Keek op mijn Week: 2x bios, paasontbijt op school, dierentuin en botsing

De paasvakantie is begonnen! Het is lekker weer, de pretparken gaan weer open, Pasen komt er aan en tijd voor leuke dingen. Ik probeer bewust af en toe dagjes rust in te bouwen, maar er komen zoveel leuke dingen voorbij dat we ons toch onderdompelen in de leuke belevenissen. Herinneringen maken.

Tekenles en scouting

Zaterdag begon ons weekend met de gebruikelijke clubjes routine. Ik bracht de oudste naar de CreAcademy voor tekenles, waar vandaag cartoontekenen op het programma stond. De jongste keek er naar uit om naar scouting te gaan, want ze mocht haar zelf gekleide vogeltje met nestje en eieren mee naar huis nemen. Erg mooi geworden, zei ze… en dat was ook zo. De dames hadden de smaak goed te pakken, want eenmaal thuis werd er een knutselkleed op tafel gelegd en pakten ze de verfspulletjes erbij. Zelf raasde ik door het huishouden. 

Circus Noël in de bios

Zondag deden we rustig aan. De meisjes zouden nog een nachtje extra blijven slapen, dus we hadden alle tijd. ’s Middags reden we naar Woerden voor een bezoek aan Annex Cinema. We hadden voor de blog vrijkaarten gekregen voor Circus Noël die vanaf dit weekend in de bioscoop draait. Wat een heerlijke film was dat! Thuis mochten de meisjes ook het spel Rush Hour eindelijk uit de doos halen om te proberen. Daar vroegen ze al een tijdje om, maar ik was steeds te moe om foto’s te maken. Nu kon het. Erg leuk denkspelletje dit, binnenkort kan ik dus de review schrijven. Er ligt nog meer speelgoed op ze te wachten overigens, maar het is bijna vakantie. Wil de kinderen niet overvoeren en ik moet nog tijd vinden om alle artikelen te schrijven ook. 

Persvoorstelling van Singel 39

Maandag bracht ik de kinderen naar school en reed daarna door naar Amsterdam. Hier was ik uitgenodigd voor de persvoorstelling van Singel 39 in Pathé City. Vorig jaar schreef ik al hoe ik naar deze film uit keek en nu had ik dus de primeur. Vanaf 9 mei draait hij in de bioscoop en voor die tijd lezen jullie uiteraard mijn review met een hele toffe winactie. Het is echt een vriendinnenfilm, helemaal als je allebei single bent en veel dingen herkent van de hoofdpersoon. Hilarisch ook en… ondanks dat ie is opgebouwd als een romantische komedie… is het toch nét ff een ander soort film. Ik heb zitten genieten en als jij zelf ook rond de 40 bent en van romkoms houdt, weet ik zeker dat dit een film in jouw straatje zal zijn.

Sporten en een challenge

Dinsdag startte ik in de sportschool. Was een weekje niet geweest en vond het meteen erg pittig weer. Maar goed, ik ben een watje zonder conditie en op sportgebied ontbeer ik doorzettingsvermogen. Het feit dat ik geweest ben en mijn spieren getraind heb, is het belangrijkste.

Verder doe ik deze week mee aan de Spiritueel Leiderschaps Challenge van Kelly Smit. Allemaal moeilijke vragen om over na te denken. Lastig. Maar juist die antwoorden kunnen me verder helpen. Klapte er volledig op dicht uiteraard, waarna blinde paniek volgde en de vraag of ik überhaupt wel weet waar ik mee bezig ben. Nou ja, het heet niet voor niets ‘challenge’. Als het makkelijk zou zijn, doet iedereen het.

Paasontbijt op school

Woensdag moesten we vroeg op. Om 8 uur werden de dames verwacht voor het paasontbijt op school. Juichend hadden ze de avond ervoor al gezien wat deze luie a-culinaire mama bij elkaar had verzameld in de supermarkt: fruitbakjes met vork (1 euro bij de Jumbo), een broodhaantje, krentenbol, feestelijk ogende cupcake, wat chocolade eitjes, cupje jam en alles afgemaakt met een vrolijk eenhoorn servet en een roze mes. Alles op een bord gekwakt met cellofaan eromheen en klaar. Gekookt ei lusten ze alleen warm, dus dat heb ik weggelaten. Waarom zou ik moeilijk doen? Zo was het ook een feestmaal. 

Afijn, om kwart over 8 was ik weer thuis mét de boodschappen voor het avondeten. Tsjakka! Kroop lekker met een ontbijtje achter de laptop en aan de slag. In de supermarkt hoorde ik van een andere moeder dat de kinderen een half uur eerder uit waren. Dat had ik even gemist in de brief van school. Toch fijn dat de supermarkt zo vlakbij school is en je daar dus nog eens nuttige dingen opvangt, zoals deze info.

’s Middags rommelden we lekker thuis. Of nou ja, ik deed een poging tot werken terwijl de dames… uhm… onenigheid na onenigheid hadden, druk stoeiden en het huis op z’n kop zetten. Tot we naar de Intertoys gingen om een cadeautje uit te zoeken voor een jarige die dit weekend z’n partijtje viert. Daarna herhaalde zich bovenstaande en werd ik van mijn laptop gestuurd omdat “ik een hele leuke quiz voor je wil maken mama”. Aangezien ik toch moest koken…

Nou ja en toen ik later mijn laptop opende vond ik dit (nog niet af):

Mama dit verhaal is speciaal voor jou. ’’met extra plaatjes’’

                                     We beginnen met een quiz

  1. Wat is mijn lievelings dier……………………………………
  2. Wie is mijn beste vriendin…………………………………………
  3. Hoe heet mijn knuffel……………………………………….
  4. Hoe schrijf je mijn naam achterstevoren……………………………………
  5. Wat is mijn lievelings game………………………………………
  6. Hoe veel procent hou ik van jou…………
burgers zoo hangmat

Nieuw Maki verblijf in Burgers Zoo

Donderdag reden we naar Burgers Zoo voor de opening van het nieuwe maki verblijf. In de dierentuin hadden we het heerlijk. Op de terugweg werd mijn jongste ziek en werden we ook nog aangereden door een idioot die zijn mobiele telefoon belangrijker vond dan onze gezondheid. Pfff…

Huisarts

Vrijdag zouden we eigenlijk naar Avonturenpark Hellendoorn voor de opening van een nieuwe attractie. Dit heb ik afgezegd. Mijn dochter werd steeds zieker en hield niets binnen, mijn andere dochter (en ik) hadden last van onze nek. Daarom naar de huisarts geweest voor controle. De oudste ging wel naar haar papa en de jongste hield ik nog even bij me. En mijn ouders kwamen even langs om op te passen zodat ik een poging kon doen de auto te poetsen aan de binnenkant. 

>> Lees ook: leuk voor peuters met Pasen

Dus. Het was me het weekje wel. Jij leuke plannen dit paasweekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.