Gastblogger Ron’s beste tips voor LEGO World 2017

Volgens de website van LEGO is de omschrijving van de doelgroep: LEGO World is leuk voor kinderen van 1,5 t/m 12 jaar, zowel voor jongens als voor meisjes.

Dit zou ik als LEGO zijnde maar snel aanpassen naar: LEGO World is leuk voor kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Al klopt de omschrijving wel als je de volwassen goed bekijkt; die voelen zich op LEGO World weer 12. Hieronder lees je over het bezoek dat ik (papa Ron) met mijn 2 zoontjes van 5 en 3 jaar en opa van 61 bracht aan dit mooie evenement in de Jaarbeurs te Utrecht.

Gastblog door Ron Noordergraaf

Woensdag 18 oktober’17. We hebben op tijd afgesproken met opa, want ondanks de vakantietijd willen wij ons niet laten verrassen door een file. Ondanks dat parkeren bij de Jaarbeurs zeer goed had gekund hebben wij gekozen voor de P+R bij Westraven. Voor 5 euro parkeer je daar de hele dag en kun je voor deze prijs tot 5 personen met het OV verder reizen. Binnen 15 minuten sta je met de tram voor de ingang van de Jaarbeurs. Geen stress de stad in en een leuk uitje voor de jongens, zo vaak zitten wij ook weer niet in een tram.

Lees ook: Gaaf voor de kinderkamer: houten Lego accessoires

Officiële opening

De ontvangst beloofd al veel goeds. Voor de hoofdingang (Entree West) staan al prachtige LEGO creaties en aan het plafond hangen mega Duplo blokken. Een kwartiertje wachten voor de ingang is hierdoor geen straf. Wij worden welkom geheten door een enthousiaste LEGO/Beurs medewerker die aangeeft dat maar liefst 150 mensen 7 dagen lang aan de opbouw hebben gewerkt. Om 10:00 uur is de officiële opening. Na een druk op ‘de rode knop’ door de Vice-President van LEGO, geholpen door 2 jonge prijswinnaars in LEGO NINJAGO pak, verschijnen er honderden ballonnen. De deuren gaan open en de inmiddels al grote groep bezoekers mag naar binnen.

Lees ook: Legoland Discovery Centre in Scheveningen aan de boulevard

Opa gaat op in de Mindstorm techniek

Omdat de opening met juichende mensen, knallende ballonnen en een massa mensen voor onze jongens toch wel wat heftig is, lopen wij gelijk door de eerste hal heen verder naar achteren en starten wij bij de bouwedstrijd/technisch lego/Mindstorms (robots) hoek. Perfect, lekker rustig en overzichtelijk en voldoende mogelijkheid om gelijk te bouwen aan raceauto’s. Ik werp een eerste blik op opa… die is in 2 minuten 50 jaar jonger geworden!! Op zijn knieën test hij de gebouwde raceauto’s met de jongens en vervolgens gaat hij helemaal in zijn eigen wereld de techniek van de Mindstorms (robots) proberen te ontrafelen. Gelukkig voor opa is de Duplo hoek direct naast zijn favoriete plek, opa kan dus nog even door praten met de Mindstorm crew en papa kan met de jongens even los op het Springkussen (nummer 1 van deze dag). Iedereen happy.

Lees ook: Welk soort Lego is nu het leukst?

Complimenten voor de vrijwilligers

Wat opvalt is het grote aantal, wat later blijkt, vrijwilligers in herkenbare blauwe shirts. In de Duplo hoek heb ik eens gevraagd hoe en wat. Het blijken meiden van het ROC Midden Holland. Per jaar moeten ze 50 prestatie-uren ‘draaien’, in 2 dagen op deze beurs kunnen ze er al een groot aantal doen. Win-win voor beiden, want deze meiden hebben er ook zichtbaar plezier in. En als bezorgde ouder zie ik dat ze hun taak ook serieus uitvoeren. Complimenten!

Lees ook: Hoera, bijna 5! Een Lego-partijtje

Zoveel thema’s!

Alle thema’s die je qua LEGO kunt verzinnen hebben eigen ruimte, veel te veel om in deze blog te kunnen beschrijven. En om eerlijk te zijn, misschien wel te veel om op 1 dag goed te kunnen bekijken dan wel optimaal te beleven. Wij kijken onze ogen uit en met name de LEGO FANS zone is prachtig!

