Tussendoortjes voor je dreumes en peuter (met win-actie!)

Dit weekend genoten wij nog even van het mooie weer. Heerlijk het zonnetje, kind op de fiets en gaan! Al eerder schreef ik dat wij graag fietsen met ons zoontje. Zie het stuk over de Qibbel air fietsstoel. Maar wat neem je dan mee als tussendoortje?

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

Inmiddels is mijn zoon 2 jaar en gaan we er steeds langer en verder op uit.
Een rondje hier door het Groene Hart fietsen, een stukje wandelen of zwemmen.  Onderweg een pitstop bij een leuke speelplaats hoort er wel bij.

Onlangs hebben we, met het mooie weer, 2 keer in buitenwater gezwommen. Heerlijk! Je kindje vermaakt zich prima met water en zand en zelf kun je ook van de omgeving en het  zonnetje genieten.

Nu is ons kindje best wel een waterratje. Vanaf dat hij 3 maanden was zijn wij elke week gaan baby- peuterzwemmen. In het water kon hij zich al heel snel lekker bewegen en hij genoot van de aandacht, de liedjes in de les en de andere kinderen in de groep. Alleen zijn ze na de les helemaal total loss! Oh ja…. ik zelf ook hoor 😉 Het is dan lekker als je kindje snel iets lekkers, maar ook iets voedzaams kan eten.

Snel energie opdoen

Ook op de fiets of tijdens een wandeling is het fijn om een tussendoortje mee te hebben. Als je kindje even niet meer wil, kun je even uitrusten en nieuwe energie opdoen door iets te eten. Op zoek naar iets makkelijks en gezonds kwam ik op knijpzakjes uit. Rozijntjes vallen nog wel eens uit het doosje, soepstengels op de fiets of lopend vind ik een beetje eng en vers fruit meenemen betekent ook schillen, snijden en afval weer meenemen. 

Knijpzakjes

Ideaal vind ik dan de knijpzakjes van Ella’s Kitchen. Het is gemakkelijk mee te nemen en bevat veel groentes en fruit. Geen schadelijke stoffen of onnodige toevoegingen. Hier houd ik van! Kinderen kunnen er zelf makkelijk uit slurpen. Als de inhoud te veel is draai je de dop er weer gemakkelijk op en kan je kindje het later opeten. Geen bruine appels, bananen of geplette kiwi’s en mandarijnen in je tas en ook geen schillen!

Ella’s Kitchen heeft niet alleen knijpzakjes met groente en fruit uitgebracht, maar ook knapperige stengels. Deze nemen wij graag mee als we ergens gaan picknicken of met vrienden met kids hebben afgesproken. Er wordt dan vaak iets gesnackt van koek of zoutjes en kinderen kunnen dan ook meedoen door deze stengels te eten. Bij ons werkt dit prima. Een eigen bakje of zakje met knabbels is natuurlijk het leukste!

Leuk eropuit tussen Gouda en Woerden

Nog wat leuke tips om te wandelen/fietsen/zwemmen voor mensen die wonen tussen Gouda en Woerden:

Wandelen

Woerden: wandelen in het Brediusbos, speeltuintje en kinderboerderij aanwezig
Reeuwijk: wandelen bij het Reeuwijkse Hout, bezoek de natuurspeeltuin van het Landal park

Wandelen/fietsen

Zegveld: rondje Branderpad en bezoek ook de speeltuin aan de Molenweg en het ooievaarsstation
Woerden: Wijkpark Molenvliet. Op woensdagmiddag is ook het Speelbos geopend
Bodegraven: Rondje Limespark

Zwemmen

Reeuwijk: zwemmen bij de Surfplas Reeuwijkse Hout
Nieuwkoop: zwemmen bij Strand Zomer

Lees ook onze tips met leuke uitstapjes in Bodegraven/Reeuwijk en tips met kinderen in Alphen a/d Rijn.

