Keek op mijn Week: een saaie week of toch niet?

Voor het eerst denk ik bij het schrijven van dit weekoverzicht: heb ik eigenlijk wel iets bijzonders gedaan om aan jullie te melden? Ik heb wel bijzondere dingen gedaan, maar geen dingen om op mijn blog te delen. De kinderen vroegen even wat extra planning maar hoe boeiend is dat allemaal?

Dochterlief tekende deze taart voor 50 personen ter inspiratie voor haar tante. Pietsie te groot. Volgende week zien jullie wat het resultaat is van de Drakenrijders verjaardagstaart.

Nou ja, voor de vaste fans toch dit weekoverzicht. Het hoeft ook niet altijd heftig en spectaculair te zijn. Sterker nog, stiekem vond ik het eigenlijk best heel erg fijn om even wat meer rust te hebben. Als de ene week nog gekker is dan de ander, kun je het op een bepaald moment ook niet meer volhouden allemaal. Vandaar dat ik vorige week zo extreem moe was natuurlijk.

type tetris
De oudste ging gemotiveerd aan de slag met haar typecursus van LOI Kidzz, het begon met een potje typtetris.

Clubjesdag en creatief met poep

Zaterdag clubjesdag, je kent het wel. Kind 1 ging naar scouting, kind 2 naar tekenles en ik deed ondertussen boodschappen. Snel even werken en het spul weer ophalen. Het scoutingkind had met stift en alcohol een prachtige tegel gecreëerd. Op tekenles waren ze met scheerschuim en inkt aan de slag gegaan en hebben ze buiten ienieminie natuurschilderijtjes gemaakt.

De zaterdagavond was behoorlijk enerverend, dus ik nam een facebook live op over ‘creatief met poep’. Voor sommige mensen toch ietwat herkenbaar, voor de meesten niet. Gelukkig kreeg ik in privé berichten nog handige schoonmaaktips en adviezen als: vergeet niet om even het gebied onder je nagels mee te nemen om de stank weg te krijgen. 

Voetbal gekeken

Zondag sliep ik heeeeel lang uit. Ik had het nodig. Daarna lekker Engels ontbijt gemaakt en toen het op was uitgebreid gedoucht (en nog even geschrobd). Met de kinderen schermloze tijd ingelast en samen smartgames gespeeld, Rush Hour en Colour Catch kwamen op tafel. Daarna moest ik toch echt even werken, want ik had de kinderen beloofd dat we de WK Voetbal finale gingen kijken. De ex ook maar gezellig uitgenodigd, bittergarnituur besteld en de tv aan. Lekker met z’n vieren op de bank, maar helaas geen overwinning. De kinderen gingen met hun vader mee en ik kroop nog even achter de laptop.

groene outfit
Outfitfoto’s gemaakt voor mijn blog, dankzij de iPhone Xs gaat dat nu een stuk makkelijker omdat die niet zo loeizwaar is als de spiegelreflex en de kinderen hem beter kunnen vasthouden.

Race tegen de klok

Maandag had ik een meeting in Rotterdam. Eigenlijk 2 maar eentje moest ik cancelen omdat ik dat niet meer ging redden vanwege belletjes tussendoor. Kreeg helaas mijn nieuwe telefoon niet goed gesynchroniseerd met de auto, dus daar moet ik nog even voor gaan zitten qua Google Maps. Meeting was leuk en eenmaal thuis begon er een race tegen de klok. Achter de laptop de mail doen, telefoontjes beantwoorden, vlug een maaltijd in de magnetron en na een paar happen richting mijn ex. Hij was helaas ziek en de kinderen zouden vlotten bouwen bij scouting, dus ik bracht ze daarheen. Vlug naar huis, koffie en fruit naar binnen gepropt en weer in de auto. Dit keer en route naar school voor een gesprek met de juffen. Zulke dingen lopen altijd uit, dus daarna vlug weer terug naar scouting om de kinders op te pikken en bij hun papa thuis onder de douche te bonjouren. Konden ze gelukkig heel goed zelf, zodat ik ondertussen hun vader kon updaten over het 10-minuten-gesprek.

