“Mama, wil je meer bloggen?”

“Mama, ik wil graag dat je meer gaat bloggen.” Dat was onverwachts, want ik zit best veel achter de laptop. Deze opmerking kwam vlak na het douchen en we zouden nog een snelle blogfotoshoot doen. Geamuseerd vroeg ik even door, nieuwsgierig waar deze wens vandaan kwam…

Eigenlijk hoefde ik niet heel verrast te zijn. In het boek Pedagoochelen van Daphne Dekkers dat ik momenteel lees, stond al het een en ander over 6-jarigen. En dat is ze bijna. De 3e groeper houdt van spullen, is wat hebberig en bakent daarin ook meer het eigen terrein af dan de kleuter, zo las ik. Die ontwikkeling beginnen we inderdaad een beetje te zien, hoewel mijn meisje wel altijd zo zorgzaam is geweest om met anderen te delen. Toch laait er de laatste weken vaker strijd op om spullen.

Lees ook: ZZP update: ondernemen is jezelf steeds opnieuw uitvinden

Waarom moet mama dan meer bloggen?

Jullie raden vast al welk antwoord ik kreeg op deze vraag. “Dan krijgen we meer spullen om uit te proberen en dat vind ik zo leuk!” Een opluchting voor mama. Op het internet lees ik steeds vaker de discussie of het wel zo leuk is voor de kinderen als mama blogt en hoe pedagogisch verantwoord je als mamablogger bent om je kinderen daarbij te betrekken. Op de foto gaan willen ze niet altijd (en dan moet mama gewoon geduld uitoefenen tot ze wel willen), maar deze vraag maakte mij weer duidelijk dat de kinderen het toch echt wel heel leuk vinden. Mijn jongste van 4 gloeide net ook van trots toen we een appje binnenkregen van de mama van haar aanstaande bruidegom; hij had haar op televisie gezien in de reclame van het Telekids Familiefeest en uitgeroepen dat dat zijn meisje was!

En dat terwijl ik juist minder review items aanvraag

Het laat mij wel weer even nadenken over hoe en wat, want de laatste tijd vraag ik juist minder review items aan. En let ik erop dat ik ook voor mijn gastbloggers dingen aanvraag. Wat overigens niet wil zeggen dat wij zelf iets te kort komen hoor, mijn lijst van nog te schrijven reviews biedt genoeg voor een maand elke dag een review. Wel ben ik er kritisch op dat er genoeg bijzondere dingen op die lijst staan die je niet tegelijk overal tegenkomt, zodat er toch wat te ontdekken blijft. En ik wil graag ruimte houden in mijn planning voor het bespreken van interessante onderzoekjes die ik ontvang, spontane blogjes zoals deze, samenwerkingen met andere bloggers en last minute uitnodigingen. Ik blijf het ontzettend leuk vinden om daar een mooie mix van onderwerpen uit te halen.

Lees ook: Moet ik mij schamen voor mijn werk?

Onderhandelen

Maar dat is niet alles. Omdat mijn ‘barterdeallijst’ zo gevuld is, geeft het mij ook de zelfverzekerdheid om te onderhandelen over betaalde opdrachten. Mijn uitkering is deze maand flink gedaald (scheelt echt honderden euro’s, omdat ik in het verleden beter betalende banen had, kreeg ik iets extra’s) en naast mijn ambitie om van mijn blog mijn baan te maken, is het daardoor nu ook financieel noodzakelijk om de inkomsten van mijn blog een paar flinke tandjes op te krikken. Gelukkig lees ik in allerlei recente onderzoeken dat bedrijven de ‘monetaire vergoedingen’ aan online influencers meer gaan inzetten de komende jaren. (En jullie weten hoe je mijn betaalde blogs kunt herkennen he? Via het ‘sponsored of affiliate’ logootje onder een artikel. Die zet ik er ook in wanneer ik niet direct herkenbare affiliatelinks gebruik.)

Mama doet dus zeker haar best om meer te bloggen, maar of daar nu echt meer speelgoed en kleertjes voor de kleine meid uitkomen? Papa klaagt al dat het huis een beetje dichtslibt, haha. Gelukkig ziet ze dat ik mijn best doe en ik vond het heerlijk dat ze even stil wilde zitten zodat ik haarfrutsels kon uitproberen voor de blog. En ze weet dat we nog een paar leuke uitstapjes in het vooruitzicht hebben. Mijn dochter is zich er bewust van wat het kost aan inzet, dat is voorlopig even voldoende. Maar ik vind het heel lief dat ze mij aanmoedigt <3

Lees ook: ZZP-update: Hoe combineer ik mijn blogger jetset leven met geld verdienen?

Voor de bloggende lezers, krijgen jullie ook weleens dit soort vragen van je kinders?
Voor de niet-bloggende lezers, krijg jij  opmerkingen over je werk van je kleintjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Grappig! Vandaag kwam er op mijn site ook een soort gelijk bericht online.
  Onze jongste vroeg vorige week ‘Mam, moet je niet bloggen’.
  Haar aanleiding waren de leuke spullen en leuke dingen die we doen, dus ja herkenbaar!

 2. Lieke zegt:

  Wat schattig dat ze het zo leuk vindt. Ik heb zelf geen kinderen dus ik kan er niet over meepraten.

 3. Ilse van Kreanimo zegt:

  Mijn dochter vraagt nu vaak zelf, bij de meest onnuttige dingen: “Mama, ga je een foto maken?”

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh dear, ja dat vragen die van mij ook steeds. Zelfs mijn man vraagt of het nog op de foto moet voor hij iets nieuws pakt…

 4. Yvonne zegt:

  Mijn kinderen vinden het ook geweldig hoor. Ze vragen soms, mama we willen graag… Kan je dat misschien ook regelen voor je blog. En ze roepen ook altijd mama heeft de leukste baan van de WERELD. Ze mag van alles uitproberen en overal naar toe. En wij mogen dan heel vaak mee.

  1. Marguerita78 zegt:

   Lekker is dat he, als je weet dat de kinderen het fijn vinden wat je doet? Zie ik jou morgen weer?

 5. Volgmama zegt:

  Wat een schatje hihi. Ik heb dat soort vragen nog niet gehad van mijn kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.