Een 10 voor de juf! + win

Wist je dat het op vrijdag 5 oktober de dag van de leraar is? Een 10 voor de Juf vroeg mij wat de lievelingskleuren zijn van de juffen van mijn dochters. Dat wisten de meisjes direct: ROOD! Lievelingskleuren zijn duidelijk een thema dat weleens behandeld wordt in de klas en de meisjes zijn nogal gek op hun juffen… Jouw kind ook?

Na het doorgeven van deze lievelingskleuren kregen we een doos met bloemen en plantjes toegestuurd, zodat we de juffen in de bloemen kunnen zetten als blijk van waardering.

Bij deze de Ode van mijn dochter aan haar juf:

Zelf waardeer ik dat de juffen echt oog hebben voor mijn kinderen en vooral dat ze de reden zijn dat de meisjes graag naar school gaan. Ik vind het knap, één keer voor de klas staan vond ik best leuk voor een uurtje, maar elke dag een groep kinderen bij de les houden is andere koek. Helemaal omdat geen enkel kind ‘standaard’ is. Toch weten de juffen creatief om te gaan met de unieke talenten van elk kind in hun klas en ze te motiveren. Even knuffelen met de juf is ook nooit een probleem en dit soort spontane acties van de kinderen kunnen de juffen juist waarderen. De juffen hebben humor en weten ook mij als ouder nog even een hart onder de riem te steken op z’n tijd of ze zijn er als klankbord. Tijdens de hele scheidingsperiode hielden ze de meisjes extra in de gaten en werden er waar nodig stilteplekjes of -momenten gecreëerd. En dat terwijl ze nog tig andere kinderen in de klas hebben én midden in een onderwijstransitie zitten.

Winactie

Hebben jouw kinderen ook een fijne juf of meester? Doe dan mee aan de winactie en laat mij hieronder weten waarom de leerkracht zo leuk is, om welke school en groep het gaat, meldt de woonplaats er ook bij. Ik mag van Een 10 voor de Juf onder mijn lezers 5 pakketten met bloemen verloten om de leraren in het zonnetje te zetten en die wil ik verloten onder 5 verschillende scholen. De winnaars ga ik loten op 2 oktober!

De winnaars zijn geworden Angelique, Judith, Amanda, Linda en Brenda. Van harte gefeliciteerd, ik ga jullie mailen dan kan alles er hopelijk voor 5 oktober zijn.

Voor deze campagne hebben wij de eerste 2 juffen alvast in de bloemetjes gezet. Ga jij dat ook doen of wil je meer weten over deze sympathieke actie? Op de website van Een 10 voor de Juf kun je meer informatie lezen, ze hebben ook een facebookpagina.

Lees ook: spreekbeurt in groep 1spreekbeurt over de tandarts en gratis lespakket plastic soep.

Nemen jouw kinderen op 5 oktober een tekening of bloemetje mee voor de leerkracht?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Brenda van Zanten zegt:

  Wat leuk!! Mijn zoon heeft een fantastische juf die al 40 jaar aan dezelfde school verbonden is. Ik heb haar als juf gehad en nu mijn zoon. Ze doet het nog steeds even goed en enthousiast!!! Dus lijkt me heel leuk dit voor haar te winnen. Het gaat om Juffrouw Nicoline Slootweg, gr3-4 van de Johannes Postschool in Hazerswoude Dorp.

 2. Anja zegt:

  Ik zou graag Juf Silvia van Geene van de Vosseschans in ter Aar in het zonnetje willen zetten omdat ze vorig jaar echt het beste uit (de klas van) mijn dochter heeft gehaald en ze dit jaar aan een nieuwe uitdaging is begonnen. Juf Monique Noordzij van De Piloot in Rotterdam, omdat mijn zoon een fantastische start heeft gemaakt dit schooljaar, hij is nog nooit zo blij naar school gegaan!!

 3. Stefana zegt:

  Ik zou heel graag juf Bianca van de Pax Christi Bodegraven, van groep 3(en eigenlijk ook Paulien van groep 1/2 rood) in ’t zonnetje zetten. Ze helpen zowel ons ouders als ons dochtertje met een heel begeleidingsplan op school. Al 2,5 jaar broberen ze er alles aan te doen om voor haar een goed plekje op de school te creëeren. Ik ben als ouder super blij met ze! ?

 4. Jikke zegt:

  Ik doe graag mee voor de juffen van mijn dochter Anna. Zij zit in groep 3 van de Pastoor van Arsschool in Arnhem.
  Haar juffen hebben precies door hoe ze in elkaar zit en zorgen er voor dat ze zich op haar gemak voelt in de klas. Juf Mare vertelt iedere dag een mop. En daar genieten wij thuis van mee ?

