Keek op mijn Week: dino’s kijken, blogtour door het Westland en spontane gezelligheid

Deze vakantieweek was qua planning de rustigste van allemaal. Alleen de bioscoop stond op de kalender van de meisjes, maar dat uitstapje hadden we vorige week al gemaakt. De temperaturen waren in het weekend een stuk aangenamer, waardoor het makkelijker was om dingen te ondernemen. Zowel buiten de deur als in het huishouden. En spontaan kwamen er gezellige momenten op mijn pad. Als ik er zo op terug kijk hebben we weer een mooie week achter de rug. Jij hopelijk ook?

Vakantie is… je kinderen #kolonistenvancatan leren #spelletje #spelen #kids #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Spontaan eten met een lezeres

Zaterdag was een dedicated werkdag voor mij. Het was eindelijk een stuk koeler, de meisjes waren bij papa en ik had alles in huis wat ik nodig had. Mijn weekoverzicht is altijd nogal arbeidsintensief, dus daar besteedde ik het grootste deel van de dag aan. Toen ie online stond, kreeg ik een privé berichtje van een lezeres die bij mij in de buurt woont. Het had een gevoelige snaar geraakt en zo zie je maar weer dat voor iedereen een scheiding anders verloopt. Ik besef me heel goed dat niet iedereen zo snel zijn huis verkocht heeft en de financiën weer op de rit krijgt. Omdat chatten ook niet ideaal is met dit soort lastige onderwerpen, nodigde ik haar spontaan uit voor het eten. Mijn restje sperciebonenschotel met satésaus uit de diepvries was meer dan genoeg voor 2, spiraalpasta erbij en iemand om samen met mij die fles witte wijn die open stond leeg te drinken. Het was ontzettend gezellig, fijn om met iemand ervaringen uit te wisselen want zoveel gescheiden mensen ken ik niet en ik houd gewoon van dit soort spontane acties. Met kinderen en partner is dat een stuk lastiger. Weer iets om dankbaar voor te zijn, want ja ik mis mijn kinderen als ze er niet zijn maar door het co-ouderschap geeft het me ook de rust om een hele dag door te werken én gelegenheid om bijvoorbeeld nieuwe vriendinnen te maken.  😀

Dino’s kijken in Schiedam

Zondag zag ik mijn lieve meisjes weer. Dankzij het co-ouderschap hoef ik ze nooit lang te missen. Ik mocht ze even een paar uurtjes lenen voor een bezoekje aan Jurassic Kingdom in Schiedam. Vandaag was de laatste openingsdag van deze tentoonstelling. We zouden al eerder gaan, maar toen vond ik het veel te warm. Daarom vandaag en het was super! De oudste maakte in het dinopark een vriendinnetje waardoor het extra leuk was. Daarna nog even in de speeltuin en even later waren ze weer thuis bij papa en kroop ik achter de laptop.

Bloggertoer door het Westland

Maandag stond er een leuke werkdag op de planning: een bloggertoer door het Westland. Het thema was ‘kinderfeestjes’ en met een leuke groep andere bloggende mama’s genoten we van het mooie weer en de vakantiesfeer op camping de Zwetzone (dit weekend kun je daar heel mooi het varend corso zien). Ook maakten we een boottocht waarbij we op verschillende leuke plekjes zijn aangemeerd in Wateringen en De Lier. Ik mocht midgetgolfen bij Paviljoen De Zweth, we lunchten bij Theetuin De Bongaard en kregen een rondleiding door Museum de Timmerwerf waar ze zelf ook mochten timmeren. Aan het eind van de dag waren er bitterballen. Het was echt een heerlijke dag en vooral ook erg gezellig om bij te kletsen met de andere bloggers en eens te zien waar die beroemde Lieve Syl nu vandaan komt.

