Review: SVHJ genomineerde Construxions

De Speelgoed van het Jaar verkiezing komt er weer aan. Eén van de genomineerde producten is de speelset Construxions van Totum. Construxions is een uitdagende bouwset bestaande uit houten en kunststof onderdelen, waarmee volgens meegeleverde voorbeelden of de eigen fantasie stoere voertuigen gebouwd kunnen worden. De constructies zijn eenvoudig weer uit elkaar te halen, dus je kunt er steeds iets nieuws van maken. Wij hebben dit speelgoed uitgeprobeerd!

construxions
Wanneer speelgoed een nominatie voor deze verkiezing te pakken heeft, word ik zelf altijd erg nieuwsgierig. Wat is er zo leuk aan? Blijft het leuk? Zouden mijn kinderen het ook leuk vinden? Ik vond het dan ook erg leuk dat Totum ons deze doos wilde toesturen voor een review omdat mijn dochters precies in de leeftijdscategorie van de nominatie vallen: 4 en 5 jaar.

BASIC_PACKAGING_XL

Jury rapport

De nominatie van Construxions is gebaseerd op het volgende juryrapport:
“Speelgoed om eindeloos mee te bouwen. Leuk dat de onderdelen van zowel plastic als hout zijn gemaakt. Kinderen kunnen volop hun fantasie gebruiken. Prima prijs-kwaliteit verhouding.”
Met dat laatste ben ik het helemaal eens, de advies verkoopprijs bedraagt € 13,99 dus goed te doen voor een mooi cadeau.

Wat zit er in de doos?

025288_TM_Construxions_CONTENT_LRDat dus! Een hamer, staafjes, blokjes met gaten, plastic onderdelen, wielen, een touwtje en natuurlijk een handleiding met de bouwinstructie van verschillende voertuigen.

construxions unboxing

Hoe speelbaar is Construxions?

Ik heb deze doos aan de oudste gegeven voor een unboxing. Met z’n 2en tegelijk is dat nooit een succes 😉 . Mijn dochters zijn echt meisjemeisjes en deze set ziet er stoer en jongensachtig uit. Daar zat hem direct ook de uitdaging, want dit soort constructiespeelgoed hadden wij nog niet in huis. Toen ik zelf een klein meisje was, hadden mijn broers en ik een grote kist met ‘sio montage’ dat deels vergelijkbaar is (alleen moest je daarbij plastic moeren aandraaien enzo). Dat vond ik zelf leuk om met mijn broertjes te doen. Construxions is wat kleiner en neemt dus ook minder plek in. Hier geen boutjes en moertjes, maar staafjes die je met een hamertje in de verschillende bouwdelen slaat. Lekker timmeren dus! Voor de oudste was het goed te doen om de handleiding te volgen en iets in elkaar te zetten. Het bouwwerk met het touwtje is wel net even iets lastiger. Mijn jongste van 4 heeft nog niet het geduld en inzicht om een handleiding te volgen. Zij maakte daarom een fantasie bouwwerk. De meisjes kregen alles makkelijk in en ook weer uit elkaar.

Wat vonden wij ervan?

Speelgoed waarin je je fantasie kwijt kunt, daar houd ik wel van. De Construxions set draagt bovendien bij aan het ruimtelijk inzicht (handleiding volgen of zelf iets verzinnen). Alles ging gemakkelijk in elkaar en het was snel weer netjes op te ruimen. Construxions is handzaam en kan dus goed in een kleine opbergbak, bovendien is het niet duur.

Lekker timmeren!
Lekker timmeren!

Mijn dochters vonden het leuk om er mee bezig te zijn, maar ze zijn geen Bob de Bouwers. Ieder deed één voertuig en toen gingen de bouwsels met elkaar op theekransje. Ik verwacht dat een jongen die van timmeren en bouwen houdt hier uren zoet mee is. Echt uitdagend jongensspeelgoed, verantwoord en leuk ook! De bouwwerken zullen het door de neutrale houtkleur van de blokjes ook goed doen op een plankje in een stoere jongenskamer, als hippe accessoire. Omdat het niet duur is, kun je gerust meerdere sets cadeau vragen zodat er nóg meer te bouwen valt.

Tip: kijk op de website van Totum voor de gratis online knutselclub.

Zou Construxions iets zijn voor jouw kinderen? Had je er al iets van gezien?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Leuk dit zeg! Ik weet zeker dat als ons zoontje ouder is, hij dit geweldig leuk zou vinden.

 2. Marieke zegt:

  Mijn dochter van bijna 3 heeft soortgelijk constructiemateriaal, maar dan van een ander merk. Natuurlijk veel te klein om de handleiding te volgen, maar ze speelt er ontzettend leuk en verzint zelf iets. Of ze geeft papa de schroeven aan en mag de schroeven aandraaien. Vindt ze geweldig!

  Vraagje: is dit iets om een paar sets hiervan voor mijn kleuterklasje aan te schaffen? Of zijn er dingen bij die echt snel kwijt of kapot zijn?

  1. Marguerita78 zegt:

   Zeker leuk voor kleuters, maar zoals je ziet zijn sommige staafjes erg klein en ze zijn rond… wat betekent dat ze van tafel kunnen rollen. Ik ben geen juf, dus geen idee of dit handig is in de klas. Voor thuis in ieder geval wel heel leuk voor kleuters 🙂

 3. Liesbeth zegt:

  Ziet er uit als leuk en uitdagend speelgoed!

 4. Nathalie zegt:

  Ik ben eigenlijk nog helemaal niet bekend met Totum. Nog nooit iets van in de winkel zien liggen maar misschien kijk ik er ook overheen. Voor jongens lijkt me dit echt top! Een keer iets anders als Lego.

  1. Marguerita78 zegt:

   Het is erg leuk inderdaad 🙂 en ik ben blij dat ik door mijn blog wat onbekendere merken en producten onder de aandacht kan brengen, blijft leuk om te lezen als mensen iets nog niet kenden tot ze het op mijn blog lazen.

   1. Marieke zegt:

    Nu kende ik dit merk al wel, maar ik vind het inderdaad leuk om blog over voor mij onbekend speelgoed/knutsels te lezen. Zo kom ik weer op ideeën voor het verlanglijstje voor mijn dochter. Zoals Doopy, Tiptoi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.