Keek op mijn Week: tuinieren, jarige Jet, brug op boot, holie goodies en andere pakketjes

Wat een zon! Qua hitte was het me wel weer een week… Toch krijg ik er altijd een zonnig humeur van én inspiratie. Al werd ik naarmate de week vorderde lomer en slomer. Ik maakte deze week mijn tuin een beetje mooier, vierde een kinderverjaardag, ontving leuke perspakketjes en maakte samen met de meisjes het beste van de hitte met ons eigen afkoelplan. Binnen is het inmiddels ruim 29 graden. Hoe warm is het bij jou?

Tuinieren

Zaterdag werkte ik in alle rust aan mijn weekoverzicht en andere werkgerelateerde zaken. Ondertussen waste ik de vakantiewasjes weg. Toen de pakketbezorger eind van de middag geweest was (iets met een jarige) kon ik boodschappen gaan doen. Maar eerst naar het tuincentrum! Ik wilde de tuin een klein beetje opfleuren voor de verjaardag van mijn jongste deze week. Met een auto vol potgrond, planten en een paar gekleurde potten reed ik vanaf de Welkoop, via de supermarkt weer naar huis. Die avond lekker met de vingers in de klei. Helaas waren de gladiolen in de auto en later door de harde wind flink beschadigd… Hopelijk blijven ze nu wel staan nu ze zijn overgepoot. Mijn tuin is weer iets fleuriger, maar zonder bloemenborders blijft het toch wat treurig. Iets voor op de wishlist van volgend voorjaar.

Piñata en gestart met The Blacklist

Zondag verzette ik aardig wat werk voor mijn blog, werkte ik de was weg en … appte ik mijn ex of ik even met de jongste wat boodschapjes kon doen. Er was een perspakketje bezorgd bij mijn oude buren en die heb ik gelukkig op facebook. Moest dus toch die kant op en het leek me gezellig om samen met dochterlief de snoepjes voor in de eenhoorn piñata te kopen. Ook de piñata nam ik mee zodat de meisjes hem samen konden vullen. Dat vonden ze leuk om te doen en mama had haar knuffeldosis ook weer binnen  😉  Mis ze toch als ze er niet zijn, al geniet ik ook van de rust en de mogelijkheid om flink door te werken. ’s Avonds koos ik een nieuwe serie uit op Netflix. Beide seizoenen Helix heb ik alweer afgekeken en nu ben ik verslingerd aan The Blacklist.

Welke series op Netflix vind jij aanraders?

Even snel een tuinset kopen

Maandag werkte ik in alle rust lekker door. De pakketbezorgers wisten me te vinden en mijn vader kwam langs om de eenhoornposters die we een paar maanden geleden kregen van Becca’s Studio op te hangen. Heb er nu lijsten omheen zitten en zo stonden ze al een tijdje in de woonkamer. Daar zouden ze ook leuk staan hoor, maar dankzij opa pronken ze nu aan de gouden muur (Flexa: Sweet Escape) van de kamer van de meisjes. Verjaardagsproof  😎 .

Ondertussen kon ik de tuinstoeltjes die ik had gezien bij de Welkoop niet uit mijn hoofd zetten. Online had ik nog even gespeurd naar betere aanbiedingen en niets gevonden. Zou ik dan toch niet deze kopen? Nou nee dus. Ik besloot eerst even de naastgelegen Formido binnen te wandelen om te zien of ze daar nog leuke tuinsets in de aanbieding hadden. En dat hadden ze! Een aanbieding die vanaf deze dag inging, maar al volledig was uitverkocht… Daarom kocht ik het showmodel op voorwaarde dat ze hem dezelfde middag nog zouden bezorgen. Kan mijn visite woensdag lekker zitten. Blij mee!

 

tuinset
Ik trakteerde mezelf op een tuinset, kunnen we lekker buiten eten, tekenen en spelletjes doen.

Genieten met de meisjes

Dinsdag werd ik wakker van de kroeltjes van mijn meisjes. Mijn lieffies waren weer bij mij en we genoten van een rustig dagje in en rond het huis. Ik zette het badje voor ze op en ze hebben geverfd wat ze heel graag wilden doen. Van de Brabantia strijkplank die deze week werd bezorgd hadden we een mooie grote doos die prima geschikt was om buiten mooie verftekeningen te maken. We lazen uit een sprookjesboek dat ik vroeger zelf ook al las het sprookje van het lelijke jonge eendje en maakten een begin met het versieren van huis en tuin. Morgen zou kleine zus jarig zijn!

