Zelf verkleedkleren maken met Fashion4U

Zelf naaien en kleding ontwerpen. Dingen waar veel jonge meisjes in geïnteresseerd zijn, zo ook mijn dochters. We hebben op dit gebied al enkele dingen uitgeprobeerd, maar nu is er iets dat we zonder hulp van oma kunnen doen. Het heet Fashion4U en is gericht op meisjes van 7 jaar en ouder. Hiermee klik je je eigen kleding in elkaar en kun je het desgewenst ook weer aanpassen of uit elkaar halen. Wat is onze ervaring?

fashion4u testenOp een vrijdagmiddag had ik de eerste Fashion4U date met mijn 3e groeper van 6. Haar speelafspraakje had gecanceld en kleine zus was naar een vriendje. Tijd dus om samen iets leuks te doen! Ik toverde de doosjes Fashion4U tevoorschijn die wij hebben gekregen van BOTI en liet haar kiezen welke ze wilde maken. De roze, dat had ik kunnen weten 😉 . We waren allebei erg benieuwd naar deze knutselsets die sinds maart in de speelgoedwinkels liggen. De adviesprijs is 17,99 euro.

Wat zit er in de doos?

Het doosje heeft de vorm van een handtas. Er in vonden we:

 • Gekleurde pailletten met gaatjes
 • Doorzichtige verbindingsstukjes
 • Een rood gereedschapje om de verbindingsstukjes mee vast te maken aan de pailletten
 • Patronen met de voor- en achterzijde van 2 topjes
 • Een papier met uitleg

Hoe werkt Fashion4U?

We begonnen met het neerleggen van de pailletten op het patroon. Een makkelijk en heel gezellig klusje. Daarna begon het lastige stuk: de verbindingsstukken aan de pailletten vastmaken, zodat het kledingstuk in elkaar komt. Bij ons allebei duurde het even voor we dit onder de knie hadden. Het is echt even een handigheidje om met het rode pennetje precies op de juiste plek te drukken zodat het verbindingsstuk erdoor klikt. Als je dat eenmaal doorhebt, gaat het prima. Voor die tijd ondervonden wij wat frustratie 😉

Hoe lang ben je er mee bezig?

Fashion4U is geen snelle knutsel. Het maken van een kledingstuk vraagt tijd en inzet. Je bent er dus wel even zoet mee. Gelukkig hebben wij 2 sets Fashion4U en kon ik dus uit de andere doos het rode tooltje halen, zodat mijn dochter en ik samen aan haar roze topje konden werken. Dan gaat het wat sneller, maar nog steeds is dit geen snelle knutsel. Je bent er echt wel een paar uur mee bezig en dan heb je alleen de voorzijde nog maar gehad. Wij hebben er verschillende middagen aan gezeten omdat mijn dochters er weinig geduld voor hadden om het erg lang te doen. Steeds even een kwartiertje en dan was het weer klaar. Daardoor weet je wel zeker dat je er lang plezier van hebt!

Op zich is het niet moeilijk, maar als gezegd moet je het wel even onder de knie hebben. Soms gaat het bevestigingsdeeltje net even schuin en pakt hij hem daarom niet. Dan kun je hem er het beste even recht opnieuw onder leggen en je moet het rode gereedschapje er echt loodrecht bovenop drukken.

Ik denk dat je zo’n 3 uur moet rekenen per kant, als je snel doorwerkt in je eentje. Er zitten 2 patronen in een doosje, maar met het meegeleverde materiaal kun je er één tegelijk maken. Als je de andere top ook wilt maken, zul je het eerste ontwerp uit elkaar moeten halen. Goed voor heel wat uren speelplezier dus.

7 fabulous fashion finds voor meisjes(Opent in een nieuwe browsertab)

Is het echt voor 7 jaar en ouder?

Mijn dochters zijn net 6 en 4,5 jaar oud. Ik heb dit daarom expres met de oudste gedaan om het te proberen. Natuurlijk heeft ze wat minder geduld dan een ouder kind en heb ik de voorkant en de achterkant aan elkaar gemaakt, maar op zich is dit goed te doen voor een kind van 6. De roze versie die wij als eerste maakten is wel het makkelijkste om mee te beginnen, vanwege de vorm van de pailletten en het patroon. Terwijl wij bezig waren, wilde kleine zus het ook graag proberen. Wonderwel lukte het haar in één keer om de verbindingsstukjes te bevestigen! Niet elke keer lukt het, maar die eerste keer dus wel en grote zus en ik keken vol verbazing toe (ons eigen gehannes in het achterhoofd).

Op dit moment zijn we bezig met de blauwe top voor haar en mocht zij zelf het patroon neerleggen. Dat gaat perfect. Alleen is dit patroon iets ingewikkelder bij de schouder, dus daar moest mama het overnemen en dat deel heb ik ook aan elkaar gemaakt. Toen hadden we er weer even genoeg van 😎 . Het werkstuk ligt klaar om morgen mee verder te gaan.

