Getest: Happie Haai van Goliath

Het spelletjesseizoen is weer begonnen, dus mijn dochters en ik zijn druk met het uitproberen van de nieuwste uitgaven. Happie Haai bijvoorbeeld van fabrikant Goliath, wellicht al gespot in de nieuwe speelgoedboekjes? De stoere haai op de voorkant van de doos, daar kun je eigenlijk niet omheen. Dit spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers van 4 jaar en ouder. Wat vonden wij ervan?

Raai de Kraai logeerde bij ons en mocht mee testen.
Raai de Kraai logeerde bij ons en mocht mee testen.

Laat ik beginnen met de voorbereiding. Er stonden 2 zeer enthousiaste dames te springen om ermee aan de slag te gaan en dan wil je graag snel met het spel kunnen starten. Dat kan met Happie Haai! Er hoeven geen batterijen in, de springende haai werkt mechanisch. Je plakt alleen even snel de stickers op de dobbelsteen, klapt de haai open en drukt de visjes erin. Dat laatste liet ik door mijn dochters doen, terwijl ik de spelregels las.

Eerst stop je alle visjes er in.
Eerst stop je alle visjes er in.

Hoe werkt Happie Haai?

Nou, heel simpel. Zoals ik zei klap je de haai open en duw je alle kreeften en vissen erin. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen die aangeeft of je één of twee keer je hengeltje mag uitwerpen. Met de plastic hengel vis je vervolgens iets uit de bek van de haai. Dit gaat zo door totdat plotseling de haai omhoog springt en zijn bek dichtklapt. Dan stopt het spel en wint diegene met de meeste vissen.

hengelen bij happie haai

Wat vonden wij ervan?

Laat ik eerlijk zijn, het eerste potje liep niet helemaal lekker. De bek van de haai klapte niet goed dicht en omdat we het spel voor de eerste keer speelden dachten we dat dit zo hoorde. Niet dus. Af en toe hapert hij gewoon, dan heb je de bek niet goed open geklapt. Als hij naar behoren werkt, springt de haai echt een stuk omhoog. En daar kun je best van schrikken. Zeker als je pas 4 jaar bent en er net een lange schooldag op hebt zitten… #huilpartij

Lees ook: De Mooiste Vis van de Zee 25 jaar

De eerste keer hadden we schijnbaar de bek niet op de juiste manier opengeklapt en sprong hij niet omhoog. We speelden op deze manier verder, maar dat werkte niet omdat hij niet hoger sprong. Je moet de bek echt goed naar beneden drukken.
De eerste keer hadden we schijnbaar de bek niet op de juiste manier opengeklapt en sprong hij niet omhoog. We speelden op deze manier verder, maar dat werkte niet omdat hij niet hoger sprong. Je moet de bek echt goed naar beneden drukken.

Grote zus van 5 speelde daarom in haar eentje verder, met ons als publiek. Die vond het erg leuk. Je moet overigens wel een flinke ruk aan de hengel geven om de vis eruit te trekken! Het hengeltje is best dun, dus dat vond ik wel spannend. Maar goed, een dag later vertelde ik dit verhaal op het schoolplein aan een andere moeder en prompt wilde haar zoontje heel graag bij mijn dochter komen spelen. Happie Haai, een catchy titel ook, dat vond hij wel heel stoer klinken. Helemaal hoe ik had beschreven dat de haai zijn bek dichtklapt.

Lees ook: Op de Trekkertrek

Omdat er een vriendje bij haar kwam spelen, wilde dochterlief wel meedoen met het spel. Maar alleen als haar vriend tijdens haar beurt de vissen er voor haar uit wilde halen… Nou, dat vond deze jongen alleen maar leuk! De stoere knul van 4 was heel erg enthousiast over dit spel, nog net een tikkie meer zelfs dan mijn dochter van 5. Zeker als je een jongensmama bent, is dit spel dus vanwege de stoerheidsfactor erg leuk. Weinig uitleg nodig, snel aan de gang en het schrikeffect van de haai 😎 Op het Sinterklaaslijstje? JA! Adviesprijs is 24,99 euro, bijvoorbeeld te koop bij bol.com.

Lees ook: Leuk 6+ bordspel: Ticket to Ride – Mijn eerste reis

Hebben jou kinderen Happie Haai aangekruist in de speelgoedboekjes?

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. marjon zegt:

    Handig is dat er geen batterijen in hoeven.
    Onze dochter is geen held, zo vond de heks van knibbel, knabbel, knuisje van het Hans en Grietje spel al eng.
    Maar voor de stoere dames en jongens een eenvoudig spel dat ze zelfstandig kunnen spelen. Dat is ook wel handig.

  2. Nathalie zegt:

    Het ziet er leuk uit. Wij zullen eens vragen of opa en oma de speelgoedboeken hebben bewaard. Wij krijgen geen reclame. Handig dat er geen batterijen in hoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.