Keek op mijn Week: bierproeverij, wereldvrede, zomercollecties kindermode en Roydata

Bizarre week weer. Had heel veel inspiratie, maar ik ben van alles door elkaar aan het schrijven en heb nog 10 ideeën waar ik eigenlijk iets mee wil, dus soms lijkt het of ik niets uit mijn handen heb gekregen… Ik heb in ieder geval elke dag First Dates gekeken <3 heerlijk al die stelletjes begluren.

boek lezen
Bezig met een boekreview.

Voor iedereen die graag meegluurt in mijn leven, schrijf ik natuurlijk dit weekoverzicht. Altijd met pretoogjes. Uiteraard. Als ik op de week terugkijk, lijkt het eigenlijk net of alles een beetje aan me voorbij is gegaan. Ben veel inspirerende youtube video’s aan het luisteren met ‘boodschappen van beyond’ om het zo maar te noemen en daar zitten zulke fantastische eye openers in, dat de normale dittemedatjes er eigenlijk niet meer zo toe doen. 

Iemand probeerde me deze week een e-book te verkopen over de Law of Attraction, maar dan op z’n Nederlands. Ik gaf aan dat ik vorig jaar veel met spiritualiteit ben bezig geweest en daar al duizenden euro’s aan had uitgegeven. Ik vroeg me af hoe ver zij dan was op dit gebied. Het antwoord? Ze had boeken gelezen over dit onderwerp. En dat is fijn, dat je op 1 punt al bewust met energie bezig bent. Maar wat ik zelf heb geleerd – al is het nog niet geperfectioneerd – gaat toch wel even tien tot twintig treden dieper dan dat. Niet het ene lijntje, maar de complete bol bekijken vanuit elk mogelijk standpunt vind ik veel toffer en vooral amusanter. Wat niet wegneemt dat het ene lijntje ook heel erg leuk is.

ALLES is verbonden. Dat stopt niet bij de ‘law of attraction’. We zijn wereldwijd bezig met een verschuiving van ons bewustzijn. Energiewerk gaat over het hele universum. Af en toe probeer ik er een artikel over te schrijven, zoals deze week over Abraham Hicks, maar wat ik diep van binnen allemaal weet is heel lastig onder woorden te brengen. Ik kan energievelden voelen en het lukt mij steeds beter om mezelf zodanig open te stellen dat ik zaken ‘gewoon weet’. En in dit geval wist ik op voorhand dat de kennis uit een e-book over dit onderwerp in het niet valt bij alles wat ik al ervaren heb. En kennis opgedaan middels ervaring, kennis die je voelt in je lijf, beklijft beter dan wat informatie uit een e-book van iemand die nog niet zover is. 

Er komt wereldvrede!

Het goede nieuws, om daar dan maar meteen even op in te haken: er komt wereldvrede! Misschien dat ik daar nog een artikel over ga schrijven. Deze boodschap kwam van Kryon die ik luisterde op Youtube. Een dieper dan diepere boodschap… die wreed werd onderbroken door een reclame met kokende roddeltantes. Zo gaat dat als je niet voor youtube betaald.

Voor wie er meer over wil weten de beknopte versie: de mensheid zit in de transitie van puberteit naar wasdom. Ons bewustzijn gaat een paar tandjes hoger worden. En daarmee zijn we de schoolpleinrelletjes voorbij: er komt wereldvrede en we zullen in staat zijn slechte energieën die met ons bewustzijn speelden van de planeet te verbannen. (Denk: de ‘keeping people sick for money’ mentaliteit. Die gaat weg. Hoe awesome?) Waanzinnig interessante materie. Ging ook over dat we nu allerlei natuurkundige formules kennen om dingen te verklaren, maar dat er ook bepaalde wetten van bewustzijn gelden en zodra we die in kaart hebben kun je dus ook situaties beïnvloeden.

Anyweg: te diepe en vage materie voor de meesten van jullie die nog niet zover zijn. Ik ga vrolijk verder met mijn luchtige weekoverzicht vol met meer nietszeggende liflafjes over mijn leven, goed? 

brouwerij de molen
Toerist in eigen dorp bij De Molen.

