Rush Hour: leuke breinbreker ook voor onderweg

Zin in een breinbreker? Wij houden wel van denkspelletjes en probeerden de reiseditie het populaire spel Rush Hour. Een supersimpel spel om te leren, maar best heel lastig om de verschillende levels te halen. Het doel van dit ThinkFun spel is om uit de file te ontsnappen. Benieuwd hoe het spel gaat? Lees dan even verder!

ervaring rush hour

Op de verpakking van Rush Hour staat dat het spel geschikt is voor kinderen van 10 jaar en ouder. Als je hoogbegaafde kinderen hebt, of gewoon kinderen die wel van een puzzeltje houden, zou ik me daar niet door laten weerhouden om het spel aan te schaffen. Wij speelden het spel met kinderen van 6 en 8 jaar en dat was goed te doen. Uiteraard zijn we nog niet door alle levels heen en wordt het steeds moeilijker, maar het spelconcept is zo simpel dat slimme kinderen van nog geen 10 er ook mee uit de voeten kunnen.

Je kunt het spel alleen spelen of samen en voor mama was het ook een leuke uitdaging. De mening van mijn dochters: “Superleuk spel. Het lijkt net een computergame maar dan zonder schermpje. Steeds ga je naar een moeilijker level. Was leuk om steeds de puzzel op te lossen en ik vond de autootjes leuk.”

Uitleg van het Rush Hour spel

Met deze breinbreker is het de bedoeling om keer op keer met je rode auto uit een monsterfile te ontsnappen. Het begint eenvoudig, met de makkelijke kaartjes, maar de file wordt steeds groter en dus is het moeilijker om te zien hoe je er weer uit komt. Alleen door de andere auto’s op de juiste manier naar voren, achteren en/of naar links of rechts te schuiven, lukt het je om de weg vrij te krijgen.

ervaring rush hour

Hoe werkt het?

Bij iedere opdracht plaats je eerst volgens het opdrachtkaartje alle vrolijk gekleurde auto’s en vrachtwagens op het spelbord. Je zet het kaartje in de houder om de puzzel op te bouwen. Dan is het een kwestie van logisch nadenken. Of trial and error, net hoe je het aan wilt pakken. Verschuif alle voertuigen zo totdat de weg vrij is voor de rode auto. Kun je hem door de opening naar buiten schuiven? Dan heb je gewonnen! Op naar de volgende kaart met weer een nieuwe uitdaging. Je mag de auto’s niet optillen tijdens het spel, dus je kunt ze echt maar 2 kanten op bewegen. 

Wat als ik de oplossing niet vind?

Kom je er op een bepaald moment echt niet meer uit? Op de achterkant van de opdrachtkaart staat de oplossing. Rush Hour bestaat in totaal uit 40 breinbrekers met een moeilijkheidsgraad die steeds oploopt (van beginner tot expert). Het is wel aan te raden om met kaart 1 te beginnen, om even door te krijgen hoe het spel werkt. 

ervaring rush hour

Onderweg Rush Hour spelen

Vanwege het bijgeleverde zakje, kun je dit spelletje makkelijk meenemen op reis. Ook in de auto, trein of het vliegtuig is het goed te spelen. De opdrachtkaartjes berg je via een lade onder het speelveld op. De autootjes en het bord doe je in het zakje en klaar. 

Waar te koop?

Rush Hour is zowel online als bij speelgoedwinkels te koop voor € 24,99. Je kunt ook Rush Hour online spelen of downloaden als app.

Heb jij dit leuke denkspel al eens gespeeld?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Wij hebben het ook, mijn peuter vond de eerste levels ook al leuk om te doen. Ik neem het altijd mee op vakantie, lekker compact en iets zonder scherm 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.