Reykjavik: een prima vakantiebestemming met de kinderen!

Wanneer je met de kinderen op vakantie wilt, kom je niet zo snel uit bij Reykjavik als bestemming. Toch is dat helemaal niet zo’n slecht idee. Er zijn namelijk talloze redenen om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van IJsland, ook met de kinderen. Hoewel er ook wel redenen zijn om vooral niet de hele vakantie in Reykjavik zelf te blijven hangen, zal de verveling niet zomaar toeslaan bij jezelf én bij de kinderen. Maar wat maakt Reykjavik dan eigenlijk zo geschikt als vakantiebestemming wanneer je met de kids op vakantie wil? En wat zijn de nadelen van deze stad? Hieronder vertelt vakantiejager je alles wat je wilt weten inclusief de leukste bezienswaardigheden in Reykjavik om samen met de kinderen heen te gaan.

Waarom juist Reykjavik?

De allerbelangrijkste reden is misschien nog wel dat alles in de stad zeer kindvriendelijk is. Niet alleen zijn er tal van attracties waar kinderen het enorm naar hun zin hebben, ook zijn er erg veel voorzieningen en faciliteiten voor kids. Zowel in restaurants als hotels wordt er veelvuldig rekening gehouden met de kinderen en dat is tijdens de vakantie natuurlijk wel erg fijn. Bovendien kun je cultuuruitjes ook heel eenvoudig combineren met leuke dingen voor de kinderen waardoor ze op een laagdrempelige wijze kennis maken met de gewoonten en gebruiken van de mensen die in dit land leven.

Reykjavik

Blijf vooral niet in Reykjavik

Klinkt misschien als een heel vreemd advies, maar toch is het echt zo. IJsland heeft zo ontzettend veel te bieden dat het zonde zou zijn om tijdens je vakantie alleen in Reykjavik te blijven. Het is wél een prima uitvalbasis voor verschillende uitjes buiten de stad waarbij je kennis maakt met de magistrale natuur waar dit land over beschikt. Bezoek imposante watervallen of ga naar meren die vol staan met ijsbergen. Veel van deze excursies zijn ook uitstekend geschikt voor kinderen doordat er geen lange afstanden gelopen worden en omdat ook veel kinderen erg van de natuur houden. Bovendien ben je ’s avonds uiteraard weer gewoon terug in Reykjavik waar je geniet van het heerlijk eten en drinken en in je warme bed kunt stappen.

Bezoek een zwembad

Het is misschien niet het allereerst wat je zou verwachten als je aan Reykjavik denkt, maar er zijn ongelooflijk veel zwembaden te vinden. Wellicht is het zwembad zelfs de meest populaire attractie in het hele land. Kom even een dagje helemaal tot rust in één van de verwarmde of soms zelfs extra hete baden terwijl de kinderen zich eindeloos vermaken in de speciaal voor hen bestemde baden met glijbanen en andere speeltoestellen. Vrijwel ieder zwembad heeft ook een speciaal babybad zodat je zelfs met de allerkleinste kinderen gewoon naar het zwembad kunt in Reykjavik. Een prima aanrader als je tussen de excursies door gewoon even een dagje wilt relaxen. Bovendien zullen de kinderen dit idee zeker te weten met gejuich ontvangen!

Zoo van Reykjavik

Tijdens een vakantie met de kinderen is het fijn als je wat kan afwisselen. Nadat je wat cultuur hebt gesnoven, is het altijd iets speciaals voor de kinderen te doen in Reykjavik. De kleinschalige dierentuin van Reykjavik is daar prima geschikt voor. Dit is een oude dierentuin die al sinds 1900 is geopend. Er leven in totaal ongeveer 150 dieren van 19 verschillende soorten. Omdat het zo kleinschalig is, is het sowieso ontzettend leuk. Vooral de zeeleeuwen zijn erg populair. De Zoo van Reykjavik beschikt bovendien over een bijzonder aquarium met veel dieren die in de Noord-Atlantische Oceaan leven. Hebben de kinderen even genoeg van het kijken naar dieren? Dan vermaken ze zich in het bijbehorende attractiepark.

