Keek op mijn Week: klussen, perlator, knallen en perspakketjes van Dr. Dent, eenhoorns en rebussen

Welkom in mijn weekoverzicht allemaal, fijn dat je er bent! Ben heel erg benieuwd wie er doorklikte vanwege het woordje ‘perlator’? Wist jij al wat dat is? Zelf had ik tot voor kort geen idee, en ik vergeet ook steeds hoe het heet, vandaar dat ik hem maar even in het weekoverzicht benoem. Als je iets opschrijft, onthoud je tenslotte dingen beter. Geen persevents deze week, ik ben heel hard aan het klussen geweest. Maakte mijn week niet minder hectisch overigens.

paastafereel
Gezellig gemaakt in huis.

Moet zeggen dat ik aardig uitgeput ben en was deze week. Aanstaande zondag zou ik naar de première van Pieter Konijn gaan, leuk feestje inclusief een optreden van de Boyband Fource. Maar Ik heb besloten om toch maar even verstandig te zijn en niet te gaan. Hielp ook wel dat Lieve Lisette (van de Lieve Syl columns) graag in mijn plaats wilde gaan om er een mooie gastblog over te schrijven. Zij is natuurlijk ook veel meer op haar plaats tussen de bekende Nederlanders enzo met al die beroemde vriendinnen. Toch vond ik het een moeilijke beslissing om dit feestje te laten schieten.

Bij een baan neem je toch ook vrij?

Afijn. Zoals een kennisje pas tegen mij zei: “Als je een gewone baan had, dan had je nu een paar weken vrij genomen! Dus doe het nu ook gewoon ECHT rustiger aan.” En aangezien ze mijn weekoverzichten leest (thank you) en er een hele harde kern van waarheid in zit – as said ben ik aardig kapot – heb ik die knoop toch doorgehakt. Net als veel superleuke review aanbiedingen waarop ik voor nu ‘nee’ heb gezegd. Want ik loop al achter. Gelukkig kon ik verschillende andere leuke dingen aan gastbloggers uitbesteden. Dat is fijn: zij iets leuks en ik mooie content om te delen, die ik niet zelf hoef te schrijven. De drukte qua aanvragen voor andere bloggers neemt niet af. Wat supertof en ook heel hectisch tegelijk is. Aangezien dat geld in het laatje brengt, probeer ik die tak van mijn bedrijf zo goed mogelijk te managen en de druk van dagelijks een artikel op mijn eigen blog plaatsen wat los te laten. Toch blijft het ook hobby en vind ik het af en toe gewoon even fijn om lekker aan een artikel te werken. Daarom zit ik nu rustig even aan mijn weekoverzicht met een bak koffie, terwijl de meisjes naar scouting zijn. Straks ga ik verder met behang plukken.
Deze roomtour heb ik van de week op Facebook gepost:

Behang trekken

Zondag ging ik met de meisjes klussen in mijn nieuwe huis. Ik had wat mensen ingeseind dat ik er dan zou zijn en wie nieuwsgierig was kon komen kijken. Daar schreef ik deze blog over, want ik ben echt heel trots op mijn kleine klussertjes.

Werkdag

Maandag heb ik de hele dag keihard voor Marstyle gewerkt. Er moest een belangrijk verslag af en daar kwam ik nauwelijks aan toe. Het was heel druk, maar ik kreeg ontzettend veel gedaan.

Dus wat is die perlator?

Dinsdag moest ik ’s ochtends even knallen qua kantoorwerk, zodat ik ’s middags naar mijn nieuwe huis kon. Daar zou de loodgieter langskomen voor een aantal reparaties voor de woningbouw. Hij verving de regenpijp van mijn schuurtje en dat was nodig ook. Na afloop haalde hij er een compleet dichtgeslibt stuk uit. Verder zou hij de spiegel in de badkamer vervangen… maar de spiegel die hij bij zich had, was veel te groot. Die ging never nooit niet passen onder het schuine dakje. Komt later dus. Laatste puntje van zijn lijst was de perlator. Nou en dat is dus het uiteinde van je kraan. Bij het kraantje aan het fonteintje in het toilet hadden ze een nogal bijzonder exemplaar gezet, de vorige bewoners. Een perlator waarmee je prima waterballonnen zou kunnen vullen. Maar dat oogt niet zo netjes. Nu zit er weer een gewone op. En heb ik dus een nieuw woord geleerd.