Tour & Tasting bij Brouwerij De Molen

Zaterdag was de Tour & Tasting bij Brouwerij De Molen die ik organiseerde via NMLK. We waren met een groep van 7 mensen en het was nog even spannend of het wel door kon gaan (je moest met minimaal 6 zijn). Met een deel van de groep waren we ervan overtuigd met een BN-er aan tafel te zitten, maar de man in kwestie wist niet waar hij bekend van zou zijn. En was ook ooit opgegroeid in Bodegraven. Het was wel grappige gespreksstof. De Molen gaf ons 5 heerlijke biertjes te proeven en we begonnen met mijn persoonlijke favoriet de Hop & Liefde. We hoorden over de geschiedenis van de molen, over het brouwproces en de groei van de brouwerij. Ook kregen we een rondleiding om een goed beeld te krijgen van het proces. Erg gaaf ook om de biersoorten die in oude drankvaten lagen te rijpen te bekijken. Bier in oude tequila vaten, in oude vaten rum, in oude vaten gin, in oude vaten whiskey…  Zeer de moeite waard als je van speciaalbier houdt, de Tour & Tasting kost 17,50 euro. Meer informatie vind je hier.

Lazy sunday

Zondag was gewoon relaxt. Huishouden gedaan, heel even achter de laptop gewerkt, boek gelezen en series bingewatchen op Netflix en Prime. Documentaire Generation Wealth op Prime is wel een interessante kijktip wat dat betreft. En ik keek natuurlijk een romantische film via WithLove… hmmm… <3 Buiten stormde het ontzettend, dus ik was blij dat ik de deur niet uit hoefde. 

koken
Soms wil je even dichtbij elkaar zijn, dus deze dame mocht helpen koken. Ik vind dat best spannend, maar het was gezellig zo samen achter het fornuis.

Roy-data

Maandag was het nog steeds winderig. Mijn loungebank was de halve tuin door geblazen, maar verder viel het mee. Wat troep die voor mijn voordeur lag weggegooid en dat was het qua stormschade. Ik besloot ook deze dag lekker binnen te blijven verder aangezien ik toch nergens heen moest.

bank verschoven
Best een aardig windje…

Gewoon achter de laptop lekker werken en… bellen met verzekeraars en Roy-data. Met mijn nieuwe auto, nam ik ook een nieuwe autoverzekering namelijk. En dan wil je graag je 9 schadevrije jaren meenemen, want dat levert een flinke korting op de premie op. De nieuwe verzekeraar kon mij echter niet in het Roy-data systeem vinden. “Tuurlijk” dacht ik, “door de scheiding sta ik daar onder een andere naam in, no problemo.” Maar er bleek toch een klein problemo te zijn. Mijn geboortedatum klopte niet met die op mijn legitimatiebewijs. Ai. Bellen met Roy-data leerde mij wat dan de verkeerde datum was, zodat ik kon bellen met de moedermaatschappij van mijn vorige verzekeraar… Die gelukkig direct toegaf dat het hier een tikfoutje betrof, excuses maakte en de boel voor mij oploste. Nieuwe verzekeraar melde mij een dag later dat het er inderdaad nu goed in stond. Maar je kunt er zo best even zoet mee zijn…

pr4kids

Persdag PR4Kids

Dinsdag reed ik naar Amstelveen (heel leuk want ik kwam langs Grand Hotel Amstelveen) voor de persdag van PR4Kids. Frisse lente- en zomercollecties opsnuiven in kindermodeland. Felgeel en fel oranje zijn hot! Love it! Kom maar op met dat warme weer. Glitters op slippertjes van Ipanema, pasteltinten in de regenlaarsjes van Bergstein en bij A*Dee een zeemeerminnenthema. Van SmartGames kreeg ik een paar travelgames mee voor in het vliegtuig en ik mag hier een winactie mee doen.

Verder luisterden we naar Phaedra van foodmerk Spoony. Ik ben gek op maaltijdpakketten uit de supermarkt want dan hoef je niet meer alles zelf bij elkaar te zoeken én er zit een recept bij. Spoony timmert hard aan de weg met dit soort producten speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In hun boxen zitten groentenspelletjes om jou als ouders te helpen je kinderen gezond te laten eten en de gezelligheid aan tafel terug te brengen. Een geweldig concept dat we diezelfde avond hebben uitgeprobeerd: mijn meiden waren laaiend enthousiast! Binnenkort een review met wat meer informatie. 

