Keek op mijn Week: allerlei leuke uitstapjes, shopping en klussen in huis

De eerste week van de meivakantie zit er op. Wat een raar weekje: liepen we maandag in onze winterjassen te bibberen in Julianatoren, was het later die week heerlijk warm en tekenden de meisjes met stoepkrijt doelwitten op de muur voor een waterpistolen schietwedstrijd. Lekker op de slippertjes en in zomerse kleding. Vanwege de vele bloguitstapjes en de vakantie loop ik qua werk nog verder achter, maar stapje voor stapje blijf ik aan de slag. In huis en qua werk. Eén ding tegelijk en mezelf niet gek maken. En tijd maken om op te laden in de zon. Heb jij deze week genoten van het zonnetje?

Het voordeel van alleen wonen is dat ik niet meer hoeft te zoeken naar herenkleding. Tenzij ik natuurlijk mijn vader iets cadeau wil doen als dank voor de vele hulp. Alles wat ik nu koop hoeft alleen aan mijn eigen smaak (en budget) te voldoen en die van mijn dochters. Deze week shopte ik geen kleding, maar nuttige dingetjes voor mijn huisje. Afijn, ik neem je mee door mijn week.

Nieuwe dvd van Ferdinand

Zondag keken we de dvd van Ferdinand die al even op ons lag te wachten voor een review. Nu de dvd-speler was aangesloten en het weer niet zo denderend was, leek me dit de perfecte zondagmiddag activiteit. Lekker met z’n drietjes op de bank, iets lekkers te knabbelen erbij en genieten. Ik loop een beetje achter qua werk, maar hier komt binnenkort de review met winactie van.

julianatoren cas de ranger experience

In winterjas naar Julianatoren

Maandag was het ontzettend koud en nat. Onze wekker ging al vroeg en we trokken onze winterjassen maar aan, want er stond een dagje in de buitenlucht op het programma. In Julianatoren ging vandaag hun nieuwe karakter Cas de Ranger zijn allereerste show geven en wij mochten erbij zijn. Deze ranger heeft een eigen show op YouTube en een attractie die we hebben ontdekt. Lees er alles over in ons verslag.

Toch wel essentieel, een kruimeldief… ik vond deze bij Trekpleister.

Shoppen bij de Action

Dinsdag waren de meisjes bij hun papa. Ik spendeerde deze dag achter de laptop en ging eind van de middag naar de Rijneke Boulevard om lekker te shoppen. In huis mis ik allerlei ditjes en datjes die je bij de Action voor een klein prijsje kunt inslaan, dat was dus mijn bestemming. Wat ik allemaal gekocht heb lees je hier.

Creatief zijn in de LiefsFabriek

Woensdag gingen we last minute naar de perspreview van de LiefsFabriek. Eigenaresses Brenn en Ann lieten mij weten dat de kinderen ook welkom waren, dus konden we hier samen naartoe. Verslag volgt nog. Na de presentatie mochten de meisjes 2 leuke creatieve workshops doen, eentje met stempeltechnieken en eentje met handlettering. Heel erg leuk! Deze winkel in Hazerswoude-Dorp heeft ontzettend veel creatieve hebbedingen, maar ook cadeautjes en zelfs een Escape Room. Als zzp-er kun je hier flexibel kantoor- of presentatieruimtes huren en workshops geven. Jeugdsentiment voor mij was het uitzicht aan de achterzijde: de boerderij waar mijn opa en oma woonden en ik heel wat leuke jeugdherinneringen heb gemaakt. Op 5 mei ging de LiefsFabriek aan de Voorweg 57 open voor winkelend publiek, aanrader hoor!

 

Zonnig Linnaeushof

Donderdag stond Joyce voor de deur met een lief housewarming cadeautje. Samen met de meisjes gingen we vandaag voor de blog naar de Linnaeushof. Het zonnetje straalde dus in plaats van winterjassen namen we onze bodywarmers mee. We hadden een heerlijke dag en hebben uitgebreid foto’s gemaakt van het nieuwe avonturen doolhof. Uiteraard komt ook hiervan nog een verslag.

Genieten in eigen tuin

Vrijdag maakten we de tuin gezellig met een speelkleed, de nieuwe parasol en een schaduwtentje. De meisjes wilden skeeleren en ze vonden al snel allerlei nieuwe vriendinnetjes in de buurt, waarmee ze samen speelden. Op de muur van de schuur tekenden we doelwitten waarop ze met hun waterschieters van de Action konden mikken. Ideaal vermaak met warm weer. Zelf nam ik een stapje terug en kroop op de loungebank in de tuin met een tijdschriftje en met het invulboekje voor moederdag. Denk niet dat ik deze op tijd af ga hebben, maar het begin is er.

Iemand is door naar badje 4 en mocht een toetje uitkiezen… Aardbeien met ijs!

Ophangdagje

Zaterdag kwam mijn vader langs om een heleboel dingen op te hangen. De waslijn bijvoorbeeld, dus ik heb direct al het beddengoed gewassen nu ik het op kon hangen. We besloten dat een douchegordijn een meer budgetfriendly oplossing zou zijn dan het glazen wandje dat ik eerst in mijn hoofd had. Zeker omdat de badkamer niet heel groot is en ik twijfelde over de afmetingen zodat ik nog wel bij de wasmachine zou kunnen. Ik racete dus even naar de bouwmarkt om daar de benodigdheden voor te kopen en nu spettert mijn complete badkamer niet meer nat wanneer er iemand onder de douche staat. Erg fijn! Ondertussen werd ook het Saartje Prum behang bezorgd voor de kinderkamer. De latexmuren gaven nogal af en de kamer klonk best hol, dus superfijn dat we hiermee aan de gang konden. Ik zeg we, maar mijn moeder heeft het werk gedaan en sneed direct na binnenkomst alle banen behang op de juiste maat. Klaar voor de start! Die avond gingen we gezellig uit eten bij Restaurantje aan de Rijn om hun trouwdag te vieren, het was erg gezellig met mijn broers en schoonzusjes dus het werd een latertje.

Hoe was jouw week? Lekker van het zonnetje kunnen genieten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.