Hoera, 6 jaar!

Woensdag was ik 6 jaar mama van 2 prachtige dochters. Raar om dat moment voor het eerst te vieren nu we een ‘gebroken gezin’ vormen. We zongen op bed, haalden cadeaus en toen mocht de jarige even facetimen met papa zodat hij er ook op dat moment bij kon zijn. De Jarige Jet genoot van haar dag.

We ontbeten met pannenkoekjes met verse aardbeien en zelf hadden de dames de avond ervoor de stoel van de jarige al versierd. Leuk die eigen initiatieven. We vierden het van 1 tot 5 en iets daarvoor kwam papa om er ook de hele verjaardag bij te zijn. Hij had mooie cadeaus bij zich van familie uit het buitenland én een geweldige eenhoorn verjaardagstaart gemaakt door zijn zus, dus dochterlief was vanaf dat moment helemaal in de gloria. Ondanks de hitte, kwam er toch redelijk wat visite langs en is ons meisje enorm verwend. Wel had ik veel te veel boodschappen ingeslagen. Niemand had trek met die hitte en qua drinken had kraanwater de voorkeur. Bizar dat we een paar jaar geleden binnen zaten te bibberen op haar verjaardag en nu probeerden om elk plukje schaduw mee te pikken.

Alles was uiteraard versierd in eenhoornthema. De enorme eenhoorn heliumballonnen, slingers, piñata en lampions zijn gesponsord door Feestwinkel.nl. Het was nog best een klus voor de meisjes om die piñata kapot te meppen trouwens. We hadden nog niet eerder zoiets gedaan, maar het was hilarisch. Tip van Flip: met die hitte kun je er beter geen smarties in doen… zoals wij…

Afkoelen in bioscoop en restaurant

Donderdag speelden de meisjes in de ochtend met alle verjaarscadeaus. Daarna pakten we de overgebleven taart, haalden we de confetti ballonnen van het plafond en liepen we naar mijn oom die vandaag jarig was. Zijn kleinzoon wilde graag met de meisjes spelen en zo hoefden we de taart niet alleen op te eten, dus het leek me een goed plan op verjaarsvisite te gaan. De buren bleken een geweldig zwembad te hebben, dus de kinderen namen een duik in hun onderbroeken en hebben zich enorm vermaakt.

zwemmen in de tuin

Thuis was het bijna niet uit te houden met de warmte, dus ik gooide de plannen om. We hadden nog vrijkaartjes voor de Kleine Heks om daar een review over te schrijven, dus op naar verkoeling in de bioscoop! Bijzonder dat verder niemand hetzelfde idee had, we zaten met in totaal 2 moeders en 4 kinderen in de zaal… De film was geweldig en het was er zo lekker koel… ah heerlijk. We kwamen helemaal bij.

Op de terugweg vroeg mijn oudste of we niet beter naar een restaurantje konden om te eten. Aangezien het al half 6 was leek me dat een uitstekend plan. Op weg naar het restaurant waren we getuige van de politie die een witte bestelbus klem reed in het dorp. Je maakt nog eens wat mee. Even later, terwijl we genoten bij Restaurantje aan de Rijn, was er weer spanning en sensatie. De brugwachter liet de brug dichtgaan terwijl er nog een boot onderdoor vaarde. Ook daar kwam de politie ter plaatse en wij konden het bekijken vanuit het restaurant.

politie op de brug

Het blijft gezellig om met de meisjes uit eten te gaan, zij waren lekker bezig met de kleurplaten en het ontwikkelen van een geheimschrift en we genoten van het lekkere eten. Met een kindermenu voor de oudste van nog geen tientje, een kosteloos dievenbordje voor de jongste en een 3-gangen menu voor mijzelf van 32,50, waren we inclusief drankjes nog geen 50 euro kwijt. Dus voor wie zich afvraagt waarom ik dat regelmatig met de kinderen doe: de kosten van een 3-gangen menu vallen mee met maar 1 volwassene (in vergelijking met als je met het hele gezin uit eten gaat), ik houd niet van koken, het eten is erg lekker, de kinderen en ik vinden het leuk.  😎

restaurantje aan de rijn
Gezellig uit eten met z’n drietjes.

