ZZP-update: wow, wat een vrouw?

Wat is het af en toe moeilijk om je weg te vinden. In het leven, maar zeker ook als ondernemer. Soms voelt het als een worsteling om het juiste pad te kiezen, want wat past er nu het beste? Welke kansen moet je grijpen? Wat kun je juist beter laten omdat het afbreuk doet aan de rest van je business? ‘Een goede ondernemer heeft impact’, schreef ik laatst. Om me direct af te vragen: heb ik eigenlijk wel impact en wat voor impact zou ik willen hebben?

Ik ben veel met persoonlijke ontwikkeling bezig, onder meer via het Mastermoves traject maar ook daar buiten. En juist door je onder te dompelen in alle dingen die ik in mijn bedrijf of aan mijn blog zou willen verbeteren of optimaliseren, door mezelf beter te leren kennen en me af te vragen wat het beste in mijn leven past… maakt me bijzonder onzeker.

Tekortkomingen

Hoe meer je leert, hoe meer je je bewust wordt van je eigen tekortkomingen. Daarbij voelt het bijzonder overweldigend als ik me bedenk hoeveel verweesde content er op mijn site staat, hoeveel artikelen ik eigenlijk zou moeten optimaliseren, hoe weinig ik eigenlijk uit affiliate marketing haal terwijl dit juist zoveel inkomenszekerheid zou kunnen geven… en nog veel meer. Daarbij krijg je als ondernemer steeds weer met de nodige afwijzingen (op bijvoorbeeld offertes) te maken.
Eén bedrijf wilde niet langer met mij ‘in zee’ omdat ze mijn blog te commercieel vonden. Als reviewblog was ik dit ook al toen we origineel een samenwerking aangegaan waren, maar ineens was het blijkbaar ‘een ding’. Want ook in de artikelen waarvoor ik geen financiële vergoeding ontvang, plaats ik linkjes. Dat lijkt mij namelijk wel zo handig voor mijn lezers. Dat ze verder kunnen klikken. Bovendien: het bedrijf in kwestie koopt bij sommige blogs wel 10 tot 20 artikelen per maand in! De pot verwijt de ketel, maar het schuurt toch ook al heb ik slechts 1 opdracht voor ze gedaan en dat was meer dan een jaar geleden. Dus ja, waar hebben we het eigenlijk over?

Er uit stappen

Soms moet je daar dus even uitstappen en de rust nemen om dingen te laten bezinken. Je kunt toch niet alles tegelijk doen en eerlijk gezegd word ik zelf nogal kribbig als er teveel op mijn to do lijstje staat… Daarom ga ik elke week naar de sportschool om aan mijn lijf te werken. Of mijn gezondheid. Net hoe je het wilt zien. Even uit het hoofd. Niet dat ik heel fanatiek ben. Ik vind het trainingsprogramma best zwaar, het lukt me vaak net niet, maaaaaar… ik doe het. En omdat ik er aan werk, heb ik het gevoel goed bezig te zijn.

Ontmoeting met een lezeres

Vandaag kwam ik weer met een positief gevoel (heb ik toch maar even gedaan dat uurtje sporten) de sportschool uit, en besloot ik brood en fruit te halen op de markt. Daar werd ik spontaan aangesproken door iemand die onlangs voor het eerst mijn blog had gelezen. Wat blijft dat toch bijzonder! Heel leuk dat ze mij direct herkende. En wat heerlijk om te horen dat ze echt iets aan mijn verhaal heeft gehad. Ik heb – ondanks mijn voor blognormen geringe bereik – dus toch impact. Uiteindelijk is dat, of eigenlijk de waardering die je voor je werk krijgt, waar ik het voor doe. Zoals ik in dit artikel aangaf, haal ik voldoening uit het krijgen van draagvlak. Jullie reacties onder mijn artikelen en op social media vind ik dus waanzinnig fijn. Afgelopen weken ontving ik ook wat bijzondere bedankjes in de vorm van een berichtje van enkele bloggers voor wie ik opdrachten werf. Zo kwam ik dankzij jullie terug in mijn ‘flow’. De waardering motiveert mij om een extra tandje bij te zetten.

Wow, wat een vrouw actie

Zijn er vrouwen die jij enorm waardeert vanwege de impact die ze hebben? Voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart is de IJslandse low-cost luchtvaartmaatschappij WOW air op zoek naar buitengewone heldinnen uit het dagelijks leven. Van 26 februari t/m 8 maart kunnen vrienden, familie, kennissen of collega’s via social media belangrijke vrouwen in hun leven nomineren die de absolute ‘wow factor’ hebben. De meest inspirerende powerwoman wint een vlucht voor twee personen naar een bestemming naar keuze binnen het WOW air netwerk. Ik heb via mijn insta stories iemand genomineerd, easy peasy. Vond het ook een sympathieke actie, vandaar dat ik dit persbericht met jullie deel.

