Handig: zo houd je kruiden vers

Gebruik jij ook het liefst verse kruiden in de keuken? Als je die uit het koelvak koopt in de supermarkt, kun je ze echt maar heel even goed houden. We hebben munt, rozemarijn en tijm in de tuin staan. Ook koop ik regelmatig kruidenplantjes in een potje, zodat je ze vers kunt plukken wanneer je ze nodig hebt. De potjes houden het in de keuken vaak helaas niet heel lang vol. Daarom vond ik het erg leuk om een speciaal kruidenpotje van Rosti Mepal te kunnen proberen. Blijven de kruiden hiermee langer vers?

Dochterlief maakt een pizza, op de achtergrond zie je het kruidenpotje.
Dochterlief maakt een pizza, op de achtergrond zie je het kruidenpotje.

Het witte potje ziet er in ieder geval mooi uit. Ik liet de kruiden vaak in het supermarkt plasticje zitten en dat oogt natuurlijk niet zo. Toen de Rosti Mepal pot werd bezorgd, vond ik het helemaal niet erg om nog even voor een vergeten boodschapje terug te moeten naar de supermarkt waar ik die ochtend al was geweest. Kon er mooi wat Basilicum mee om meteen met het testen te kunnen starten. De oudste mocht de verse kruiden vasthouden in de auto en begroef haar hoofdje erin. “Dat ruikt zo lekker mama!”

Wat serveer je met Pasen? + winactie (gesloten)(Opent in een nieuwe browsertab)

Basilicum van de Jumbo en de kruidenpot van Rosti Mepal nog in de verpakking.
Basilicum van de Jumbo en de kruidenpot van Rosti Mepal nog in de verpakking.

Hoe werkt het?

Bij thuiskomst las ik de instructies. Eerst water in het onderste bakje, plantje in de bovenste bak en het draadje met de prikker in de aarde duwen. In eerste instantie vond ik de kruiden na een dag toch wat droog. Het prikkertje met de vochtgeleidende draad werkte niet helemaal goed. Je kunt dus beter eerst het prikkertje door het gat van het lelijke zwarte plastic potje in de aarde duwen en daarna pas het potje laten zakken met het draadje uiteraard door het gat, het water in. Nu werkte het systeem perfect. Manlief was positief verrast door het mooie potje in zijn domein (de keuken) en vult om de dag het waterreservoir bij. De Basilicum drinkt namelijk aardig door! Blijf dus checken of er nog voldoende water in zit.

Poldermama probeert Soep Creatie(Opent in een nieuwe browsertab)

Dit zijn de onderdelen: de bovenpot, het waterreservoir en het draadje met prikkertje dat het vocht opzuigt richting de aarde.
Dit zijn de onderdelen: de bovenpot, het waterreservoir en het draadje met prikkertje dat het vocht opzuigt richting de aarde.

Hoe bevalt het?

Inmiddels staat ons plantje al bijna 3 weken. Hij oogt nog even mooi en vers als toen ik hem kocht. Al mist uiteraard hier en daar een blaadje, waar we deze geplukt hebben. Kortom: het werkt! En het ziet er netjes uit. Zeker de investering van € 12,94 waard als je graag kookt met verse kruiden. Je kunt verschillende kleuren van de Hydro Herbs kruidenpot vinden bij Bol.com.

Het waterreservoir moet natuurlijk wel altijd goed gevuld zijn.
Het waterreservoir moet natuurlijk wel altijd goed gevuld zijn.
Et voila: het mooi gevulde kruidenpotje met Basilicum.
Et voila: het mooi gevulde kruidenpotje met Basilicum.

Unboxing: de Foodybox Herfst(Opent in een nieuwe browsertab)

Niet alleen brooddozen dus

Rosti Mepal is als merk bij mij vooral geliefd vanwege de brooddozen en schoolbekers (die op deze eerste schooldag weer uit de kast komen), maar ik moet duidelijk eens verder kijken. Naast het kruidenpotje met waterreservoir, werd deze zomer een complete barbecue-servieslijn geïntroduceerd. Zie het mooie sfeerplaatje hieronder. Ideaal voor buiten, want het materiaal is licht maar duurzaam.

mepalbbqsfeerplaat
Winactie

mepal

flow waterkan en glas 275 mlHeb jij al iets van Rosti Mepal in huis? Ben je enthousiast over dit merk? Lees dan zeker even verder, want ik mag 2 van mijn lezers blij maken. Je maakt kans op de kruidenpot of een fijne waterkan. Laat dan hieronder een berichtje achter welke van deze leuke prijzen jij zou willen winnen (met geldig mailadres): Kruidenpot of Waterkan?

