7 toffe cadeautips voor kids

Oeh bijna pakjesmiddag! Voel je de Sinterklaasstress al? Of ben je al aan het nadenken wat je onder de kerstboom wilt leggen? Ik geef je vandaag allemaal leuke tips voor kinderen van 4 jaar tot en met 8 jaar, hoewel sommige dingen voor oudere of jongere kinderen ook helemaal prima zijn. Zo heb ik zelf ook genoten van de nieuwe kerst animatiefilm van Mariah Carey…

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht, is speelgoed voor binnen waar ik me op focus. Lekker badderen, onder een dekentje voor de televisie hangen, pyjamadag houden, boeken lezen, knutselen en rollenspel met speelfiguurtjes. Gelukkig zijn er weer allerlei leuke nieuwe producten gelanceerd die hierbij aansluiten en die ik afgelopen week binnen kreeg. Echt vers van de pers en het leek wel Sinterklaas…  😆

Er kwamen ook nog mooie bordspellen binnen, maar omdat ik zelf niet zo fit was gaan we die later uitproberen en komt er een review op mijn blog. Ik deelde van deze spellen een fotootje op de app, waarna ik een lyrische reactie terug kreeg dat één van de titels superleuk is. Het spel Dixit. Opgelucht was ik, want er staat geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar op de doos. “Oh, ja… ik heb het met volwassenen gespeeld.” Hahaha, nou we gaan dus zelf ervaren of het al kan met mijn dochters en anders weet ik wie er wel zin heeft in een potje. Het spel Ticket to Ride zou wel geschikt moeten zijn voor mijn meiden. Iemand al bekend met deze spellen?

Kerstfilm All I want for Christmas is you van Mariah Carey


Dé cadeautip voor de kerstvakantie is de animatiefilm van Mariah Carey, ze produceert deze film zelf en is bekend van haar gelijknamige kersthit. Mijn dochters en ik hebben genoten van deze feelgood dvd met natuurlijk heerlijke muziek. Kerst, feelgood en puppy’s… wat wil je nog meer? Dit gaat een kerstklassieker worden! Love it!

Wanneer de kleine Mariah in de dierenwinkel de schattige puppy Princess opmerkt, hoeft ze niet langer over haar verlanglijstje na te denken. Voor die kerstwens in vervulling kan gaan, moet ze eerst aan haar papa bewijzen dat ze geschikt is om voor een hondje te zorgen. Dus moet ze dogsitten op Jack, de sjofele hond van haar oom, en de grootste lastpak ooit. Jacks hilarische stunts dreigen de voorbereidingen voor de perfecte Kerst van Mariah en haar familie helemaal in het honderd te sturen. Zo wordt het niet echt de Kerst die ze zich had voorgesteld …

mariah carey kerstfilm

Mijn eerste codeerboek

Ik ben gek op uitdagend speelmateriaal, vooral wanneer het kinderen helpt met hun digitale ontwikkeling. Toen ik van WPG Media hoorde dat er nu een programmeerboek is uitgebracht voor kinderen vanaf 5 jaar, wilde ik dat graag bekijken. Met Osmo Coding hebben mijn dochters hun eerste stappen op programmeergebied al gezet, hoe zou ‘Mijn Eerste Codeer Boek’ het uitleggen?

Dat gebeurt heel erg leuk met flapjes en spelletjes op een speelse manier. Een must voor de papa’s en mama’s met een baan in de IT om hun passie over te brengen op de kinderen. Het boek begint met uitleggen hoe je een supercodeur wordt, compleet met superheldenpak, haha. Er wordt uitleg gegeven over het opdelen van taakjes, wat bugs zijn, sequenties, loops, flowcharts… al jouw favoriete vaktermen komen aan de orde (behalve scrummen dan, haha). Er wordt een leuk spelletje van gemaakt en het boek is dus alles behalve saai. In onze digitale wereld heeft programmeren de toekomst, dus met deze kennis en de vaardigheden die ze met de spelletjes in dit boek opdoen, hebben ze een mooie rugzak voor de toekomst. Deel deze tip met jouw IT Crowd, mijn dochters en papa kropen er direct mee op de bank en waren geïnteresseerd samen bezig.

