Keek op mijn Week: sunshine, #blogboot, meesters en juffendag, tomaten en op zeilkamp

Wat een weekje weer hè? Het einde van het schooljaar nadert nu rap. Heb jij het weekend ook zo genoten van het zonnige weer? Maandag was het eerste #blogboot event, ik had een heftige allergische reactie op mijn netvlies, we gingen spontaan naar Tomato World, kregen onverwachts geweldige cadeautjes en bereidden ons voor op het zeilkamp. 

meerkoetjes
Aw superschattig, we zagen meerkoetkuikentjes op weg naar school.

Terrassen weer

Zaterdag fietste ik al vroeg naar de sportschool. Wat was het al heerlijk weer! Daarna snel boodschappen, douchen en wat werk gedaan. Geen foto’s gemaakt deze dag, maar spontaan besloten om lekker te gaan wandelen en een terrasje te pikken. Voelde als een soort van mini-vakantie. ’s Avonds een paar afleveringen Game of Thrones gekeken. Even een dagje onthaasten… heerlijk. 

Voorbereidingen #blogboot

Zondag zette het mooie weer door. Lekker op mijn loungebank gehangen met de Happinez, tot het te warm werd. Toen nog even verder gegaan met het werkboek Spiritueel Leiderschap, waar ik ook zaterdag aan heb gewerkt. Persoonlijke ontwikkeling isn’t easy, maar wel belangrijk. Verder druk geweest met de voorbereidingen voor de #blogboot en vervangers geregeld na afzeggingen. Allemaal meer dan goed gekomen en in de avond reed ik naar Tamara van Passievrouwen en spraken we de laatste dingen door voor ons public relations project. Hier kwam ook de eigenaresse van sponsor KidzImpulz langs om producten te brengen, want DHL bleek behoorlijk onbetrouwbaar. Ik had deze spullen afgelopen woensdag al moeten ontvangen en deze zondag was het er nog steeds niet…

#Blogboot

Maandag was het zover: onze eerste keer varen met de #blogboot. Ik hielp Tamara met de voorbereidingen in de keuken, reageerde op alle instagramtags die al voorbij kwamen en rende heen en weer naar de parkeergarage. Lekker druk en vooral heel gezellig! Uiteindelijk zat onze #blogboot behoorlijk vol en hebben we de goodiebags tijdelijk nog even in de auto’s gezet omdat het anders niet paste. Dat zegt genoeg toch? Leuke merken, 2 leuke pr-bureaus aan boord, een fotograaf mee en een boot vol babbelende familybloggers. Het weer zat mee en de grachten waren druk met rondvarende bootjes, waaronder die van ons. We kregen ontzettend leuke reacties en volgens mij heeft iedereen het naar de zin gehad. Leuk om zo de krachten van verschillende merken met elkaar te bundelen en ook voor de aanwezige bloggers een mooi event. Bij thuiskomst was ik druk met het bekijken en doordelen van alle instagram stories en het bekijken en reageren op de leuke posts, appjes en mailtjes. Moe maar voldaan kijken we terug op een topdag! Hopelijk snel meer sponsors voor de volgende vaart, wij hebben er in ieder geval zin in. 

Oh minpuntje van de dag? Bij thuiskomst bleek DHL de enorme doos met de zending van KidzImpulz zo voor de voordeur gekwakt te hebben. Echt, echt, echt heel slecht! Iedereen had het mee kunnen nemen… Dus dat doen ze met je pakket als ze toch al 4 dagen te laat zijn met de bezorging…

OMG: Laat mijn netvlies los?

Dinsdag werkte ik keihard aan het artikel over Puy du Fou. Tussendoor nog even boodschappen en na de lunch stond de schoonmaakster voor de deur en zij schrok enorm van hoe ik er uit zag… Ik had wel last van hooikoorts en mijn ogen, maar besloot nu toch even in de spiegel te kijken. Knalrode ogen… IEKS! Snel druppelen. En toen toch maar even de lenzen uit. Bij inspectie van mijn ogen bleek mijn netvlies echter compleet opgezwollen te zijn. Het zag er eng uit, dus ik schrok nu ook. In het kader van mijn cursus Spiritueel Leiderschap, trachtte ik echter mijn kalmte en rust te bewaren.

Ik belde mijn opticien en kon direct langskomen bij Van Dam om ernaar te laten kijken. Ze hebben me hier ooit eerder al goed en met spoed geholpen toen ik een metaalsplinter in mijn oog bleek te hebben, dus daar was ik blij om. Er werd contrastvloeistof in mijn oog gespoten en met 2 man sterk werd alles goed nagekeken. Toen konden ze me geruststellen: een heftige allergische hooikoorts reactie. Het netvlies was flink opgezwollen, maar liet niet los. Even een paar dagen de bril op én een paar flinke regenbuien voor de pollen en dan zou het beter moeten gaan.

Juffendag, drakenrijders en tomaten

Woensdag had ik het sporten afgezegd vanwege mijn ogen. Ik had mijn bril op en voelde me niet prettig. De rest van het lichaam moet maar even ondergeschikt zijn aan de ogen deze week.

De kinderen hadden meesters- en juffendag op school en de ouders van de klassen van mijn meiden hadden enorm hun best gedaan op het versieren van de lokalen en aankleden van de kinderen in het thema ‘landen’. Bij mijn oudste stonden overal pizzarettes op tafel vanwege het thema Italië. De klas van mijn jongste was met een enorme hoeveelheid piepschuim omgetoverd in Antarctica. Alle kindertjes werden in schattige pinguïns veranderd. Wat een werk! Een geweldige dag voor zowel de meesters en juffen als de kinderen. Dit jaar voor het eerst niet zelf meegeholpen met knutselen, klaslokalen versieren of op de dag zelf. Voelde me er best schuldig over, maar het ging gewoon even niet. Gelukkig waren er in beide klassen genoeg ouders die wel iets konden doen en wat is het gaaf geworden allemaal.