’s Middags haalde ik de kids uit school, omdat hun vader een vergadering had. Ik had ze gemist dus we hebben lekker geknuffeld en ze vonden het natuurlijk geweldig dat er spelletjes voor ze klaar lagen. Ook verdeelden ze wat spulletjes uit de goodiebag die ik van PR4Kids heb meegekregen. De kinderzonnebril komt straks weer goed van pas! Die avond maakte ik een verse tomatensoep die we met het groentenspel van Spoony hebben opgegeten. Het was erg gezellig aan tafel. Toen ze op bed lagen, nam ik nog even een simpel TikTokje op met de tafel van 5 om het op een leuke manier bij dochterlief in het systeem te krijgen.

smartgames

Kraamcadeautje kopen

Woensdag bracht ik de kinderen naar school, deed boodschappen en haalde de schoonmaakster op omdat haar fiets kapot was. Terwijl mijn huis werd opgefrist, ging ik uiteraard aan de bak achter de laptop. Wel nog eerst even snel de keuken opgeruimd, anders kan er natuurlijk niet schoongemaakt worden.

’s Middags fietste ik met mijn oudste naar dorp om wat leuke kraamcadeautjes te shoppen voor een schattig newborn achterneefje. Dochterlief had bedacht dat de Intertoys perfect zou zijn, omdat ze dan ook haar eigen portemonnee mee kon nemen. Voor zichzelf kocht ze iets leuks van Top Model. Newborns zijn altijd kwetsbaar, dus de kraamvisite werd verplaatst en in plaats daarvan kwamen opa en oma bij ons op de thee. Dat was gezellig en mijn oudste besloot oma en haar moeder te onderwerpen aan de Hartenvragen van Elma van Vliet die ik voor een review heb ontvangen. Pfoeh, dat ging aardig de diepte in maar het was leuk.

Daarna maakte grote zus het tafel van 5 handlettering opgaveblad waaraan ik was begonnen af met sommen overal door elkaar. Nu kon kleine zus aan de slag. Samen schooltje spelen vanwege de inhaaltoets de volgende dag. Ook aan tafel oefenden we nog een klein beetje verder met de tafel van 5.

@marstyle78

#tafelvan5 #school #groep4 #ikhouvanjemijnmeisje

♬ 5 X Tafel – Des & Dawn

Opdrachten pitchen

Donderdag had ik de nodige klantgesprekken en leverde ik wat proefteksten aan. Ben al een tijdje druk aan het pitchen op freelance klussen en vandaag wierp ik mij dus op het herschrijven van een Engelse tekst over hydraulische apparatuur. Ik ben best technisch, ik ben handig met tekst en mijn Engels is uitstekend. Nu hopen dat mijn proeftekst de beste was die ze gekregen hebben. Als je nog een bedrijf kent dat een leuke opdracht voor me heeft, let me know! Ik ben allround inzetbaar en ook op uurbasis in te huren voor brainstorms, fotoshoots of (Engelse) klantgesprekken.

’s Middags deed de oudste haar typelessen terwijl ik met de jongste samen las uit het nieuwe kinderboek ‘De Dag dat Oma het internet kapotmaakte‘. Er was de nodige motivatie gelukkig, want het boek was helemaal nieuw én ze had weer een tafeldiploma in the pocket. Met dank aan de spiekbanaan die we die ochtend samen hadden gemaakt.

toen oma internet kapot maakte

Valentijnsdag

Vrijdag stond ik vroeg in de sportschool mijn best te doen. Goed voor je lijf zorgen is ook belangrijk tenslotte. De meisjes kregen hun rapport mee met een complimentje van hun juf en meester. Ik had deze week in een nieuwsbrief van de Jumbo een kortingscode gekregen om iemand te verwennen met een Valentijnskaartje via Kaartje2Go.

valentijn

Er was een schattig exemplaar met een alpaca dat me perfect leek voor mijn meiden, de grote liefdes van mijn leven. Ze waren blij verrast. De jongste had in de klas voor haar vriendje een kaart gemaakt en hij voor haar. Schattig blijft dat toch. Zelf kreeg ik de nodige appjes en die avond klepperde ineens de brievenbus… Ons meidenhuishouden was in rep en roer… een zelf geknutseld kaartje voor één van de meiden… Van wie zou het zijn? Herkenden we het handschrift? Speculaties all over the place.

Nadat ik de meisjes had ingetukt, viel mijn oog ineens op een aanwijzing die het mysterie ontrafelde… Ik liet het liggen zodat de ontvanger ook 1 + 1 bij elkaar kon optellen. Een liefdesverklaring voor je zus, omdat je zoveel van haar houdt. Wat heb ik toch prachtige meiden <3.

Heb jij ook aan je kinderen laten weten hoeveel je van ze houdt op Valentijnsdag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.