Playmobil

playmobil bruidsfotograaf

Rollenspel is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderen spelen verhalen uit en leren zo al spelenderwijs hoe ze in bepaalde situaties op elkaar kunnen reageren. Met Playmobil zijn allerlei denkbare situaties mogelijk, zo hebben wij er een brandweerauto van, maar ook een kasteel, een boerderij en nog heel veel andere poppetjes. Dit jaar bracht Playmobil in de City Life serie een nieuwe lijn uit rondom het thema ’trouwen’. Dat past perfect in de belevingswereld van kleine meisjes!

Wij kregen set 9230 toegestuurd: de trouwfotograaf met bruidskinderen. De meisjes gaan voor mama’s blog regelmatig op de foto, dus met deze poppetjes en accessoires weten ze ook wel raad. Ik hoor mezelf af en toe praten, hebben jullie dat ook?  “Nee denk om de achtergrond. Zo heb ik een betere lichtinval. Kun je wat vrolijker kijken?” De Playmobil fotograaf zegt het allemaal na…  😳  Mijn dochter van 6 heeft de set helemaal zelf in elkaar gezet, alleen met het fototoestel had ze wat hulp nodig. Daarna werd er eindeloos geschoven met de accessoires om de perfecte foto opstelling te krijgen… voor mij, want toen ontving ik commando’s om de Playmobil zo leuk mogelijk te fotograferen. Haha, nou jong geleerd is oud gedaan. Op de website van Playmobil kun je hun complete assortiment bekijken en verkoopadressen vinden.

Dvd Trollenjagers – Seizoen 1

dvd trollenjagers

Seizoen 1 van de Trollenjagers is uit op dvd, wat zeg ik: in het doosje zitten zelfs 4 dvd’s! Deze serie voor kinderen vanaf 6 jaar is ook te zien op Netflix. Best wel heel spannend vonden wij hem, maar we hebben afgelopen zondag wel meteen 4 afleveringen gekeken. Te spannend om te stoppen  😉 . “Toe mama, nog eentje?” Het gaat over grote trollen en een jongen met een zwaard, hoe stoer wil je het hebben?

Als Jim, een doodgewone jongen, per toeval een mysterieus amulet vindt, verandert zijn leven drastisch en wordt hij de beschermer van twee werelden. Hij ontdekt dat er een geheime beschaving van machtige trollen onder zijn dorpje Arcadia leeft. Met zijn amulet speelt hij een cruciale rol in het eeuwenoude gevecht tussen goed en kwaad. Jim zal er alles aan doen om de wereld te redden, na de gymles.

pyjama little miss juliette
Vier dvd’s zitten er in het doosje.

Knutselspullen van Fiep Westendorp

Wie is er niet groot geworden met Fiep Westendorp? Ik heb mijn meisjes heel wat voorgelezen uit Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. De tekeningen van Fiep zijn uniek, herkenbaar en brengen mooie herinneringen naar boven. Kim van Kim Toys uit Reeuwijk kwam persoonlijk wat leuke knutselitems bij ons langsbrengen uit haar nieuwe Fiep-collectie. Nostalgie in een nieuw en eigentijds jasje!

Mijn dochters zijn gek op knutselen, tekenen en kleuren en dat kan perfect met deze leuke kleine cadeautjes. Ze kregen elk een bureaublok, een teken- en plakboek en een etui die direct in gebruik werden genomen. Sinds kort tekenen de meisjes mee met Jill via YouTube en steeds weer wordt het filmpje dan stilgezet om precies na te tekenen wat zij doet. Daarbij komen de tekenvellen in het plakboek en op het bureaublok goed van pas, want ze werken hard door en maken de mooiste creaties. Er gaat dus wel wat papier doorheen… Ze kunnen echt een stuk leuker tekenen dan ikzelf, moet ik jaloers bekennen. Met de juiste tools en een goed voorbeeld worden ze er steeds handiger in. Misschien worden ze ooit wel een nieuwe Fiep? Is Fiep Westendorp voor jou ook een stukje jeugdsentiment? De volledige collectie kun je kopen bij Lobbes.