ellaskitchen

Winactie

Ella’s Kitchen is te verkrijgen bij de bekende supermarktketens. Zoeken in het schap met baby- en peutervoeding. Maaarrrrrr…… je kan ook zo’n leuk pakketje winnen! Kan je het lekker uitproberen. Liesbeth heeft voor dit artikel een leuk pakketje met producten ontvangen en we hebben nog zo’n doosje staan. Als je hieronder een reactie achterlaat, maak je kans. Vanwege de verzendkosten, heb je een extra kans als je uit Bodegraven komt, dus zet dat er even bij 😉 Dan breng ik het namelijk zelf bij je langs als je gewonnen hebt.

De winnaar is: Denise van Schip. Gefeliciteerd, ik neem contact met je op!Doe jij mee voor deze doos met lekkere en verantwoorde tussendoortjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Esther N zegt:

  Ideaal die snacks voor onderweg! Ik zou ze graag proberen. Onze dreumes moet altijd mee op pad met z’n grotere broers, een gezond tussendoortje om mee te nemen zal dan ook zeker van pas komen!
  *wij wonen in Bodegraven *

 2. Leuke actie, ik maak graag kans (:

 3. Iris zegt:

  Ik woon helaas niet in de buurt van Bodegraven, maar zou toch wel erg graag mee willen doen aangezien onze peuter een onwijs lastige fruit eter is. Zelfs als ze de hele dag niks anders krijgt als ze niet die drie stukjes appel opeet, ‘wint’ ze die strijd nog steeds.

 4. Marian B zegt:

  Ik heb er wel van gehoord maar ze nog nooit uitgeprobeerd. Ik doe graag mee voor mijn tweejarig meisje. Ik kom niet uit Bodegraven.

 5. Denise van Schip zegt:

  Leuk! Wij nemen regelmatig knijpfruit mee als we opstap gaan maar de zakjes van ella’s Kitchen kennen we nog niet. Mijn gastkindjes en ik willen ze graag uitproberen!

  Ik woon in Bodegraven 🙂

 6. Claudia Diependaal zegt:

  Ik loot heel erg graag mee mee voor mijn kleinste vriendje Pepijn! Pepijn is 2 jaar! Leuke actie!

 7. Marian Zw zegt:

  Niet uit Bodegraven, maar wel een afleveradres in Boskoop…..Ik maak graag kans voor mijn kleinzoon!

 8. Lieke b zegt:

  Leukkk doe graag mee ! Kom niet uit bodegraven maar waag toch een kansje

 9. Lenny Wibbelink zegt:

  Ik kom niet uit Bodegraven maar maak wel graag kans. Mijn peuterdochter is geen grote eter en zo’n knijpzakje is dan super handig.

 10. Charlotte de Kreiger zegt:

  Wat een leuke prijs!! Heerlijk de maize puffs. Onze Lucas eet ze zo graag! Zo handig voor onderweg en meer dan genoeg om de honger en lekkere trek te stillen! We zijn nog niet bekend met andere producten van stella’s maar die zouden we graag proberen!

  1. G.T. zegt:

   Klinkt goed, ik maak graag kans. Ook al kom ik totaal niet uit de buurt.

 11. Wendy v V zegt:

  Stoere bink op de foto. Lex word steeds wijzer.
  Ik doe graag mee voor mijn neefje, die eet graag fruithapjes.
  Ik kom uit Bodegraven.

 12. Eline zegt:

  Lekker voor mijn baby van 6 maanden en mijn peuter van 2 jaar!
  Wij zullen er vast van smikkelen!

 13. Lynn Mahieu zegt:

  Ik gebruik ook graag knijp zakjes als we op uitstap zijn maar gebruik steeds dezelfde omdat ik van de gewoonlijke zeker ben dat er geen extra’s in gegooid worden. Als deze ook zonder toevoegingen zijn wil ik die zeker ook eens uittesten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.