Leuke smartgame: Colour Catch

Zoek je nog een leuk spelletje voor je (bijna) 7-jarige kind? Of iets ouder natuurlijk. Zet dan Colour Catch van Smartgames op het verlanglijstje. Deze mama vindt het stiekem zelf ook erg leuk en uitdagend om te spelen. Wij zitten nog bij de lagere levels, maar ook die laten je hersens lekker kraken. Ook als die hersens op standje turbo werken. Toppie dus!

review smartgame spelletje colour catch

Wij kregen dit leuke spel toegestuurd voor een review, omdat we graag uitdagend speelgoed uitproberen. Mijn kinderen en ik zijn gek op dit soort denkspelletjes en Colour Catch kenden we nog niet. 

Hoe werkt dit spelletje met salamanders, kikkers en vliegen?

Deze smartgame is bedoeld voor 1 speler, maar wij vinden het gezellig om samen de oplossing van de puzzels te vinden. Het doosje van het speelbord is lekker compact, dus je neemt het makkelijk mee naar bijvoorbeeld je vakantie adres. Ook onderweg kun je het spelletje prima spelen. Er zijn in totaal 48 uitdagingen die je kunt doen, steeds een beetje moeilijker.

 • De speelstukken zijn doorzichtig.
 • Op het spelbord staan kleuren.
 • Op de speelstukken staan vliegen, salamanders en kikkers.
 • In het puzzelboekje staan de instructies: hoeveel diertjes een bepaalde kleur moeten hebben, welke kleur dier een vliegje op eet of juist niet.
 • Er is steeds maar 1 oplossing.

Je moet dus net zo lang puzzelen totdat de stukken op de juiste kleuren liggen én ze wel of juist niet een vliegje opeten.

review smartgame spelletje colour catch

Het spelletje oogt vriendelijk en wist de interesse van mijn jongste dochter direct te triggeren. Zij is een bèta kind en vindt dit soort puzzels fantastisch. Je koopt Colour Catch bijvoorbeeld hier bij Spellenrijk voor 14,95 euro. Bij deze winkel hebben ze nog veel meer leuke smartgames.

Toen ze jonger waren hadden wij bijvoorbeeld Castle Logix en Camelot Junior in huis, leuk om mee te beginnen.

Wat we vaak in de tas mee op reis stoppen is het compacte spelletje IQ Puzzler Pro, dat leuk en uitdagend blijft omdat je het op 2 manieren kunt spelen.

Winactie

Van Smartgames mag ik onder mijn lezers 2 spellen Colour Catch verloten. Lijkt het jou leuk om je kinderen lekker uit te dagen in de zomervakantie? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel me voor wie je wilt winnen en waarom. Ik zou het heel fijn vinden als je nieuwe lezers op mijn blog wilt wijzen, dus like dit bericht op social media, deel het via whatsapp, pin het op pinterest of whatever. Alles wat me helpt wordt gewaardeerd.

De winnaars zijn: Joyce Joshua en Anke Boonen. Van harte, ik ga jullie mailen!

Lees hier meer spellenreviews.

Welke smartgames hebben jullie al in huis?

#smartgames #smartgamessocial

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lieke van Veen zegt:

  Ik heb nog geen smartgames maar ik maak heel erg graag kans voor een kennis. Deze smartgames zien er altijd zo leuk uit.

  1. Lieke van Veen zegt:

   Sorry ik had niet gezien dat de winnaar al bekend is.

 2. Marije zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. We spelen vaak spelletjes maar deze kennen we nog niet en zouden het spel graag eens uitproberen.

 3. Diana VR zegt:

  Leuk om te lezen dat deze lekker moeilijk is. Komt erbij op ons verlanglijstje. Hoewel m’n dochter pas 3 is hebben we al best veel Smart Games in huis. Geeft haar echt uitdaging maar ze is pas 3 en heeft al Sneeuwwitje uitgespeeld en is ook best ver bij Camelot dus daar loopt ze voor op de leeftijdaanduiding. Maakt het daarom moeilijk om steeds weer iets nieuws te bedenken 🙂
  Zelf speel ik ook graag dit soort spellen. Ik neem ze vaak mee als ik naar de tandarts of huisarts of iets dergelijks moet waar ik moet wachten. Voor lezen ben ik dan vaak te onrustig maar een aantal opdrachtjes smartgames gaan wel goed. Het leuke is ook dat andere mensen altijd heel nieuwsgierig ernaar zijn en graag ook een keertje willen.Levert leukere gesprekken op dan als ik op een smartphone zou zitten en het beperkt de tijd dat ik naar schermpjes moet kijken.
  Groetjes,
  Diana

 4. Patricia Lubbertje zegt:

  Ik wil deze graag winnen voor onze zoon. Hij houd erg van dit soort spelletjes.

 5. Tamara zegt:

  Heel leuk voor mijn zoon. Heerlijk om tijdens het afkoelen in de schaduw even een spelletje te doen. En omdat mama ook wel eens ieys anders moet doen, is het fijn dat hij dit zelf kan.