Pinky Pie voor in bad

zeemeermin pinky pie voor in badJaja, jullie weten het nu het nu wel: wij zijn fan van My Little Pony. De film waarbij ze veranderen in zeemeerminnen heeft veel indruk gemaakt op de meisjes. Enkele weken geleden konden ze deze verhalen al uitspelen met de Seaquestria Lagoon speelset, maar nu kunnen ze ook zeemeerminnetje spelen in bad. Deze grote Pinky Pie heeft geen staart maar een vin. Zodra ze in contact komt met het water geeft haar lijfje licht en begint haar staart te bewegen. Dan zwemt ze door het water heen. Op Facebook postte ik dit filmpje al, hij is echt ontzettend leuk. De meisjes zijn in de wolken met hun nieuwe badspeeltje!

Pyjama Little Miss Juliette + win

Kennen jullie het hippe meisjesmode merk Little Miss Juliette? Ik vind hun collectie altijd heel erg leuk en in december 2017 hebben ze voor het eerst pyjama’s in de collectie. Matchende pyjama’s! Zusjes kunnen hiermee heerlijk twinnen en dat hebben wij dus ook gedaan dit weekend. We kregen de pyjama’s zaterdag met de post, ’s avonds gingen ze aan en pas maandagochtend gingen ze weer uit. Ze zijn dan ook té leuk, vind ik zelf in ieder geval. Mijn stoere jongste draagt de zwarte pyjama met kusjes in de vorm van kruisjes en lippen en de oudste heeft de gave roze met panterprint. Op beide pyjama’s staat ‘Pillowfight Tonight’ gedrukt. Mijn jongste draagt maat 128 en de oudste heeft maat 140 gekregen, het is een heerlijke kwaliteit en ze staan zo cute. Je kunt ze voor 39,95 euro per stuk bestellen op de website van Little Miss Juliette.

Geef jij graag een pyjama als kerstcadeau? En heb je een dochter? Dan heb je geluk. Ik mag van Little Miss Juliette één van mijn lezers blij maken met een pyjama. Laat hieronder een berichtje achter (geen gedichten graag) met de kleur en de maat die perfect bij jouw little miss past en je maakt kans. Little Miss Juliette waardeert het als je ze volgt op instagram. #LMJ #LittleMissJuliette

Winnares bekend – ik check momenteel eerst of de pyjama nog beschikbaar is voordat ik haar naam bekend maak. Marjolijn Yara, van harte gefeliciteerd ik ga je mailen!

Wat lijkt jullie het allerleukste uit dit lijstje? Doe je mee met de winactie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Olliewood zegt:

  Ik was even inspiratieloos, bedankt voor dit! 🙂

 2. Marcia Kan zegt:

  Ohhhh, hoe kan ik deze actie gemist hebben?! Hopelijk ben ik nog net op tijd! Wat een mooie pyjama’s. Zou goed van pas komen, aangezien ik iets te fanatiek onze droger heb gebruikt (#badmom?)… Allemaal hoog water broeken dus, dat kan eigenlijk echt niet! Mocht ik een mooi exemplaar winnen voor onze oudste dochter (maat 140, kleur maakt niet uit) dan beloof ik deze niet zomaar in de droger te mikken! ? Wie weet heeft jongste dochter er dan ook t.z.t. nog lol van haha….

 3. Marcia Kan zegt:

  Ohhhh, hoe kan ik deze actie gemist hebben?! Hopelijk ben ik nog net op tijd! Wat een mooie pyjama’s. Zou goed van pas komen, aangezien ik iets te fanatiek onze droger heb gebruikt (#badmom?)… Allemaal hoog water broeken dus, dat kan eigenlijk echt niet! Mocht ik een mooi exemplaar winnen voor onze oudste dochter (maat 140, kleur maakt niet uit) dan beloof ik dexe niet zomaar in de droger te mikken! ? Wie weet heeft jongste dochter er dan ook t.z.t. nog lol van haha….

 4. Sabine Tokarek zegt:

  Toeval of niet: mijn dochter noemt Juliette!!!
  Ik heb hier nu een prachtig merk ontdekt, merci!
  Als we winnen, dan graag de roze pyjama in maat 104!

 5. Monique Gort zegt:

  Prachtig ? wat jammer dat ze er niet in mijn maat zijn haha.
  Voor mijn dochter doe ik bij deze heeeeel graag mee voor de roze pyjama in maat 134.
  Heerlijk ook om op zondag lekker in te relaxen!