Hiit Kids

Toen moest ik naar huis racen om de meisjes naar Hiit Kids bij Dato Training te brengen. Via het lokale Bravo programma doen ze hier 3 lessen aan mee om kennis te maken met nieuwe sportactiviteiten. Hun nichtje was er ook, dus ik kon gezellig met mijn schoonzus kwebbelen terwijl de kinderen hun energie kwijt konden in deze high intensity training voor kinderen. Note to self: volgende week een flesje water voor ze mee.

hiit kids dato training

Project op school

En ’s avonds konden we weer terug naar school. Het was projectavond. In de klassen van de meisjes konden we zien welke mooie dingen ze hadden gemaakt in het thema ‘kinderen in hun vrije tijd’. De jongste was bezig geweest met een zwembad, en de juf vertelde dat de mooie glijbaan erbij door haarzelf bedacht en gemaakt was. Trots! De oudste had een ganzenbordspel gemaakt met haar werkgroepje en een spelling kwartetspel met de hele klas. Voor haar moesten we ook naar de gymzaal omdat ze hier een optreden zou geven. Samen met een vriendinnetje deed ze een leuk dansje. Ook hier weer trots! Veel te laat lagen de meisjes in bed…

Lieve oom en tante!

Woensdagmiddag stond er eigenlijk een ouder-kind sportactiviteit van school in onze agenda, maar die heb ik afgezegd. Weer zo’n ding wat best heel leuk was geweest, maar hoe graag ik ook wil het lukt me niet om alles maar te doen. Eigenlijk was ik gewoon heel erg moe en wilde ik graag lang slapen en verder niks. Maar dat kon niet. Dus in de ochtend goed bezig voor Marstyle, in een DNS probleem gedoken en dit met hulp van de Transip klantenservice opgelost. Oh, en ik ben natuurlijk ook nog even gaan stemmen! Kon in school, dus dat was makkelijk. Na de lunch vertrok ik met de meisjes naar mijn nieuwe huis. En WAUW!

denim drift flexa
Flexa Denim Drift komt in de hal. Op een persevent had ik deze verf jaren geleden eens gekregen en nu komt het van pas!

Ik had mijn lieve tante te sleutel gegeven en samen  met mijn oom was ze flink bezig geweest die ochtend! Alle radiatoren hadden ze leeg laten lopen en eraf gehaald, zodat we ze konden schoonmaken en erachter netjes kunnen verven of behangen. Mijn oom ontdekte hierdoor ook dat 2 radiatoren eigenlijk heel slecht waren, dus ik heb contact opgenomen met de woningbouw. Zo fijn dit, dan zit ik er straks tenminste netjes bij. Samen met de meisjes heb ik ook weer wat werk verzet, maar de meisjes wilden dit keer ook graag even buiten spelen en de buurt verkennen. En dat vond ik ook goed voor ze, om aan de omgeving te wennen. Ondertussen heb ik even met mijn moeder gefacetimed en zo kreeg ik weer nieuwe energie!

Het tandenfeetje kwam deze nacht voor het eerst bij mijn jongste mopje op bezoek.

Shopdag bij Kwantum, Jysk, Leenbakker en Formido

Donderdag had ik met mijn schoonzus afgesproken om voor mijn huis te gaan winkelen. Het belangrijkste doel was een nieuwe vloer uitzoeken, maar dat is nog niet gelukt. Ik wilde dat graag bij de Kwantum doen, omdat die adverteren met gratis leggen. De vloer die ik mooi vond, konden ze echter niet gratis leggen, ook al was die duurder. Daar werd ik een beetje pissig van en ik besloot om in een andere winkel een vloer te kopen. Service vind ik belangrijk, helemaal als ik een bedrag rond de 1000 euro ergens wil uitgeven. Wel vond ik hier een mooie kast die nu op mijn wishlist staat. Ook twijfel ik nog over leuk veertjes behang, wel kocht ik á 75 cent per stuk 3 leuke kapstokhaakjes in veertjes vorm, vulmiddel en behangplakbenodigdheden.

Toen door naar de Jysk. Deze winkel volg ik online al een hele tijd, maar ik was er nog niet binnen geweest en mijn schoonzus ook niet. Ze hebben meubels in Scandinavische stijl voor een voordelige prijs. Op internet was mijn oog vorig jaar al op leuke eetkamerstoelen gevallen,  maar die durfde ik niet te bestellen. Zouden ze wel lekker zitten? Nou, direct uitgeprobeerd en ze zitten top. Aangezien ze flink afgeprijsd waren (30 euro per stuk), heb ik ze later thuis via de webshop besteld, net als een kleine ronde eettafel en een cognac kleurige bureaustoel, die ook lekker zit.