Bij thuiskomst uit school kwam de buurman een pakket brengen. Nou echt: twee gillende meisjes na het openmaken! Het bleek een perspakket van Drakenrijders 3 oftewel de nieuwste film van Hoe tem ik een Draak. De meisjes zijn hier compleet weg van en mijn jongste gaf vorige week haar kinderfeestje in dit thema (moet daar nog een verslag van schrijven, hier de uitnodiging van haar feestje).

Vandaag lag de dvd van de nieuwe film in de winkels, die zat in de doos samen met een prachtig informatieboek over alle draken uit de film én… een enorme speelgoedvariant van Tandloos. Een Tandloos die pijlen kan afschieten en stoom kan blazen… De nummer 1 op de verjaardagswishlist van mijn bijna jarige Jetje. Wauw!

Kinderkookworkshop bij Tomato World

Er heel uitgebreid mee spelen, ging echter niet. Het boek mocht mee in de auto want we reden deze middag naar Tomato World. We besloten deze middag spontaan om een lastminute foodblogger uitnodiging aan te nemen voor een kinderkookworkshop door Syngenta tomaten. In de kas kregen de kinderen uitleg over het kweken van tomaten en waarom daar hommels bij nodig zijn. Daarna gingen ze zelf aan de slag met lekkere spiesjes, pizza’s, bladerdeeghapjes, met bulgur gevulde tomaatjes, sandwiches en tomatenburgertjes. De recepten wil ik in een apart artikel nog even met jullie delen. Mijn dochters vulden daarna nog een lunchtrommeltje met de tomatensoorten die zij zelf het allerlekkerst vonden, voor thuis. En mijn plannen voor het avondeten heb ik maar even gecanceld, haha. Onze buikjes zaten al aardig vol en de meisjes verzuchtten dat ze een geweldige dag hebben gehad. Top, ik teken ervoor schatjes <3.

Nationale Overblijfdag 

Donderdag nog steeds de bril op, maar het gaat een stuk beter met mijn ogen. De kinderen konden uitgebreid douchen, want er hoefden geen broodtrommels gevuld te worden vandaag. Het was Nationale Overblijfdag. Erg leuk, ze kregen patatjes, knakworstjes en gezonde snackjes als lunch op school. Het schijnt een flink feest geweest te zijn!

SEO Review Call

Zelf ging ik ‘steady ahead’ met mijn werk. Veel dingen opgepakt en ineens stromen de opdrachten deze week ook weer op volle kracht mijn mailbox binnen. Het is mijn intentie om me vooral niet te laten opjagen en door de rust te bewaren, kwam ik een heel eind. Gelukkig maar, want die middag volgde ik in Mastermoves weer de SEO Review Call van Martin Vellinga. Ik vind deze trainingen bijzonder waardevol, dus als het even kan wil ik erbij zijn. Je hebt het meeste aan deze calls wanneer je zelf een vraag instuurt. Mijn vraag voor deze call was: ‘Hoe kan ik een artikel op positie 10 in Google terugkrijgen naar pagina 1?’

Met zijn bedrijf Fellmedia SEO heeft Martin allerlei handige tools om inzicht te krijgen in de zoekposities en om je artikel door te lichten op verbeterpunten. Het klasje van vandaag was klein, dus er werd voor alle aanwezigen ruim de tijd genomen. Mijn site blijkt een handig instructiemiddel te zijn voor de rest, dus dat is leuk. Bovendien weet ik er zelf al veel vanaf, dus ik ga graag een beetje de diepte in met mijn vragen. Stap voor stap kreeg ik wat tips om een artikel dat naar pagina 2 was gezakt weer hoger te laten ranken, die ik uiteraard direct heb toegepast. Zo bleek het betreffende artikel (uit 2017 dus al wat ouder) verschillende H1 kopjes te hebben… Ai… dat is wel echt een slechte SEO fout, gelukkig werd het door deze call ontdekt en heb ik ze snel in H2 veranderd.

Dit boek kreeg ik als leestip tijdens de call:

Naar zeilkamp

Vrijdag was het een kwestie van tassen pakken en spullen verzamelen. ’s Middags stapten we in de auto naar ’t Garijp in Friesland voor het zeilkamp waar de kinderen zo naar uit hebben gekeken. Ik wilde er graag voor het voorspelde noodweer zijn. Na een lange autorit checkten we in bij Hotel Hajé in Joure, waar ik vorig jaar ook geslapen heb. Dit keer had ik mezelf getrakteerd op de luxe suite, vanwege een aanbieding op Booking.com begin dit jaar. Hier hebben we heerlijk gegeten en op mijn kamer even gerelaxt.

De meisjes aan het kindermenu, ik had aubergine gevuld met lamsgehakt. Heerlijk!

Daarna door naar ’t Garijp op 10 minuutjes rijden van dit hotel. Bij binnenkomst werden we begroet door Ilse, die de meiden nog herkenden van vorig jaar. Ze mochten een bed uitzoeken in kamer Pico, pakten in de eetzaal een spelletje Kolonisten uit de kast, we maakten snel een paar foto’s bij de bootjes en de dames hadden al snel de grootste lol met de kampleiding. Helaas wordt het dit weekend niet zulk mooi zeilweer, dus ik ben erg benieuwd naar het alternatieve programma. Voor scouting wel fijn: er wordt geoefend met knopen maken!

Terug in het hotel ben ik uitgebreid in bad gegaan en heb ik allerlei beautyproducten op de foto gezet voor de blog.

Wat ga jij dit Pinksterweekend voor leuks doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.