Keek op mijn Week: rapportgesprek, winkelen en wandelen

Leuk dat je weer meeleest! Fijn om te zien dat ik zoveel vaste lezers heb van mijn weekoverzichten, dat is echt super. Motiveert om ze te blijven schrijven. Het voorzichtige lentezonnetje motiveert ook trouwens, genieten jullie daar een beetje van?

Lezen in Wombat en Vos voor mama’s blog, ze vindt het een erg leuk boek. Binnenkort de review!

Clubjes

Zaterdag was de jongste gelukkig weer opgeknapt en had ze veel zin om naar scouting te gaan. Het was heerlijk weer, dus de Bevers hebben buiten een spannend parcours gedaan vol leuke spelletjes. De oudste bracht ik gelijktijdig naar haar 2e tekenles. Een cadeau voor haar verjaardag alvast, omdat ze zo van tekenen houdt. CreAcademy is nog maar net gestart met deze tekenlessen voor kinderen van 8 tot 13 jaar, waarbij ze kennismaken met allerlei technieken en werken met verschillende materialen. Vandaag werd er met fruit op stenen geverfd en leerden ze dierenvormen te tekenen. ’s Avonds mochten ze opblijven tot de finale van de Boomhut Battle was afgelopen en toen kwam de oppas, zodat ik naar de verjaardag van mijn broertje kon. Gezellig avondje gehad!

Hmmmm… lekker spaghetti gemaakt. De oudste schilde en sneed de komkommer.

Buiten spelen

Zondag bleven we lang in onze pyjama’s zitten, heerlijk. Ik bakte eitjes, roosterde boterhammen en warmde witte boontjes in tomatensaus op voor een stevig ontbijt. Nadat het spul gedoucht en aangekleed was, hebben ze uren buiten gespeeld en van het mooie weer genoten. Ze bleven zo lang weg, dat ik maar naar de speeltuin ben gelopen met een bak snoepjes om uit te delen aan alle kinderen daar. Uiteindelijk moest ik ze rond etenstijd halen, omdat we anders niet op tijd klaar zouden zijn om naar papa te gaan.

Pyjamaochtend met een filmpje: The Wilde op Netflix.

in de speeltuin langs de rondweg
Uuuuuuuren in de speeltuin spelen, hoe heerlijk!

Training webinars

Maandag voelde ik me een beetje deprie, maar je probeert toch vol goede moed aan de slag te gaan. Veel regel- en organisatietaken en hoewel het dan lijkt alsof je weinig gedaan hebt, vind ik dit toch een erg leuk stuk van mijn werk: plannen, checken of deadlines gehaald worden en dingen uitzetten. Tussendoor volgde ik een training over het geven van webinars, waar eigenlijk uit kwam dat ik nog zoveel andere dingen EERST in de steigers moet zetten, dat het geven van mijn allereerste webinar nog even moet wachten… Zo ben ik onder meer bezig gegaan met het optimaliseren van dit monsterartikel, werk is nog niet klaar maar toch. Deed ook zoekwoordenonderzoek en dat was een domper: naar het onderwerp dat ik in dit artikel behandel wordt vrijwel niet gezocht… En ik maakte een bestelformulier voor bedrijven die met me willen samenwerken naar aanleiding van het webinar. Daarnaast moet ik aan de bak met het uitbreiden van de mailinglijst om mensen voor het webinar uit te kunnen nodigen, zodat er tzt ook daadwerkelijk meer dan 3 mensen gaan kijken. Ik had vooraf niet gedacht dat er zoveel bij kwam kijken. Wat ik hier noem zijn slechts een paar van de benodigde to-do’s…

koffie op witte trui
Neeeeeeee! Ik mikte mijn koffie over mezelf heen. Witte trui… Krijg de vlek er niet meer uit.