We hadden nog even tijd over voor de Leenbakker. Hier zag ik een heel gaaf gymbankje dat nu op mijn wishlist staat. Eerst even kijken of ik er straks plek voor heb. De toffe kapstok in zwart met hout die ik gaaf vond, heb ik wel direct meegenomen.

’s Middags nog even werken en toen met de meisjes naar zwemles. Ze deden heel goed hun best, vooral de jongste maakt mooie vorderingen. Daarna wilde ik nog wat gereedschap ik mijn nieuwe huis droppen, waar mijn oom op dat moment ook bezig was. Mijn tante had gewoon al deurposten en andere dingen in de grondverf gezet. Toont meteen een stuk mooier al. Echt zo lief!

Maar ja, dan moet ik nu wel een beetje haast maken met een mooie vloer natuurlijk. Ik besloot na het avondeten naar de Formido te gaan. Plattegrond mee. Daar vond ik 2 soorten laminaat die ik mooi vind. Offerte laten maken maar omdat ik zowel boven als beneden nu kaal beton heb, worden de vierkante meters bij elkaar toch best prijzig. Ondertussen appte ik uiteraard met verschillende panels welke het mooiste is. Mijn vader vroeg of ik de beslissing toch even uit wilde stellen tot hij mee kan, dus dat doen we dan maar. Je moet het geld tenslotte ook op je rekening hebben staan… Ondervloertje erbij. Plinten. En dan moet het nog gelegd worden… Wat flink geld scheelt als je dat toch zelf doet… Ik wilde het eigenlijk laten doen, om mijn familie niet verder te belasten met mijn verhuis- en klusgebeuren. Alles bij elkaar gaf ik ook zonder vloertje weer aardig wat geld uit bij de bouwmarkt. Het wordt wel wat!

Afspraak met de opzichter

Vrijdag was de ochtend weer voor kantoorwerk bestemd. Ik werkte hard door, maar toch blijf je altijd achter lopen qua werk als blogger. De belangrijkste zaken waren opgepakt en de storing bij de Rabobank was gelukkig ook voorbij. Mijn out of office melding laat mensen ook weten dat ik wat minder snel ben met mails beantwoorden en dat mensen moeten bellen bij spoed, wat tot nu toe gelukkig niemand doet. Ze moeten gewoon iets meer geduld hebben, ik houd ook wat meer de kantoortijden aan en kijk in het weekend niet naar mijn mail of in ieder geval zo min mogelijk. Ik had brieven van het waterbedrijf om me aan te melden en van Stedin die me van elektriciteit wilde afsluiten… blijkbaar hadden ze al voordat ik de sleutel kreeg daarover een brief gestuurd, die ik dan natuurlijk niet kon ontvangen… Met spoed zocht ik een voordelige energieleverancier en regelde ik het contract en de melding aan Stedin dat het geregeld was.

Die middag ging ik weer klussen, want ik had een afspraak met de opzichter. Die kwam de rotte radiatoren inspecteren en zien of het andere werk (opleverpuntjes) al gedaan was. Was goed om te horen wat er allemaal nog opgepakt wordt door de woningbouw en hij gaat 2 nieuwe radiatoren voor me bestellen, dus dat is dan in orde.

Perspakketjes

Tussen het klussen door werden er weer diverse perspakketjes bezorgd. Dat blijft toch superleuk!

Dr Dent abonnement

Bij Dr. Dent hadden ze gezien hoe druk ik het heb met alles: kinderen, bedrijf en klussen in een nieuw huis. Denk je wel regelmatig aan het vervangen van het opzetborsteltje van je elektrische tandenborstel of kun je er wat hulp bij gebruiken? Nou, om eerlijk te zijn moet ik al zoveel dingen onthouden dat ik het lastig vind om na te gaan hoe lang mijn opzetborstel al in gebruik is. Toen ze dat hoorden, hebben ze me een gratis abonnement aangeboden van hun handige service: ‘altijd een schone borstel op het juiste moment’. Via Dr. Dent kun je namelijk een abonnement nemen op elke 10 weken een nieuwe opzetborstel voor je elektrische tandenborstel. Zo hoef je zelf niet meer na te denken wanneer je deze moet vervangen. Kost slechts 3,99 euro dus daar hoef je het niet om te laten. Je krijgt precies op tijd een brievenbuspakketje toegestuurd, die je direct herkend aan de Dr. Dent sticker. Bij je schone opzetborstel zit bovendien een leuk briefje met een handige poetstip.

De poetstip die ik kreeg toegestuurd:
Wist je dat zure voeding zoals citrusvruchten, ice tea en frisdrank het glazuur tijdelijk verzwakt? Wacht daarom een half uurtje voordat je je tanden poest, anders is dit schadelijk voor het glazuur.