IJSLAND = gendergelijkheid

In IJsland, het thuisland van WOW air, zijn verschillende internationale mijlpalen bereikt met betrekking tot gendergelijkheid. De eerste vrouwelijke president en de eerste lesbische premier zijn namelijk in dit land gekozen. Verder protesteren IJslandse vrouwen elk jaar op 24 oktober tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Dit doen ze door een paar uur van hun werk af te zien, wat hun belang op de werkvloer benadrukt. In de afgelopen jaren is de ‘Slut Walk’, waarin er tegen seksueel geweld wordt geprotesteerd, uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste stadsevenementen in Reykjavík. IJsland is ook een van de wereldwijde koplopers in gendergelijkheid volgens de Global Gender Gap Index van het World Economic Forum.

Over de #WOWwoman actie

Ken jij een fantastische vrouw die je graag wilt verrassen met twee vliegtickets naar één van de bestemmingen van het WOW air netwerk? Geef haar dan op en leg uit wat haar precies zo bijzonder en speciaal maakt! Zowel het nomineren als het deelnemen gaat via social media. Dit kan een Facebook-status zijn, een Instagram bericht of een Instagram story. Maak gebruik van de hashtag #WOWwoman in combinatie met de tag @wowair zodat het WOW air team jouw nominatie kan vinden. De mooiste ingezonden verhalen worden op 8 maart, Wereldvrouwendag, gedeeld en dan zal ook de ultieme WOWwoman bekend worden gemaakt.

Tikkie terug geven

In één van de trainingen van Eelco de Boer in het Mastermoves programma, heeft hij het over een ’tikkie terug geven’. Een lezer vroeg me pas of ik meer howto’s uit de cursus wil delen, dat ga ik niet doen maar dit inzicht vond ik wel een eyeopener. Vaak doe ik dit namelijk automatisch en daar voel ik me vervolgens slecht over. Ook omdat anderen er over oordelen of omdat het conflict kan uitlokken. Wat bedoelt hij hiermee? Als je gekwetst wordt, of het gevoel hebt dat jou onrecht is aangedaan oftewel: ‘iemand deelt een tik aan je uit’, geef dan een tik terug. Als je dat niet doet blijft het namelijk zeuren en knagen en ga je piekeren, terwijl het je oplucht en het gevoel van machteloosheid niet optreed als je gewoon een ’tikkie terug’ geeft. Voorbeeld is het tikkie terug een paar alinea’s hierboven aan het bedrijf dat niet meer wilde samenwerken. Dat schuurde vooral, omdat ze het pas later naar mij uitspraken toen ik hier specifiek naar informeerde. “Joh, je wilde graag samenwerken maar na 1 opdracht waar je tevreden over was hoor ik niets meer. Hoe zit dat?” Je kunt beter eerlijk zijn denk ik dan en dát werkt 2 kanten op. Achterkamertjespolitiek is niet mijn ding.
Ook hackpogingen en spamaanvallen op mijn site, kunnen me behoorlijk dwars zitten. Mijn plugins beschermen me gelukkig, hoewel er deze week ook via mijn host aanvallen zijn gedaan vanuit Ierland, de USA, Frankrijk, Litouwen en Italië. Dat weet ik omdat ik er zo boos over was, dat ik via whois heb uitgezocht waar de betreffende ip-adressen vandaan kwamen en als ’tikkie terug’ deze adressen heb gerapporteerd bij Report Abusive IP. Geen idee of het helpt, weet ook niet wat ik verder kan doen, maar het voelde goed om in de tegenaanval te gaan. Zag dat je er ook spamaanvallen kunt melden, en daar heb ik de afgelopen weken ook ineens veel last van. Gelukkig blokkeert mijn Akismet plugin deze.

Tandje bij zetten

En naast het ’tikkie terug’ vind ik het zelf belangrijk om waardering te laten blijken aan de mensen die jou een zetje in de goede richting gaven. Daarom wilde ik zeker aandacht besteden aan de #WOWwoman actie, zonder dat ik hier iets voor terug verwacht. Het is sympathiek én ik heb iemand die mij belangeloos wat positieve energie gaf/geeft een kleine veer in de kont kunnen steken. Goedheid hoeft niet alleen in sprookjes te worden beloond. De negatieve energie die ik kortgeleden ervoer door wat nare gebeurtenissen waarbij ik (dat heb je als tussenpersoon) steeds buitenspel werd gezet, heb ik omgezet in kracht. Laat ik de klanten die wél voor mij kiezen (zowel bedrijven als bloggers) gewoon wat extra liefde geven. Die verdienen het tenslotte en het geeft mij óók een goed gevoel. Weg met de energiezuigers (die krijgen een tikkie terug) en meer effort en een stapje harder lopen voor wie energie en blijdschap brengt! Zo maak ik zelf mijn business mooier én heb ik als ik het goed doe nog meer impact in positieve zin.

>> lees ook mijn andere artikelen over ondernemen

Hoe zien jullie dit? En welke vrouw ga jij nomineren als #WOWwoman? Of doe je daar niet aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.