 5. Angelique zegt:

  Superactie! Mijn dochter heeft 3 juffen en zij vindt hen zo leuk omdat ze heel lief zijn en haar helpen bij alles wat zij moeilijk vindt.
  Ik vind hen toppers omdat een van de juffen (die mijn dochter vorig jaar ook had) mijn dochter van een leesachterstand naar de plusgroep heeft gekregen en daarmee ook haar zelfvertrouwen een enorme boost heeft gegeven!
  En de juffen spelen goed in op de persoonlijke behoeftes van de kinderen. Zo heeft mijn dochter ADD en geven zij haar de ruimte om hiermee om te leren gaan.

  Zij zit op de Ieveling in Avenhorn, groep 5/6.

 6. Kristel Gubbels-Daemen zegt:

  Wat een mooie winactie. Doe graag mee voor juffrouw Marlies van mijn dochter Noor ze zit in groep 1 en we wonen in een klein dorpje Grathem. Basisschool de Klink.

  Ze ziet vooral de kwaliteiten van onze dochter en probeert haar te stimuleren om nog meer te leren. Soms zet ze even de rem erop die onze dochter soms ook nodig heeft 🙂
  Noor gaat super graag naar school en dit komt mede door haar lieve juf die zetten we dus graag in het zonnetje.

  1. Kristel Gubbels-Daemen zegt:

   Het is een jenaplan school en hier hebben ze elke vrijdag viering met de hele school. Zo leren alle kinderen elkaar kennen en ook alle lieve juffen.
   Onze dochter mag dan voor de hele school optreden zo goed voor haar zelfvertrouwen.

   Van de juf van groep 8 kregen we een leuke romper van kleine zus toen onze dochter Lotte werd geboren. Zo leuk in een klein dorp naar school gaan en iedereen kennen

   1. MarjonS zegt:

    Ja voor juf Marlies! Ook de juf van onze kleine Mees. Een lieve juf, Mees kletst graag met haar. Samen werken ze hard aan de nog lerende puntjes. Mee eens Kristel!

 7. Linda de Bode zegt:

  2 van 3 dochters zijn verhuisd naar een nieuwe school. De oudste maakt groep 8 af.De middelste heeft 2 juffen, in blijde verwachting. Vandaag was de laatse dag voor het verlof van de eerste. Ze hebben hun uiterste best gedaan om voor een vervanger te zorgen. En deze meester was er vandaag. Onze dochters voelen zich erg welkom en zijn al gewend. Ze zetten hun allerbeste beentje voor op de lorentzschool te Hilversum

 8. Amanda zegt:

  Mijn zoon zit in groep 6 van de Elckerlyc Schuttersweg in Hilversum. Hij heeft 2 juffen en die verdienen allebei wel een bloemetje!!

 9. Liesbeth zegt:

  Jjjaaaaa!!! Juf Silvia van Geene van de Vosseschans in ter Aar! Juf Vera van der Meer van de Nicolaasschool in Nieuwveen. En juf Marina van de Regenboog in Woerden! Alledrie juffen die na jarenlang gewerkt te hebben op een school, dit jaar begonnen zijn op een nieuwe school! 3 kanjers!!!

 10. Judith zegt:

  Leuke actie!! Ik zou graag willen winnen voor juf Jolene en juf Fleur. Samen draaien ze groep 3a van de speel en werkhoeve in Bodegraven. Juf Fleur is zij-instromer in de klas en nu al een super leuke juf voor de kids. Super stoer dat ze deze stap waagt!! En juf Jolene die haar alle kneepjes van het vak leert maar ook nog de volle aandacht heeft voor de klas want de overgang naar groep 3 is nogal wat voor die kinderen..kortom allebei dik verdiend om even in het zonnetje te worden gezet

 11. Marian Zw zegt:

  Ik zou graag de leerkrachten van de Martinus school in Dommelen in het zonnetje zetten. Een bedankje is zeker op zinn olaats. Ze hebben zo ontzettend met ons meegedacht en ons geholpen im vijf uur prive les engels voor onze kids in te plannen. Dit omdat we einde van dit jaar tijdelijk in de US gaan wonen. Zo fijn dat onze kinderen op deze manier vertrouwd raken met een vreemde taal die ze straks zo hard nodig hebben. Zou meteen een super leuk afscheid kado zijn voor de juffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.