Daarna brak de hemel los. Tussen de buien door, met donder en bliksem in de lucht, spoeden we ons naar de Jumbo voor een paar boodschapjes. Aldaar ging het pas echt hard, een complete storm zo bleek later maar die hadden we gemist. Het ging regende wel knoerthard toen we naar de auto renden. Eenmaal thuis moest ik al onze natgeregende kussens en andere spullen veilig stellen terwijl het met bakken uit de lucht bleef vallen. Later die avond hoorde ik van de buurman dat onze Action parasol hun tuin in gewaaid was… *oeps*  😳

Hitteplan

Vrijdag was het alweer warm. Erg warm. De meisjes speelden in het badje tot ze moe en warm voor de tv ploften. Zelf probeerde ik wat werk te doen met de ventilator op mijn benen gericht. Eind van de middag gingen we nog even naar het zwembad bij de buren van mijn ouders om af te koelen. Ik ben er zelf maar even bij gaan zitten, wat heerlijk was dat! Ruim een uur vermaakten de meisjes zich opperbest met allerlei duikspelletjes en maakte ik intussen een puzzel in een ouderwets gezellig puzzelboekje. Toen thuis alles opgeruimd, wrapjes met koude groenten gemaakt en weer door naar hun papa voor het weekend waar ook hun lieve baby nichtje een nachtje logeert met haar ouders.

Perspakketjes

Qua perspakketjes heb ik weer aardig wat te melden. Doe mijn best om de artikelen online te krijgen uiteraard. Er zouden wat dingen komen speciaal voor de zomervakantie, maar die heb ik nog niet gezien. Het laat zich allemaal niet timen met die reviews, maar ik blijf ze wel erg leuk vinden om te schrijven.

Holie Goodies

We kregen voedzame vegan ontbijtcereals toegestuurd van Holie Goodies. Een ontbijtcereal die 70% minder suiker bevat. Geen zout. En heel veel vezels, ruim twee keer zoveel als in havermout. Deze startup wil mensen blij maken met gezond, plantaardig eten. De verpakkingen zien er geweldig uit, je kunt ze vinden bij Albert Heijn. We kregen 3 smaken toegestuurd: Choco, Aardbei en Appel & Kaneel. Ruikt erg lekker. En Holie Goodies zegt dat ook moeilijke eters ervan zullen smullen. Helaas ging die vlieger voor ons niet op, terwijl ze de suikerrijke varianten wel eten. Jammer, want het concept is zo mooi en elke moeder geeft haar kind liever een verantwoord product als die optie er is. Leest er toevallig een mama uit de buurt mee met minder moeilijke eters? Ik geef deze blikken graag aan kinderen die er wel van zullen genieten…

Brabantia Orla Kiely strijkplank


Brabantia stuurde mij een strijkplank ontworpen door Orla Kiely, bekend van de opvallende grafische patronen op tassen, kleding, accessoires en items voor het interieur. Ik ben fan van dit Nederlandse merk én ik had nog geen strijkplank, dus we gaan lekker aan de slag met de review als het niet meer zo heet is.

Prijs gewonnen bij Derma

derma

Op instagram las ik dat ik 50 euro shoptegoed had gewonnen bij Pure Nordic. Hier zocht ik wat leuke dingetjes uit zoals de aftersun, een oogschaduw kwast en alle andere fijne items die je op de foto ziet.

Stoerekindjes regenpakken

regenpak stoerekindjes

Webshop Stoerekindjes stuurde mij 2 regenpakken toe voor de meisjes. Die kunnen ze aan op zeilkamp binnenkort. Vanwege de warmte hebben we ze nog niet gepast. Lees ook onze review van de UV shirts én de handige kortingscode voor deze webshop.

Opposuits

tropicool pak

Gastblogger Ferry gaat aan de slag met dit Tropicoole pak van Opposuits. Ben heel benieuwd hoe het hem zal staan!

Brandfield

brandfield

Ik mocht bovendien iets leuks uitzoeken bij Brandfield, de shopsels van vorige keer gebruik ik nog heel graag. Binnenkort de shoplog!

Genoeg om over te schrijven dus weer. Heb jij dit weekend en komende week leuke plannen? Afgelopen week nog iets leuks gedaan?

 

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Leuke week! Met een verjaardag en de warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.