Perlan

Perlan is zo’n typische bezienswaardigheid in Reykjavik die voor jong en oud leuk is. Dit gebouw heeft een bijzonder uiterlijk dat wel iets weg heeft van een ruimteschip. Bovendien zal ook de bijbehorende waterfontein indruk maken, met name vanwege het formaat. Kinderen vergapen zich ongetwijfeld aan de perfect nagebouwde geiser en buiten in het bos is een stormbaan gebouwd waar vooral de oudere kinderen eindeloos plezier beleven. Maak direct een mooie boswandeling met de kinderen en verbaas jezelf over het feit dat er ook in zo’n grote wereldstad als Reykjavik nog meer dan genoeg natuurschoon te bewonderen is.

Lees ook: Vakantie naar de Azoren met kinderen

Pretparken

Net buiten Reykjavik zijn twee verschillende pretparken te vinden. Beide parken zijn van Skemmtigarðurinn. Het verschil tussen de parken is dat de ene een indoorpark is en de andere outdoor. Het zijn typisch pretparken die geschikt zijn voor het hele gezin, waarbij er voor volwassenen én kinderen van alle leeftijden genoeg te beleven is om hier een dagje door te brengen. Natuurlijk kun je ook even uitrusten en wat eten in drinken in deze parken. Plezier gegarandeerd en ook nog eens snel en eenvoudig te bereiken vanuit Reykjavik.

Combineer de Tjörnin vijver met het stadhuis

Heb je even genoeg van alle drukte tijdens de excursies en in de stad? Dan kun je natuurlijk ook een rustig uitstapje met de kinderen plannen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Tjörnin vijver in Reykjavik. Dit is een prachtige vijver in de stad waar het, ondanks de locatie in het centrum, vaak erg rustig is. Er leven hier talloze vogelsoorten waaronder ganzen, zwanen en eenden. Natuurlijk hebben de kinderen de mogelijkheid om de vogels in de vijver te voeren en kunnen ze ook even stoom afblazen in de bijbehorende speeltuin. Overigens ligt het stadhuis van Reykjavik ook vlakbij en is deze prachtig om te bezichtigen. Deze twee uitstapjes kun je dus perfect combineren waarbij de kinderen ruimschoots aan bod komen.

Lees ook: De 7 leukste wintervakantie bestemmingen

Betrek de kinderen bij je reis

Het is leuk om de kinderen vooraf al bij je reis te betrekken. Dat kan op heel veel manieren. Kijk vooraf samen een film over IJsland waarbij ze zien hoe mooi het land is en maak ze enthousiast over Reykjavik en omgeving. Geef ze ook een wegwerpcamera of oud mobieltje zodat ze zelf foto’s kunnen maken van de mooiste dingen die ze tegenkomen tijdens de vakantie. Op die wijze kun je later altijd nog eens samen terugkijken. Het leeft bij de kids namelijk veel meer als ze de foto’s zelf gemaakt hebben. Verder is het belangrijk om vooraf te plannen naar welke bezienswaardigheden in Reykjavik je gaat, zodat je de kinderen daar ook op kunt voorbereiden. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel geisers in de omgeving van Reykjavik te zien, maar voor de kinderen is het leukste aan een geiser natuurlijk dat deze nog daadwerkelijk uitbarst. Bezoek daarom een geiser als de Strokkur die iedere tien minuten spuit. Omdat dit een heel populaire geiser is, is het verstandig om hier in de ochtend of in de avond te gaan.

Lees ook over de IJsland Route ervaring met kinderen van Avonturen Sparen

Bedankt Vakantiejager, dat jullie me iets meer wilden vertellen over één van de droomvakantiebestemmingen op mijn wishlist. Lijkt me echt heel gaaf om IJsland een keer te bezoeken en zo te lezen kan dat ook prima met kinderen. Ben jij er al eens geweest? Heb je nog leuke tips?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat een prachtige foto’s. Leuke eyeopening want Reykjavik zou ik zelf niet zo snel aan gedacht hebben als vakantiebestemming met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.