Keek op mijn Week: partijtjes, blogevent, ponymiddag, kinderfeest en veel pijn

Hoera, het is zomervakantie! We doen het even iets rustiger aan. Zo lekker is dat als er weinig hoeft. De meisjes strepen enthousiast de dagen af op onze vakantieplanning. Steeds weer hebben ze zin in morgen omdat er dan weer iets leuks op de kalender staat. Zelf werd ik deze week wakker met een pijnlijke mond en dikke lip, niet leuk! Eten gaat moeilijk ook. Ik ben 2x bij de huisarts geweest en spontaan binnengelopen bij de tandarts…

Typen gaat gelukkig prima, dus ik neem jullie graag weer mee in onze week met dit overzicht.

kinderfeestje
Cakejes versieren met slagroom en snoepjes.

Lego-feestje

Zaterdag was de dag waar mijn jongste lang naar heeft uitgekeken: haar allereerste eigen partijtje! We maakten de benedenverdieping aan kant en hebben de tafel gezellig gemaakt. Lang zouden we niet thuis zijn, dus slingers heb ik nog even achterwege gelaten. Dat komt over een paar weken wel als ze echt jarig is. Hoewel het ook verwarrend voor haar is, want met de schoonfamilie heeft ze haar verjaardag al gevierd, ze heeft getrakteerd op school en nu ook haar kinderfeestje gedaan. Ze is er dus vol van overtuigd dat ze al 5 jaar is… En dat duurt echt nog een paar weken. Het Lego-feestje bij de Brick King was in ieder geval een groot succes! De kinderen genoten en ik vond het fijn dat ik zelf geen spelletjes hoefde te bedenken, alleen de kinderen in het gareel houden. Na afloop brachten we iedereen thuis en kochten we bij De Molen nog een presentje voor opa die met het vervoer had geholpen.

Wobbelfeestje

Zondag stond er weer een feestje op het programma, ik had daar ‘Wobbelfeest’ geschreven. We gingen naar Amsterdam voor het allereerste bloggerevent van Björn Agency, een importeur van duurzame kledingmerken. Voor de kinderen stond er wobbelyoga op het programma. Vooraf keken we filmpjes zodat de meisjes wisten wat een Wobbel is. Ze waren erg enthousiast en inmiddels hebben we hier ook een Wobbel in huis. Zelf heb ik genoten van de mooie kleertjes en ik kreeg ook wat leuke dingen mee naar huis voor mijn gastblogger Liesbeth, die deze week al een leuke new born blog schreef.

wobbelyoga

Geen Kleine Fabriek…

De meisjes waren heel erg moe zondag, dus ik combineerde het Wobbelfeestje niet met een bezoek aan Kleine Fabriek. Deze kindermodebeurs wilde ik maandag bezoeken, omdat ik hier altijd veel nieuwe trends spot en leuke contacten spreek. Helaas liep het anders. Ik voelde me maandag echt niet fijn en besloot thuis te blijven. Even een dagje rust. ’s Middags had ik online werkoverleg voor Blogger by Nature en de jongste had een kinderfeestje. De oudste ging met papa winkelen en naar de bibliotheek, zodat ik rustig kon werken. Ik baal verschrikkelijk dat ik niet naar de beurs kon, maar voor mijn lijf was het echt beter om thuis te blijven.

pony rijden

Pony middag

Dinsdag werd ik wakker met een dikke lip en een hele zere mond vol aften onder de tong. Niet fijn. De kinderen mochten gelukkig even bij opa en oma spelen, zodat ik langs de huisarts kon. Mijn ontstoken mond kon echter door van alles komen, dus ik moest het nog even aankijken en alles goed schoon houden. Handige ik had overigens verstaan dat ze een afspraak had om 9.20 en dat bleek 9.40 uur te zijn… en bij de huisarts loopt het altijd uit, dus ik was wel even onder de pannen. Daarna nog even koffie bij mijn ouders en toen toch een soort haasten, want we moesten vroeg eten. De meisjes moesten om 12 uur in Nieuwerbrug zijn voor een pony middag! Ze hadden er ontzettend veel zin in en zitten echt in de paardenfase om het zo maar te noemen. Vandaag mochten ze paarden borstelen, een echt hoefijzer versieren en natuurlijk pony rijden. De pony’s bleken van het Tinker ras te zijn, dus geen kleine pony’s en er was ook een paard. In totaal waren er 4 dieren waarop ze gereden hebben. Ik kwam net op tijd om mijn jongste in actie te zien! Snel even wat foto’s geschoten dus. De kinderen vonden het geweldig en willen heel graag nog eens paard- of pony rijden  😀 .

Kinderfeest

Woensdag begon het gratis Kinderfeest dat elk jaar in ons dorp wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk. We zijn niet gelovig, maar de kinderen kennen alle liedjes van school die ze er zingen. Voor de oudste was dit jaar de 3e keer dat ze meedeed, de jongste was er vorig jaar voor het eerst. Ondanks de vele regen hebben ze genoten van de liedjes en sketches van Sem en Sam in de tent. Er werd geknutseld, geschminkt, gedanst en heel veel gezongen. Later zag ik in de digitale krant dat mijn oudste zelfs een speciale podiumplek had bij de opening door de wethouder. Ik kon ondertussen fijn werken.

