Keek op mijn Week: toeval bestaat niet, Bohemian Rhapsody, klemgereden en naar Barcelona

Het leven kan soms raar lopen en ze zeggen weleens toeval bestaat niet. Dit was een bijzondere week. In het weekend koos ik ervoor om lekker rustig aan te doen samen met mijn lieve meisjes. Ze konden zakgeld verdienen als ze hun kamer zouden opruimen, maar deze kamer is een dusdanige puinzooi dat het ze toch niet genoeg motiveerde. In plaats van zakgeld verdienen, wilden ze lekker knutselen en voor de tv hangen. De aankondiging dat maandag het Sinterklaasjournaal zou starten (zagen ze op tv, kwam niet van mij), was genoeg om urenlang in speelgoedboekjes te knippen en te plakken.

verlanglijstje

Toeval bestaat niet?

Zaterdag voelde ik me niet helemaal okee. Ik baalde verschrikkelijk van het opstapelende werk en worstelde met de keuze: iets met de kinderen, doen, werken en belangrijke zaken oppakken of iets in het huishouden doen waar het stof dringend een doekje kan gebruiken… Voelde me de afgelopen week ontzettend in een spagaat zitten en je kunt helaas niet alles doen, in mijn geval heeft het huishouden daar flink onder te lijden. Ik dubde al langere tijd over het uitbesteden hiervan: kan ik dat betalen en is het niet heel suf als je er zelf niet genoeg tijd voor kan en wilt vrijmaken? Maar goed, het is gewoon niet mijn ding en ik moet die tijd eigenlijk (naast de basisklusjes die ik natuurlijk wel zelf doe) aan mijn werk besteden zonder me schuldig te hoeven voelen of me te irriteren aan het stof. In de middag was ik even op bed gaan liggen (als gezegd niet helemaal lekker) en toen ik beneden kwam, zat er een briefje door de deur met het nummer van een huishoudelijke hulp…

Direct gebeld en ze was nog in de buurt dus kwam meteen kennismaken. Sympathieke vrouw wiens contract via een uitzendbureau na 2 jaar niet verlengd werd. Slim van haar om in de hele buurt briefjes door de deur te doen en zo zelf op zoek te gaan naar inkomsten! Had er een goed gevoel bij en het is ook gezellig als er nog iemand in huis is om af en toe een praatje mee te maken als ik aan het werk ben, dus ze komt deze week meteen langs om te zien hoe lang ze nodig heeft en of we het allebei wat vinden. Ik ben ontzettend opgelucht! Durfde zelf geen oproepje te plaatsen en twijfelde er al langer over, maar dit gaat me veel rust in mijn hoofd geven. En een schoon huis.

Alvast in Spaanse sferen: Desperados drinken en Casa del Papel kijken op Netflix.

Hoe tem ik een draak?

Zondag deden de meisjes een marathon op Netflix met hun favoriete serie ‘Hoe tem ik een draak?’. Volgend jaar brengt Universal hier een nieuwe bioscoopfilm van uit, maar op dit moment is het eindeloos kijken naar de afleveringen over Hicky en Tandloos op Netflix ook leuk. We waren alle drie erg moe, dus het was prima zo. Even geen reviews voor de blog. Ik stortte me op wat huishoudelijke zaken, las een boek en schreef een review over het leuke HABA spel Fonkelschat. Daarna hebben we lekker patatjes gehaald die ze voor de tv mochten opeten. Deze avond had ik graag voor een review met winactie van Bohemian Rhapsody naar de bioscoop gegaan, maar uit mijn complete Whatsapp-lijst was er niemand die kon en op NMLK stond er voor deze avond ook niets in de buurt. Ik besloot daarom lekker te werken en daarna verder te gaan op Netflix met Casa del Papel. Best een leuke serie, maar ik snap de hype niet helemaal. Toch wil ik hem wel even afkijken nu ik er aan begonnen ben uiteraard.

Genieten van Freddy

Maandag was ik lekker productief qua werk. Ik zat in een ‘flow’ zoals ze dat noemen. Buiten scheen het zonnetje, dus ik deed tussen het werken door een blokje om in de buitenlucht. Zo lekker dat je dit als zzp-er gewoon kunt doen. Voor het avondeten had ik het stoofpotje uit de vriezer gehaald wat nog over was van de Buffettenboer, lekker rijst erbij en klaar. En die avond stond er iets leuks op het programma: naar de bioscoop om die geweldige film over Queen – en dan met name Freddy Mercury – te zien. Genieten hoor, wat een geweldige film is Bohemian Rhapsody. In de review schreef ik al dat ik bijna de hele film met kippenvel op mijn armen zat en ook wat traantjes liet vloeien. Freddy was pas 45 jaar toen hij overleed en vandaag bereikte me nog wat akelig gezondheidsnieuws van leeftijdgenoten. Ik neem me voor om extra te genieten van het leven zolang dat nog kan!

Sporten en een schoon huis

Dinsdag stond ik om half 10 in de sportschool. Goed bezig, al zeg ik het zelf. Conditie en spieren trainen, voorkomen dat mijn lijf ‘vast’ gaat zitten. En natuurlijk mijn mede sporters vertellen hoe gaaf de film was. Daarna boodschappen, thuis yoghurt met fruit, even douchen en achter de laptop. Deze middag was ik eens niet alleen aan het werk. De huishoudelijke hulp waarmee ik dit weekend kennis had gemaakt, kwam voor het eerst langs. Even wennen maar het voelt ontzettend luxe: doorwerken zonder me druk te hoeven maken om het huishouden! Ook gezellig om tussendoor even samen koffie te drinken. Verder was ze heel voortvarend, ging ze hard aan de slag en vertelde ze mij ook wat ze van de Rowenta stofzuiger vond die ik aan het reviewen ben. Heel blij dat ik deze stap genomen heb, want ik wilde al heel lang zo’n hulp maar durfde steeds geen oproepje te plaatsen. Ze komt nu eens in de 2 weken een middag. Wat een opluchting, hoef ik geen goed betaalde opdrachten meer af te slaan omdat mijn huishouden anders verslonst!