 6. Marian B zegt:

  Mijn dochtertje maat 98/104 zou ik graag zien slapen in een van deze twee mooie pyjama’s. De zwarte heeft de voorkeur.

 7. Lotte van Kins - Kettenis zegt:

  Wat super leuk!! Heel graag de donker blauwe voor onze dochter Leah in maatje 110, of 116 <3

 8. Noortje zegt:

  De zwarte. Maat 98/104.
  Duimen maar ♡

 9. Corinne de Graaf zegt:

  Leuke pyama.Graag de zwarte voor mijn dochter.Maat 146/152

 10. Gerda zegt:

  Graag de zwarte voor onze dochter in maat 134/140

 11. Annie den Uijl - Oudshoorn zegt:

  Met deze pyjama wil je gezien worden! 😉 (98/104 – zwart)

 12. Oma Will zegt:

  Wat een grappige pyjama’s.
  Ik denk dat mijn kleindochter de zwarte het leukste vindt.
  Zij heeft maat 134.
  Wat zal dat stoer staan die pyjama met de kusjes.
  Voor haar doe ik graag mee en volg op Bloglovin.

 13. Nelly zegt:

  Kleur roze, maat 146-152

 14. Kirsten zegt:

  Heel graag de zwarte variant in maat 146-152 :-))

 15. Karin zegt:

  Wat zijn ze gaaf!
  Ik doe graag mee voor de zwarte in maat 146/152.

 16. Femke Dekker zegt:

  De zwarte in maat 140 zou perfect zijn voor Sara … wij doen graag mee!

 17. Lynn Mahieu zegt:

  Schattige foto’s van de 2 meisjes! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje voor een zwarte. Ik weet niet vanaf welke maat de pyjama’s er zijn, mijn dochtertje heeft nu een 56 dus mochten er al zo’n kleine maatjes zijn misschien best een 62 dan voor ons! 😀 Instagram heb ik niet dus die kan ik helaas niet volgen…

 18. Annabel de Ruiter zegt:

  Super leuk! Ik ga voor de roze! Ik vind de print super leuk ?. Maat 110/116 ?

  1. Annabel de Ruiter zegt:

   En doe mee voor onze dochter Liselotte ❤️

 19. Marian Zw zegt:

  Oh een pyjama dat zou heel goed uitkomen, we waren al wezen kijken bij winkels op ons dorp, maar die hadden alleen hele grote pyjama’s. Wie weet wordt ze nu de gelukkige bezitter van een roze pyjama maat 140

 20. Sofie zegt:

  De roze is perfect voor mijn meisje in maat 146/152 graag ??

 21. Wendy zegt:

  Wow wat een mooie pyjama! Ik doe graag mee voor mijn dochter, een roze maat 122 🙂

 22. Wendy R zegt:

  Wow wat een mooie pyjama’s! Ik doe graag mee voor mijn dochter, een roze in maat 122.

 23. Els Wanders zegt:

  Ikzelf vind de zwarte het mooiste, maar mijn dochtertje is een echte fan van alles wat roze is, en die pyjama vind ik natuurlijk ook mooi. Voor haar daarom de roze in maat 110/116.

 24. tamara stoc zegt:

  de roze in maat 146!

 25. Anouk Nijmeijer zegt:

  Voor Sinterklaas heeft mijn kleine prinsesje al een pyjama gekregen maar ze groeit zo hard dat ik er nog wel een paar kan gebruiken. Het geven van pyjama’s, dekbedovertrekken en andere nuttige dingen is hier favoriet! Ze zijn allebei dol op hun electrische tandenborstel die ze van Sinterklaas hebben gekregen.

  Omdat ik niet zo van luipaard printjes houd de zwarte in maat 104

 26. Kim zegt:

  De roze voor onze dochter is zeeeeeeer welkom. Maat 116.

 27. sunny zegt:

  De roze is favoriet bij ons. Voor Milou graag, in maat 98

 28. Gera zegt:

  Ik doe graag mee voor de zwarte in maat 140. Dan kunnen 2 meiden hier in huis er na mekaar van genieten!!