Diagnose

Donderdag kreeg ik van de huisarts een mondwater voorgeschreven vanwege de infectie in mijn mond. Ik heb erg veel pijn gehad en veel moeite met eten. Alleen koud water drinken is fijn. Vrijdag liep ik daarom voor de zekerheid toch even binnen bij de tandarts nadat ik de meisjes op het Kinderfeest had gedropt. Even zeker weten dat ik geen gaatje had dat dit alles veroorzaakte. Ik mocht meteen in de stoel voor een snelle controle en daar kreeg ik uitsluitsel: een herpes-infectie, oftewel een koortslip. Ook al zat deze dan niet op mijn lippen maar in mijn mond. De tandarts gaf aan dat je dit meestal bij kinderen ziet die voor het eerst een koortslip krijgen. Ook voor mij is dit de eerste keer en daarom is de infectie zo heftig. Twee tot 14 dagen geleden ben ik dus door iemand besmet… maar waar en door wie??? Geen flauw idee… Het kan al door een besmet glas geweest zijn, zei de tandarts. Ik ben heel voorzichtig geweest met mijn kinderen de afgelopen dagen (geen kusjes  😥 ) maar op glazen heb ik helemaal niet gelet. Pfff…

Perspakketjes en trots

Op vrijdag werden er een paar leuke perspakketjes bezorgd: kinderboeken en wasmiddel. Eén van de flessen met wasmiddel was alleen gaan lekken in de verpakking, dus dat gaf wat rommel met uitpakken. Gelukkig heb ik de fles netjes schoon kunnen krijgen, zodat ik hem toch goed kan fotograferen. De kinderboeken gaan we vanavond en zondag eens lekker voor zitten. We zijn nog in een paar andere boeken bezig voor een review, maar het is vakantie dus dat komt vast goed!

Verder was ik samen met Joyce en Esmée even heel erg trots. Ons event Blogger by Nature stond uitgebreid in de partnernieuwsbrief en op de blog van onze sponsor Bol.com. Hoe gaaf! We kunnen nog aardig wat inschrijvingen gebruiken voordat we op de gewenste 100 zitten, dus dit is heel erg fijn. Als je je ziel en zaligheid in iets nieuws stopt, is het mooi wanneer het uiteindelijke event ook echt het succes wordt dat je ervan had gehoopt. Daarnaast kreeg ik een enthousiaste reactie van het bekende marketingplatform Frankwatching dat we ons event daar mochten aanmelden voor de agenda en dat het er veelbelovend uit ziet. Yay  😀

Zo dat was het weer. Ik ben benieuwd wat we vanavond gaan eten. Gisteren mocht de jongste kiezen en werden het wraps, vandaag is haar grote zus aan de beurt maar die weet het echt niet… Spannend!

Hoe ben jij de eerste vakantieweek doorgekomen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. die wobbel lijkt mij zo leuk, ik moet daar echt een keer naar gaan kijken

 2. Wat een mooie foto’s heb je van het paardrijden gemaakt. Hier helaas geen vakantie. Maar mag niet klagen hoor, want ik heb er net mijn zwangerschapsverlof op zitten.

 3. Wat een hoop feestjes! Vervelend dat je zoveel pijn hebt/had. Ik hoop dat het nu wat beter is.

 4. Fleur zegt:

  Leuk weekje, maar jammer van de pijn in je mond. Wat een vervelende infectie! Goed dat jullie zo lekker bezig zijn met jullie blogevent. Ik hoop dat ik het kan regelen dat ik ook kan komen

 5. Marijke zegt:

  Jeetje wat een heftige reactie! En dan te bedenken dat je er dus waarschijnlijk nooit meer vanaf komt.
  Balen zeg

 6. Maaike zegt:

  Dat legofeestje lijkt me erg leuk! En wat naar die infectie. Ik hoop dat die inmiddels wel over is. Maar je week ziet er verder wel gezellig uit, echt vakantie.

  1. Marguerita zegt:

   Helaas nog flink last van, erg vervelend met eten…

 7. Gera zegt:

  Ohhh die kinderboeken… Komt daar een winactie van :p. Pas geleden op zoek geweest naar een geschikt dekbedovertrek voor de vissenkamer van een van de kids. Toen bij toeval de mooiste vis ontdekt. Nu met boek en dekbedovertrek zijn we fan!

 8. Liesbeth zegt:

  Die wobbel is zooo gaaafff!

 9. Heerlijke week! Wat leuk zulke feestjes allemaal. Ik had ook graag naar de Kleine Fabriek gewild. Maar wij waren op vakantie in Brielle en dat was natuurlijk ook erg leuk! Onze eerste glampingervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.