“Mama, is Villa Zebra een dierentuin?”

“Mama, is Villa Zebra een dierentuin?” Dit was het eerste wat mijn oudste zoon aan mij vroeg, toen ik aankondigde daar heen te gaan. Ik heb meteen maar uitgelegd dat het een kindermuseum is, voordat er verkeerde verwachtingen werden gecreëerd.

Gastblog door Marina Willemsen

villa zebraIk zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Marina, de vriendin van Ferry (hij schreef al eerder ‘Help, mijn vriendin wil een nieuwe bank’ en ‘Papa mag weer even kind zijn met de Jimu Robot’). Hij is de broer van jullie welbekende Marguerita. Omdat zij nu druk is met haar nieuwe huisje, mocht ik met mijn gezin naar Villa Zebra en jullie verblijden met mijn allereerste blog.

Zaterdag 7 april mochten wij er naartoe. Waarschijnlijk zegt de datum jullie niet veel. Maar als ik zeg dat deze dag het barbecue seizoen opende, weten jullie het vast wel weer. We vertrokken met een stralende zon en reden in één keer door naar onze bestemming. En dat terwijl de mensen van Villa Zebra ons waarschuwden voor omleidingen vanwege de marathon. Ware het niet dat deze marathon de volgende dag pas zou plaatsvinden.

Parkeren bij Villa Zebra voor de deur

Bij aankomst konden we onze auto makkelijk kwijt op de parkeerplaats voor Villa Zebra. Dit is betaald parkeren. Volgens Ferry kan het ook gratis, maar dan moet je 10 minuten lopen (kuche lui kuche). We waren lekker op tijd binnen, dus kregen we een kopje koffie en de jongens limonade. We werden gelijk op de foto gezet voor een opdracht na de rondleiding.

villa zebra
We werden eerst even op de foto gezet.

Ticket to de Toekomst

De jongens werden vrij snel getrokken door al de interessante hoeken met uitdagend speelgoed. Helaas kon dat niet lang, want de groep voor de rondleiding was compleet. We werden meegenomen naar boven waar het thema ‘Ticket to de Toekomst’ begon. Onze gids stelde, aan het begin van een belichte tunnelachtige hal, een aantal vragen aan de kinderen om ze alvast een beetje op te warmen. De jongens waren nog niet echt geïnteresseerd, behalve dan om zo snel mogelijk door te rennen om te weten te komen wat er nou na die hal allemaal zou komen.

De volgende halte was een ruimte waar een kunstenaar aan het werk was. Menno was een kunstwerk aan het ontwikkelen in opdracht van Villa Zebra. Het wordt uiteindelijk een hydrosysteem. Onze oudste (7 jaar) raakte nu snel geïnteresseerd. De jongste (5 jaar) wilde vooral alles even heel goed met zijn handen bekijken en vervolgens rennend naar de volgende ruimte. Iets wat toch niet helemaal de bedoeling was, maar ik snapte hem wel.

Levende robotjes

Hierna mochten we een ruimte bezoeken waar een film over ‘levende robotjes’ werd getoond. En laat nou een beeldscherm een bijzondere aantrekkingskracht hebben op onze jongens. Ondanks de Engelse ondertiteling waren ze meteen helemaal zen. De film was te lang om helemaal af te kijken, dus moesten we weer verder. Even een lastig momentje, want hoe krijg je kinderen weg van een nog bewegend beeldscherm. Ik gebuikte mijn tel systeem (‘Ik tel tot 10 en dan zijn we hier weg: 1,2,3…..’). Wonder boven wonder werkt het deze keer in één keer.

villa zebra
Ik gebruikte mijn tel-systeem om ze bij het schermpje weg te krijgen 😉

Tekenen over de toekomst

Hierna mochten de jongens een tekening maken over de toekomst. De oudste tekende een vliegend huis en de jongste een kok, want dat wil hij later worden. De tekeningen van de bezoekende kinderen worden gebruikt door kunstenaars om ze na te maken en uit te vergroten op de muren daar.

Nu ben ik lekker op dreef om deze ruimtes voor jullie te beschrijven. Toch stop ik daar nu mee, anders heb je geen reden meer om er naartoe te gaan. En dat zou zonde zijn.

villa zebra

Vooruitblik maken

Na de rondleiding mochten we beneden in de workshopruimte een ’vooruitblik’ maken. Knippen en plakken om uiteindelijk het blik te vullen met iets waar je je over 10 jaar over zou verbazen, waaronder de foto die voor de rondleiding werd genomen, een touw in de lengte van je lichaam, een vingerafdruk in klei, een verhaaltje aan jezelf en alles wat je er nog meer in wilde doen. Deze workshop was alleen voor ons bedoeld vanwege de speciale bloggerdag vandaag. Voor particulieren en groepen wordt er wat anders aangeboden.

Nadat alles in het vooruitblik was gestopt, kregen we een heerlijk stukje taart en grepen de jongens (inclusief Ferry uiteraard) het moment aan om verder te bouwen met het constructie materiaal wat daar voor het grijpen lag.

Wij hebben er een zeer geslaagde middag gehad. Zeker de moeite waard om je kind op te warmen om op oudere leeftijd grotere musea te bezoeken.

Zelf denk ik dat een gids wel wenselijk is, om te voorkomen dat je doelen van de kunstenaars mist en binnen 10 minuten door alle ruimtes bent gestuiterd. Maar vooral omdat ze je prikkelen na te denken over zaken waar je niet eerder bij stil stond.

slak in sla
De salade in een Rotterdams restaurant was iets levendiger dan ik me had voorgesteld…

De dag werd overigens goed afgesloten door naar een restaurant te gaan. Daar hebben we heerlijk gegeten totdat ik mijn salade iets levendiger aantrof dan ik mij had voorgesteld…

Kijk voor bezoekinformatie op de website van Villa Zebra.

Meer lezen over Villa Zebra?

Dankjewel Marina voor het leuke verslag! Leuk om te zien wat ze nu weer verzonnen hebben, ze blijven kinderen inderdaad prikkelen op allerlei manieren. 

Ben jij weleens bij Villa Zebra in Rotterdam geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Priscilla zegt:

    Het is mij altijd een beetje onduidelijk geweest wat Villa Zebra nu is, maar nu is het me duidelijk geworden! Leuk! Wel jammer van de slak in je salade. Iiiiek!!!

  2. Liesbeth zegt:

    Leuk Marina! En mooie foto’s! Salads d’escargot!!! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.