Rapportgesprekken

Dinsdag kwam de schoonmaakster wat vroeger dan normaal, omdat ik ’s middags rapportgesprekken had. Ook Tamara kwam langs voor een lunchdate en ze had verse zelfgemaakte erwtensoep bij zich! Jummie! Die hebben we geproefd, even bijgekletst en werkoverleg en daarna ging zij door naar haar afspraak en dompelde ik me onder in werk en luisterde ondertussen podcasts. Werk voelde vandaag toch een beetje als een worsteling, terwijl ik eigenlijk best veel gedaan kreeg weer. Ik wil mijn flow terug! 

soepje eten
Tamara’s vers gemaakte erwtensoep <3

De rapportgesprekken waren in ieder geval fijn, vanwege een ziek kind zat ik er alleen maar daarna bracht ik verslag uit. De jongste heeft nog moeite om het hardop lezen te automatiseren, daar werken ze op school aan en thuis heb ik het boekje ‘Letters leren is een eitje‘ uit de kast getrokken. Dat vond ze zo leuk dat het mee naar school moest om aan de juf te laten zien. Verder hadden beide meisjes prachtige rapporten en hoorde ik dat de jongste zo netjes werkt en dat de oudste haar werktempo nu een stuk beter is en ze zoveel lekkerder in haar vel zit ten opzichte van vorig jaar met alle scheidingsperikelen.

’s Avonds volgde ik een training over je gelukkig voelen, maar het rotgevoel bleef knagen. Lag niet aan de trainster en ik was het roerend eens met haar tips, alleen kwam ik niet uit mijn dip. De inzichten die gegeven werden heb ik zelf ook al ervaren, alleen het ‘eruit stappen en weten hoe je verder moet’ deel lukte me maar niet. Daarna lekker nog een paar afleveringen Homeland gekeken. Superspannend weer!

Pannenkoeken, ogentest en shoppen

Woensdag besloot ik om voor de positieve vibe te gaan om het onbestemde rotgevoel weg te krijgen. Het werk liep lekker, ik stond op tijd in de sportschool goed bezig te zijn met mijn lijf, luisterde heel productief daarna onder de douche naar een training en werkte weer lekker verder. De zon straalde, buiten rook alles weer fris en ik wilde even uit mijn normale routine komen om vol verder te gaan met waar ik met mijn blog en bedrijf naartoe wil. Op een gegeven moment zie je door alles dat éérst moet voor je naar de volgende stap kunt, het complete bos niet meer. En waar doe ik het allemaal voor? Gelukkig zijn, samen met mijn kinderen.

shoppen bij de zeeman 2019
Shoppen bij de Zeeman: goed geslaagd weer.

Dus uit school gingen we naar hun favoriete lunchadresje: de Pannenkoekerie met springkussen en loslopend paardje. Terwijl ik mijn mail deed, speelden zij heerlijk in de zon en genoot ik van hun blijdschap. Daarna winkelen bij Zeeman voor wat extra hemden en aanvullingen op de garderobe bij papa thuis zoals badpakjes.

oogcontrole
We kregen complimenten over de ogen van deze dame: dat het zo goed was om al voor haar eerste jaar af te plakken en we daar nu de vruchten van plukken.

Toen was onze afspraak bij de brillenwinkel en daar werden we blij van: dochterlief doet al 3 jaar met haar bril en mag hem nog even houden. Montuur past nog goed en de sterkte is gelijk gebleven, meneer Van Dam gaf nog aan dat we echt geluk hebben dat we zo jong al (voor haar eerste jaar) zijn begonnen bij de orthoptist met afplakken omdat we hier zichtbaar nu de vruchten van plukken dat ze zo goed kijkt met beide ogen. Ook mijn ogen waren gelukkig nog hetzelfde.

De dochters wilden daarna heel graag dat mama ook nieuwe kleding zou kopen en ja, daar word ik altijd blij van. Dus waarom niet. Bij Pull of Polo kozen ze met zorg een jurk voor me uit die ze leuk vonden en ik moest verplicht kleren passen. Helaas bleek mijn buik te blubberig voor deze jurk en kan ik hem niet hebben met mijn figuur. Desalniettemin ben ik goed geslaagd met een leuk bikerjasje van suède, een net wit topje en een panterprint blouse. 