Moet ik ze straks natuurlijk wel mijn nieuwe adres toesturen, maar heel handig. Er zijn ook abonnementen met meerdere borsteltjes voor als het hele gezin elektrisch poetst. Mijn borsteltje is direct in gebruik genomen. Van sommige diensten moet je gewoon het bestaan even weten!

Eenhoorn posters!

De meisjes zijn helemaal blij met de eenhoorn posters die we toegestuurd kregen van Becca’s Studio. Becca heeft het grootste assortiment unicorn posters van Nederland en ze mochten hier iets uitkiezen voor hun nieuwe slaapkamer. Mijn persoonlijke favorieten waren ook die van mijn dochters en ze zijn al verkrijgbaar vanaf 12,95 euro. Ze zijn gedrukt op stevig posterpapier met FSC-keurmerk. Ik zie ze al hangen op de wit met goud en roze meisjeskamer die ik in mijn hoofd heb. Alleen nog even nadenken of ik er een lijst bij koop of ze zo op hang. Wat denken jullie? Overigens kun je hier ook posters vinden die gepersonaliseerd kunnen worden en niet alleen voor de kinderkamer. Ik ben helemaal verliefd op deze eenhoorns in ieder geval!

Moreyes shirts

Voor mijn dochters, neefjes en nichtje ontving ik T-shirts van Center Parcs in het kader van hun #moreyes campagne. Via instagram had ik meegedaan aan een prijsvraag van Mama’s Liefste en gewonnen. Het idee is dat je op meer ideetjes van je kinderen ja zegt, in plaats van nee. In ieder geval komen de shirts met klussen heel goed van pas!

Kleding van Sans

Van Sans Online had ik een shopcode gekregen en het pakketje kon ik ophalen bij DHL service punt de Formido. Waar ik nu natuurlijk veel kom. Er volgt uiteraard volgende maand een outfitpost, ik moet nog even iemand charteren om foto’s te maken.

sans online kleding

Aan de rebus

Verder zijn we deze week druk aan het puzzelen geslagen. Denksport stuurde ons nieuwe puzzelboekjes toe en wat zijn ze weer ontzettend leuk! Na he ontbijt en na het avondeten leggen we ze op tafel en dan wordt er druk in gepuzzeld.

 • Voor mijn jongste kreeg ik ‘Van punt naar punt’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Mijn 5-jarige begon hier direct heel enthousiast aan, hij valt heel erg in de smaak. Het boek begint met tekeningen tot 22 en aan het eind zijn dat er 50. De punt naar punt lijntekeningen worden afgewisseld met mandala’s om in te kleuren. Deze titel kost 4,25 euro.
 • Voor de oudste kregen we – echt vers van de pers – ‘Mijn eerste Woordlegger’ voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Ook zij ging er direct enthousiast mee bezig, want dit zijn al meer de echte grote mensen puzzels. Een woordenlegpuzzel waarbij je moet tellen hoeveel letters een woord heeft en welke letter op welke plek moet komen, plaatjes legpuzzel als voorloper op de Zweede kruiswoordraadsels en blokken legpuzzels waarbij je de vakken met letters en dichte vakjes op de juiste plek in het vierkant moet plaatsen zodat er woorden ontstaan. Echt uitdagend en interessant voor mijn moppie. Ze vind dit echt heel leuk om te doen! Deze titel kost 3,45 euro, heel leuk voor vakanties.
 • Ik kreeg zelf ook een leuk puzzelblok om mee bezig te zijn: Rebus Raden. Een 3 sterren puzzel waarbij je desgewenst de puzzelbladen ook uit kunt scheuren. Kun je bijvoorbeeld tijdens een familie uitje iedereen aan het puzzelen zetten. Er zitten 96 rebussen in en op de achterkant vind je de oplossingen. Maar wel eerst zelf proberen hè? Sommige woorden zie je meteen, bij anderen moet je echt even goed nadenken. Mijn oudste van 7 was direct geïntrigeerd en komt regelmatig bij me zitten om samen te puzzelen. Na een paar puzzels samen, was ik mijn blok ineens kwijt. Was ze zelf bezig. Je bent hoogbegaafd en houd van een uitdaging of niet tenslotte. En ze ziet best wat woorden zonder op de achterkant te kijken. Zelf houd ik erg van puzzelen, lekker buiten in het zonnetje doe ik dat heel graag. Met warmer weer in aantocht kan ik dus even vooruit, mits dochterlief dit puzzelblok niet eerder heeft volgemaakt. Een aanrader die voor 4,95 euro in de winkels ligt.

puzzelboekjes kinderen

Denksport winactie

Deze 3 Denksport titels mag ik verloten onder mijn lezers. Houd jij van een leuke puzzel? Zoeken je kinderen graag wat uitdaging? Laat mij in een reactie hieronder weten of je kans wilt maken op Rebus Raden (volwassenen), Mijn Eerste Woordlegger (8-10 jaar) of Van Punt naar Punt (4-6 jaar). Deelnemers die aangeven geen voorkeur te hebben, maken geen kans want ik heb zelf even geen puf om dat voor jullie uit te puzzelen.