Wisseldag in het pannenkoekenhuis

Dinsdag probeerde ik de achterstand weg te werken na zo’n fijn dagje op het water. Veel gedaan, maar het schrijven van teksten kwam niet helemaal soepel uit de vingers. Daarom veerde ik enthousiast op toen mijn ex een appje stuurde met een foto van het pannenkoekenhuis en de vraag of ik ook trek had. Gezellig! Waarom thuis de kidswisseldag doen als het ook tussen de pannenkoeken kan tenslotte?

intertoys shopsel

Naar de speelgoedwinkel

Woensdag hadden de meisjes bedongen dat we naar de speelgoedwinkel zouden gaan. Kleine zus had voor haar verjaardag een Intertoys bon gekregen en de dames hadden hun spaarpotten geleegd. Wat ze gekocht hebben lees je in deze shoplog. Goed geslaagd in ieder geval. Zelf was ik heel erg blij met mijn vader, die vandaag de hordeur heeft geplaatst. Erg fijn met het wespenseizoen in aantocht!

big pets hammie

Tijd voor het zwembad

Donderdag was het warm en vonden de meisjes het moeilijk om gezellig samen te spelen. De jongste vroeg mij wanneer we naar het zwembad gingen deze vakantie, want dat had ik beloofd. Nou ja, waarom niet vandaag dan? Werken lukte toch niet met de aandacht die de dames vroegen. Ik had bij de Jumbo een 2 voor de prijs van 1 kaartje gespaard en grote zus had nog een vrijkaart liggen dankzij het halen van haar zwemdiploma. Toevallig bleken 2 tantes van de meisjes er ook te zijn met de neefjes en nichtjes, we kwamen klasgenootjes en buurtvriendinnetjes tegen dus het werd een gezellige middag. Ze hebben zich prima vermaakt en daarna doken we nog even de Zeeman in voor een nieuw badpak. Het Sanetta badpak van kleine zus was toch wel erg uitgelubberd inmiddels.

Dagje #zwembad met de meisjes #zon #vakantie #gezellig #waterpret #duikstaafjes #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Speeldate

Vrijdag waren de meisjes wederom snel uitgespeeld en doken ze achter een beeldscherm. Ik vond dat ze er al lang genoeg achter hadden gezeten en nam ze mee naar de speeltuin, die ook in de ochtend al veel te heet bleek om te kunnen spelen. Ik besloot de mama van 4 schoolgenootjes te bellen, die voor de vakantie had aangegeven dat de meisjes wel een keer mochten komen spelen. Zij hebben een lekker groot huis en een flinke tuin mét trampoline en de meisjes hebben beide in de klas gezeten met haar zoontje met cerebrale parese en kunnen het ook met zijn kleine zusje goed vinden. Gelukkig kwam het uit en we namen nog snel wat verjaardagscadeautjes mee omdat hij net jarig was geweest. De grote zus ging pannenkoeken bakken voor het hele spul, dus het was echt een feestje. Ondertussen haalde ik een boodschapje en kon ik werken. Daarna had ik even mijn handen vrij en mochten we nog een uurtje zwemmen bij de buren van mijn ouders, ik dook er zelf ook maar even in!

zwembad

Kortom: we hadden deze week geen plannen, maar hebben toch allemaal leuke dingen gedaan en beleefd! Perspakketjes waren er deze week ook. Ik heb 3 boeken gekregen om te reviewen. Verder ben ik lekker opgeschoten met The Blacklist op Netflix, bijna door seizoen 2 heen nu.

Hoe was jouw week? Ga je dit weekend iets leuks doen, naar het Varend Corso in het Westland bijvoorbeeld?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Wat leuk om te lezen dat je zo spontaam iemand uitnodigde, nieuwe vriendinnen maakt.
  Jullie weekje zag er gezellig uit.
  Wij vooral in het zwembad in de tuin (formaat zoals op foto, gekregen van schoonmoeder. Op haar 65e te groot bad voor haar) en wat vriendinnetje op bezoek gehad die samen met hun mama kwamen zwemmen.

  1. Marguerita zegt:

   Oeh heerlijk zo’n cadeau!

 2. Lisette zegt:

  Uiteraard naar het Varend Corso, want als je in het Westland woont hoef je verder nergens heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.