 6. Suzanne Verkooijen zegt:

  Onze dochters zijn gek op smartgames!
  Lekker de hersens laten kraken tijdens de vakantie!!

 7. mamatalla zegt:

  Wij zijn dol op smartgames en deze kennen we nog niet. Ik doe dus graag mee voor mijn zoon en dochter en stiekem ook een beetje voor mezelf. Ik vind het nl ook leuk om te spelen.

 8. Bea zegt:

  Ik doe mee voor het dagcentrum voor mensen met geheugen problemen ,ik denk dat ze daar wel iets aan kunnen hebben

 9. Tamara zegt:

  We hebben Roodkapje in huis, dat spel vinden ze al te gek, benieuwd naar colour catch!

 10. anita kempenaers zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes, ziet er een interessant spel uit kunnen ze nog iets van leren

 11. Goele H zegt:

  Mijn zoontje heeft extra uitdaging nodig en er werden ons Smartgames aangeraden om in huis te halen. Deze lijkt me wel erg leuk voor hem. Handig dat hij het alleen kan doen en ons daar niet voor nodig heeft. Ik doe graag mee voor hem.

 12. Ik zou ‘m zeker willen winnen om in mijn klas (groep 4) te gebruiken zo die laatste weken voor de zomervakantie waarin we echt nog wel hard moeten werken maar ook de ruimte hebben om dat op andere manieren te doen!

 13. bé vermeiren zegt:

  Voor mijn dochter (6) en zoon (9). Ideaal speelgoed waar regelmatig naar teruggegrepen wordt. (en waar ik mij op mijn 47ste ook mee amuseer). Wij hebben van Smart Games Asteroid Escape en JumpIN. Inderdaad ook heel leuk om mee te nemen in de wachtzaal of op restaurant.

 14. Marcia Kan zegt:

  Ohh deze kende ik nog niet! Onze oudste dochter heeft twee verschillende IQ spellen van Smartgames, hier kan ze uren zoet mee zijn! Omdat jongste dochter Hannah (8) nog geen Smartgames spel heeft, zou ik het superleuk vinden juist voor haar deze variant te winnen. Dat komt wel goed met die autoreis naar Oostenrijk deze zomer!?

 15. Bodil zegt:

  Wat een leuk en uitdagend spel!
  Ik maak kans voor mijn bijna-zevenjarige-dochter 🙂 die kan zich hier vast goed mee vermaken!

 16. sjolands1 zegt:

  Ik doe mee voor mijn kleindochter, als oma even geen tijd voor der heeft vermaak ze der eigen met dit spel

 17. Julia van empel zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Helemaal gek op smartgames

 18. Sonja Hubregtse zegt:

  Super leuk voor m’n zoontje ! Die vrolijke kleuren passen al erg bij de zomer, maar Salamanders zijn ook nog eens z’n favouriete dier. Hier zou hij in ieder geval veel plezier aan beleven..

 19. Marian van Trigt zegt:

  Elle wordt 21 juni 6 jaar. Ze doet/denkt en probeerd al veel een boekje van Sanders. Dit geef ik haar dan voor haar rapport en kan ze het goed voor vakantie gebruiken

 20. Marian zegt:

  Ik hou van dit soort spellen! De kinderen in de klas vinden Smart games ook leuk als extra taak, daarom doe ik graag mee.

 21. Margo zegt:

  Lijkt me heel leuk om aan mijn dochtertje te geven als we op vakantie gaan, om de (altijd te lange) reis wat leuker te maken voor haar!

 22. Wendy zegt:

  Ik doe mee voor mijn 2 kinderen van 6 en 9 jaar. Met name de jongste houdt van dit soort spelletjes en dan mag ik vast meehelpen.

 23. MarjonS zegt:

  Ik doe graag mee voor zoontje Mees. Grote zus Amber kan helpen en zal het zelf ook nog leuk vinden!
  Ideaal voor een regendag (hopelijk krijgen we die niet) in de caravan.

 24. Melda Achterbergh zegt:

  Super graag voor me dochtertje ze is pas 7 jaar geworden en houdt van uitdaging en puzzelen ik zal u bericht delen op facebook gr melda

 25. nathaliebuttiens zegt:

  Eigenlijk nog geen, dus het wordt hoog tijd!

 26. Riggie van lochem zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn 2 oudate kids. Wij hebben al 2 smartgames is huis. Deze helaas nog niet maar zouden we wel aan de collectie toe willen voegen. Die smartgames zijn zoo tof!! Wat wij heel graag meenemen is skip bo voor volwassen en kinderen. Mee naar de camping in frankrijk.

 27. judith zegt:

  oehhh heel leuk voor mijn zoontje op vakantie, dol op dit soort spellen!!

