Vier tijdloze items in Audrey Hepburn stijl!

Even wat me-time heb ik regelmatig nodig, ook al is het maar om lekker weg te dromen. Veel dames vinden winkelen fantastisch. Ik hou er ook van, maar eerder voor de kids. Shoppen voor mezelf vind ik nog best lastig. Dus soms heb ik behoefte aan wat extra motivatie. En die vond ik! Wat ik immers wel leuk vind, is het web afstruinen naar leuke, tijdloze hebbedingetjes. Welke dame wil zich nu niet voelen alsof ze in een Audrey Hepburn-film speelt? Ik ben fan van dit mode-icoon, dus hier noem ik vier stijlitems die me aan haar doen denken.

1. De vlinderbril

Ondertussen bijna twee jaar terug kocht ik de Kylie Minogue-bril van Specsavers. Soms denk ik dus al eens aan een nieuw model. Dat mijn dochters en ik wel van wat bling en een leuke retro feel houden, weten jullie ondertussen wel. Gelukkig is de retrobril dan ook helemaal terug! Wat mij in deze categorie vooral aanspreekt is zo’n fijne vlinderbril. Voor de één is die wat streng ogend, voor de ander juist erg stijlvol, maar de bril is sowieso altijd lekker sixties en helemaal Audrey Hepburn!

fifties audrey hepburn
Afbeelding: Shutterstock

2. Terug in de tijd

Natuurlijk kijken we tegenwoordig meestal hoe laat het is op ons mobieltje, maar horloges blijven leuke accessoires. Dat mijn lieverds van fantasierijke horloges houden, las je al. Ook ik vind horloges als stijlitem interessant, dus laatst googelde ik ook even op vintage klokjes. Blijkt dat Audrey zelf vooral fan was van de Longines horloges. Persoonlijk ben ik eerder van de Rolex horloges; klinkt misschien niet meteen als hét damesitem, maar kan het tijdlozer? Ik dacht het niet! En als vrouw kan je zo’n horloge natuurlijk ook gewoon lekker stoer rocken, denk maar aan Faye Dunaway in de film ‘Network’. Zo vind ik bijvoorbeeld deze classic, de Oyster Perpetual, geweldig. Net als Audrey, hou ik wel van sobere maar tegelijk elegante horloges.

3. De Trench Coat

Ik ga terug naar mijn favoriet, Audrey; ook de befaamde trench coat die ze in ‘Breakfast at Tiffany’s’ draagt, inspireert me ontzettend. Ze had stijl. Zo’n lange jas is nu niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Terwijl ze vroeger een echt luxe item was, vind je de trench coat tegenwoordig gewoon in de winkelstraat. Echter de originele van Burberry, dat blijft nog iets heel bijzonders. Die bestaat dan ook al meer dan honderd jaar en is een heus Brits stijlicoon, misschien is het wel de investering waard?

4. Prinsesjes?

Lange avondhandschoenen zijn heel leuk voor de meisjes, ze zouden zich vast als echte prinsesjes voelen! Ook deze horen bij de klassieke Audrey Hepburn look. Toevallig las ik nu juist dat dit type handschoen vorig jaar een comeback gemaakt heeft. Dus misschien moet ik er toch maar even over nadenken om ze aan te schaffen. Want, heel stiekem, droom ik soms ook nog van zo’n klassiek prinsessenmomentje!

>> Lees ook over het kinderboek waaruit ik mijn dochters voorlees over Audrey Hepburn.

Welk tijdloos stijlitem vinden jullie leuk? En welk stijlicoon inspireert jullie? 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.