie geweest en daarna thuis aan de bak.

mosselen van landal
Ik kreeg inspiratie voor een vakantie aan het water toegestuurd van Landal Greenparks.

Belletjes, blogwerk, van alles en nog wat. Nog even snel een kort dutje om de vermoeidheid en pijn uit mijn systeem te krijgen en toen werd er een pakket bezorgd. Vakantieketen Landal had me als verrassing een pakket met mosselen gestuurd, omdat het zo leuk is om aan zee vakantie te vieren! Superleuk, alleen… ik eet geen vis of gerelateerde producten… Gelukkig heb ik buren die er wel gek op zijn. De kwaliteit van de mosselen van de Mosselhoeve was echt te proeven zeiden ze: vele malen lekkerder dan uit de supermarkt. Ze hebben ervan genoten en hadden voor mij een verkeerd gekochte boodschap in ruil, dus ook ik kan lekker eten dit weekend. Met een lekker wijntje van Landal!

De jongste had ’s middags een tof kinderfeestje waarbij ze gingen lasergamen. Mijn oudste had daarom 2 vriendinnen uitgenodigd om voor de blog naar de opening van een nieuwe Villa Zebra tentoonstelling te gaan: Sea de Zee. Bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Het creatieve kindermuseum had alles coronaproof opgezet met een tijdsslot voor ons bezoek en een looproute. Hierover komt nog een apart verslag, maar op deze regenachtige dag hebben ze zich prima vermaakt in Rotterdam. Beleefkunst ervaren was een leuk uitstapje, we werden ontvangen door een zeemeermin en Villa Zebra had ook nog aan lekkere snoepjes in zee-thema gedacht. Daarna reden we door de McDrive om op tijd weer thuis te kunnen zijn voor mijn andere feestganger.

Beide dames waren uitgeteld van een topmiddag, dus dit weekend doen we lekker rustig aan! Hoewel ik eigenlijk vanwege de cameraploeg mijn woonkamer nog moet opruimen… Hoe ziet jouw weekend eruit?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Anja zegt:

    Leuk! Ik mag ook meedoen aan een tv campagne van een verzekeraar. Ben benieuwd of t om dezelfde campagne gaat…

    1. Marguerita zegt:

      Oh dat zou grappig zijn inderdaad! Misschien wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.