 28. elisabeth maria martina zegt:

  het perfekte kado voor kleinzoon tije
  smartgames heeft ie nog niet

 29. Betti Scheringa zegt:

  Doe graag mee voor onze oudste dochter van 6
  En later kan haar zusje en de gastkinderen van mij er ook mee spelen als ze ouder zijn

  1. Betti Scheringa zegt:

   Vanessa wel toe aan extra uitdaging en ideaal in de vakantie
   Leuk vermaak zonder beeldschwrm en stimuleert haar wel om logisch na te denken ed

 30. Dorien zegt:

  Voor mijn dochtertje vakanties zijn heel moeilijk voor haar met haar complexe problematiek maar deze smart games vind ze super leuk. Dus hoop dat ik ze kan blij maken. Ook de broer speelt hier graag mee, dus duimen.

 31. Sandra Turel zegt:

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Ze heeft regelmatig nieuwe uitdagingen nodig en de zomervakantie komt eraan dus we moeten 6 weken zien te overbruggen. Smartgames zijn hier heel gelief en deze hebben we nog niet.

 32. Lynn Mahieu zegt:

  Ik hou van die smartgames en doe dus graag mee om deze leuke versie te winnen voor mijn kindjes! 😀

 33. Marian Zw zegt:

  Ik dacht eerst, dit is veel te eenvoudig voor kids van 7 en ouder…maar na het lezen van je blog ben ik toch super enthousiast geworden. Ik loot heel graag mee. Hebben binnenkort een lange vliegreis voor de boeg, dan is het ook super om dit soort spelletjes bij ons te hebben!

  1. Marguerita zegt:

   Haha nee als het te eenvoudig zou zijn, had ik er een andere leeftijd bij gezet. Ook voor HB kids zou ik rond de 7 adviseren, mijn eigen bijna 7-jarige is de maatstaf hier. Ik moest zelf op de lage levels ook al lekker nadenken.

 34. Trotsema fati zegt:

  lijkt me super leuk voor mijn kinderen ?
  Heel leuk om mee te nemen als we straks op vakantie gaan

 35. Gerlinde zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn kleuter die het leuk vindt om puzzeltjes te maken

 36. Sascha Kraus-Hoogeveen zegt:

  Hoi Marguerita, mijn dochter zou het erg leuk vinden om het spel te winnen! We hebben al meerdere Smart games maar daar is ze langzaam uit aan het groeien en deze zouden we van de vakantie leuk samen kunnen doen! Groetjes Sascha Kraus-hoogeveen

  1. Marguerita zegt:

   Ah wat leuk dat je mijn blog leest! Tijd geleden!

   1. Sascha Kraus-Hoogeveen zegt:

    Ja dat klopt! Ik zie hem regelmatig voorbij komen op LinkedIn en kijk altijd even ?. Dat pretpark in Frankrijk gaan we zeker over een paar jaar bezoeken! Mijn jongste is nu 3 dus nog wat te klein maar mijn dochter zou het geweldig vinden!

 37. Syl zegt:

  Ze is net jarig geweest, was een leuk cadeautje geweest, dus nu wagen we hier een poging. Leuk dis voor mijn meissie, voor onderweg en op de camping met de camper.

 38. Kelly Aarts zegt:

  Lijkt me superleuk voor mijn oudste dochter van 7!

 39. Marianne van den Blink zegt:

  Jaaaa leuk! Ik doe mee. Toevallig laatst in de aanbieding een paar leuke smartgames gescoord voor de komende zomervakantie. Maar deze smartgame zat daar nog niet tussen en ik denk wel zeker te weten dat onze kinderen dit ook een heel leuke game zullen vinden!
  De duimen draaien dus!

 40. Joyce Joshua zegt:

  Super leuk voor mijn zoontje die helaas van school moet veranderen omdat school niet om kan gaan met hoog sensitiviteit. Daarnaast is hij dol op smartgames, dus dit gaat hij helemaal geweldig vinden!!!

 41. Evelijn zegt:

  Leuk voor mijn dochter van zeven die zich altijd graag vastbijt in puzzels en raadseltjes. En ik denk dat ons bijdehandje van vijf graag meekijkt. Wie weet wat zij ervan oppikt. Leuk hoor!

 42. Karin zegt:

  Ik speel graag mee voor onze dochters van 6, morgen 9 en bijna 11 jaar. Vooral die van bijna 9 houdt van puzzelen en een uitdaging. Haar doorzettingsvermogen maakt dat het haar zal lukken!

 43. S. Verkooijen zegt:

  Ik doe mee voor onze dochters en voor mezelf (39 jaar) ?
  Wij houden wel van denkspelletjes! Lekker die ‘grijze massa’ laten werken!

 44. Eline zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn nichtje! Zij houdt wel van een uitdaging!

 45. Saskia zegt:

  Wij spelen heel graag spelletjes samen. Ik zou dan ook graag dit spel samen met mijn zoon spelen. Om zo te kijken of we samen tot de juiste oplossing komen.

 46. Wendy v V zegt:

  Voor de kids op mijn werk. Ze zijn gek van spelletjes en puzzelen. Leuk voor de afwisseling.

 47. Anke Boonen zegt:

  Ik doe heel graag mee voor Job en Cas (5 & 9jr) helemaal dol op smartgames maar deze hebben ze nog niet. Tof voor op de camping!

 48. Anna wienen zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter. Is heel uitdagend voor haar, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.