De winnaars zijn geworden:

 • Mijn eerste woordlegger – Janine Tjon Appian
 • Van punt naar punt – Kristel Gubbels
 • Rebus Raden – Lyn

Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tamara zegt:

  Leuk! Ik doe graag mee voor ‘van punt naar punt’.

 2. Lyn zegt:

  Ik zou graag Rebus Raden willen winnen

 3. Sigrid zegt:

  Leuk! Ik doe graag mee voor ‘van punt naar punt’ , daar is m’n zoontje vast beter in dan ikzelf 😉

 4. Rianne Weerd zegt:

  Mooi om te lezen hoe het bij jullie gaat! Veel succes met klussen en alle andere dingen! Puzzelen vinden wij wel leuk. Onze 7 jarige heeft de puzzelboekjes nu ook ontdekt, helaas is onze 4e jarige daar erg jaloers op. Ik doe graag mee voor punt naar punt boekje voor haar. Kunnen we met z’n allen gaan puzzelen aan de keukentafel

 5. Adriana de Ruiter zegt:

  Ik doe graag mee aan deze winactie!!! Onze pleegkindjes (1 tot 9 jaar) willen ook altijd graag puzzelen nét als mama, zou superleuk zijn als ze dat met dit leuke pakket ook echt op hun eigen niveau kunnen gaan doen! 😀

  Fijne dag!!!

 6. Gera zegt:

  Ondanks dat ze al 7 is zal mijn dochter heel Blij worden van punt naar punt.

  Je kreeg bij de tshirts van cp toch wel meteen een VIP weekend erbij :))

 7. Krystle zegt:

  Jullie zijn druk aan het klussen! Super gave kleur trouwens! Handig die tips van Dr. Dent. Ik vergeet dat soort dingen ook altijd…

 8. Annick zegt:

  Dat was weer een week. Vind het echt goed van je dat je wat gas terug neemt. Met alleen maar door rennen komen we ook niet veel verder. Wij wachten wel rustig tot er weer een blog online komt. En die zijn er meer dan genoeg! Dank je wel voor het leesplezier en het kijkje in je leven.

 9. Marian B zegt:

  Veel klusplezier gewenst 😉 Ik doe graag mee voor Mijn Eerste Woordlegger, kan ik op het werk wel gebruiken!

 10. Christina zegt:

  Van punt naar punt graag

 11. Marian Zw zegt:

  Ik zou heel graag meedoen voor de woordlegger voor kids tussen de 8-10 jaar. Onze dochter probeert nu wel eens wat puzzels die eigenlijk voor volwassenen zijn, uit de krant ed. Maar die zijn nog zo moeilijk

 12. elisabeth maria martina zegt:

  van punt naar punt, ik denk dat mijn kleindochter dat leuk zal vinden

 13. Kelly Aarts zegt:

  Drukke week gehad! Leuk om de vorderingen in je huis te zien, goed bezig!
  Ik doe ook graag mee aan de prijsvraag, en dan voor ‘Rebus raden’, ben daar wel heel benieuwd naar!

 14. Wendy v V zegt:

  Leuk, ik doe graag mee voor ‘van punt naar punt’ .
  Succes met klussen. Het klussen is even heftig en veel, maar daarna kun je genieten in jullie meidenpaleis.

 15. Kristel Gubbels-Daemen zegt:

  Wat leuk om al zoveel vorderingen te zien in je huis. Vind het leuk om dat te volgen. Altijd fijn als je familie zo goed helpt is hier ook herkenbaar ?
  Wat leuk dat je evengoed “tijd” hebt voor een winactie. Mij lijkt van punt tot punt erg leuk en leerzaam voor onze dochter Noor van 4 jaar.

  Succes met klussen en goed je nu ook wel eens ergens nee op zegt. Moeten we allemaal wat vaker doen eigelijk

 16. Janine Tjon Appian zegt:

  Leuk zeg, hopelijk krijg ik mijn oudste dochter ook aan het puzzelen met “Mijn Eerste Woordlegger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.