In deze zone hebben de echte AFOL’s (Adult Fan Of Lego) de gelegenheid om al hun moois uit te stallen. Complete werelden van minimaal 200.000 stenen en meerdere jaren bouwen worden hier aan het publiek getoond. Ik moet bekennen dat ik echt met open mond heb staan kijken wat er gebouwd kan worden met die kleine steentjes. Treinstations, steden, fantasiewerelden, menshoge huizen etc. etc. en als topper het ‘knikker transport-systeem’. Over een lengte van zeker 30 meter is in een vierhoekige opstelling en compleet proces gebouwd waar knikkers (plastic balletjes) zich voortbewegen met behulp van de meest innovatieve technische hoogstandjes. Waar ik eerder noemde dat opa de robots het hoogtepunt vond is deze opstelling voor een oud lopende band bouwer echt prachtig. Wat voor mij duidelijk wordt is dat voor deze AFOL’s LEGO geen hobby is. Dit gaat veel verder. Pure passie, prachtig om te zien.

Lees ook: Herfstvakantie: naar Lego World!

Wat in deze op het eerste oog volwassene zone verder opvalt is dat je geen enkel kind hoort zeuren of ongeïnteresseerd ziet. Iedereen, van 1,5 tot 83 jaar beweegt langs elkaar om al het moois te kunnen aanschouwen. En wat helemaal fijn is, na een half uurtje met open mond kijken kom je vanzelf bij een (zelf)bouwplaats of springkussen waar de kinderen weer even hun ‘ei’ kwijt kunnen.

Verder bijzondere creaties zijn het levensgrote staatsieportret van onze Koning Wim-Lex met Koningin Maxima, de auto’s op werkelijke grote, wereldbol en … Ik stop. Te veel moois om te benoemen.

Naast veel LEGO bekijken kun je ook nog een filmpje pakken, zelf LEGO kopen in de Intertoys winkel of losse onderdelen winkeltjes. Onder een LEGO douche of een wedstrijd doen met zelfgebouwde raceauto’s. Allemaal even leuk!

Wat vonden we van onze eerste keer Lego World?

Conclusie van deze dag: wij mannen vonden het geweldig, volgend jaar gaan wij weer en dan mag moeders wellicht ook mee. Want ook voor de dames is er genoeg te zien en doen.

Papa Rons 6 beste Lego World tips:

 1. P+R Westraven: naast praktisch, scheelt het 11 euro en vinden de kinderen een ritje met de tram ook nog leuk.
 2. Lunch meenemen. Kopen is erg prijzig en er zijn bovendien voldoende ‘picknickplaatsen’.
 3. Haal een polsbandje voor je kind bij de infobalie. Schrijf hier je naam en telefoonnummer op zodat, mocht je je kind uit het oog raken, je via de crew zeker snel herenigd zal worden.
 4. Maak een praatje met de crew; vrijwilligers via ROC, specialisten (beide blauwe shirts), LEGO Friends (gele shirts) of organisatie (zwarte shirts). Allemaal hebben ze iets boeiends te vertellen.
 5. Vraag eens aan een volwassene die met glimmende ogen rondloopt of deze zelf ook legood. Ik ben nog steeds verbaasd hoe populair deze ‘levensstijl’ is…  😯
 6. Ga met je kind gewoon midden in zo’n grote bak met LEGO zitten, het is fantastisch!!!

Wat een leuk verslag heb je ervan gemaakt Ron! Dankjewel dat je in mijn plaats wilde gaan, ik heb mijn dochters maar niet verteld dat ze het dit jaar gemist hebben  😉 . Leuk om nu eens de mannelijke invalshoek te lezen, want wij waren juist niet weg te slaan bij de Lego Friends en Lego Elves.
Voor de liefhebber: hier het verslag van Lego World 2016 en die van 2015.
Helemaal in de stemming? Lees hier over ons Lego kinderfeestje bij de Brick King.

Ben jij al eens naar Lego World in de Jaarbeurs Utrecht geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. liesbeth zegt:

  Wat een leuk verslag en goede tips! Over een paar jaar weet ik al een leuk uitje voor onze kleine man!

 2. Mom zegt:

  Leuk geschreven en prachtige foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.