En de winnaars zijn … tromgeroffel….

Judith Veldhuizen, jij wint de waterkan!

Willianne, van harte met de kruidenpot!

Ik ga jullie een e-mail sturen voor de afhandeling, een fotootje op Facebook na ontvangst of dit bericht delen met je vrienden, zou ik heel erg lief vinden.

Iedereen een fijne back-to-school-dag!

Gastblog: I love cheese deel 2(Opent in een nieuwe browsertab)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rian de Gelder zegt:

  Leuk, deze actie! Ik zou graag mijn kruiden langer vers willen houden, dus ik ga voor de pot.

 2. Iris zegt:

  Super-leuk en handig dat kruidenpotje. Ik gebruik altijd graag verse kruiden in de keuken, dus ik doe graag mee!

 3. Judith zegt:

  Ik zou graag de waterkan winnen! Op dit moment ben ik druk mijn uitzet bij elkaar aan het sparen en deze waterkan vind ik echt gaaf!

 4. De waterkan voor deze waterman(/vrouw) Die zou goed van pas komen!

 5. Charlotte zegt:

  Graag maak ik kans op zo’n fijne waterkan,
  Heerlijk om zelf watertjes te maken voor mij & m’n man.
  We proberen te stoppen met het drinken van fris,
  Maar een lekker smaakje aan het water is iets dat ik mis.
  Nu zag ik op internet leuke combi’s staan,
  Alleen nodig wat fruit kruiden en water uit de kraan.
  Heb alleen geen mooie waterkan om het in te maken,
  Dus kom maar meteen terzake:
  Graag maak ik kans op deze mooie Rosti Mepal kan,
  Want daar word een mens ontzettend gelukkig van!!

 6. MarliesS zegt:

  graag de Kruidenpot want ik vergeet nog wel eens water te geven

 7. Ingrid van Duijl zegt:

  De waterkan graag! Hier wordt heel veel water gedronken, dus deze kan zou supergoed van pas komen.

 8. Mirjam Hellingman zegt:

  Nu snap ik dat mijn kruiden het niet doen. Na de vakantie was alles dood, dus tijd voor een nieuwe poging. misschien helpt dit handige potje wel. Alleen nog wel water blijven geven, natuurlijk!

 9. Manon van Leijenhorst zegt:

  Ik hoop het kruidenpotje te mogen winnen. Heel handig met het najaar in de nabije toekomst (helaas), maar dan kunnen we binnen verder ipv in de tuin en ik hou van verse bieslook of basilicum in huis.

 10. Daniele zegt:

  Mooi het grijze kruidenpotje! Ik gebruik nu zelf een oud laag rood aardewerk bakje om dagelijks water te geven. Werkt gelukkig ook maar dit ziet er wat professioneler uit.

 11. Els Timmers zegt:

  Wat een fijne actie! Ik zou heel erg blij zijn met de kruidenpot!

 12. Maaike zegt:

  De waterkan!

 13. Willianne zegt:

  Super graag het kruidenpotje! Nog geen rosti mepal thuis, maar voor deze maak ik graag een uitzondering;)

 14. Amanda Gout zegt:

  De waterkan, heel graag 🙂

 15. Betty zegt:

  kruidenpotje lijkt mij reuze handig,mijn kruidenplantjes zijn altijd snel dood in de keuken.Deze potjes lijken me een fijne oplossing

 16. Cabbitch zegt:

  Ook mijn keuze valt op het kruidenpotje.. Juist omdat deze een watertoevoer aan de onderkant heeft.
  Basilicum houdt er helemaal niet van om “van boven af” water te krijgen. Die heeft liever natte voeten.

 17. Fiz zegt:

  zo’n kruidenpotje is uitermate handig. Misschien blijven de plantjes dan langer leven :3

 18. julia zegt:

  Ik doe heel graag mee voor de kruidenpot! Echt, ik snap niet hoe mensen zo’n pot basilicum in leven houden! Misschien geef ik teveel water of juist te weinig? Rosti Mepal ken ik vooral van de broodtrommels en bekers van de meiden. Ik wist niet dat ze ook zulke leuke kruidenpotjes en kannen hadden! Goed nieuws 😉

 19. Joke Pronk zegt:

  Kruidenpot

 20. Marloes zegt:

  Wat gaaf, zo’n kruidenpot!

 21. Petra zegt:

  Het kruidenpotje lijkt me zeer handig. Geen gedoe meer met kruiden die over zijn….