 29. Moniek zegt:

  Instagram heb ik niet, maar wel een dochter! 😉
  Graag die donkere in maat 134/140 (ze houdt niet van roze…)

  1. Moniek zegt:

   (Sorry, dat was twee keer, ik kreeg een foutmelding…)

 30. Moniek zegt:

  Instagram heb ik niet, maar een dochter wel! 😉
  Graag die donkere in maat 134/140 (ze houdt niet van roze…)

 31. I. Oudshoorn zegt:

  Super leuk! Graag maak ik kans op de roze pyjama in maat 98/104 😀

 32. Jen zegt:

  Super leuk die pyama’s,.. altijd leuk om te geven. Denk dat de zwarte een groot succes is hier en dan in maatje 110 🙂

 33. marjonS zegt:

  Wat een leuke tips allemaal.

  Ik doe graag mee voor de pyjama, de roze panter versie in maat 116, voor mijn eigen dochter.

 34. Betti zegt:

  Wauw gaaf zeg
  Doe graag mee
  Roze maat 128 voor onze oudste dame ?
  Die pinkiepie is ook super helaas alleen babybadje
  Word dan beetje krapjes ?

 35. Claudia Diependaal zegt:

  Bah bah echt last van mijn vandaag een van je meid en heeft een zwarte aan. Zucht haha. Jippie zwart dus. 104 haha.

 36. Claudia Diependaal zegt:

  Ik doe graag mee. Faye is 3 maar echt zwart is haar lievelings kleur. Ik zal eens kijken of ze die kleur wel hebben ? elke andere kleur is ook goed hoor. Groen vindt ze ook heel erg mooi. Maar echt zwart is haar lievelings kleur!

 37. Tamara zegt:

  Voor mijn kleindochters Lois en Sophie, maat 128 in het rose!

 38. Sabine Bientje zegt:

  Ze zijn echt leuk!! Een roze in maat 146 voor mijn dochter zou echt een mooi (en ook nog eens praktisch) cadeau zijn ??

  Natuurlijk ook op Instagram gevolgd!

 39. Nienke zegt:

  Heeeel GRAAG 140 voor de jongste of 152 voor de oudste. Wij vinden de zwarte erg mooi…nu maar duimen!

 40. Suzanne Hin zegt:

  Ben ik even blij dat we niet hoeven te dichten (zo’n hekel aan, en ook zo niet goed in 🙂 ). Bij ons ligt er eigenlijk altijd wel een lekker kledingstuk onder de boom (en ook in de zak trouwens). Mijn dochter is helemaal klaar met de tuttige roze pyjama dus ik ben heel blij nu ik deze zwarte gezien heb. Die zou ze echt fantastisch vinden. Ik doe graag mee voor maat 146/152

 41. Susan Ferwerda zegt:

  de roze, maat 146/152 voor mijn dochtertje, Isabella.

 42. Iris zegt:

  Ik ga toch voor de roze, maat 98/104

 43. Anna zegt:

  Oooooh geweldig..! Ik doe mee voor de zwarte voor mijn dochter Julia in maat 98/104 ??

  Facebook: An Na

 44. sjoukje zegt:

  Heel graag de zwarte in maat 146 / 152

 45. Goele H zegt:

  Ik zou gaan voor de roze, ik denk dat ze die het leukste gaat vinden. Maatje 110/116 zou moeten passen.

 46. Evi Huys zegt:

  De zwarte pyjama in maat 110/116 zou hier het meest in de smaak vallen.

 47. sjoukje geerligs zegt:

  Graag de zwarte in maat 146/152

 48. Cindy zegt:

  Wow superleuk maat 104 voor mijn meisje roze

 49. elisabeth maria martina zegt:

  voor kleindochter benthe maat 152 zwart

 50. Jikke zegt:

  Ik denk dat mijn little miss Anna heel blij wordt van de zwarte pyjama met kusjes. En dan graag in maat 122.
  ik herinner me dat ik vroeger met sinterklaas vaak een pyjama kreeg. Die moest dan meteen aan. Ik vond het altijd een leuk cadeau.

 51. Marjolijn Yara zegt:

  De roze? in maat 104
  Super leuk voor me dochter die 23december jarig is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.