Na het sporten even op de bouw kijken, niet echt een charmante foto papa maar toch bedankt…

Meetings via Skype en Zoom

Dinsdag wederom meetings. De eerste via Skype met een leuke dame die een mooi product heeft ontwikkeld en dat meer bekendheid wil geven. Even wat inspiratie gedeeld en ideeën uitgewisseld. Tussendoor work work en lekker artikelen getikt. Om in de middag aan te sluiten bij de Zoom meeting van Spiritueel Leiderschap, een klein clubje dit keer maar wederom heel waardevol. Kelly trok kaartjes voor ons en dat vind ik altijd zo leuk. Ik kreeg de kaart ‘Be Real‘.

Dus toen na afloop van deze meeting mijn deurbel ging en daar een bijzonder jongetje voor de deur stond, nam ik behoorlijk aangedaan en Facebook Live op. Vond het heel mooi om alle reacties te lezen die ik daarop kreeg, fijn dat mensen er steun uit halen. Kreeg later nog de tip dat je hier kunt doneren als je dat wilt. Hopelijk krijgt NF1 snel een behandelmethode.

Koud

Woensdag vond ik het eigenlijk best koud. De kinderen hadden een halve dag school, ik deed boodschappen en hoorde daar dat Joyce van de Jumbo met ons mee kan om in de zomervakantie iets heel leuks te gaan doen voor de blog. We gaan namelijk naar Phantasialand! Woop woop! Nog nooit geweest, maar het schijnt een supermooi pretpark te zijn waar het ook genieten is als je even niet in een attractie zit.

Verder lekker gewerkt en de kinderen namen een speeldate mee uit school. De oudste deed daarna nog even een typeles missie op LOI Kidzz, terwijl ik met de jongste ‘Het kind van de Gruffallo‘ las. ’s Avonds las ik een paar hoofdstukken voor uit Explorers Academy en kroop daarna weer achter de laptop. Eenmaal op de bank ontdekte ik op Netflix Paquita Salas, een hilarische Spaanse serie. Alleen blijk ik begonnen te zijn in seizoen 3 in plaats van bij aflevering 1, maar that’s ok.

Kappertje???

Donderdag sporten, even op de koffie bij mijn ouders en weer aan het werk. Wat op zich allemaal heel okee begon, veranderde steeds meer in een baaldag en daardoor voelde ik me geïrriteerd.

Ik herhaal maar even het mantra dat Kelly ons deze week leerde: “Ik houd van geld en geld houd van mij.” Moest ik om lachen en steeds als ik het hardop zeg, voel ik me vrolijk. Dus die houden we er maar even in om het tij te keren.

Lachen is sowieso het beste medicijn als het even niet loopt zoals je zou willen, dus aan het eind van de dag nog maar weer een facebook live opgenomen om te relativeren. Mijn ‘problemen‘ zijn natuurlijk meer irritatiefactoren dan echt zware shit. En gelukkig maar. Dus er even om gelachen samen met mijn dochters. Dat wil ik ze ook meegeven: je mag best even balen en later lach je er weer om en knuffel je elkaar.

Bijna weekend!

Vrijdag voelt het leven altijd een stuk lichter: bijna weekend! Ik had leuke mailtjes in de mailbox, kon een aantal bloggers uitbetalen en was geïnspireerd om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Op mijn bureau prijkt mijn Vision Board dat me steeds als ik er naar kijk een mentale boost geeft. Ik deelde weer een lekker fout verzoeknummertje van een lezer op facebook, vergeet niet om onder dat bericht met jouw foute verzoekjes te reageren hè? Bizar fenomeen ook: ik verlies hier en daar wat volgers, maar mijn facebooklives zijn echt honderden en eentje zelfs duizenden keren bekeken… Even zien of ik dat in mijn routine kan opnemen, vind ik leuk.

readshop
De meisjes leverden hun kleurplaat in bij de Readshop en kregen een leuke strandbal met uiltje er in.

Oh en voor de ‘fans’: op Instagram organiseer ik een winactie met wimperserum.

Kortom mijn week was niet zo heel enerverend, hoewel er als je kinderen hebt toch altijd onverwachtse dingen gebeuren. Dit weekend ga ik besteden aan het vinden van juffencadeaus en iets voor de verjaardag van mijn dochter dat we het volgende weekend al gaan vieren… Lekker op tijd. Not.

Goed weekend! Vergeten jullie niet om op insta te reageren onder mijn winactie en op facebook een verzoeknummertje in te dienen? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Phantasialand is erg leuk! Al jaren een familie uitje. Wij vinden het in ieder geval top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.