OOTD: Marstyle goes business!

Ja jullie lezen het goed, vandaag een wat meer business outfit of the day. Voor mij dus. Op dit moment zit ik in de onderzoeksfase van het starterstraject bij het UWV. Ik heb 6 weken de tijd om een business plan te schrijven en dingen te regelen voor het starten van een eigen bedrijf. Eerst moet natuurlijk gekeken worden of dat rendabel is en wat mijn propositie gaat worden. Maar als ik als ZZP-er klanten wil binnenhalen, moet ik uiteraard representatief voor de dag komen!

Jullie weten inmiddels wel dat styling niet mijn sterkste punt is. Vandaar ook de styling workshop die ik momenteel volg. Goede basics in je garderobe worden daarbij aanbevolen. Een witte blouse dus, en laat die nu nét in mijn garderobe ontbreken… Ik ben niet zo’n fan van blouses en draag ze bijna nooit. Maar ja, een overhemd is wel het item voor een business uitstraling!

halslijn jacques britt

Business babe uitstraling

Voor mijn man blijf ik die dingen aanschaffen want ‘dan kan hij zich bij klanten vertonen’. Dan kan ik nu dus zelf niet achterblijven. Toevallig kwam ik op Overhemden.com tijdens het shoppen voor mijn man een damesvariant tegen waarvan ik dacht: “ja, dat is hem!” Een overhemd dat business babe uitstraalt, geen standaard exemplaar. Stijlvol en succesvol is de uitstraling die ik graag wil neerzetten om klanten voor me te winnen. Mijn wimperextensions zijn stap 1, de kapper zorgde voor stap 2 en dan komt het neer op je kleding en accessoires. De verkooptekst bij het overhemd overtuigde me dat ik helemaal goed zou zitten: ‘ervaar luxe, ervaar Jacques Britt’. Nou, of ik dat wil ervaren? Jaha! En het bedrijf wilde mijn grote favoriet ook best toesturen voor mijn blog, yay 😎 .

jacques britt overhemd

Strenge keuring

Op het mamabloggerweekend in Landal Hoog Vaals liet ik mij adviseren over de beste draagmethode door het complete panel van 7 dames. Ik combineerde dit prachtige overhemd van Jacques Britt in eerste instantie met een lange zwarte rok en een ketting, maar de dames waren eerlijk: geen porum! Gelukkig maar, want anders had ik misschien een misser gemaakt bij mijn eerste klantgesprek. Het overhemd en dan vooral die mooie halslijn vonden ze allemaal wel erg mooi.

Eigenlijk zou ik deze blouse met een spijkerbroek moeten combineren. Ik zag die combi namelijk later bij één van mijn schoonzusjes en het stond haar geweldig (een witte blouse met jeans). Mijn kledingadviespanel gaf dit ook al aan, maar ik had helaas geen jeans mee naar het blogweekend. Charlotte is wel een beetje de fashiongoeroe van het stel en adviseerde me om er een zwarte broek bij te doen. Ook werd de blouse in en uit de broek geprobeerd om te zien wat het mooist zou staan. Ongemakkelijk, maar wel fijn als je net als ik geen gevoel voor zulke dingen hebt. Zij was ook zo lief om de foto’s te maken, check ook zeker haar site want ze maakt prachtige foto’s.

ootd overhemd

Raar haar

Mijn haar zit een beetje raar. Dat komt door de shampoo van L’Oréal die ik heb getest. Geen succes, na 2 dagen echt mega vettig haar. Mijn medebloggers vroegen zich ook hardop af wanneer ik het voor het laatst gewassen had… Nou, de dag ervoor! Overigens hoorde ik van meerdere dames die deze shampoo reviewden hetzelfde verhaal. Ik ben nu een andere shampoo aan het reviewen en wil er een paar met elkaar vergelijken in een aparte blog.

Love the blouse <3

Tombé la chemise? (Kennen jullie dat liedje nog? Ook zo’n foute Franse 90s song uit mijn jeugd. Het betekent laat je blouse vallen voor de mensen die niet jong waren in de nineties 😉 .) Zeker niet, ik ga hier heel voorzichtig mee zijn. De Jacques Britt ziet er niet alleen sjiek uit, hij voelt ook zo aan. Je merkt dat je kwaliteit draagt, heel anders dan een overhemdje van H&M. Daar is de prijs overigens ook naar hoor, hij is nu wel afgeprijsd van 99,90 euro naar 89,95 euro. De prachtige, elegante halslijn heet een ’twill tip collar’ en hij is gemaakt van katoen. Dat laatste is voor mij belangrijk, want in andere stoffen ga ik snel zweten (en dus stinken). Niet wat je wilt bij een klant of sollicitatiegesprek! Ze zeggen bovendien dat dit overhemd eenvoudig te strijken is. Ook mooi meegenomen. En de manchetten hebben als verfijnd detail ook een prachtige afwerking: subtiel maar stijlvol.

Hoe dan ook als ik op 1 mei besluit om óf ZZP-er te worden óf verder te solliciteren, met die Jacques Britt kan ik voor de dag komen.

Lees ook:

Hoe vinden jullie deze blouse?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Gave blouse! Kan nu ook lekker op een spijkerbroek met omgeslagen pijpen en sneakers of slippers eronder.

 2. Voor mijzelf iets te doorschijnend maar verder een leuke blouse. Staat je goed!

 3. Ik vind dat je er keurig uit ziet. Hoogstens misschien een beetje als een ober.

 4. Marina zegt:

  Mooie blouse Marguerita!

 5. Natasja zegt:

  Ik vind het een erg mooie (en keurige) blouse, maar ik vind hem wel vrij duur voor een eenvoudige blouse. En ik denk dat hij op een mooie jeans (die ook heel netjes en zakelijk kan zijn) inderdaad erg mooi staat!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, hij is inderdaad aan de prijs maar voor mijn man zijn overhemden betaal ik dat ook al gauw. Alleen geef ik voor mijzelf nooit zo’n klap geld uit, gek is dat eigenlijk om het voor de rest van het gezin wel te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.