Hup, de UV shirtjes aan! + kortingscode

Het blijft warm, iets met een hittegolf. Kleine kansen op temperaturen richting de 40 graden, maar in de volle zon tikken we deze week de 30 zeker aan. Zo voorspellen de mensen van het weerbericht. Wij proberen onszelf koel te houden met het zwembadje, de watertafel, de parasol en binnen de ventilator. Maar goed, ook in de schaduw kun je verbranden en het lukt mij maar niet om mijn schaduwdoek van de Kruidvat opgehangen te krijgen, dus we nemen andere maatregelen: hup meiden, de UV-shirtjes aan!

uv shirts van stoerekindjes

Insmeren met zonnebrandcrème is altijd zo’n noodzakelijk kwaad. We doen het wel, maar zijn er geen fan van. Daarom vind ik UV-shirts ideaal. Kunnen we de buik, rug en schoudertjes overslaan met smeren. Gezichtje doe ik, armen, benen en voeten kunnen de dames zelf.

We maakten een aantal jaren terug voor het eerst kennis met het fenomeen ‘zwemshirt’, zoals we ze hier noemen. Ik won een UV shirt, verdiepte me er in en kocht er snel eentje bij voor dochter 2. Gewoon, omdat het handig was. Net als dit UV-stralen werende badpak met flamingo’s.

Hulpmiddelen bij felle zon

Dat je ook de ogen van je kinderen moet beschermen tegen de zon en waarom, kun je ook op mijn blog lezen. En zonnebescherming voor de lippen is nog zo’n dingetje waaraan je moet denken als je een hele dag buiten bent. Uiteraard heb ik daarnaast allerlei merken zonnebrandcrème uitgeprobeerd voor mijn blog: spray, smeren, rolstick… Elk heeft zo z’n eigen fijne aspecten. De merken die echt voor baby’s zijn zoals Naïf gebruiken wij zelf liever niet, omdat die heel erg dik is met factor 50 en de meisjes (terecht) op hun leeftijd niet meer met een wit gezicht willen lopen. We kiezen tegenwoordig factor 30 en dan het liefst een crème die goed en snel intrekt én waterproof is. Zo kan er lekker met water gespeeld worden, zonder steeds opnieuw in te hoeven smeren.

Hippe UV shirts voor Stoere kindjes

Gelukkig kun je UV werende shirts en kleding op steeds meer plaatsen kopen. Bij de vorige shirts merkte ik dat de opdruktekst er afbladderde na een tijd van intensief gebruik. Die liggen nu bij papa thuis, want ik kreeg hippe UV shirts toegestuurd van de webshop Stoerekindjes. Deze zijn voorzien van een ingeweven patroontje. Superhip met flamingo’s voor de jongste en een perzikkleurig shirt met subtiel dessin voor de oudste.

Ik ging voor maat 134/140, voor hun meisjes zwembroek hebben beide dames nu nog een maatje kleiner. En eigenlijk valt die voor de jongste nog te ruim, terwijl 128 voor de onderbroeken perfect is en 116 daar al tijden niet meer goed past… kledingmaten kunnen per merk en kledingstuk behoorlijk verschillen. Deze shirts van het Franse merk Petit Crabe hebben een UPF van 50+, waarmee 98% van de schadelijke zonnestralen wordt tegengehouden. Ze zijn lekker snel droog en net als alle zwemkleding moet je ze niet in de wasdroger stoppen.

Onze ervaring met UV shirts van Petit Crabe

Zoals jullie op de foto’s zien vallen de shirts op dit moment nog wat aan de ruime kant. Dat vind ik zelf heel fijn, want dat betekent dat we er volgend jaar zomer ook nog wat aan hebben. Het kan best en doordat ze ruim vallen hebben we ook geen randje bij de zwembroek dat ingesmeerd hoeft te worden omdat de shirts hier nu nog overheen vallen. Ze blijven tot nu toe mooi in de was, ik laat ze als gezegd altijd aan de lijn drogen. De print is ingeweven in de stof en bladdert dus niet af maar blijft netjes. De shirts zitten comfortabel en op de foto’s zie je dat ze er dus prima in kunnen spelen.

Kortingscode Stoerekindjes

Het oranje shirt heet ‘Floral Peach’ en is nu afgeprijsd naar 33,29 euro, UV shirt ‘Flamingo’ kost 38,99 euro. Tip: met de kortingscode: Marstyle10 krijg je 10% korting bij Stoerekindjes!

Dankjewel Stoerekindjes voor de leuke shirtjes!

Dragen jouw kinderen vaak een UV werend shirtje? 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Roelina zegt:

    Geweldig die shirtjes, ik heb zelf vaan de zwemshirts van Molo, maar die zijn echt van zwemstof gemaakt. Deze ook? Het lijkt namelijk niet zo.

    1. Marguerita zegt:

      Yes, zijn van zwemstof gemaakt idd, zo droog in het zonnetje dus

  2. Dat zijn leuke shirtjes! Ze zitten ook een beetje los dat lijkt mij ook wel fijn. Ik heb alleen van die strakke shirts voor op een zwembroekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.