 22. Kitty zegt:

  Wat handig zo’n kruidenpot! We gebruiken hier met regelmaat verse kruiden, dus dit zou echt een uitkomst zijn!
  We hebben nog niks in huis van Rosti Mepal, maar zou het merk graag een keer proberen, hoor er veel goeds over.

 23. Britte zegt:

  De waterkan lijkt me super leuk en handig!

 24. rianne weerd zegt:

  Nog niet eerder gehoord vh kruidenpotje. Dat lukt mij wel wat. We hebben de basilicum nu in een gewone pot staan maar deze doet het niet geweldig op dezer manier

 25. tamara roos zegt:

  te gekke actie. Maak graag kans op de waterkan. Zelf heb ik enkele opbergdozen van Rosti Mepal en broodtrommels en drinkbekers voor de kids. Ben er dol op. Zeer degelijk materiaal wat zich goed houdt en niet stuk te krijgen is bij normaal gebruik.

 26. Petra Blom zegt:

  Mepal maakt prachtige producten.
  Zelf ben ik heel benieuwd naar de kruidenpot, om de kruidenplanten langer goed te houden en dus minder weg hoef te gooien.

 27. Loes zegt:

  ik maak graag kans op de waterkan!

 28. Eve allijn zegt:

  Ik heb een aantal dingen van Rosti Mepal in huis, onwijs fijn spul en wat ik belangrijk vind: duurzaam 🙂 Ik kies de waterkan, wij hebben een hele oude die echt niet meer mee kan, dus een nieuwe zou hier heel erg welkom zijn 🙂

 29. Nina de Graaf zegt:

  Die Hydro herbs kruidenpot lijkt me ideaal! Ik heb beslagkommen van rosti mepal en die zijn ook super fijn!

 30. Tamara zegt:

  kruidenpot, ben dol op basilicum, maar deze is altijd zo snel weg!

 31. Margot zegt:

  Ik zou erg blij zijn met de kruidenpot 🙂

 32. Marian Zw. zegt:

  Ik zou heel graag de kruidenpot willen winnen, heb nu een plantje op het aanrecht staan, maar na een week is het plantje vaak al treurig!

 33. I. Oudshoorn zegt:

  Ons complete kampeerservies en bestek is van dit goede merk. Wij zijn er erg tevreden over en blij mee. Graag zou ik daarom ook Mepal in mijn keuken hebben en dan met name de kruidenpot. Lijkt me erg handig!

 34. Dikkiedik zegt:

  Als rasechte kampeerder heb ik al heel veel van dit kwaliteitsmerk. We zijn er super tevreden over en ik zou onze collectie graag uit willen breiden met een waterkan.

 35. Judith Veldhuizen zegt:

  Ik doe heel graag mee voor de waterkan. Die zouden wij super goed kunnen gebruiken !

 36. Fijn dat het goed werkt zeg! Slim bedacht!

 37. Diny Frijters zegt:

  Ik zou heel blij zijn met de kruidenpot!

 38. Marijke zegt:

  Goed idee! Meestal kan ik de kruidenplantjes snel weggooien, dus dit zou een ideale oplossing zijn als het inderdaad zo goed werkt! Ik zou heel graag de kruidenpot willen winnen!

 39. Rianne Wolters zegt:

  De kruidenpot lijkt mij fantastisch.
  Bij mij zijn de kruidenplantjes helaas heel snel dor 🙁

 40. Tamara TS zegt:

  Ik heb een salade-lunchbox van Rosti Mepal en dat is ook al zo’n handig ding! Ik doe heel graag mee voor de kruidenpot.

 41. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Wauw, dat kruidenpotje moet zeker op mijn verlanglijstje! Tenzij ik hem kan winnen natuurlijk 😉 ik waag graag een poging!

 42. Anita H. zegt:

  Ik heb een drinkbeker van dit merk, die ik gebruik voor nootjes. ;o) Aan deze winactie doe ik graag mee. Ik ga absoluut voor de kruidenpot.

 43. Sabrina zegt:

  Pfoe dat is moeilijk kiezen! Ik denk dat ik voor de waterkan zou gaan, omdat ik denk dat die het meest gebruikt zal worden. Hoewel ik ook graag basilicum en munt gebruik. Zo zonde altijd die dure plantjes die idd maar even meegaan! Handig uitvinding.
  Van mepal heb ik wat schoolspullen en super fijne bakjes. Echt een kwaliteit merk

 44. Fleur zegt:

  Ik heb net onze oude caravan opgeruimd en daar vond ik een heleboel Rosti Mepal borden en bekers. Sommige zijn denk ik wel 30 jaar oud! Niet stuk te krijgen 😉
  Ik de graag mee voor een “moderne” waterkan voor in de caravan

 45. Esmeralda zegt:

  Ik heb 2 brooddozen en een bidon van Rosti mepal. Nog steeds erg blij mee. De waterkan is perfect voor mij nu ik alleen nog maar water drink. Ik doe graag mee.