Thuis uiteraard weer hard aan de bak en zoals elke avond netjes tot een uurtje of 10 doorgewerkt. Zet ik meestal niet in mijn blog, dat ik vrijwel elke avond doorbikkel achter de laptop, maar mensen vroegen zich af of ik naast alles wat ik in mijn weekoverzichten zet ook nog iets van werk doe… uhm ja, is niet atijd even spannend om te benoemen maar bij deze.

smullen van erwtensoep
Dankjewel Tamara! De soep was heerlijk 🙂

Wandelen, wimpers en unboxing

Donderdag kon ik niet wachten om verder te werken, maar er stonden eerst andere dingen op het programma. Een rondje wandelen om de Reeuwijkse Surfplas voor de nodige reflectie en lichaamsbeweging, bijvoorbeeld. Moet ik vaker doen. Alleen jammer dat het halverwege begon te regenen en dan moét je door, haha. Daarna door naar Woerden om de wimpers bij te werken. Alles zit weer netjes en zo had ik de nodige me-time en is mijn lijf na deze ochtend weer in topconditie. Thuis snel aan de bak om vol verve met de mailboxen, planningen, artikelen en andere zaken klanten tevreden te stellen. Ik mailde, appte en belde me een slag in de rondte. En die drukte kon ik door de rustige ochtend prima hebben, dus niks geen stress en lekker doorwerken. 

wandelen langs de reeuwijkse plassen
Rondje Reeuwijk gelopen.
wimpers weer netjes
Wimpers zijn weer netjes dankzij Star Lashes.

Toen de meisjes uit school kwamen, was het tijd om alle dozen open te maken die vandaag bezorgd werden. Geen kleintjes ook. Eentje bleek uiteindelijk niet voor mijn blog bestemd, maar na overleg met het pr-bureau gaat hier een gastblogger mee aan de slag. Het is namelijk wel een bijzonder gaaf product, waarvan een review zeker welkom is.

Bij een andere doos kregen we zelfs een gepersonaliseerd filmpje! Heel erg tof gedaan en de kinderen waren zo enthousiast dat het best een uitdaging was om de unboxing te filmen. Een heel gaaf pakket van Plus Supermarkten, waar de dames daarna veel plezier mee hadden. Voor we het wisten was het al kinderbedtijd… Maandag komt de unboxing online.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oeh mijn #lolsuprise #mascotte is #verliefd op #meneerdeuil van de #fabeltjeskrant groot #cadeau bij de post voor een #unboxing van #plussupermarkt #wauw

Een bericht gedeeld door Marguerita van Marstyle.nl (@marstyle78) op

Zelfgetimmerde flipperkast

Vrijdag had ik ontzettende spierpijn in mijn benen. Pfff… watje ben ik. Moet nu het lekkerder weer wordt vaker een stuk gaan wandelen. Het werk liep lekker, eindelijk mijn flow terug! Yay! Naast alle regelzaken en het ontvangen van weer een paar perspakketjes, woonde ik een call bij uit Mastermoves om te reflecteren op je werkweek. Door bovenstaande “even eruit stappen” had ik het idee dat ik minder had gedaan, maar tijdens deze call schreef ik alles op en bleek ik toch heel productief geweest te zijn. Alleen niet alles was even zichtbaar. Yeah! Is niet zo gek als je elke avond tot laat bezig bent, maar de quality tijd voor mijn kinderen én voor mijzelf waren ook goed besteed. Met de jongste zat ik ’s middags nog even met een leesboekje en de oudste had uit school een zelf getimmerde flipperkast bij zich. Op school gemaakt tijdens de creamiddag. Heel origineel en knap gedaan!

zelf een flipperkast timmeren
Op school tijdens de creamiddag een flipperkast getimmerd, superleuk! En dan kun je hem dus ook zelf repareren als er een spijkertje los zit.

Ik wens jou een ontzettend fijn weekend! Ga je leuke dingen doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Weer een drukke week geweest. Mijn week ziet er vrijwel elke keer hetzelfde uit…
    Knap dat jij nog zolang doorwerkt. In de avond plof ik meestal op de bank. afgelopen dinsdag had ik ook oudergesprekken. Altijd fijn om te horen wanneer het goed gaat met je kinderen.

    In ieder geval weer leuk om je weekoverzicht van jou en de meiden te lezen. Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.