Na het sporten meteen boodschappen gedaan.

Wimpers bijwerken

Woensdag had Star Lashes gelukkig nog een gaatje in de agenda voor mij. Ik heb last van de ‘autumn shed’ zoals ze dat noemen. Daarmee wordt bedoeld dat er in de herfst meer wimperharen uitvallen dan normaal. In één van mijn wimpers was een soort ‘gat’ ontstaan en dat staat gewoon slordig. Na mijn bezoekje was alles weer netjes en uiteraard was het gezellig om bij te kletsen.

Wimpers weer netjes.

Overigens had ik die ochtend ook al veel te lang staan kletsen met één van mijn lezeressen, dus qua gezelligheid kan ik er weer even tegen! Als je in je uppie vanuit huis werkt, is dat af en toe toch een dingetje hoor ook al werkt het wel lekker door. Verder scheen het zonnetje en gingen we op de fiets de oudste ophalen van een speeldate aan de andere kant van het dorp. Frisse lucht snuiven!

Klemgereden en adviesgesprek

Donderdag bracht ik de meisjes naar school, deed boodschappen en haalde een pakketje op bij mijn oude huis. Daarna zat er een dikke zwarte Audi achter me te toeteren en te douwen. Daar houd ik dus niet van. Ik reed netjes 50 waar je 50 mag, dus ik trapte op de rem. Ass. Afijn, de ass uit de Audi vond het nodig om me in te halen en klem te rijden en te vragen waar ik het lef vandaan haalde om te remmen. “Omdat je hier 50 mag en ik dat ook reed en jij het nodig vond om te douwen en te toeteren lieve schat. En nu je je auto zelfs hebt stilgezet ben je nog later. Dus het spijt me dat ik je heb opgehouden, stap maar snel weer in voor je te laat komt.” Gelukkig was op het fietspad ernaast (gebeurde in het spoortunneltje voor de Bodegravers onder ons) inmiddels een vrouw afgestapt die ook riep wat die gast in vredesnaam aan het doen was. Dank voor de support mevrouw! Echt dit soort figuren? En dat op de vroege ochtend. Ik laat me niet intimideren door je dikke auto en ik laat me al helemaal niet opjagen als je gaat toeteren. Rot op hoor.  👿 Doe even normaal…

Afijn, dat het ook anders af had kunnen lopen, realiseerde ik me toen ik daarna mijn belafspraak had met financieel adviseur Bernadette. Voor een blogopdracht kreeg ik advies over ‘mijn financiële gezondheid’ en mag ik ook jullie informeren waar je op moet letten. Ze drukte me op het hart dat een AOV-verzekering toch wel belangrijk is, wanneer je een periode niet in staat bent om te werken. Bijvoorbeeld omdat een eikel je klemrijdt en iets lelijks flikt. Pfff…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#sinterklaasjournaal kijken we in stijl #mamablogger #sinterklaas

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Naar Barcelona

Vrijdag bracht ik de meisjes naar school, sloot nog even snel een reisverzekering af, pakte mijn koffer en vertrok naar Schiphol. Ik zit een weekendje in een stad die op mijn bucketlist stond: Barcelona! Heb er ontzettend veel zin in om de stad te bekijken en dan met name de Gaudí mozaïeken zoals die in Park Guell. In mijn volgende weekoverzicht zal ik wel foto’s delen. De meisjes vonden het wel grappig dat mama vlak voor de intocht naar het land van Sinterklaas gaat.

Heb jij dit weekend iets leuks op de planning staan? Ga je naar de intocht van Sinterklaas met je kinderen? En ben je weleens klemgereden door een agressief ventje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Merel zegt:

  Ben weleens bijna de vangrail in gereden omdat iemand me ongelooflijk dwars zat en er niet tussen liet. Ik vond het zo erg! Heb er een uur van moeten bijkomen. Dat soort hufters.. Snap dat we allemaal weleens haast hebben of een rotochtend, maar doe even normaal..

  Ben heel benieuwd naar je foto’s van Barcelona. En goed dat je huishoudelijke hulp krijgt, prettig! Geeft wat lucht en gezelschap.

 2. Kelly zegt:

  Goed van je dat je voor een hulp in de huishouding hebt gekozen! Heb hier zelf ook weleens aan zitten denken, maar precies dezelfde bezwaren haha. Maar lijkt me wel heel prettig 😉
  Veel plezier dit weekend!

 3. Laura Collin zegt:

  Ik zat ( helaas) verschillende keren in het ziekenhuis afgelopen week. ?
  Wat leuk dat je in Barcelona zit. Staat ook nog op mijn bucketlist. Geniet er nog van. ?

 4. Girlpowerrrr van jou. Fck dikke auto’s met aso’s 😉 Ik word zelf ook erg opstandig als ik netjes rijd en iemand zo dicht op me zit. Remmen of zelf langzamer rijden is nou ook niet per se de meest volwassen reactie maarrr … ik doe dat ook 😡 Verder even een dikke duim omhoog hoe je alles bolwerkt in je uppie. Mag ook wel ’s gezegd worden 🙂 Liefsss xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.