 46. Dorien zegt:

  De kruidenpot voor in m’n nieuwe keuken zo dadelijk! Ik gebruik veel verse kruiden en laat die basilicum plant echt altijd doodgaan… Dit ziet er ideaal uit met dat waterreservoir er onder. En ik heb veel meer van dit merk in huis, en het is gewoon prima kwaliteit! Leuke actie!

 47. Lodi zegt:

  Ja dat kruidenpotje die wil ik wel heel graag winnen. Zo vaak dat ik kruiden heb, maar het toch niet goed hou. Dat zou met dit potje toch moeten lukken.

 48. Heleen zegt:

  Ik lijk op jou geloof ik! Wij kopen ook regelmatig zo’n kruidenplantje bij de jumbo, maar die ziet er na een week niet meer uit. Ik zou dus graag de kruidenpot proberen!

 49. Gera zegt:

  Ik ben benieuwd naar de kruidenpot! Wel eens gezien maar nog nooit aangeschaft; )

 50. Bodil zegt:

  Oh, wat weer een fijne actie! Toffe kruidenpot.
  Van Rosti Mepal heb ik de klassieke beslagkom en een leuk Nijntje broodtrommeltje (al heeft mijn dochter natuurlijk bedacht dat die van haar is 😀 )
  De waterkan vind ik prachtig! Mooi design en lijkt me ideaal om bijv. tijdens een BBQ te gebruiken!

 51. Wendy zegt:

  Ik ga voor de kruidenpot, dan blijft de basilicum een keer langer in leven in de keuken.

 52. Ester Schouten zegt:

  Leuk zo een kruidenpot echt super handig! Ik ga voor de kruidenpot. Het is namelijk heel erg herkenbaar dat de kruidenplanten het nooit lang doen.

 53. Lies zegt:

  Zo super handig! Ik denk niet dat ik al iets van Rösti mepal in huis heb, maar het kruidenpotje lijkt me echt ideaal! Ik doe hier dan ook graag voor mee!

 54. Nathalie zegt:

  Leuk zo’n kruidenpotje! De waterkan is ook mooi.

 55. Mieke Stam zegt:

  Dat ziet er handig én mooi uit zo’n kruidenpot! ik heb eigenlijk altijd wel een basilicum staan maar moet ze regelmatig vervangen 😉 munt heb ik ook graag staan voor de thee maar die is nog moeilijker vind ik… Ik zou graag zo’n kruidenpotje proberen. Wij gebruiken de broodtrommels, pop-up bekers en drinkbekers en een belagkom van rosti mepal en ik ben er erg tevreden over 🙂

 56. kristel gubbels zegt:

  De kruidenpot lijkt me ideaal. Ik heb pas ontdekt dat water met lemoen en munt heel erg lekker is. Kan ik fijn daar munt in bewaren en dan blijft het lang vers.
  Ik ken het merk wel van de schoolspullen, heb er verder nog niets van in huis.

 57. Liesbeth zegt:

  Mooie spulletjes heeft Rosti Mepal. Hun schoolspullen zijn natuurlijk het bekendst maar ik geloof dat ik ook een slabak van ze heb! Ik ga voor die mooie kruidenpot!

 58. Jolanda zegt:

  Leuke actie! Ik heb al her en der positieve verhalen gehoord over het kruidenpotje, ik zou het graag zelf ook gebruiken 🙂

 59. Henrieke zegt:

  Ik doe mee voor de waterkan want dat gaat er natuurlijk in liters in per dag.. Terwijl ik (verse) kruiden lang niet elke dag gebruik. Ik heb nog niets in huis van Rosti Mepal maar lees er altijd heel positieve dingen over.

 60. Mom zegt:

  Ziet er leuk uit, ik ga voor de kruidenpot.

 61. Stefana zegt:

  Ik heb volgens mij nog niks van Rosti Mepal in huis maar daar zou dus verandering in kunnen komen!
  Al ziet het kruidenpotje er erg leuk uit, toch ga ik voor de waterkan. Ik gebruik te weinig verse kruiden dus het plantje is op een gegeven moment zo groot dat het bloemen geeft. 🙂

  De waterkan daarin tegen zal wel veel gebruikt worden!

Reacties zijn gesloten.

Download de Marstyle App.