61 Knutseltips voor luie moeders(Opent in een nieuwe browsertab)

Als je een handig kind hebt en zin om zelf mee te doen, kun je dus prima Fashion4U met jongere kinderen gebruiken. Geschikt vanaf (bijna) 5 jaar en ouder samen met mama dus! Ik denk dat echte tienermeisjes misschien ook minder onder de indruk zijn van de glanzende pailletten dan jonge meisjes in de leeftijd van mijn dochters, die vonden ze geweldig. Het topje is voor hen nog wel wat aan de grote kant (je kunt het uiteraard makkelijk aanpassen om op maat te maken) maar dat is wel makkelijk met aan en uit trekken. Het ligt nu in onze verkleedkist!

Het ’top’ lijstje(Opent in een nieuwe browsertab)

Meer lezen over naaien met kinderen?

Winactie

Ben je meisjesmama en enthousiast om dit met je dochter te proberen? Of is ze misschien al groot genoeg om het helemaal zelf te kunnen? Doe dan mee met de winactie! Ik mag van BOTI een Fashion4U set naar keuze verloten. Je kunt kiezen uit: Pink, Shimmer of Denim. Welke wordt het?

Doe je ook mee? Laat hieronder een reactie achter met geldig mailadres. Vriendinnen taggen op Facebook of dit berichtje delen zou ik superleuk vinden, maar is uiteraard niet verplicht.

Naamloten heeft als winnaar getrokken: Frieda. Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen!

Had jij al iets gehoord over Fashion4U?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lisanne zegt:

  Mijn dochter Eliza (8 jaar) vindt dit echt super. We hebben het programma ‘Hip voor Nop’ gevolgd en echt super leuke dingen.gemaakt. Weet zeker dat ze dit super vindt.

 2. Flos de Boer zegt:

  Pink vinden de kinderen Top, dus heel graag!

 3. Marja ten Pas zegt:

  Ik zou graag de shimmer winnen, leuk met mijn dochters

 4. wilmsen anita zegt:

  ik doe mee voor mijn kleindochters

 5. Anja zegt:

  Ik doe mee voor de PINK! Lijkt me super om te proberen, mijn dochter wil ook altijd al achter de naaimachine!!

 6. Marianne Bitter zegt:

  Weet zeker dat mijn kleindochter de Pink kan waarderen als zij komt logeren dus loot graag mee.

 7. chris de haas zegt:

  Shimmer zou leuk zijn om te winnen.

 8. Frieda zegt:

  leuk voor aankomende zomervakantie

 9. Aniek zegt:

  Ik ga voor denim en loot graag mee.

 10. Marian zegt:

  Pink graag, lijkt me heel leuk om te doen!

 11. jongla kwok zegt:

  wow,,,graag de pink!

 12. Lottie zegt:

  Leuke en creatieve winactie! ik doe mee!

 13. Ils Biemans zegt:

  Mijn dochter Lisa wil later als ze groot is mode ontwerpster worden. Ze zou het geweldig vinden ze een set zou krijgen. Het maakt eigenlijk niet uit welke. Maar als ze echt moet kiezen dan Denim. Nu duimen dat ze een start kan maken met kleding ontwerpen.

 14. Anneke Brussaard zegt:

  Super leuke prijs voor mijn dochter die houd ook erg van DENIM!!

 15. Mirjam Hellingman zegt:

  Dit klinkt echt als iets voor mijn tweelingdochters, wat ze gezellig samen kunnen doen. Knutselen vinden ze geweldig en daarna kunnen ze hem dan om de beurt aantrekken.

 16. Nancy van Heck zegt:

  De Shimmer lijkt mij een erg leuke set om te winnen een lief kind die ik ermee wil verassen.

 17. melissa zegt:

  de pink set voor onze 6 jarige knutselkont elise, die wel wat hulp van mama nodig zal hebben zo te zien, maar dat wordt dan een gezellige knutselmiddag!

 18. cbdkl zegt:

  Doe graag mee voor een lieve jonge meid die dit super zou vinden.

 19. Linda prins zegt:

  Super leuk. Mijn 8 jarige dochter pikt hier altijd stukken stof om daar zelf kleding van te maken. Met nietjes zet ze het dan in elkaar. Dit zou voor haar ideaal zijn en hoeft ze ook niet steeds mijn kasten door.?

 20. WENDY Van De Reyd zegt:

  Omg wauw waag super graag deze mooie kans voor mijn meisjes ? Femke die 13 mei jarig is en Sharona ? die 21 mei haar communie doet ,beide zouden dit geweldig vinden KLEUR PINK en nu de duimen voor hun omhoog ? ? ?

 21. Liesbeth zegt:

  Dit is ook echt iets voor mijn nichtjes van 6 en 8 jaar! Die zijn wel van de knutsel. Het Denim pakket zou het leukste zijn denk ik, roze fase begint over te gaan 😉

 22. Marieke zegt:

  Al is mijn dochter nog lang geen 7, ik weet wel zeker dat ze dit wel heel leuk gaat vinden om samen met haar mama te doen. Ik doe graag mee voor het Denim-pakket.

 23. Marijke zegt:

  Leuk! Ik loot graag mee voor Pink!

 24. michael noo zegt:

  Doe heel graag mee voor de dennim variant.. Super leuk om met mijn dochtertje te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.