De wereld ontdekken: mijn top 3 kindvriendelijke steden in Europa

Het begint met de verwondering van je kindje als hij voor het eerst zijn hoofdje leert optillen. Stukje bij beetje verkent hij de wereld op zijn eigen manier. Bij kleine kinderen gaat het om mijlpalen als kruipen, het eerste stapje en klimmen of klauteren. Maar het leukste aan opgroeiende kinderen vind ik dat je ze steeds meer kan bijbrengen. Je gesprekken worden steeds ‘volwassener’. Soms door zelf aan de slag te gaan in de tuin en ze te laten zien hoe bloemetjes groeien, een andere keer door ze mee te nemen naar een andere plek. Door de wereld te verkennen, breiden ze hun eigen leef- en belevingswereld steeds een stukje verder uit. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste steden om te bezoeken met je kind? In deze blog neem ik je mee op een reis door drie landen en laat je zien welke kindvriendelijke steden op mijn wishlist staan.

London Eye

Met de kids naar Londen

De Engelse hoofdstad staat bovenaan mijn lijstje, omdat hier zoveel bezienswaardigheden samenkomen én ze hier familie hebben wonen. Wat dacht je van de Big Ben? London Eye, Piccadilly Circus, Notting Hill en Harrod’s? En een wandeling over de Tower Bridge? Bovendien is een stedentrip naar Londen heel betaalbaar. Uiteindelijk is Engeland bijna een buurland, mits je de Noordzee even wegdenkt, en is de taal voor mijn meiden natuurlijk ook niet geheel vreemd. Bovendien zijn mijn dochters dol op leren. De historische stad ademt verhalen, inspiratie en kent zoveel bijzondere geschiedenissen. Je kan naar musea, de stad verkennen, winkelen, heerlijk eten en eindeloos slenteren. Allemaal in een stad waarbij de reistijd minimaal is. Niets hoeft, alles mag. En precies die balans vind ik fijn tijdens een reisje met de kinderen. Bovendien is dit de stad waar volgende maand hun nichtje geboren zal worden en deze baby wordt voor de meisjes uiteraard de hoofdattractie van deze trip!

Overal in Barcelona vind je Gaudi mozaïeken

Genieten van Gaudi in Barcelona

Je kan kinderen natuurlijk in de atlas aanwijzen waar andere landen liggen of vertellen over andere culturen. Maar waarom niet zelf op pad? Barcelona is prima aan te vliegen, maar zodra je het vliegtuig uitstapt ben je echt even ergens anders. De warmere lucht, een andere taal en keuken. Zelf wil ik heel graag de schitterende mozaïeken en kunstwerken van Gaudi zien. Shoppen met de meiden op de Rambla en samen de fonteinenshow bewonderen. En de dag afsluiten met heerlijke tapas in één van de authentieke restaurants die de stad rijk is. In het bij ons nog koude voorjaar is het in Spanje al prima toeven in je t-shirtje. Lijkt me heerlijk!

Authentiek plein in Antwerpen

Dichtbij maar toch anders: Antwerpen

Op de derde plek staat Antwerpen. Lekker dichtbij, maar toch heel anders. Alleen al de Antwerpen Zoo. Wist je bijvoorbeeld dat dit de oudste dierentuin van Europa is? Extra leuk is dat je hier dieren vindt die je bij ons niet ziet, zoals de koala. Maar er is veel meer. Het leukste vind ik dat je lekker op de bonnefooi kan gaan slenteren. Je hoeft niet per se een doel te hebben. Overal valt wel iets te zien, ontdekken of proeven. In een land waar de bekendste elementen uit de keuken frieten en chocola zijn, kan het voor kinderen zeker niet meer stuk. En bovendien spreken ze hier gewoon Nederlands. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk.

Ook Reykjavik staat nog op mijn wishlist. Welke steden zou jij graag met je kinderen bezoeken als alles mogelijk was en geld of vrije dagen geen belemmering vormden?

 

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Gera zegt:

    Wenen!
    En mocht je naar Antwerpen gaan dan is Aquatopia heel mooi!!

    1. Aquatopia ben ik vorig jaar geweest en is inderdaad een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.